mala.mi74 27.09.09, 18:47 Czy ktoś z Was pija ziółka od bonifratow na wzw C? Nie wiecie jak mozna sobie je załatwic? Czy trzeba do nich napisać i pod jaki adres? Trzeba im przesłać jakieś badania czy wystarczy napisać,ze to na wzw C? Dzięki..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joahal Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 27.09.09, 19:28 www.bonifratrzy.lodz.pl/?p=/bonifratrzy/ Nic nie wiem na temat leczenia ziołami HCV (to raczej niemozliwe), ale wiem, że dobrane przez nich zioła bardzo wspomagają pracę wątroby, jej regenerację i zatrzymują proces marskości. Jedzie się do nich z wynikami badań, mogą byc w wypisie ze szpitala. Reszta w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 27.09.09, 20:33 Mieszanka Bonifratrów na leczenie marskości wątroby: Kwiatostan kocanki (Inf. Helichrysi) 50,0 Liść pokrzywy (Fol. Urticae) 50,0 Kłącze perzu (Rhiz. Agropyri) 50,0 Korzeń mniszka (Rad. Taraxaci) 50,0 Ziele drapacza (Hb. Cnici benedicti) 50,0 Korzeń omanu (Rad. Inulae) 50,0 Liść borówki czernicy (Fol. Myrtilli) 50,0 Liść melisy (Fol. Melissae) 50,0 Korzeń cykorii (Rad. Cichorii) 50,0 Liść brzozy (Fol. Betulae) 50,0 Kora kruszyny (Cort. Frangulae) 50,0 Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 27.09.09, 20:33 No... Nie tyle leczenie, co pielęgnowanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
honda_pl Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 08.04.10, 12:18 Nie wiem skąd masz ten skład ziół,ale na pewno nie są to zioła na watrobę wg receptury Bonifratów.5 składników się pokrywa z Twoją wersją,a brakuje 3/4 składu.Dawkowania też nie takie. Jak masz pisac bzdury to lepiej nie pisz wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 08.04.10, 16:21 honda_pl napisała: > Nie wiem skąd masz ten skład ziół,ale na pewno nie są to zioła na > watrobę wg receptury Bonifratów Domyślam się że sam jesteś Bonifratrem i szczegółowo znasz ich wszystkie receptury? Gdybyś był lepiej zorientowany w temacie, wiedziałbyś że nie jest to jedna zastrzeżona mieszanka. Jeżeli chcesz bliżej zapoznać się z tematem polecam u*w*a*ż*n*ą z próbą zrozumienia lekturę: new-arch.rp.pl/artykul/187307_Popia_glowka.html > Dawkowania też nie takie. Nic nie pisałem na temat dawkowania. To nieprawdopodobne, ale chyba nie mylisz składu z dawkowaniem? > Jak masz pisac bzdury to lepiej nie pisz wcale. Pozwól że o tym czy piszę będę sam decydował, a jeżeli chodzi o bzdury... Już się z pewnością wstydzisz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna1250 Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 24.05.10, 21:00 potrzebuje pomocy zoltaczka HCV (marskosc watroby, zylaki przełyku pokarmowego, nietolerancja lekow chemicznych Zaklucenia rytmu snu i czuwania , jak kupic mieszanke ziołowa ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 24.05.10, 22:05 Najlepiej wprost od nich. Trzeba się skonsultować. Tu masz wszystkie dane: www.bonifratrzy.pl/index.php?option=18&action=articles_show&art_id=135&menu_id=20&page=4 Ale na cuda nie licz. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 14.11.09, 20:40 Drodzy, Mam jeszcze ptanko w zwiazku z tym,ze chce po nowym roku wybrac sie do Lodzi. Czy dlugo trzeba czekac na wizyte po zarejestrowaniu się? I czy ta poradnia zielarska w Łodzi jest w ramach NFZtu czy cos sie płaci? Rejestrowaliscie sie telefonicznie bez problemu? Dzieki za info... Odpowiedz Link Zgłoś
honda_pl Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 08.04.10, 11:56 Ja od 3 lat piję zioła od Bonifratów.Uważam że są rewelacyjne.Czuję się po nich lekko,bardzo pomagają w trawieniu. Jeśli jeszcze ktos jest zainteresowany(bo ostatnie wpisy sa z 2009r) to podam adres,mogę też kupic i przesłac.Kosztują 12zl. Odpowiedz Link Zgłoś
gilda28 Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 08.04.10, 12:12 podaj ten adres gdzie można je kupić i jak się nazywają, proszę czy to tylko w Łodzi? a zachodnia PL? Odpowiedz Link Zgłoś
honda_pl Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 08.04.10, 12:23 Ja kupuję te zioła w Łodzi.Czy są gdzies indziej nie wiem. Podaje adres:ul.Kosynierów Gdyńskich 61 a 93-357 Łódź tel:042 685 51 00 Odpowiedz Link Zgłoś
honda_pl Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 08.04.10, 12:28 Najpierw poszłam na wizytę do lekarza u Bonifratów,opowiedzialam co mi dolega i przepisal mi te ziola.Mysle ze najpierw sobie zadzwon do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
gilda28 Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 08.04.10, 12:41 zadzwonić zadzwonię, ale jechać na pewno nie będę ;) bonifratrzy, z tego co się orientuję, działają w różnych miastach.. przez pół PL jechać po zioła hmm szczególnie jeśli jedynie w oparciu o wyniki to się odbywa .. Odpowiedz Link Zgłoś
gilda28 cd. mapka Re: bonifratrzy www 08.04.10, 13:08 www.bonifratrzy.pl/index.php?option=18&action=articles_show&art_id=2&page=4 mapa, na której widać gdzie ich szukać (w jakich miastach) potem pomoże google ja przejdę się w przyszłym tygodniu, już dzwoniłam czy trzeba być wyznania rzymskokatolickiego aby zostać skonsultowanym? ktoś o to pyta? Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 cd. mapka Re: bonifratrzy www 08.04.10, 13:35 gilda, o ile wiem tam pracuja normalni lekarze- ich chyba tez nikt o wyznanie nie pyta, lekarze maja leczyć kazdego bez względu na wyznanie szpitale bonifratów tez lecza kazdego Póki co ja sobie bonifratów darowałam, łykam na watrobe ziołowy livenorm (znalazłam na stronce prometeuszy) i czuje się z nim całkiem dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
gilda28 cd. mapka Re: bonifratrzy www 08.04.10, 13:42 rozpoczynają i kończą rozmowę tel "szczęść boże" a konsultuje ojciec xyz nie pamiętam imienia to nie są "zwykli" lekarze, to zakonnicy konsultacje nie są medyczne, ale ziołolecznicze - a darmo w ramach (nie wiem czy nie przekręcam) posługi Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 cd. mapka Re: bonifratrzy www 08.04.10, 14:03 hm...a dzwoniłas do apteki czy przychodni przyszpitalnej? Słyszalam ,ze w przychodni normalni lekarze przyjmuja, choc zakonnicy tez sa czasem lekarzami, zwłaszcza u bonifratów, wiec może akurat trafiłaś na 2 w jednym;) Odpowiedz Link Zgłoś
gilda28 cd. mapka Re: bonifratrzy www 08.04.10, 15:53 tam gdzie ja dzwoniłam są: szpital, apteka, poradnia ziołoleccznictwa rozmawiałam z panią (siostrą zakonną, jak mniemam) której wytłumaczyłam o co chodzi i podała mi dni, w które "ojciec" przyjmuje zapis w dniu wizyty przed wizytą, potem kolejka pod gabinetem powiedziała też, że mogę od razu uderzyć do apteki, to mi coś dobiorą dzwoniłam do Wrocławia, bo tam mam najbliżej tych zielarzy w grę wchodzą jeszcze Piaski (tak patrząc na mapę) ale nie mam pojęcia gdzie to ;) we Wrocławiu przyjmują przy Traugutta, szpital na narożniku z Pułaskiego (tak mi wytłumaczono) poradnia: wt sr pt 8-13 pon od 13 w czwartki nieczynne apteka nie wiem, nie pytałam nr tel 71 3448474 Odpowiedz Link Zgłoś
honda_pl cd. mapka Re: bonifratrzy www 08.04.10, 14:21 I umówiłaś się na konsultację? Odpowiedz Link Zgłoś
honda_pl Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 10.04.10, 01:14 No i co?Ktoś z was pije te ziółka ???Wychodzi na to ,że tylko ja. Pan jan-w do dzis nie odpisał skąd ma cudowny skład ziół Bonifratów.Doczekam się odpowiedzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 10.04.10, 08:59 Myślę że lżejsze będzie twoje życie kiedy przestaniesz się ograniczać do konsultacji z hepatologiem. To naprawdę szczera, życzliwa rada. Podobnie jak moja wcześniejsza informacja o testach autoimmunologicznych z użyciem tkanek małp i świń, na które zareagowałaś taką furią, a której prawdziwości i być może potrzeby w twoim wypadku ci dowiodłem. Spróbuj też w wolnej chwili przestudiować: www.pzh.gov.pl/oldpage/przeglad_epimed/59-2/592_56.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
honda_pl Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 10.04.10, 11:38 To nie jest odpowiedz na moje pytanie.ja pytam o zioła,a Ty wyjezdzasz z tekstem o zaburzeniach psychicznych.Zastanów się może 2 razy,a potem cos napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 10.04.10, 14:20 Zastanów się dlaczego nawet na życzliwe rady (autoimmunologia) reagujesz agresją? Zauważ że forum nie jest tylko dla ciebie i nie ty decydujesz co i kto może pisać. Nie podobają ci się moje posty - możesz w ustawieniach konta je wygasić i nie będziesz ich widzieć. W razie problemów, jak zawsze (także tobie) służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
honda_pl Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 11.04.10, 22:27 Ja nie chcę się z Tobą sprzeczac,bo mi to w życiu do niczego nie jest potrzebne.Pisz sobie co chcesz,tylko uzasadnij to jakos.Cały czas nie rozumiem,dlaczego nie odpowiedziales na moje proste pytanie:skąd masz skład ziół który tutaj zamiesciłes???Ja uważam ,że jest wyssany z palca i dlatego mnie atakujesz swoimi postami. Ludzie którzy czytają to forum,nie wchodzą tutaj po to żeby się "rozerwac".Chcą jakiejs porady i informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 11.04.10, 23:33 Tak. Usiadłem sobie i z nudów wymyślałem skład wysysając go oczywiście z palca. Tego podłego występku dopuściłem się wyłącznie w celu atakowania ciebie co jest jedynym celem dla którego żyję. Podobnie informacje o testach autoimmunologicznych z użyciem tkanek zwierzęcych wyssałem dla odmiany z lewej nogi wyłącznie po to aby cię ośmieszyć. Co z przenikliwością Sherlocka Holmesa natychmiast wykryłaś i zareagowałaś słusznym oburzeniem. Niniejszym przeprowadzam publiczną samokrytykę, kajam się i obiecuję nie wysysać więcej żadnych składów leków z ręki ani nogi. A z czystej życzliwości, proponuję żebyś mimo żywionej do mnie słusznej odrazy, przeczytała jednak zalinkowany wcześniej artykuł - HCV Choroba duszy. Każdy chory na HCV powinien go przeczytać. Przysięgam że go nie wyssałem. Z mojej strony EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
honda_pl Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 12.04.10, 18:22 Widzę,że masz problem ze zrozumieniem tekstu czytanego.Ja nie napisałam,że wyssałeś sobie z palca informacje o testach autoimmunologicznych.Sam się do tego przyznałeś,wiec gratuluję. Podany przez Ciebie skład ziół Bonifratów,oczywiście nie jest prawdziwy.W moich oczach jesteś osobą niekompetentną. Dla Twojej informacji artykuł-HCV-choroba duszy-przeczytałam :)a z zawodu jestem analitykiem medycznym. Miłego życia ,spędzonego przed komputerem na forum o HCV. Tym razem z mojej strony EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Zioła od bonifratów- jak uzyskać? 11.04.10, 23:38 I jeszcze na koniec: Po co ludzie wchodzą na to forum, orientuję się z pewnością nie gorzej od ciebie. Korzystam z niego od kilku lat i znam wielu jego uczestników. Ty pojawiłaś się bardzo niedawno. A korzystają z tego forum także dla rozrywki, poprawy humoru, nastroju itd Przed wygłaszaniem zdecydowanych ocen na ten temat, warto sobie zadać minimum wysiłku i przejrzeć forum. Baw się dalej sama. Odpowiedz Link Zgłoś
gilda28 zagadka rozwiązana 10.04.10, 20:25 no i wszystko jasne... mam giga wiremię i sprawną wątrobę, za to mówiąc kolokwialnie problemy z głową czyli to pewnie namnożona mózgowa odmiana wirusa ;) który nazywa się "siła sugestii" albo "spierd..zielone geny po ojcu" a właśnie, jak to jest, że (oczywiście niezmiernie się z tego cieszę) biorę co jakiś czas różne leki, niektóre hepatotoksyczne (z konieczności), lekarze zakaźnicy oczekują przy każdym badaniu "pogorszenia stanu wątroby w związku z współistniejącymi schorzeniami" - a ono nie następuje (wiadomo, ja się cieszę - oni dziwią ;) wiremia ma kilka zer więcej, a wątroba się nie pogarsza większe dolegliwości kojarzone z wątrobą miałam w okresie zdiagnozowania - kiedy wiremia była niska (chyba z 200tys, nie pamiętam już) czyli jak to jest... można wejść z tym wirusem w symbiozę? .. chyba można, skoro tylko nieliczni zakażeni umrą przez HCV co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: zagadka rozwiązana 10.04.10, 22:12 Odniosę się tylko do jednej z uwag. Lekarze zapisując każdy lek mogący mieć negatywny wpływ na wątrobę, muszą to brać pod uwagę. M.in. ostrzegając cię abyś zareagowała w razie czego. Jednak wcale nie każdy lek w którego ulotce zapisano że może mieć ujemny wpływ, musi taki mieć rzeczywiście. Czasami zdarza się to np u 1% ludzi którzy mają także inne problemy zdrowotne. Ale w ulotce być musi. W każdym razie - gratuluję! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gilda28 Re: zagadka rozwiązana 10.04.10, 22:43 gratulujesz? ale czego..? wieloletniego HCV, wysokiej wiremii, chorób współtowarzyszących? ;) podejrzewam, że gratulujesz mi szczęścia i tego, że jeszcze żyję, i że mam się dobrze tu nie ma czego gratulować, bo to nie moja zasługa - zwykłe szczęście (w nieszczęściu), zrządzenie losu, boska opatrzność, przeznaczenie, przypadek - jak kto woli w każdym razie, to się dzieje niezależnie ode mnie tak jak większość ludzi chce zwalczyć wirusa, tak ja chcę żeby dalej mnie tak oszczędzał - bo sam wirus ... no dajcie spokój, w czym on mi przeszkadza? przecież sama jego obecność jest jedynie zagrożeniem dla ludzi z mojego otoczenia - ale temu akurat można zapobiegać w przeciwieństwie do większości nie ukrywam zakażenia, nie trąbię o nim na prawo i lewo - ale nie ukrywam go, traktuję to swoje HCV jak stan organizmu zawsze jak komuś mówię i widzę, że nie wie jak to ugryźć - przedstawiam krótki wykładzik w pigułce o drogach zakażenia i magiczne zdanie "na szczęście zarazić się możesz ode mnie tylko przez kontakt krew krew, ale nie planuję chlapać swoją krwią na twoje otwarte rany więc raczej luz" lub coś w tym rodzaju - chwila śmiechu i przechodzimy z tym do porządku dziennego nigdy nie spotkałam się z jakimś napiętnowaniem, poza głupią sytuacją po zabiegu parę lat temu, kiedy mój mąż przyszedł do pokoju w którym leżałam wku..rzony - bo zerwał z moich drzwi kartkę z wielkim napisem HCV zrobiłam awanturę i problem zniknął - teraz się z tego śmieję i nawet ich rozumiem btw: jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby lekarz ostrzegł mnie przed ewentualnym negatywnym wpływem danego leku na wątrobę nawet zakaźnicy olewają te kwestie w moim przypadku nie to żebym miała manię prześladowczą, ale się mnie boją (hmm chyba mania prześladowcza nie do końca na tym polega, ale wiadomo o co chodzi) postrzegają mnie jako wariatkę, która pyta o skutki uboczne, dowiaduje się że możliwe i to ciężkie, a potem drąży temat pytając o podejmowane w takiej sytuacji działania, odsetek zgonów w przypadku powikłań itd. bezsens .. niby oczekują świadomych pacjentów, a jak ktoś już jest świadomy, to jest niewygodny bo otwarcie mówi o możliwej śmierci i oczekuje konkretów wracając do sedna - uważam, że podejście, nastawienie, jest kluczowe "w chorobie" .. i w zdrowiu także :) potęga umysłu, wizualizacji, podświadomości widzę to po moim mężu, który po każdej naszej kłótni dosłownie jest chory, psychosomatyka to potężna broń - jeśli działa po stronie "wroga" to nie jest dobrze i z takimi "lekami" planuję doczekać leków na HCV skutecznych i możliwych do zastosowania w moim przypadku :) to się rozpisałam, przy sobocie w żałobie narodowej, której de facto jakoś nie czuję tragedia się stała, martwi mnie co będzie się działo z giełdą po weekendzie - pożyjemy, zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: zagadka rozwiązana 11.04.10, 01:10 Tego: > mam (...) sprawną wątrobę To już bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
gilda28 Re: zagadka rozwiązana 11.04.10, 11:27 janie-w, znowu twój minimalizm słowny mnie zawstydza tak, sprawna wątroba to przecież sedno w tym wszystkim to mój jedyny cel celem pobocznym jest, jeśli się uda, pozbyć się wirusa - ale, tak jak już to szeroko ;) opisałam, nie jest to mój priorytet czy są ci znane jakieś badania, zestawienia, statystyki dot. wysokości wiremii i tego czy/jak ona koreluje z częstością poważnych powikłań zakażenia HCV (niewydolność wątroby, marskość, nowotwór)?? a może ktoś inny się z takimi zetknął? czy wiremia jest bezpośrednią determinantą dynamiki degradacji komórek wątroby? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: zagadka rozwiązana 11.04.10, 16:50 Nigdy się tym nie interesowałem. Jak spotkam to zalinkuję. Odpowiedz Link Zgłoś