Dodaj do ulubionych

Poziom przeciwciał

23.08.12, 16:44
Witam
Jestem 2 lata po leczeniu. Leczenie zakończone sukcesem. ^ miesięcy i 14 miesięcy po leczeniu wynik ujemny.
W ciąży lekarz kazał zrobić przeciwciała. Wynik dodatni. Wiadomo. Ale w laboratorium ilościowo też oznaczyli. Było 560. Pod koniec ciąży w styczniu tego roku poziom 546.
Cieszyłam się, że spada, miałam nadzieję, że dobije kiedyś do 0 ;).
Dzisiaj zrobiłam kontrolnie, tak dla siebie......Wynik 1020.....
Spotkaliście się z taką sytuacją??? Czy wzrost przeciwciał oznacza powrót wirusa???? Aspat 16, Alat 10, ogólnie czuję się dobrze.
Martwię się ze względu na Malutką.
Wizytę mam 4 września
Zależy mi na opinii zwłaszcza Kiepskiego.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: Poziom przeciwciał 23.08.12, 17:41
      Odpowiedź jest prosta: zapomnij o przeciwciałach anty-HCV. Skoro przeszłaś zakażenie HCV, to być może do końca życia będziesz je miała. W ogóle się nimi nie przejmuj. I tyle na ten temat.
      A na marginesie: lekarz, któy zleca badanie przeciwciał anty-HCV, wiedząc, że byłaś zakażona, jest ignorantem w tej materii.
      PS
      A może piszesz o poziomie przeciwciał anty-HBs? Jeśli tak, to też bardzo dobrze jest.
      • samjuz75 Re: Poziom przeciwciał 23.08.12, 18:02
        Mi też robiono przeciwciała HCV i była tendencja spadkowa, w sumie też nie wiem po co dobry hepatolog to zlecił.
      • moniany77 Re: Poziom przeciwciał 23.08.12, 18:36
        Kiepski bardzo dziękuję za odpowiedź. Liczyłam na taką odpowiedź :))
        Niestety poziom wiedzy wśród lekarzy pozostawia wciąż wiele do życzenia.
        Poziom anty-Hbs mam na poziomie 400.
    • domza2 Re: Poziom przeciwciał 25.08.12, 11:15
      Hehe, właśnie byłam w szpitalu, mówię, że się leczyłam na HCV , więc po co robicie przeciwciała, wyjdą i tak dodatnie, a oni takieeee zdziwko, nie dość, że zrobili, to jeszcze powtórzyć kazali (pewnie nie wierzyli, że im wyszły dodatnie, ale jaja). Więc poziom wiedzy o HCV jest wszędzie poza zakażnym taki sam - żaden, pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka