Dodaj do ulubionych

Pamięć i koncentracja

26.09.11, 14:27
Witam!
Bardzo się cieszę, że znalazłam to Forum, które stało się dla mnie kopalnią wiedzy (choć połowy rzeczy jeszcze nie rozumiem) :) Niedawno przy okazji badań w kierunku RZS wykryto u mnie HCV. Jak do tej pory objawy mam głównie pozawątrobowe. I w związku z tym mam do Was pytanie - czy macie jakieś sposoby na poprawę pamięci i koncentracji? U mnie niestety jest z tym coraz gorzej i gorzej (co po rozmowie z moją hepatolog przypisuję HCV właśnie) i zaczynam mieć już problemy z funkcjonowaniem. Bilobil nie pomaga. Macie jakieś metody? Leki? Dieta? Czy tylko już mi pozostaje zapisywanie wszystkiego? :)
Obserwuj wątek
    • 0.roberto199 Re: Pamięć i koncentracja 26.09.11, 14:30
      Proponuję wizytę u neurologa, być może to wcale nie jest związane z HCV. Słyszałem o leku "Nootropil".
    • 0.roberto199 Re: Pamięć i koncentracja 26.09.11, 14:44
      Zaburzenia koncentracji pasują do wielu innych chorób.
      • martusia_25 Re: Pamięć i koncentracja 26.09.11, 15:12
        Dzięki za odpowiedź. Wizyta już umówiona - kurcze, co jeszcze mi znajdą? :(((
    • domza2 Re: Pamięć i koncentracja 26.09.11, 17:28
      Też mi to wcale jakoś do HCV tak szczególnie nie pasuje, no chyba, że na terapii - wtedy jak najbardziej.
    • jan-w Re: Pamięć i koncentracja 26.09.11, 20:58
      Nie musi, ale może to być objaw złego funkcjonowania wątroby. Krew źle oczyszczona może powodować zatruwanie mózgu. W skrajnym wypadku (nie tutaj) encefalopatia. Nadmiar amoniaku podobnie. Może też być np shunt Shumana - obejście wątroby przy nadciśnieniu wrotnym. Może też być wiele innych rzeczy nie związanych z HCV. Trzeba czekać na wyrok hepatologa, a dopiero potem ewentualnie szukać metod leczenia.
    • nzt48 Re: Pamięć i koncentracja 23.11.13, 17:25
      Bardzo dobry jest CILTEP składający się z karczocha i pokrzywy indyjskiej. Daje niesamowitą koncentrację i podnosi zdolność uczenia na od kilku do kilkunastu godzin. Żadne preparaty typu sesja, witaminki, bilobil, lecytyna itp. nie mają w ogóle startu do tego. To na prawdę działa !

nzt48.pl/ciltep-alternatywa-dla-energy-drinkow/23
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka