IP: *.centertel.pl 11.05.14, 20:10
Witam
Jestem po terapii int plus ryba, w 12 tyg minus, terapia 48mies, genotyp 4, wiremia przed badaniem prawi 700tys, terapia zakończona 2,5 mięs temu, zrobiłem rna i czekam na wynik, prawdo podobnie zarazilem 1,5 letnia córkę, gdyż wyszły jej dodatnie przeciwciała, pisałem o tym w innym poście.. Zastanawiam się jak jest z wynikami po leczeniu z 4ka, kiedy ewentualnie wraca wirus czy od razu po,zakończeniu terapi , czy dopiero bliżej 6 tego po terapi, dodam ze odpowiedz prz mojej terapi była dość dobra, po 4 tyg moja wiremia była już tylko 11 tys
Proszę o info jak było u was , a mozemjest ktoś z 4 ka bo to chyba w Polsce rzadki genotyp
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucy Re: Genotyp4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.14, 20:56
      Hey ponoc najczesciej powraca w pierwszych 3 m-cach ale te pol roku sugeruje ze bywa i pozniej. Tez jestem po leczeniu i czekam...minus w 12 w 4 tygodniu 400 jednostek,wiem ze znaczny spadek to dobry znak ale nic nie wyrokuje,dlatego wiem co czujesz tez przezywam ten horrorek ale musimy byc cierpliwi. Z Dzieciatkiem czytalam nie wkrecaj tylko czekaj na wynik,bedziemy 3-mac kciuki.
    • kiepski476 Re: Genotyp4 11.05.14, 21:27
      > prawdo podobnie zarazilem 1,5 letnia córkę
      Przyznaj się, w jaki sposób to zrobiłeś. Ta wiedza jest potrzebna innym, aby uniknąć podobnych sytuacji.
    • Gość: Tata Re: Genotyp4 IP: *.centertel.pl 11.05.14, 21:38
      Chciałbym wiedzieć jak, pisałem o tym na innym poście o hcv+ u 1,5 latka
      Nie przypominam sobie kiedy i jak mogła się zarazić, dziecko jak to dziecko przytula się dotyka, może gdzie mni dotknęła przy jakimś zadrapaniu albo podrażnienia, raczej nie przypominam sobie jej bezpośredniego kontaktu z moja krwią, chociaż miała ona tez rany z alergii, zaczerwienienie itd.. Ma alergie na białko jaj kurzego, robiliśmy panel alergiczny i przy okazji zbadalismy anty hcv
    • Gość: Tata Re: Genotyp4 IP: *.centertel.pl 17.05.14, 21:54
      Są jakieś osoby na forum z 4 ka?
      • sami16 Re: Genotyp4 18.05.14, 02:54
        tak:) na przykład ja:)
    • Gość: Tata Re: Genotyp4 IP: *.centertel.pl 18.05.14, 19:56
      Po terapi?
      • sami16 Re: Genotyp4 18.05.14, 23:33
        tak, niestety nieudanej ale na dniach się dowiem, czy może na jakąś terapie kliniczną się załapie:)
        • Gość: tata Re: Genotyp4 IP: 199.67.203.* 19.05.14, 12:26
          jak wiremie mialas wyjsciowa?, jak bylo po 12 tyg?... podejrzewasz gdzie sie zarazilas? bo z tego co czytalem to w Polsce zadki genotyp
          • sami16 Re: Genotyp4 19.05.14, 19:50
            Wiesz wiremi wyjsciowej nie pamiętam bo to było z 6 lat temu, ale nie miałam podczas terapii żadnego minusa, przez cała terapie wirus był. Prawdopodobnie przy moim porodzie, to był 1992 rok, dostałam preparaty krwi albo później jak miałam pół roku to leżałam w szpitalu na zapalenie płuc, gdzieś tu już o tym pisałam, sami16@gazeta.pl podaje meila, żeby tu za dużo nie spamować:)
            • Gość: Tata Re: Genotyp4 IP: *.centertel.pl 21.05.14, 20:31
              3 miesiące po zakończeniu terapi mam minus, wiem ze to jeszcze nie oznacza całkowitego wyeliminowania wirusa, ale chyba jest to dobry prognostyk. Dalej czekam na rna córki, bo szczerze nawet nie mogę sie cieszyć swoim wynikiem, bo zastanawia mnie to dlaczego u niej są dodatnie anty hcv.

• ares43 Re: Genotyp4 23.05.17, 12:48
      Cześć. Do Taty ;) mam nadzieję iż dalej masz 0 ! Też mam genotyp 4 i też przeszedłem 48 tygodniowe leczenie interferon z rybawiryną 3+2 tabl dziennie - 12-2015r zakończone i suma sumarum ...nieskuteczne . Na koniec terapii 11-2015r. było 0 a po 6 m-cach już miałem około 650 tys po następnych 6 m-cach 1 mln . Teraz pewnie więcej... Dalej nie wyleczony pod opieka przychodni w Szczecinie w oczekiwaniu na nowe leczenie bezinterferonowe. Jestem też po operacjach (wypadek) na rdzeniu kręgowym z komplikacjami.... Obecnie Renta, ból i silne opiaty codziennie od paru lat. Pozdrawiam Ps. co do cyt: "prawdo podobnie zarazilem 1,5 letnia córkę, gdyż wyszły jej dodatnie przeciwciała" jest duża szansa że to tylko ślad we krwi a choroby u córci nie ma i nie będzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka