Dodaj do ulubionych

łuszczyca

11.10.10, 03:27
dwa dni temu lekarz stwierził łuszczyce przepisał dużo rużnych maści może pomogą
Obserwuj wątek
    • sprzent Re: łuszczyca 12.10.10, 13:46
      Koniecznie zaopatrz się w Eneterogel. Superskuteczny produkt - krzem organiczny POLECAM
      • kasiulek997 Re: łuszczyca 29.10.10, 18:26
        Jak zażywa się ten lek? czy naprawdę pomaga? Pytam gdyż choruję na łuszczycę ponad 10 lat. Leczyłam się szpitalnie już parę razy. Poprawa była chwilowa. Wysiewy mam wszędzie. Czy to jest lek na receptę?
        • maria88 Re: łuszczyca 01.11.10, 20:59
          Czytałam - to reklama jakiegoś nowego leku. Znowu ktoś żeruje na ludzkim nieszczęściu.
          Nie wierz jak na razie nie ma cudownego leku.
          • sprzent Re: łuszczyca 08.11.10, 10:42
            To nie jest żadna reklama. I to nie jest wcale nowy lek. W Rosji jest zażywany od ponad 30 lat...i stosuje się go na różne dolegliwości. na Ukrainie w 2009 roku był to 3 pod względem sprzedaży lek...w Polsce jest to suplement diety, sprzedawany bez recepty. W Polsce produkt zalecany jest do stosowania wewnętrznego ale używany jest również do wspomagania leczenia wszelakich chorób skórnych m.in. atopowe zapaleni skóry, łuszczyca i inne atopowe zapalenia. Terapia Enterosgelem przyspiesza leczenie i jego wydajność. Smaruje się miejsca, w których nastąpiły zmiany skórne..
            Produkt jest naprawdę bardzo skuteczny !! Można kupić w wielu sklepach zielarskich na terenie Polski i aptekach. Więcej informacji w internecie na stronie www.enterosgel.pl.
            Nie namawiam do kupienia ale zapoznania się !!
        • entergel Re: łuszczyca 08.11.10, 10:46
          Według mnie warto spróbować to nie jest cudowny lek..ale poprawa na pewno będzie widoczna szybciej niż się wam wydaje. Jeżeli przez 10 lat nie ma dużej poprawy warto zaryzykować
          • entergel Re: łuszczyca 08.11.10, 11:56
            Dużo na ten temat jest na rosyjskiej stronie Enterosgelu.
            Dzięki przeglądarce Google Chrome, która sam tłumaczy można dużo poczytać o zastosowaniu Enterosgelu. www.enterosgel.ru
    • morfeush7 Re: łuszczyca 16.11.11, 12:09
      żaden dermatolog nie pomoże Ci z walką na łuszczycę uwierz mi. Zachorowałem na nią 11 lat temu. Lekarze, kliniki, tabletki sterydy, naświetlanie, metody BSM, i inne różne rzeczy wydałem mnóstwo pieniędzy na to. Aż w końcu trafiłem na coś co mi pomogło i udało mi się zaleczyć jak na razie na trzy lata
      • karolusek1961 Re: łuszczyca 30.06.24, 11:17
        A co to takiego.po co piszesz jak to tajemnica
    • ankietka0 ANKIETA 25.03.12, 19:04
      Zachęcam do wypełnienia anonimowej ankiety.Ankieta skierowana jest głównie do osób, które podjęły się leczenie łuszczycy w uzdrowiskach. Z góry dziękuje.
      www.ankietka.pl/ankieta/81840/leczenie-luszczycy-w-uzdrowiskach.html
    • yaks Re: www.luszczyca-blog.pl 23.10.12, 10:37
      Dobrze ze tego typu strony powstają, z łuszczycą zmaga się coraz większy odsetek społeczeństwa a świadomość tej choroby jest ciągle bardzo mała. Każda inicjatywa tego typu jest godna pochwały.
      • dirtty.money Re: www.luszczyca-blog.pl 24.10.12, 12:10
        yaks napisał:

> Dobrze ze tego typu strony powstają, z łuszczycą zmaga się coraz większy odsete
        > k społeczeństwa a świadomość tej choroby jest ciągle bardzo mała. Każda inicjat
        > ywa tego typu jest godna pochwały.

Zgadzam się, blog ciekawy.
      • syska787 ŁAGODZI OBJAWY 30.05.13, 00:36
        Faktycznie, ludzie nie zawsze lubią otwarcie rozmawiać o swoich chorobach. Ja jestem łuszczykiem i wiem co to za dyskomfort ;/ Są jednak poza Antybiotykami skuteczne kremy np Revitol Dermasis (ja obecnie go stosuję) z jakleczycluszCZYce.com.pl Poczytajcie o nim, poza moją ma jeszcze wiele innych pozytywnych opinii.....
    • slodki007 Re: łuszczyca 18.11.12, 11:30
      Witam tu Przemek Slodkowski choruje na łuszczyce przeszlo 6 lat stosowalem juz wszystkie masci nic nie pomagalo az 2miesiace temu zaczolem uzywac nowego produktu mam niesamowite rezultaty moge przeslac zdjecia jak na mnie to podzialalo to nie samowite moj email p.slodki23@gmail.com tel 00353860723410 mieszkam w irlandi jesli ktos jest zainteresowany moze sie ze mna kontaktowac Przemyslaw Slodkowski
    • damwian Re: www.luszczyca-blog.pl 22.01.13, 19:59
      zgadzam się, odpowiednia wiedza o preparatach z pewnością nam nie zaszkodzi, warto sprawdzić również czy środki, które stosujemy znajdują się w rankingu stron leczenieluszczycynaturalnie.pl/, bo raczej warto stosować jedynie najlepsze środki
    • anittqa Re: łuszczyca 02.05.13, 20:25
      hej ten krem zalecza łuszczycę, na pewno działa u mojej mamy chociaż ja polecam raczej ten sklep www.vitalab.pl/285,revitol-dermasis.html - szybko wysyłają i nie trzeba płacić za przesyłkę.
      PS wszystkie kremy i leki na łuszczycę tylko ją zaleczają, bo to choroba nieuleczalna
    • katarzynaijerzy Re: łuszczyca 17.07.13, 20:42
      - dobrze na zmiany daje zrównoważona ekspozycja na słońcu, ruch na słońcu z odkrytymi zmianami znacznie zmniejsza złuszczanie,
      - skórę trzeba natłuszczać, aby unikać pękania i bolesnych ran,
      - kąpiel z dużą ilością oleju roślinnego, nie wycierać się,
      - dodatek octu do kąpieli, łagodzi dotkliwy świąd,
      - zmiany można smarować pudrami z mąki owsianej, mąki ziemniaczanej,
      - błoto i sól z Morza Martwego,
      - smarowanie zmian octem winnym, kompresy na 30 minut,
      - okłady z poszatkowanych liści kapusty, założyć bandażem,
      - kremy z Euceryną, krem z rumiankiem pospolitym,
      - olejek drzewa herbacianego,
      - dobrze sprawdza się dziegieć.
      Wewnętrznie; potrawy z zawartością kwasów tłuszczowych omega 3, jedz tłuste ryby, stosuj olej z siemienia lnianego do potraw, łykaj tran, może być w bezwonnych kapsułkach. Przyjmujemy witaminę E i D, beta karoten, selen.
      - świąd łagodzi sok ze świeżego aloesu,
      - odciążamy nerki, pijąc czystą wodę mineralną, odrzucamy alkohol i kawę,
      - mówi się też o smole węglowej w szamponach, specjalne szampony zmieniamy jak najczęściej, skóra nie będzie się przyzwyczajać do aktywnych składników.
      Duże znaczenie ma unikanie stresu. Łuszczycę nasila mleko i przetwory mleczne, tłuszcze zwierzęce, podroby i potrawy pikantne.
      Odciążamy wątrobę działając żółciopędnie, dbamy o regularne wypróżnienia.
    • justyna301983 Re: łuszczyca 04.08.13, 10:52
      czesc :) masci moga ci pomoc ale zalezy jaka silna masz łuszczyce. Ja byłam cała miałam poprostu wszedzie znalałam wspaniałego dermatologa ktory jedyny mi pomogł. A w moim miescie u wszystkich byłam. Jak bedziesz u swojego lekarza zapytaj sie o lek to sa tabletki METHOTREXAT. ONE MI BARDZO POMOGŁO I ZAJEŁO TO 2 MIESIACE I SA BARDZO TANIE. I NIE MAM NIC ANI JEDNEJ PLAMKI :)
    • mirek.1967 Re: łuszczyca 19.02.14, 14:03
      Mi pomogła maść cocois na uszy i łokcie, a na głowę pomaga mi szampon selsun, który jest w polsce nei dostępny, kupuje go na tablicy.pl, jest bardzo dobry i wydajny.
    • 7jana Re: łuszczyca 04.03.14, 14:28
      bidalesio napisał:

Muszę sie podzielić z Wami najwspanialszą nowiną. Po 25 latach walki z tą chorobą u mojego syna. Maści, tabletki i naświetlenia nie pomagały. Dziesięć dni temu znalazłam przez przypadek stronę pokonac-luszczyce.blogspot.ie Po dziesięciu dniach stoswania diety tam opisanej zaczyna wszystko schodzić. Jestem tak szczęśliwa, że muszę się tym podzielić. Proszę przeczytać i stosować, potem przekazać dalej.
      jana
      • japoneczka01 Re: łuszczyca 28.02.15, 07:45
        Niestety blog został usunięty. Czy masz jakieś namiary na dietę łuszczycową, albo może skopiowałaś przepisy?
    • maniekpi Re: łuszczyca 13.03.14, 14:23
      Witam.
      U każdego człowieka można spowodować wystąpienie zachorowania na prawie każdą chorobę,odżywiając go w sposób stanowiący przyczynę tej choroby.
      Z tysiąca ludzi karmionych tak,aby musieli zachorować na cukrzycę typu I zachorują wszyscy,bez żadnych wyjątków.
      Podobnie jest z łuszczycą.
    • maniekpi Re: łuszczyca 13.03.14, 14:31
      Przyczyna łuszczycy w oficjalnej medycynie nie jest znana. Choroba może pojawiać się w każdym wieku. Ponieważ "z potraw, które się zjada, powstają wszystkie choroby ludzkie" (Herodot), także i łuszczyca spowodowana jest niekorzystnym odżywianiem.
      U znacznej większości chorujących na łuszczycę, po wprowadzeniu prawidłowego żywienia, choroba ustępuje, czasem szybko.Wymaga to jednak wiedzy w doborze pokarmów. Najszybciej ustępuje łuszczyca skóry owłosionej głowy.
      • trufla7 Re: łuszczyca 29.10.14, 10:38
        Ja mam podobny problem na oku oraz za uszami starsznie mi sie łuszczy skóra. Bardzo sie bałam ze to łuszczyca udałam sie do Centrum dermatologii w warszawie i Pani doktor przepisała mi maśc po której łuszczenie skóry ustąpiło. Są to jakies zmiany na tle alregicznym. Polecam www.dermedica.com.pl
    • magdalena8112 Re: łuszczyca 31.03.15, 12:27
      Wiem że łuszczyca to niesamowity problem, borykała się z nią moja mama i po części ja, wiele maści stosowanych sterydowych i antybiotyków i nic kompletnie (znaczy na chwile może pomagało) dopiero po kuracji łuszczycowej gabinetu promocji zdrowia trwało to lekko 3-6 miesięcy podaje adres www.gabinetzdrowia.com.pl kuracja była dość rozbudowana i nie tania ale ważne że skuteczne, wchodziła w nią witamina C w dużych dawkach, kąpiele w słomie owsianej i połączone ze sobą maść propolisowa 20% i maść zywokostową i kilka preparatów oczyszcający organizm.. powiem szczerze że jesli lekarze twierdzą że łuszczyca jest nieuleczalna to są w błędzie jestem na to żywym przykładem że sie da.
      • zostanpacjentem Re: łuszczyca 13.04.15, 17:03
        Mi z kolei pomogła kuracja Enbrelem - brałąm udział w badaniu klinicznym i wszystko zeszło po pierwszym zastrzyku. Na razie czekam na nowy program, bo niestety poprzedni się konczył, a zmiany zaczynają powoli wracać :_(. Podaje adres www dla chętnych: zostanpacjentem.pl/index.php/skora
    • fryzka37 Re: łuszczyca 29.09.16, 15:08
      koleżanka ze sklepu powiedziała mi, że kolagen nieźle radzi sobie z łuszczycą - łagodzi, goi rany, jak Twoje maści nie pomogą możesz spróbować zgłosić się po darmowy produkt mysterium.pl/testuj-mysterium/
    • foxy_s Re: łuszczyca 08.11.16, 21:41
      Łuszczyca jest okropną chorobą. Niewielu zdaje sobie sprawę, że ma tak niszczący wpływ na organizm. Trzeba z nią walczyć! Niestety, środki farmakologiczne zazwyczaj nie działają. Mi pomogły preparaty "DR. MICHAELS" - odmiana mojej łuszczycy była tak silna, że inne nie dawały rady :(.
      • beataxx84 Re: łuszczyca 21.01.17, 10:22
        Każdemu pomaga co innego, dla mnie jedynie Dermovate w maści i w płynie. Do tego szampon Clobex. Teraz będę też jeździć na naświetlania. Zobaczymy co to będzie, na ten moment najchętniej zakryłabym całą głowę papierową torbą, żeby nikt nie widział :(
    • majkako49 Re: łuszczyca 16.11.16, 02:18
      Hej,jeśli masz jeszcze problem z łuszczycą daj znac ,postaram sie pomóc magda7744&o2.pl
    • tomekatomek1999 Re: łuszczyca 21.12.16, 16:27
      Spróbuj wypróbować specjalistyczne produkty firmy Bionigree. Są idealne dla osób, które mają problem z łuszczycą skóry głowy:
      - serum oczyszczające: www.bionigree.pl/artykul/13-serum-oczyszczajace-do-skory-glowy
      - szampon do włosów: www.bionigree.pl/artykul/15-szampon-do-wlosow
      - odżywka nawilżająca (DOSŁOWNIE CUDO): www.bionigree.pl/artykul/14-odzywka-nawilzajaca-do-skory-glowy-i-wlosow
    • odnatury Re: łuszczyca 05.03.17, 16:36
      Polecam na problemy łuszczycowe srebro koloidalne, olejek arganowy i ze słodkich migdałów. Ale poszukaj też połączenia emocji a chorób:)
      od-natury.pl/

Pozdrawiam
      Od Natury
    • soniaperzynska Re: łuszczyca 07.02.24, 23:08
      U mnie od 1,5 miesiąca trwa walka z ŁZS skóry głowy i na ten moment dostałam leki biologiczne (Infliximab) plus jeszcze dodatkowo z polecenia lekarza bez recepty dermokosmetyki Psorisel. Wszystko razem mam i jestem zdania, że przez te półtorej miesiąca jest efekt używania tego wszystkiego, bo skóra łuszczy się znacznie mniej i też mniej swędzi.
      • aigooooo Re: łuszczyca 15.07.24, 17:02
        Gdzie można go kupić? U mnie w aptece go nie ma.
        • soniaperzynska Re: łuszczyca 04.08.24, 08:19
          Ja akurat go kupuję jedynie przez stronę verdelove, bo wiem, że to jest producent tych kosmetyków, ale widziałam też, że jest on dostępny też w jakiś aptekach internetowych, więc jak robisz tam większe zakupy, to wtedy dostawa Ci odpada czy coś. Chociaż są kody rabatowe na ten sklep.
    • gnvdude Re: łuszczyca 26.03.24, 18:42
      Does the Polish healthcare system cover the cost of the newer biologics like Stelara?
      • calcinus Re: łuszczyca 27.06.24, 22:07
        Yes, it does.
    • konoss1234 Re: łuszczyca 26.09.24, 11:06
      Przebieg łuszczycy jest niezwykle indywidualny. W moim otoczeniu można zaobserwować różne przypadki tej choroby. Moja znajoma zmaga się z łuszczycą, a niestety dotknęła ona również jej dziecka. Z kolei mój znajomy, zdiagnozowany w średnim wieku, radzi sobie z nią tak dobrze, że na plaży nie widać po nim żadnych objawów.
      Oboje stosują produkty konopne, które polecił kolega — maść konopna z olejem konopnym 24% firmy dr. Retter, oryginalną z hologramem na opakowaniu, którą można znaleźć w sklepie Hebe oraz na stronie internetowej Konopnej Farmacji (konopiafarmacja.pl/92-masc-konopna). Kiedyś, zaintrygowany, postanowiłem kupić tę maść dla koleżanki i jej córki. Kupiłem ją za 46,90 zł, ponieważ nie miałem dostępu do sieci sklepów Hebe.
      Zaniosłem jej również kilka innych produktów, o których wspominał kolega. Wśród nich znalazł się korzeń mydlnicy do przygotowania naparu na skórę i robienia okładów, oraz olej rycynowy bez toksycznego heksanu, który należy rozgrzać przed nałożeniem maści dr. Retter 24%. Dodatkowo, suplementacja MSM i oleju CBD 5% pomaga w obniżeniu poziomu kortyzolu, co jest istotne w kontekście zdrowia skóry, ponieważ wiadomo, że stres może zaostrzać objawy łuszczycy.
      Z każdym dniem koleżanka zauważała poprawę. Swędzenie, które uprzykrzało jej życie, zaczęło ustępować, a podrażnienia znikały jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Po dwóch tygodniach stosowania maści z olejem CBD i siarką organiczną (MSM) czuła się znacznie lepiej. Stan jej skóry uległ poprawie. Olej CBD 5% działał kojąco, przeciwzapalnie, redukował stres, a MSM, będąc budulcem skóry, włosów i paznokci, wspomagał regenerację, podobnie jak zioła z korzenia mydlnicy.
      Ta historia przypomina mi, jak wiele osób może skorzystać z naturalnych produktów, takich jak olej CBD czy maści konopne. Zachęcam wszystkich do eksplorowania naturalnych metod wsparcia zdrowia, bo czasami najprostsze rozwiązania przynoszą najlepsze efekty. Olej CBD i maści konopne naprawdę mają moc!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka