Dodaj do ulubionych

JET Touristic

• Gość: asia Re: JET Touristic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.10, 20:05
      pozytywnie o wycieczce z Jet Touristic
      Pozytywnie o wycieczce z JetToristic
      Witam wszystkich zadowolonych mniej lub bardziej. Nasza przygoda z JetTouristic zaczęła się 01.09-15.09 2010r.
      Prosto z lotniska trafiliśmy do wykupionego przez nas hotelu Plaza w Alanyi; hotel- wiedzieliśmy że jest skromnie urządzony, ze średnim jedzeniem, co faktycznie się sprawdziło, pierwotnie dostaliśmy pokój 106- z widokiem na ulicę i wybijającym smrodkiem z kanalizacji, który najbardziej dało się odczuć w łazience. Następnego jednak ranka zwolnił się inny pokój i bez problemu wymieniliśmy pokój na 101- z widokiem na morze i górę Kale. o jedzeniu dużo pisać nie bedę,bo codzień był ten sam skromny repertuar, ale głodnym się nie chodziło. Basen, plaża jak i leżaki, parasole bezpłatnie. po tygodniu zabrano nas na objazdówkę "Czarodziejska Anatolia". Naszym przewodnikiem i pilotem była pani Ula Zięcik, pani Elwan, i świetny kierowca- pan Metin.
      Ula podczas całego objazdu spisała się świetnie, ma bardzo dużą wiedzę, którą w pełni nam przekazywała, podczas długich godzin jazdy autokarem umilała nam podróż opowieściami o tureckich rodzinach, szkolnictwie, służbie wojskowej, medycznej, tradycjach panujących w tym kraju i wiele wiele innych ciekawych historii.
      Hotele na objazdówce były w dobrym standardzie, ze smacznym jedzeniem i czystą pościelą. Jedynie hotel w Ankarze pozostawiał bardzo wiele do życzenia, i Jet powinien przestać kwaterować tam ludzi- warunki bardzo słabe, żeby nie powiedzieć tragiczne. Pleśń i grzyb na ścianach w pokojach, na korytarzach, brzydkie, zagrzybiałe łazienki....brrrrr dobrzy że spędziliśmy tam tylko jedną, krótką noc.
      Podsumowując:
      Pobyt jak i cała objazdówka z JetTouristic wypadła dobrze, jesteśmy bardzo zadowoleni z tego co mogliśmy zobaczyć, posmakować, no i poczuć lekki niedosyt w zwiedzaniu Turcji, która jest pięknym, jakże zróżnicowanym krajem, którego namiastkę mogliśmy poznać.
      Pozdrawiamy cały autokar przesympatycznych ludzi.
      Asia i Marcin.
      • Gość: ganski Re: JET Touristic IP: *.chello.pl 23.09.10, 09:38
        No ja też byłem 2 tygodnie z Jetem tylko w Verano 1.09-15.09.2010

No i na prawdę nie mam się do czego czepnąć nawet jakbym bardzo chciał- wszystko idealnie jak w ofercie.Obsługa w biurze w Szczecinie na 100% transfer co do minuty- w Turcji wszystko w jak najlepszym porządku.
        Zdecydowanie polecam- a byłem lekko przerażony po przeczytaniu opinii- niewiele mają wspólnego z prawdą.
        Jak chcesz odpocząć za niewielkie pieniądze a nie masz potrzeby bufonistego zachowania i bufoniastych sąsiadów i nie oczekujesz perskich dywanów, prywatnego boya hotelowego i jedzenie na poziomie Radison SAS - to będzie oki.Ja jestem bardzo zadowolony.
        A i rezydenci bardzo ale to bardzo wporzo
        • Gość: Side-2011 Re: JET Touristic IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.08.11, 21:32
          "Jak chcesz odpocząć za niewielkie pieniądze a nie masz potrzeby bufonistego zachowania i bufoniastych sąsiadów i nie oczekujesz perskich dywanów, prywatnego boya hotelowego i jedzenie na poziomie Radison SAS - to będzie oki.Ja jestem bardzo zadowolony. "

- tez jestesmy bardzo zadowoleni! a podejscie mielismy dokladnie takie samo - nie jest to hotel 5* by oczekiwac "perskich dywanow i prywatnego boya hotelowego" :d
          wypoczelismy super! - rowniez poza hotelem: przepiekna okolica i swietna baza wypadowa! polecamy!!!
    • Gość: jfaglo Re: JET Touristic IP: *.chello.pl 08.10.10, 17:32
      Byliśmy we wrześniu 2010r. na objazdówce po Turcji z JetTourist. Zdecydowanie odradzam to biuro. W rzeczywistości JetT…to polsko-turecka spółka dziadostwa, chamstwa i oszustwa. Cena złotówkowa imprezy przeciętna ale za to 140euro płaci się Turkowi na miejscu bez pokwitowania. Standard imprezy niżej krytyki. Warunki bytowe w ofercie JetT… to fikcja. 3 noce w skandalicznych warunkach- typowy turecki brud w pokojach, łazience, stołówce i kuchni (dokumentacja foto) a wyżywienie skandaliczne (dokumentacja foto). Opisane w ofercie JetT… śniadania i kolacje w formie bufetu to oszustwo. Jedynym wyjątkiem była ostatniej kolacja i śniadanie. Dla uzasadnienia suchego prowiantu (np. buła, serek topiony, trzy plasterki niedokładnie obranego ogórka, jabłko) była robiona atmosfera gorączkowego pośpiechu. Zrywało się ludzi o 4:00, wyjażdżało w nocy a potem stawało na trasie dla zjedzenia buł suchego prowiantu. 4 kolacje to serwowane dania o jakości jak w dworcowym barze (dokumentacja foto).
      Program i trasa imprezy beznadziejne. Przejazdy po 500 i 700 km. Zmarnowane dwa dni. W pierwszym dniu objeżdżało się miejsca, które zwiedzało się w dniach następnych. Innego dnia jechało się cały dzień (550km), żeby zobaczyć kipiące brudem miasto Tarsus – miejsce urodzenia św. Pawła. Właśnie te zmarnowane dni wystarczyłyby na Pergamon i Troję, których nie było w programie.
      Imprezę na terenie Turcji prowadziła firma turecka ARN Tour. Pilotem i przewodnikiem był Turek Radżab, który miał do dyspozycji dwóch pachołków- poganiaczy bydła. Polaka, który kompletnie w niczym się nie orientował i Turczynkę- ordynarną, piskliwa smarkulę, ni be ni me po polsku. Sam Radżib bełkotał po polsku a przy popisach elokwencji był kompletnie niezrozumiały.
      Kierowcy Turkowi- sprawiało wielką trudność wkładanie i wyjmowanie głównych bagaży z luków autobusu a nawet otwarcie luków. Dlatego pilot zabronił korzystania na trasie z bagażu głównego np. od 4:30 do 19:00. Dla nich czworga uczestnicy imprezy to były barany do przewozu na trasie 3500km i to za dobrą kasę, bo Radżib z pobranych 140 euro wydał na wstępy co najwyżej 1/2 pobranej kwoty. Z pobranych pieniędzy nie rozlicznych się. Tak kombinował z programem, że kupował bilety wyłącznie na wstęp na teren obiektów a pomijał zwiedzanie tych fragmentów, za które płaciło się dodatkowo. Np.: w Topkapi, wykupił wstęp na teren pałacu ale do Haremu (najciekawszy fragment pałacu) za 15TL/os. (30zł) już nie. Żeby to zakamuflować, zmarnował ludziom czas przeznaczony na zwiedzanie pałacu 25 minutowym opowiadaniem o jego historii, co powinien zrobić w czasie 6 godz. jazdy do Istambułu. W Goreme kupił bilety wejścia na teren muzeum obejmujący szereg świątyń ale wejścia do jednego z nich za 8TL(16zł) już nie. Już te dwie pozycje dają sumę 44os.x (15TL+ 8TL) x2zł/TL = 2024zł i pojęcie o metodzie i skali oszustwa.
      Nigdy do końca nie było wiadomo, jaki jest plan dnia. W Stambule plan zwiedzania został nagle zmieniony z powodu oszustwa ze wstępem do Haremu. O godzinie 13:00 pilot nie wiedział w jakim hotelu będziemy nocować a pytaniem był zaskoczony i zirytowany.
      Przejawiał szczególną dbałość o uczestników wycieczek fakultatywnych i amatorów zakupów u handlarzy wyrobów bawełnianych i skórzanych np. torebek „Prado”. Wszyscy inni musieli się do tego zastosować.
      Gdyby nie przypadek, nie odwieziono by nas na lot powrotny. Na lotnisku znaleźliśmy się 30 min. przed odlotem.
    • Gość: gość Re: JET Touristic IP: 91.225.135.* 06.05.11, 14:23
      Wróciłam własnie z Turcji. Odradzam jakiekolwiek wyjazdy z tym biurem. Oszukiwanie, brud, bezczelność i chamstwo. Nie da się opisać tego koszmaru.
      • Gość: mieszkanieczdrojow Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 16:08
        A ja byłem w zeszłym roku 2 tygodnie - zero stresu.Tylko trzeba patrzeć gdzie się jedzie i nie oczekiwać za 1500 pln za tydzień warunków jak w sieci RAdison SAS- tylko zejść na ziemię

Wszystko idealnie i lokalizacyjnie i czasowo- oczywiście poprawka na 6500 PLN 2+2 i 14 dni ( a właściwie to 15 )
        • Gość: Ania Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 19:39
          Siostra była w czerwcu 2010 r w okolicach Bodrum.Kupiła lasta. Wrociła bardzo zadowolona. Nie było problemów ani z samolotem ani w hotelu.
        • Gość: Side-2011 Re: JET Touristic IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.08.11, 10:28
          Wow, ale cena! my za 2 tyg. zaplacilismy 4200 i bylismy wniebowzieci! to prawda, trzeba zejsc na ziemie i nie oczekiwac kelnerow co nosza drinki z parasolka i machaja lisciem palmowym :D transfer co do minuty, balam sie kiblowania na lotnisku, wykwaterowania dzien wczesniej - nic z tych rzeczy! Jet Touristic - dziekujemy!!!
    • Gość: Side-2011 Re: JET Touristic IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.08.11, 20:26
      Witam, skupie sie na opisie firmy jet Touristic. O Hotelu Verano bedzie krotko, gdyz zrobie szczegolowe opisy na innych forach (pozytywne). Wlasnie wrocilismy z Side, Hotel - dawniej mial nazwe Club Verano. Jet Touristic ma dobra organizacje lotow. Tak jak zrozumielismy - o 7:30 samolot wylatuje z Antalyi do Wroclawia, a chwila po ladowaniu zabiera turystow z Wroclawia i ok. 16 turysci sa juz w hotelu. W zwiazku z tym, ze pokoje zostaja opuszczone w nocy - pokoje byly juz gotowe do wziecia. nie czekalismy przy recepcji wcale. JEDNO WAZNE INFO dot. hotelu - nie brac pokoji na parterze (podobno sa grzyby), a jak cos pojdzie nie tak - NIE KLOCIC SIE Z RECEPCJA, TYLKO GRZECZNIE ZAGADAC. kto sie klocil zmienil pokoje na takie same albo wcale, bo lepszych nie dali. A jak zagadalismy po kilku dniach ze chyba klimatyzacja nam nie dziala - dostalismy luksusowy jak na 3* pokoj!!! Bylismy tam 2 tygodnie, blisko morza, duzo zieleni w ogrodzie, jedzenia tyle ze wszystkiego nie zdolalismy poprobowac, caly czas dokladaja, kelnerzy b. mili i usmiecnieci! NIE JEST TO HOTEL DO SIEDZENIA W NIM CALY CZAS, ALE JEST SWIETNA BAZA WYPADOWA: autobusy do antycznego miasta Side maja poczatkowy przystanek, w zwiazku z tym zajmowalismy najlepsze miejsca siedzace (koszt 1 euro), do manavgatu (pon. i czwartek jest tam wielki targ, zarowno z ciuchami jak i owocowo-warzywnym. Oliwe kupilismy od starych babci w butelkach po coca-coli - wlasnie takiej szukalismy!) prosze sie nie zrazac zaczepkami turkow - taka kultura i sie targowac, choc za bardzo z ceny nie schodza, ale da sie :) ; statki firmy "traum tour" maja dobre ceny i wyplywaja spod hotelu (z innej formy bylismy dowozeni autobusem do Side - 4 km, i wiekszosc miejs w cieniu byla juz zajeta. ale nasz ulubiony dziub byl wolny! Szczerze polecamy zarowno jak i Jet Touristic (w jedna strone samolot byl opozniony 45 min, w druga wylecial 7 min. wczesniej!) jak i Hotel Verano Phoenix Family Resort (mam nadzieje ze sie nie pomylilam w nazwie): nie brac pokoji na parterze, naprawde lepiej dac napiwek i sie cieszyc urlopem, i pozwiedzac troche Turcji - polecamy wynajecie auta na dzien - zaliczylismy kilka wycieczek w cenie jednej! Udanych wakacji!
      • Gość: am Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 13:16
        Ja byłam 2 razy w Turcji z JET Touristic, Raz w SIDE 4* w 2001 roku (nie widzę go teraz w ofercie) i niedawno w Alani w Santanie. Wszystko było super, szczególnie muszę pochwalić jedzenie - nie spodziewałam się takich uczt. Minus to towarzystwo samych Polaków, trochę dziwnie czułam się niby za granicą, a naokoło tylko słychać język polski. Obsługa turecka też super mówi po polsku.
    • Gość: oliza13 Re: JET Touristic IP: *.gorzow.mm.pl 02.03.12, 12:53
      JET- NIGDY- WŁAŚNIE WYGRALIŚMY SPRAWĘ W SĄDZIE O ODSZKODOWANIE ZA WCZASY W SANTANIE.
      • Gość: brehia78 Re: JET Touristic IP: *.am.osi.pl 02.03.12, 14:12
        z ciekawosci - ile wywalczyliscie tego odszkodowania? Warto wiedziec, na ile sad wycenil zmarnowane wakacje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka