08.09.11, 18:59
Co to jest kiedy po stronie watroby brzuch jest większy, jakby lekko spuchnięty i pobolewa po posiłku watroba? mam hcv juz długo, nieleczone, prawdopodobnie F3/F4. Nie lecze sie bo mam przeciwskazania. Biore leki oslonowe. Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • foxy90 Re: Witajcie 09.09.11, 08:48
      To jest to, że trzeba iść do hepatologa.
    • clean1 Re: Witajcie 09.09.11, 09:48
      Do hepatologa i to baaaardzo szybko!
      A te leki "osłonowe" to co masz na mysli?
    • kryst-ynak Re: Witajcie 09.09.11, 12:41
      jesteś pod stałą kontrolą hepatologa ? czy regularnie go odwiedzasz ?
      czy stosujesz odpowiednia dietę ?, jakie masz transaminazy ?
      powinnaś w trybie pilnym zgłosić się do lekarza prowadzącego, czy wcześniej niepokojących zmian nie zauważylaś a może je zlekceważyłaś
    • liretta Re: Witajcie 09.09.11, 20:43
      Sylvit, essentiale, liv52. Boli mnie po sytuacjach stresowych - chwilami. Nie mogę teraz iśc szybko. no i co ten hepatolog mianowicie mi wymyśli? Nową wątrobę? poursan zaczęłam brać. Co ten bidula mi powie? Nowa wątroba z nową krwią??? :)))) No odpowiedzcie, jakie są metody hepatologa, których nie wymieniłam? nie chudne na razie. ostatnio pół roku temu robiłam aminazy i trochę ponad normę, niewiele. A może to jelita po prawej stronie, a nie wątroba? tez potrafię wygnieść się manulanie... Chętnie posłucham o hepatologu-cudotwórcy:-)
      • jan-w Re: Witajcie 09.09.11, 21:54
        Szczerze mówiąc... zgadzam się z Lirettą. Wątroby się nie leczy. Można ją tylko dopieszczać. Do hepatologa warto co jakiś czas wpaść tylko aby skorygować ewentualne objawy (typu - diuretyki na wodobrzusze) lub braki mikroelementów - cynk, potas, magnez.
        Spróbuj połykać: www.azmedica.pl/?ver=1&mainpage=produkt.php&idp=83
    • liretta Re: Witajcie ps 09.09.11, 21:09

Wymieniłam już co biorę. Czasami propranolol ale to na tachykardię. Przekroczyłam 50-tkę i przepisałam sobie lek. Wycieczka po Europie do miejsc w których nie byłam, a bardzo chciałam być ale zawsze coś przeszkadzało aby się wybrać. I jadę z tym pobolewanie watroby spróbowac pizzy neapolitańskie, wypić espresso, zjeśc sznycla po wiedeńsku. I potem poradzę się starych wątków i hepatologa, co tu sobie wziąć na przetrwanie:-) Ale to za 2 tygodnie. I co z tego, że teraz pognam ślęczeć w poczekalni u lekarza, badać krew, robić rezonanse, czy to co mi pomoże??? Teraz? Stosuję dietę a jeśli i po tym nagle wątroba boli czyli powiększyła się, to jaj już z wirusem c nic nie zrobie. Wolę wydać zaoszczędzone pieniądzę na podróż o której zawsze marzyłam. jeśli mam zdechnąć to przynajmniej niech wiem jak ta planeta na której żyję przeszło pół wieku wygląda. Bo widziałam tylko w Tv;)))
    • kiepski476 Re: Witajcie 09.09.11, 23:13
      >prawdopodobnie F3/F4. Nie lecze sie bo mam przeciwskazania.

Co jest przeciwskazaniem w twoim wypadku? Czy to sugestia hepatologa czy innego specjalisty?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka