Dodaj do ulubionych

Angielski w Krakowie

22.10.10, 20:47
Słyszałam dobre opinie o Inter Lang & Text i Yorku. Zależy mi na szkole, w której kompleksowo i solidnie uczy się angielskiego i duży nacisk jest położony na poprawną komunikację. Jak na razie wypróbowałam Callana- świetna metoda na początek, i Axona , z którego nie jestem do końca zadowolona. Szukam czegoś naprawdę solidnego, dużo komunikacji, testów gramatycznych i solidnego warsztatu metodycznego.

Jeśli możecie polecić jakąś sprawdzoną szkołę, będę wdzięczna.

Pozdrawiam i z góry dziękuję:)
Obserwuj wątek
    • under-grund Re: Angielski w Krakowie 31.10.10, 20:52
      dlaczego nie jesteś zadowolona z Axona? moim zdaniem jest to właśnie jedna z lepszych szkół językowych w Krakowie i uczą tam używania języka w praktyce, a do tego na zajęciach jest bardzo sympatyczna atmosfera, co tam mogło Ci się nie podobać?
      • juja05 Re: Angielski w Krakowie 02.11.10, 13:11
        bo dałam się nabrać osobom, które ostatnio promują tę szkołę na różnych forach, rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej,
        1. ZERO ORGANIZACJI i METODYKI nauczania-
        lektorzy nieprzygotowani na zajęcia- nie ma nawet podręczników, tylko korzystamy z kserówek, a i tych brakuje, ostatnio lektorzy w czasie zajęć kserują materiały, które powinny być przygotowane przez zajęciami!!!!,
        2. lektorzy uczący na zmianę nie mają ze sobą żadnego kontaktu, nawet nie wiedzą, kto na czym skończył poprzednie zajęcia,
        3. sama metodyka nauczania, a raczej jej brak - przez większość zajęć odczytujemy zadania domowe, a przerobienia materiału jest ok. 20 min z całej lekcji, wszystko szybko, byle przerobić materiał,
        4. W GRUPACH JEST PO 8-9 OSÓB, a nie jak zapowiadali 4-5,
        5. lektorka stwierdziła, że nie będzie poprawiać błędów w wymowie, bo za dużo by to zajęło czasu, a przecież musi przerobić materiał,

czy w takiej atmosferze, skądinąd miłej, można się nauczyć języka? Moim zdaniem nie:(:(

• roszpunka3 Re: Angielski w Krakowie 21.07.11, 20:11
          Hmmm chyba od czasu kiedy pisałaś tego posta jednak popracowali nad organizacją :) Może faktycznie usłyszeli parę niepochlebnych opinii i wzięli się za poprawienie tych rzeczy bo z tego co wiem to teraz solidnie podchodzą do spraw organizacyjnych, prowadzenia zajęć i komunikacji.
        • sylwiad303 Re: Angielski w Krakowie 23.09.11, 14:16
          Hej, Ja osobiście polecam Centrum Językowe VIVID w Krakowie. Chodzę tam już od 2 lat razem z mężem i jesteśmy naprawdę bardzo zadowoleni. Młodzi nauczyciele, miła atmosfera, ogólnie jest naprawdę OK, nie jest to typowa masówka z jaką moi znajomi się często spotykali, w naszej grupie jest 5 osób, więc idzie się naprawdę dobrze nauczyć, zajęcia odbywają się raz w tyg z polskim lektorem, raz z native speakerem zazwyczaj z p. Johnem(super gość) zajęcia nie łączą się ze sobą wiec nie ma obaw jak koleżanka wyżej ze coś będzie nie po kolei:). Trzeba się teraz poświęcać jak w dzieciństwie się olewało Języki obce
          Pozdrawiam
    • karolka8888 Re: Angielski w Krakowie 27.06.11, 12:04
      Ja Ci polecam Szkołę Języka Angielskiego Three Lions. Główny nacisk kładziony jest na komunikację i nowe słownictwo. Nie tracisz czasu na lekcji na sprawdzenie zadania domowego. Każdy ma swoje konto on-line, na którym są zadania domowe do wypełniania z kluczem, dodatkowo jest tam system oceniania, na którym nauczyciel zamieszcza oceny, wyniki i opinie. Na początku semestru przeprowadzany jest test diagnostyczny, później testy z przerobionego materiału chyba co 6 lekcji i na koniec test semestralny. Do tego dodatkowe darmowe zajęcia m.in. konwersacje i gramatyka. No a przede wszystkim zajęcia są bardzo ciekawie prowadzone - nie da się nudzić!
    • www.smart.szkola.pl Re: Angielski w Krakowie 28.07.11, 07:43
      A może - Centrum Kształcenia SMART?

TYLKO DZISIAJ 40-godzinny wakacyjny kurs za jedyne 189zł!!!

Dlaczego SMART?
      Centrum powstało, by dostarczać swoim klientom usług językowych na najwyższym poziomie. Skuteczność nauczania i zadowolenie naszych słuchaczy to nasz priorytet. Nasi lektorzy pracują w oparciu o motywacyjny system wynagrodzeń, co gwarantuje, że lektor dołoży wszelkich starań, by grupa nauczyła się jak najwięcej. Nasze kursy pomogą Ci nie tylko zdać trudny egzamin, ale też stać się sprawnym i pewnym siebie użytkownikiem języka.

Nasza PASJA

Mówimy stanowcze NIE nudnym, biernym ćwiczeniom, które nie mają nic wspólnego z praktycznym używaniem języka. Wierzymy, że zapamiętujemy tylko to, co jest dla nas osobiście ważne i interesujące, dlatego też nasze kursy zawsze poprzedza nie tylko dokładna analiza potrzeb językowych kursantów, ale też ich zainteresowań i pasji.

Nasze METODY
      Jako jedyna szkoła zapewniamy naszym kursantom:
      - kompleksową analizę stylu uczenia się (sprawdzimy jakie metody najlepiej pasują do Twoich osobistych preferencji)
      - bezpłatne konsultacje internetowe z naszymi lektorami
      - aktywny system motywacyjny w postaci wiadomości SMS*
      - dokladną analizę postępów kursantów co miesiąc mająca na celu optymalizacji metod nauczania (same oceny często nie wiele mówią o rzeczywistych postępach)
      - możliość odrobienia nieobecności na zajęciach podczas indywidualnych konsultacji z lektorem online
      - stały dostęp do dodatkowych materiałów online
      * za wyjątkiem intensywnych kursów wakacyjnych

Serdecznie zapraszamy!
    • mrukmrukmruk Re: Angielski w Krakowie 01.08.11, 09:31
      Ano też mi się obiły o uszy pozytywne informacje na temat Axona, patrząc na ich stronę trzeba przyznać, że oferują ciekawy program kursów. Małe grupy to ewidentnie duży plus, podobno mają też bardzo dobrych lektorów
      • roszpunka3 Re: Angielski w Krakowie 02.08.11, 15:10
        Póki co sporo pozytywnych opinii na ich temat. Raczej w ogóle prężnie się rozwijają bo otworzyli się też w Katowicach i Olkuszu (poza Krakowem). No i rozwijają działalność poza kursy językowe, też na kursy informatyczne (w tym grafikę komputerową, która mnie osobiście ciekawi...)
    • marimaris Re: Angielski w Krakowie 01.08.11, 22:39
      A co z Mały Rynek i Speak Up? Ogólnie ta druga dość duża, nikt z poprzedników nie wymieniał. Są 2 oddziały - jedna jest na słowackiego, druga na mogilskiej.
    • bellkrakow Re: Angielski w Krakowie 19.09.11, 15:48
      Bell Kraków (Gama-Bell) zaprasza 24.09 na Dzień Otwartych Drzwi. Zobacz jak my uczymy !
      Program na naszej stronie. Serdecznie zapraszamy !
    • fragomenik Re: Angielski w Krakowie 21.09.11, 13:08
      Ja to polecę szkołę językową, którą można mieć w Krakowie, w Warszawie, we własnym domu, wystarczy dostęp do internetu i można konwersować z profesjonalnym lektorem native speakerem, który skupia się na naszych osobistych predyspozycjach do nauki. Warto zaglądnąć do english-by-phone, bo to wg mnie ciekawa alternatywa, bądź uzupełnienie nauki na tradycyjnych kursach. Można sobie spróbować od darmowej rozmowy testowej.
      • miss-bell Re: Angielski w Krakowie 19.10.11, 20:58
        Ja polecam firmę IQb Development, która robi bardzo dobre kursy języka angielskiego dla biznesu, a teraz także prowadzi szkołę językową na św. Filipa w AJU-Archeion (przystanek Basztowa Lot). Warto się zainteresować ;)
        www.facebook.com/iqb.development
    • kluskini Re: Angielski w Krakowie 29.10.11, 22:56
      w krakowie dobry jest speak up i tę szkołę ci szczerze polece :). ja chodziłam do filii w stolicy, a koleżanka, jak studiowała w krakowie, tam i chwaliła babeczkę, która ją uczyła. spróbuj :)
    • 95lukaszek Re: Angielski w Krakowie 01.12.11, 14:25
      Inter Lang & Text mogę śmiało polecić. Mała szkoła, świetnie zorganizowana i wyposażona i małe grupy.
    • michal2150 Re: Angielski w Krakowie 01.12.11, 15:37
      Polecam szkole na Boronowickiej
    • 2-onegdaj Re: Angielski w Krakowie 04.12.11, 15:33
      Może Accnent Language School. Mam kumpelkę która tam chodziła
      • venon34 Re: Angielski w Krakowie 09.12.11, 13:08
        2-onegdaj napisał:

> Może Accnent Language School. Mam kumpelkę która tam chodziła
        też polecam , na-jezykach.pl ma calkiem niezla recenzje
    • filomena65 Re: Angielski w Krakowie 15.12.11, 19:35
      Najlepsze kursy znalazłam na kursyjezyki.pl :)
    • angelik23 Re: Angielski w Krakowie 17.12.11, 12:39
      Ja robiłem kurs języka angielskiego w AP Edukacji w Krakowie. Cena za godzinę wynosiła ok. 13 złotych, więc całkiem niewiele jak na warunki krakowskie. Szkolenie trwało w sumie 60 godzin i zakończyło sie egzaminem i wydaniem mi certyfikatu. Plusem była mała grupa, więc lektor spokojnie mógł się zająć każdym kursantem. I choć był to kurs dla początkujących, to dzięki niemu jestem już w stanie jako tako porozumieć się po angielsku :-)
      • korba_89 Re: Angielski w Krakowie 04.01.12, 21:32
        Jeśli chodzi o fajną szkołę w Krakowie zachęcam do obejrzenia strony Axon. Pokrótce mają spoko ofertę. Lekcje w małych grupach lub indywidualne, własny bardzo interesujący program, bardzo duży nacisk nakładają na komunikację. :)
    • kamilajaneczka Re: Angielski w Krakowie 10.01.12, 14:48
      Możesz wypróbować MOOSE i zobaczyć co i jak. A teraz jeszcze na fb można zgarnąć w konkursie darmowe lekcje, także warto się przyjrzeć temu. Przynajmniej będzie wiadomo jak wyglądają zajęcia www.facebook.com/moose.cjo?sk=app_153284594738391
    • nimwstaniedzien Re: Angielski w Krakowie 01.12.14, 15:28
      jest kilka dobrych szkół językowych, na pewno będzie w czym wybierać. Ale trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, czego się chce i ile się ma czasu na naukę. Bo jak się go nie ma za dużo, to może jakiś wakacyjny, czy świąteczny kurs byłby dobrym rozwiązaniem?
    • marcella09 Re: Angielski w Krakowie 03.04.19, 09:40
      Ja wiem ze Norton jest swietny,maja dofinansowane kursy miedzy innymi angielskiego, jeszcze jakies inne jezyki, zdaje sie niemiecki,wloski i jakis jeszcze. Generalnie kolezanka w firmie miala i mowila ze super:)
    • aneczka1993 Re: Angielski w Krakowie 09.04.19, 11:49
      Jak dla mnie Inter Lang & Text ( ilt.pl/ ) dalej klasa. Kontynuuję na B2, podobnie mam ją z polecenia, słyszałam o niej dużo dobrych rzeczy i się nie zawiodłam. Naprawdę fajnie, zwłaszcza, że grupy małe i lektorzy naprawdę ogarnięci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka