Gość: asia Re: JET Touristic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.10, 20:05 pozytywnie o wycieczce z Jet Touristic Pozytywnie o wycieczce z JetToristic Witam wszystkich zadowolonych mniej lub bardziej. Nasza przygoda z JetTouristic zaczęła się 01.09-15.09 2010r. Prosto z lotniska trafiliśmy do wykupionego przez nas hotelu Plaza w Alanyi; hotel- wiedzieliśmy że jest skromnie urządzony, ze średnim jedzeniem, co faktycznie się sprawdziło, pierwotnie dostaliśmy pokój 106- z widokiem na ulicę i wybijającym smrodkiem z kanalizacji, który najbardziej dało się odczuć w łazience. Następnego jednak ranka zwolnił się inny pokój i bez problemu wymieniliśmy pokój na 101- z widokiem na morze i górę Kale. o jedzeniu dużo pisać nie bedę,bo codzień był ten sam skromny repertuar, ale głodnym się nie chodziło. Basen, plaża jak i leżaki, parasole bezpłatnie. po tygodniu zabrano nas na objazdówkę "Czarodziejska Anatolia". Naszym przewodnikiem i pilotem była pani Ula Zięcik, pani Elwan, i świetny kierowca- pan Metin. Ula podczas całego objazdu spisała się świetnie, ma bardzo dużą wiedzę, którą w pełni nam przekazywała, podczas długich godzin jazdy autokarem umilała nam podróż opowieściami o tureckich rodzinach, szkolnictwie, służbie wojskowej, medycznej, tradycjach panujących w tym kraju i wiele wiele innych ciekawych historii. Hotele na objazdówce były w dobrym standardzie, ze smacznym jedzeniem i czystą pościelą. Jedynie hotel w Ankarze pozostawiał bardzo wiele do życzenia, i Jet powinien przestać kwaterować tam ludzi- warunki bardzo słabe, żeby nie powiedzieć tragiczne. Pleśń i grzyb na ścianach w pokojach, na korytarzach, brzydkie, zagrzybiałe łazienki....brrrrr dobrzy że spędziliśmy tam tylko jedną, krótką noc. Podsumowując: Pobyt jak i cała objazdówka z JetTouristic wypadła dobrze, jesteśmy bardzo zadowoleni z tego co mogliśmy zobaczyć, posmakować, no i poczuć lekki niedosyt w zwiedzaniu Turcji, która jest pięknym, jakże zróżnicowanym krajem, którego namiastkę mogliśmy poznać. Pozdrawiamy cały autokar przesympatycznych ludzi. Asia i Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ganski Re: JET Touristic IP: *.chello.pl 23.09.10, 09:38 No ja też byłem 2 tygodnie z Jetem tylko w Verano 1.09-15.09.2010 No i na prawdę nie mam się do czego czepnąć nawet jakbym bardzo chciał- wszystko idealnie jak w ofercie.Obsługa w biurze w Szczecinie na 100% transfer co do minuty- w Turcji wszystko w jak najlepszym porządku. Zdecydowanie polecam- a byłem lekko przerażony po przeczytaniu opinii- niewiele mają wspólnego z prawdą. Jak chcesz odpocząć za niewielkie pieniądze a nie masz potrzeby bufonistego zachowania i bufoniastych sąsiadów i nie oczekujesz perskich dywanów, prywatnego boya hotelowego i jedzenie na poziomie Radison SAS - to będzie oki.Ja jestem bardzo zadowolony. A i rezydenci bardzo ale to bardzo wporzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Side-2011 Re: JET Touristic IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.08.11, 21:32 "Jak chcesz odpocząć za niewielkie pieniądze a nie masz potrzeby bufonistego zachowania i bufoniastych sąsiadów i nie oczekujesz perskich dywanów, prywatnego boya hotelowego i jedzenie na poziomie Radison SAS - to będzie oki.Ja jestem bardzo zadowolony. " - tez jestesmy bardzo zadowoleni! a podejscie mielismy dokladnie takie samo - nie jest to hotel 5* by oczekiwac "perskich dywanow i prywatnego boya hotelowego" :d wypoczelismy super! - rowniez poza hotelem: przepiekna okolica i swietna baza wypadowa! polecamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfaglo Re: JET Touristic IP: *.chello.pl 08.10.10, 17:32 Byliśmy we wrześniu 2010r. na objazdówce po Turcji z JetTourist. Zdecydowanie odradzam to biuro. W rzeczywistości JetT…to polsko-turecka spółka dziadostwa, chamstwa i oszustwa. Cena złotówkowa imprezy przeciętna ale za to 140euro płaci się Turkowi na miejscu bez pokwitowania. Standard imprezy niżej krytyki. Warunki bytowe w ofercie JetT… to fikcja. 3 noce w skandalicznych warunkach- typowy turecki brud w pokojach, łazience, stołówce i kuchni (dokumentacja foto) a wyżywienie skandaliczne (dokumentacja foto). Opisane w ofercie JetT… śniadania i kolacje w formie bufetu to oszustwo. Jedynym wyjątkiem była ostatniej kolacja i śniadanie. Dla uzasadnienia suchego prowiantu (np. buła, serek topiony, trzy plasterki niedokładnie obranego ogórka, jabłko) była robiona atmosfera gorączkowego pośpiechu. Zrywało się ludzi o 4:00, wyjażdżało w nocy a potem stawało na trasie dla zjedzenia buł suchego prowiantu. 4 kolacje to serwowane dania o jakości jak w dworcowym barze (dokumentacja foto). Program i trasa imprezy beznadziejne. Przejazdy po 500 i 700 km. Zmarnowane dwa dni. W pierwszym dniu objeżdżało się miejsca, które zwiedzało się w dniach następnych. Innego dnia jechało się cały dzień (550km), żeby zobaczyć kipiące brudem miasto Tarsus – miejsce urodzenia św. Pawła. Właśnie te zmarnowane dni wystarczyłyby na Pergamon i Troję, których nie było w programie. Imprezę na terenie Turcji prowadziła firma turecka ARN Tour. Pilotem i przewodnikiem był Turek Radżab, który miał do dyspozycji dwóch pachołków- poganiaczy bydła. Polaka, który kompletnie w niczym się nie orientował i Turczynkę- ordynarną, piskliwa smarkulę, ni be ni me po polsku. Sam Radżib bełkotał po polsku a przy popisach elokwencji był kompletnie niezrozumiały. Kierowcy Turkowi- sprawiało wielką trudność wkładanie i wyjmowanie głównych bagaży z luków autobusu a nawet otwarcie luków. Dlatego pilot zabronił korzystania na trasie z bagażu głównego np. od 4:30 do 19:00. Dla nich czworga uczestnicy imprezy to były barany do przewozu na trasie 3500km i to za dobrą kasę, bo Radżib z pobranych 140 euro wydał na wstępy co najwyżej 1/2 pobranej kwoty. Z pobranych pieniędzy nie rozlicznych się. Tak kombinował z programem, że kupował bilety wyłącznie na wstęp na teren obiektów a pomijał zwiedzanie tych fragmentów, za które płaciło się dodatkowo. Np.: w Topkapi, wykupił wstęp na teren pałacu ale do Haremu (najciekawszy fragment pałacu) za 15TL/os. (30zł) już nie. Żeby to zakamuflować, zmarnował ludziom czas przeznaczony na zwiedzanie pałacu 25 minutowym opowiadaniem o jego historii, co powinien zrobić w czasie 6 godz. jazdy do Istambułu. W Goreme kupił bilety wejścia na teren muzeum obejmujący szereg świątyń ale wejścia do jednego z nich za 8TL(16zł) już nie. Już te dwie pozycje dają sumę 44os.x (15TL+ 8TL) x2zł/TL = 2024zł i pojęcie o metodzie i skali oszustwa. Nigdy do końca nie było wiadomo, jaki jest plan dnia. W Stambule plan zwiedzania został nagle zmieniony z powodu oszustwa ze wstępem do Haremu. O godzinie 13:00 pilot nie wiedział w jakim hotelu będziemy nocować a pytaniem był zaskoczony i zirytowany. Przejawiał szczególną dbałość o uczestników wycieczek fakultatywnych i amatorów zakupów u handlarzy wyrobów bawełnianych i skórzanych np. torebek „Prado”. Wszyscy inni musieli się do tego zastosować. Gdyby nie przypadek, nie odwieziono by nas na lot powrotny. Na lotnisku znaleźliśmy się 30 min. przed odlotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: JET Touristic IP: 91.225.135.* 06.05.11, 14:23 Wróciłam własnie z Turcji. Odradzam jakiekolwiek wyjazdy z tym biurem. Oszukiwanie, brud, bezczelność i chamstwo. Nie da się opisać tego koszmaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanieczdrojow Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 16:08 A ja byłem w zeszłym roku 2 tygodnie - zero stresu.Tylko trzeba patrzeć gdzie się jedzie i nie oczekiwać za 1500 pln za tydzień warunków jak w sieci RAdison SAS- tylko zejść na ziemię Wszystko idealnie i lokalizacyjnie i czasowo- oczywiście poprawka na 6500 PLN 2+2 i 14 dni ( a właściwie to 15 ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 19:39 Siostra była w czerwcu 2010 r w okolicach Bodrum.Kupiła lasta. Wrociła bardzo zadowolona. Nie było problemów ani z samolotem ani w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Side-2011 Re: JET Touristic IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.08.11, 10:28 Wow, ale cena! my za 2 tyg. zaplacilismy 4200 i bylismy wniebowzieci! to prawda, trzeba zejsc na ziemie i nie oczekiwac kelnerow co nosza drinki z parasolka i machaja lisciem palmowym :D transfer co do minuty, balam sie kiblowania na lotnisku, wykwaterowania dzien wczesniej - nic z tych rzeczy! Jet Touristic - dziekujemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Side-2011 Re: JET Touristic IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.08.11, 20:26 Witam, skupie sie na opisie firmy jet Touristic. O Hotelu Verano bedzie krotko, gdyz zrobie szczegolowe opisy na innych forach (pozytywne). Wlasnie wrocilismy z Side, Hotel - dawniej mial nazwe Club Verano. Jet Touristic ma dobra organizacje lotow. Tak jak zrozumielismy - o 7:30 samolot wylatuje z Antalyi do Wroclawia, a chwila po ladowaniu zabiera turystow z Wroclawia i ok. 16 turysci sa juz w hotelu. W zwiazku z tym, ze pokoje zostaja opuszczone w nocy - pokoje byly juz gotowe do wziecia. nie czekalismy przy recepcji wcale. JEDNO WAZNE INFO dot. hotelu - nie brac pokoji na parterze (podobno sa grzyby), a jak cos pojdzie nie tak - NIE KLOCIC SIE Z RECEPCJA, TYLKO GRZECZNIE ZAGADAC. kto sie klocil zmienil pokoje na takie same albo wcale, bo lepszych nie dali. A jak zagadalismy po kilku dniach ze chyba klimatyzacja nam nie dziala - dostalismy luksusowy jak na 3* pokoj!!! Bylismy tam 2 tygodnie, blisko morza, duzo zieleni w ogrodzie, jedzenia tyle ze wszystkiego nie zdolalismy poprobowac, caly czas dokladaja, kelnerzy b. mili i usmiecnieci! NIE JEST TO HOTEL DO SIEDZENIA W NIM CALY CZAS, ALE JEST SWIETNA BAZA WYPADOWA: autobusy do antycznego miasta Side maja poczatkowy przystanek, w zwiazku z tym zajmowalismy najlepsze miejsca siedzace (koszt 1 euro), do manavgatu (pon. i czwartek jest tam wielki targ, zarowno z ciuchami jak i owocowo-warzywnym. Oliwe kupilismy od starych babci w butelkach po coca-coli - wlasnie takiej szukalismy!) prosze sie nie zrazac zaczepkami turkow - taka kultura i sie targowac, choc za bardzo z ceny nie schodza, ale da sie :) ; statki firmy "traum tour" maja dobre ceny i wyplywaja spod hotelu (z innej formy bylismy dowozeni autobusem do Side - 4 km, i wiekszosc miejs w cieniu byla juz zajeta. ale nasz ulubiony dziub byl wolny! Szczerze polecamy zarowno jak i Jet Touristic (w jedna strone samolot byl opozniony 45 min, w druga wylecial 7 min. wczesniej!) jak i Hotel Verano Phoenix Family Resort (mam nadzieje ze sie nie pomylilam w nazwie): nie brac pokoji na parterze, naprawde lepiej dac napiwek i sie cieszyc urlopem, i pozwiedzac troche Turcji - polecamy wynajecie auta na dzien - zaliczylismy kilka wycieczek w cenie jednej! Udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: JET Touristic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 13:16 Ja byłam 2 razy w Turcji z JET Touristic, Raz w SIDE 4* w 2001 roku (nie widzę go teraz w ofercie) i niedawno w Alani w Santanie. Wszystko było super, szczególnie muszę pochwalić jedzenie - nie spodziewałam się takich uczt. Minus to towarzystwo samych Polaków, trochę dziwnie czułam się niby za granicą, a naokoło tylko słychać język polski. Obsługa turecka też super mówi po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliza13 Re: JET Touristic IP: *.gorzow.mm.pl 02.03.12, 12:53 JET- NIGDY- WŁAŚNIE WYGRALIŚMY SPRAWĘ W SĄDZIE O ODSZKODOWANIE ZA WCZASY W SANTANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brehia78 Re: JET Touristic IP: *.am.osi.pl 02.03.12, 14:12 z ciekawosci - ile wywalczyliscie tego odszkodowania? Warto wiedziec, na ile sad wycenil zmarnowane wakacje... Odpowiedz Link Zgłoś