Dodaj do ulubionych

Help help wlosy wlosy

26.04.15, 15:19
Jestem po 14 zastrzyku, cieszyłam się, ze nie wypadają mi wlosy no ale niestety do czasu teraz zaczely i to po prostu w jakiś koszmarnych ilościach, calymi garściami. Wyniki badan sa w miare w normie, może mam lekka niedokrwistość, ale dr powiedziała ze nie ma się czym martwic.No ale te wlosy. blagam może ktoś z Was miała taki problem proszę powiedzcie mi co braliście, lub może czego używaliście żeby trochę spowolnić ten problem. Nigdy nie miałam burzy wlosow, no ale jeśli tak pojdzie, to będę przypominala Colombo ;-)Proszę o rade, zawsze dostawałam od Was fajne wskazowki
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolanta Re: Help help wlosy wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.15, 15:35
      Moje włosy tez nie są rewelacyjne ale jeszcze są :) Koleżanka z pracy, która przeszła pomyślnie leczenie i pozbyła się gada 2 lata temu, też miała problem z wypadającymi włosami. Niczego nie stosowała, co najwyżej płukanki w wywarze z pokrzywy. Lecząca ją pani doktor była przeciwniczką stosowania czegokolwiek, tłumacząc, iż po zakończeniu leczenia włosy wrócą do dawnej świetności. I tak też się stało - ma takie same jak dawniej, także niezbyt bujne. Ale odrosły. Myślę, że to jest dość częste zjawisko w czasie leczenia wzw c interferonem. W każdym razie ilekroć jestem w przychodni, zawsze jest tam choć jedna babeczka w gustownym zawoju na głowie. A tak w ogóle - nie przejmuj się, nie jesteśmy Samsonami i nie we włosach potrzebna nam siła :)
      • minuszka Re: Help help wlosy wlosy 26.04.15, 15:52
        Tak tak Jolanta, zgadzam się najważniejsze to wyleczyć się z ,,gada,,, no ale ..... dla kobiety rzadkie wlosy to jest trauma, bynajmniej dla mnie .......Nie wiem czy można brac skrzyp z wiesiolkiem, bo przed terapia lykalam i wlosy znacznie mi się poprawily, ale teraz .... nie mam pojęcia.Wiem ze ziola generalnie nie sa wskazane....
        • Gość: aabb Re: Help help wlosy wlosy IP: *.galatea.pl 27.04.15, 08:20
          mi hepatolog polecił WAX dla osob po i w trakcie chemioterapii, mi przynajmniej troszkę pomógł:) Pozdrawiam:)
    • em_mirek Re: Help help wlosy wlosy 26.04.15, 18:59
      W kwestii wypadania włosów podczas terapii interferonem niewiele, a w zasadzie nic nie można poradzić. Pocieszające jest jednak to, że po zakończeniu leczenia wrócą do wcześniejszej formy.
      skutkiuboczne.hepatitisc.pl/2012/11/7-skora-wosy-paznokcie-oczy.html
      • bellamie Re: Help help wlosy wlosy 26.04.15, 19:55
        Mi strasznie zaczęły wychodzić po trzecim miesiącu terapii, natomiast w szóstym jakby trochę straciło to na intensywności :) Nic nie poradzisz bo nie masz na to wpływu. Moja pani dr mówi, że nie wyjdą wszystkie. Dla świętego spokoju kupiłam szampon, który polecają na forach (bo był na promocji) :D
        I stosuję proste triki - włosy rozjaśnione są grubsze ponieważ mają rozchylone łuski, więc wydaje się, że jest ich więcej a jeżeli ich odcień jest bliski kolorowi skóry, nie widać tak bardzo prześwitów :) Rozjaśniłam je przed kuracją. Na problem z odrostami zastosowałam delikatną farbę bez amoniaku, nie przejmując się, że jest o kilka tonów ciemniejsza (i tak się bałam, że wyjdzie reszta).
        Zauważyłaś, że podczas leczenia włosy wolniej rosną?
    • Gość: gadus Re: Help help wlosy wlosy IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.15, 14:33
      podczas kuracji wypadla mi wiekszosc wlosow - uzywalam szampon Dermena - rewelacja, teraz niecaly rok po terapii mam bb geste wlosy, nie martw sie wlosy to nie zeby i na pewno odrosna:) Powodzenia
      • Gość: gadus Re: Help help wlosy wlosy IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.15, 14:43
        i jeszcze jedno: dr mowila zeby wlosy myc szamponem jednokrotnie i delikatnie plukac
      • Gość: gość marta Re: Help help wlosy wlosy IP: *.19.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 13.06.15, 11:25
        do końca mojej terapii pozostały 2 miesiące też mam problem z włosami, i używam dermeny = szamponu i odżywki - wypadają ale jakby trochę mniej niż wcześniej ale mam inny kłopot - czerwone, opuchnięte i swędzące powieki. Stosowałam żel ze świetlikiem, pomaga jedynie na chwilę. Brałam przez pierwsze 12 tygodni trójlekową z Incivo, obecne jedynie rebetol i pegintron 80. Bardzo proszę o rade jeżeli ktoś miał podobne problemy.
        • Gość: wiki Re: Help help wlosy wlosy IP: *.ptim.net.pl 18.06.15, 22:07
          Dziewczyny mi wypadały jeszcze ok.3mies.po zakończonej terapii. Myślą
          Am, że będę łysa, a zawsze miałam full włosów. Powiem wam, że teraz po 2latach po terapii jest chyba nawet lepiej niż było przed :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka