Dodaj do ulubionych

Harvoni - generyk z Egiptu

IP: *.play-internet.pl 05.08.16, 00:26
witajcie. Zdiagnozowano u mnie HCV wiele miesięcy temu, ale meczylem sie z tym troche dłuzej nieswiadomie. Zmeczenie, depresja, bóle, klopoty ze snem, zmeczenie o poranku, brak skupienia, bóle.
Lekarz oswiadczyl, ze w mojej sytuacji nic sie nie da zrobic, bo Harvoni nie zostalo zakupione przez ministerstwo, a w kolejce czeka kilkaset osob, wiec moze za 5 lat sie doczekam. Załamka. Dowiedzialem sie przypadkiem, ze w Egipcie i Indiach są generyki. Ale wiedzac jak wyglada sprawa podrabianych lekow, ryzyko kupna z internetu bylo spore, nie skorzystalem. Nie kupie w aptece, nie uwierze. Padlo na Egipt. Dzieki moim bliskim udalo sie kupic leki. Polecieli specjalnie do Hurghady, nie bylo specjalnie cięzko - popytali, poszukali, znalezli lekarza, apteke, zamowili, po trzech dniach dostarczono 3 sloiczki. Generyk HARVONI w Egipcie nazywal sie HETEROSOFIR PLUS (inny takze mozliwy do kupienia - nazywal sie MPI VIROPACK PLUS), a calosc kosztowala w przeliczeniu 350 dolarow amerykanskich. TAK - NIE PRZEWIDZIELISCIE SIE. Moj lekarz prowadzacy, nieoficjalnie, ale mnie monitorowal i wiedzial o wszystkim. Do 6ego tygodnia kuracji bylo ciezko - peak dzialania lekow - czyli walki z wirusem, po 7ym tygodniu badania - wiremia niewykrywalna. i jak ręką odjął. leki dokonczone do 12ego tygodnia, badania kontrolne sprawdzajace obecnosc rna wirusa po skonczeniu kuracji i 3 miesiace po. Jestem wyleczony. Koniec męczarni.

Jestem wdzieczny tym co wymyslili HARVONI, ale uwazam,ze CHCIWOŚĆ gra w karty, gdy LUDZIE UMIERAJĄ.
Ludziska nie musicie sie meczyc, dolowac, czekac kilka lat, blagac, żebrac, czy zbierac pieniadze na harvoni za 58 000 EU. Więc dzialajcie sami! wolno wam przywiezc osobiscie do 5 sloiczkow lekow, wiec 3 sloiczki to pikus, macie paragon i wszystko gra ! :) Szkoda zycia na HCV ! Cudowne Życie jest z Wami. Jestem wdzieczny moim bliskim, ze mi pomogli ! Sam bym nie dal rady psychicznie. ŻYJĘ. DZIĘKUJĘ. Powodzenia. Bądzcie zdrowi ! :)
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: Harvoni - generyk z Egiptu 05.08.16, 11:43
      Heterosofovir Plus jest oferowany przez przez egipską firmę Pharmed Healthcare na podstawie licencji koncernu Gilead (właściciela praw do leku oryginalnego).
      Podana cena jest wyjątkowo atrakcyjna
      • Gość: ppp Re: Harvoni - generyk z Egiptu IP: *.play-internet.pl 06.08.16, 15:24
        350 dolarow + pobyt w egpicie. Ale kazdy robi jak mu pasuje. Osobiscie wole takie rozwiązanie niz korzystanie z uslug pośrednika, tak juz mam, ze jak sam nie dopilnuje, lub bliscy, ktorym ufam, to nie ryzykuje. Ale nie umniejszam roli dobrych ludzi, ktorzy chcą posredniczyc i pomoc innym za drobna oplata. Jest to genialne rozwiazanie - oczywiscie pod warunkiem, ze posrednicy sa dobrzy i szczerzy :)
    • zaolka Re: Harvoni - generyk z Egiptu 22.08.16, 11:39
      Witam serdecznie. Rozumiem, że recepta musi być od egipskiego lekarza, czy też polskie są również honorowane? Ja dopiero od niedawna wiem, że choruję i wiedzę o procedurach leczniczych mam jeszcze niewielką. A z f1 jestem zakwalifikowana do leczenia na tysięcznym miejscu w kolejce.. Generyk to chyba w moim przypadku jedyne wyjście. Chyba, że poczekam aż się rozwinie marskość :(
      • Gość: ppp Re: Harvoni - generyk z Egiptu IP: *.pl 22.08.16, 11:40
        bez recepty
        • zaolka Re: Harvoni - generyk z Egiptu 22.08.16, 12:32
          czyli pojechać (bądź poprosić kogoś kto jedzie) wejść do apteki z pńundzmi i kupić? Bo też bym wolała z apteki niż od pośrednika.. Pytałam swoją lekarkę, jest przeciwna generykom 'bo nie wiadomo co kupię'. I skoro jeszcze nie byłam niczym leczona to powinnam zacząć od czegoś pewnego, 'bo każda następna kuracja to organizm bardziej sponiewierany i mniejsza szansa na sukces'. Przy czym nadal nie wiem czy w moim wypadku wystarczy sam harvoni czy trzeba łączyć z innym lekiem (1b). I chyba ten generyk też trzeba pod nadzorem lekarza? No nic, - jak widać gubię się
          • kiepski476 Re: Harvoni - generyk z Egiptu 22.08.16, 12:54
            Przy genotypie 1b najczęściej wystarczy terapia 12-tygodniowa samym ledipasvirem/sofosbuvirem. W trudniejszych wypadkach dołącza się rybawirynę albo wydłuża terapię do 24-tygodni, gdy nie można zastosować rybawiryny. Przez "trudniejsze" przypadki rozumie się chorych uprzednio leczonych nieskutecznie, chorych z marskością wątroby oraz chorych po przeszczepieniu wątroby.
            www.ema.europa.eu/docs/pl_PL/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/003850/WC500177995.pdf
            Każda taka terapia musi być uzgodniona z lekarzem specjalistą i prowadzona pod kontrolą lekarza!!! To nie jest aspiryna! Przykładowo, sofosbuvir może być zabójczy dla osób leczących zaburzenia rytmu serca za pomocą amiodaronu (Cordarone, Opacorden). Trzeba więc sprawdzić interakcje z wszystkimi innymi przyjmowanymi lekami.
            Dlatego oprócz kosztów leków należy uwzględnić koszt 5 wizyt lekarskich oraz kilkaset złotych na badania kontrolne – morfologia, AlAT, bilirubina, kreatynina; 2 jakościowe badania RNA HCV. (Przy marskości liczba wizyt i zakres badań kontrolnych mogą być sporo większe).
            Proszę też pamiętać, że przed rozpoczęciem terapii trzeba zgromadzić komplet wymaganych badań i skonsultować je z lekarzem specjalistą. Oprócz – zapewne już posiadanych wcześniej wyników badań: genotyp HCV, wiremia, stopień włóknienia wątroby, USG jamy brzusznej, przeciwciała anty-HIV, antygen HBs Ag – przed rozpoczęciem terapii należy wykonać co najmniej następujące badania: próba ciążowa u kobiet, morfologia krwi, AlAT, proteinogram, bilirubina, wskaźnik protrombinowy, kwas moczowy, kreatynina. Leczenie można rozpocząć dopiero po zinterpretowaniu wyników tych badań przez lekarza specjalistę!
            noweleki.hepatitisc.pl/p/leki-z-indii.html#5
          • kiepski476 Re: Harvoni - generyk z Egiptu 22.08.16, 13:08
            Ja akurat mam większe zaufanie do sprawdzonych indyjskich eksporterów niż do aptek w Egipcie. Oceniam, że prędzej oszustem może się okazać pracownik egipskiej apteki, który pokazuje się kupującemu raz czy dwa razy i potem może zniknąć, niż indyjski eksporter, który przysłał już do Polski kilkaset terapii i swoją egzystencję w biznesie opiera na wypracowaniu marki solidnego dostawcy.
            • zaolka Re: Harvoni - generyk z Egiptu 22.08.16, 13:26
              tak, wiem że nic na własny rozsądek. Właśnie się próbuje dodzwonić do Mysłowic i tam z kimś umówić. Mój opolski szpital zakaźny całkiem niezły ale jestem za zdrowa, na szybkie leczenie nie mam szans. Paskudna rzeczywistość.. Jesteś aniołem Panie Kiepski! Dziękuję..
    • szukamkontaktudogeneryku Re: Harvoni - generyk z Egiptu 27.09.16, 16:44
      Dzień dobry, jeśli ktoś z Państwa jest w stanie przekazać konkretne namiary na aptekę w egipcie lub pośrednika, który sprowadził lek z Indii bardzo proszę o przesłanie kontaktu na adres: prmoto @ wp.pl Szukam również kontaktu do lekarza / kliniki, która ma doświadczenie i pomogła już poprowadzić pacjenta przy takiej właśnie kuracji lekami generycznymi. Dziękuję i życzę powodzenia!
      • kiepski476 Re: Harvoni - generyk z Egiptu 27.09.16, 18:56
        noweleki.hepatitisc.pl/p/leki-z-indii.html#9
        noweleki.hepatitisc.pl/p/przydatne-linki.html
        • tireza Re: Harvoni - generyk z Egiptu 11.10.16, 11:44
          Hej przeciże lek jest dostepny za darmo.Dostałam go w aptece szpitala
          Dzisiaj zaczynam leczenie.
    • tireza Re: Harvoni - generyk z Egiptu 11.10.16, 11:45
      LEK HARVONI JEST REFUNDOWANY.WYSTARCZY ZADZWONIC DO m.z I JUZ.
      DOSTAŁAM TEN LEK ZA DARMO W APTECE SZPITALNEJ.JESTEM W PROGRAMIE LEKOWYM.
      NA NIC NIE TRZEBA CZEKAĆ.
      • kiepski476 Re: Harvoni - generyk z Egiptu 11.10.16, 16:19
        Nie trzeba nic czekać? We Wrocławiu 8 lat. Czy to jest nic?
        Czy mogłabyś zdradzić, co kryje się pod inicjałami M.Z.? Też chciałbym wykonać jeden telefon do M.Z. i nie czekać 8 lat...
        • Gość: Joanna Re: Harvoni - generyk z Egiptu IP: *.dyn.cable.fcom.ch 11.10.16, 17:06
          Ja tez poprosze o ten "cudowny" numer do Ministerstwa Zdrowia domyslam sie- a do kogo konkretnie?
          Osobiscie czekam od 4 lat- od diagnozy,bajki opowiadasz z tym nie trzeba czekac.....
          • tireza Re: Harvoni - generyk z Egiptu 25.02.17, 22:11
            jestem już po leczeniu harvoni.wszystko zależy od stan zwłoknienia watroby Na stronie ministerstwa w zakładce programy lekowe jest wszystko ja dzwoniłam bo nie wiedziałam w koncu czy lek jest refudnowany czy nie
            • kiepski476 Re: Harvoni - generyk z Egiptu 26.02.17, 09:55
              Harvoni jest refundowane w 100% od 1 listopada 2015 r.
              Wiedzą już o tym wszyscy zakażeni HCV (z jednym wyjątkiem).
              Niektórzy nawet wiedzą, ile lat będą musieli na to refundowane leczenie poczekać. Przykładowo, kolejka w szpitalu, w którym leczy się Tireza, liczy sobie tylko 1,6 roku – tyle co średnia krajowa. (Pamiętajmy jednak, że na oficjalne listy oczekujących jest wpisany jedynie co trzeci zdiagnozowany chory, więc rzeczywista kolejka jest trzy razy dłuższa).
        • tireza Re: Harvoni - generyk z Egiptu 11.10.16, 18:42
          Ministerwstwo Zdrowia Warszawa.Rozmawiałam bo lekarz mi zaproponował lek daklinze i supreva.Leki które bardzo szkodzą. Powiedzieli,ze Harvoni jest refundowane.lecze się w S.U. Śniadeckich kraków. W tym roku miałam elastografie mam 3 zwłoknienie. Wirus genotyp I i dostałam wczoraj lek,po szergeu badań.obecnie mam jedno opkaowanie warte 53 tyś eu z apteki szpitalnej za darmo 7.11.kontrola leczenie ma trwać 8 tygodni
      • mountain60 Re: Harvoni - generyk z Egiptu 20.01.17, 12:30
        Tireza, Proszę o kontakt, Jestem z Krakowa i bardzo chciałabym dostać ten lek z apteki za darmo, czy trzeba spełniać jakies warunki aby dostać receptę bo mój lekarz mi nic nie zapisuje bo twierdzi,że nie mam jeszcze zwłóknionej wątroby. Proszę o odpowiedź na emaila: montain@vp.pl
        • Gość: Dingo Re: Harvoni - generyk z Egiptu IP: 91.90.160.* 20.01.17, 13:55
          Tireza co to za herezje ??? Jedynym wytlumaczeniem dla tego co tu wypisujesz jest to ze od razu zostalas zakwalifikowana do programu lekowego ... nie mozna od tak dostac recepty na leki przeciwwirusowe bez włączenia do programu. Jaki jest stan twojej watroby???...a tobie mountain 60 proponuje wykonanie prywatnie badania fibroscan które z pewnoscia wykaze nawet minimalne wloknienie f0/1 a to juz pozwala na kwalifikacje do leczenia , oczywiscie lekarz musi wpisac cie na liste oczekujacych 😊
        • kiepski476 Re: Harvoni - generyk z Egiptu 20.01.17, 14:30
          Tiereza leczy się w ramach programu lekowego, zgodnie z procedurą opisaną szczegółowo np. tutaj:
          noweleki.hepatitisc.pl/p/jak-sie-leczyc_6.html
    • tireza Re: Harvoni - generyk z Egiptu 11.10.16, 18:47
      Ludzie ale nic nie trzeba przywozić.Lek jest refundowany,kto nie wierzy niech zobaczy strone Ministerstwa Zdrowia. Zakładka Leki---programy lekowe. albo dzwonić.Lek mam harvoni orginalny firmy Gilead.
      zupełnie nie rozumiem co piszecie. LEK CAŁKOWICIE ZA DARMO DOSTAŁAM NA PODSTAWIE RECEPTY OD HEPATOLOGA Z APTEKI SZPITALNEJ SZPITALA UNIWERSYTECKIEGO W KRAKOWIE UL.ŚNIADECKICH 5 TU JEST PORADNI ODDZIAŁ SZPITALNY WZW I ZAKAZNY.
    • tireza Re: Harvoni - generyk z Egiptu 11.10.16, 18:49
      INTERESUJE MNIE TYLKO CZY KTOS BIERZE HARVONI I JAK SIĘ CZUJE PO NIM. MAM NIEPEŁNOSPRAWNĄ CÓRKĘ,KTÓRA SIĘ OPIEKUJE I 84 -LETNIA MAME TEŻ MUSZE JEŻDZIC DO NIEJ.
    • tireza Re: Harvoni - generyk z Egiptu 12.10.16, 13:33
      Lek jest dostepny HARVONI- w pełni refundowany.Wystarczy zadzwonić do ministerstwa zdrowia.
      LUB interenet.zakładka leki programy lekowe.Od 2015r lek jest dostepny w pełni refundowany.
      Właśnie go otrzymałam w szpitalnej aptece Szpitala uniwesryteckiego w Krakowie Owszem cena powala ale lek jest za darmo!!!!!!!
      • agatan802 Re: Harvoni - generyk z Egiptu 12.10.16, 19:19
        Harvoni biore od 4 tygodni nie mam zadnych skutkow ubocznych.Czuje sie bardzo dobrze tak jak przed leczeniem.
        • tireza Re: Harvoni - generyk z Egiptu 16.10.16, 22:31
          Ja równiez zazywam go od tygodnia obecnie.Nie odczuwam nic poz zmęczeniem.
          Musze cześciej odpoczywac jakis brak sił do pracy.
        • tireza Re: Harvoni - generyk z Egiptu 23.10.16, 18:31
          Ja też.czy odczuwasz zmeczenie,ja czasem 5h po zazyciu.jak go zażywasz kiedy najlepiej zażywac.
          Ja robie tak jakieś 1h-2h po posiłku czyli tak koło 10-11. a ty jak
          czasami mam odruchy wymiotne
      • kaja262 Re: Harvoni - generyk z Egiptu 22.10.16, 21:41
        Nic z tego nie rozumiem , a własciwie rozumiem, że wystarczy zadzwonić do ministerstwa zdrowia i lek otrzymuję za darmo. To żart ? Co na to Kiepski ? Co znaczy, że cena powala , a więc lek jednak nie jest za darmo dla kogoś, kto chce go kupić w aptece szpitalnej. A to, że lek jest w pełni refundowany to wiemy wszyscy załapani na leczenie szpitalne. Ale nie kazdy ma to szczęście, szczególnie ten, który jest nr 400 na liście . Serdeczności.
        • tireza Re: Harvoni - generyk z Egiptu 23.10.16, 18:29
          Kaju.Mam wirusa HCV.propozycja leczenia była daklinża i supvera,ale skutki uboczne tych leków wprowadziły mnie w osłupienie i strach. Więc czytałam sporo o leczeniu i tym harvoni. Sporo sprzecznych informacji.Strona Prometeusze gdzie wyczytałam,ze ten lek jest refundowany skłoniły do odwiedzenia strony zadzwonienia do Ministerstwa Zdrowia,gdzie w programach lekowych wypytałam.poinformowano mnie,ze lek jest w pełni refundowany,na receptę od lekarza hepatologa.
          Ja sie lecze w S.U.Kraków Poradnia Chorób Zakaznych .Tu poprosiłam lekarz zgodził się dał ni receptę poszłam do apteki szpitalnej i dostałam lek za darmo. Zażywam go od 7.10.br. po skończeniu opakowania czyli 7.11 ide na kontrole leczenie.badanie krwi,wiremia i kolejne opakowanie otrzymam w aptece gdzie zostawiłam dwie recepty.
    • malgorzata2408 Re: Harvoni - generyk z Egiptu 27.02.17, 13:54
      Ciesze się z twojego sukcesu , ale nie tędy droga .No tak pacjenci uczą NFZ ,że dajemy rade .To pytam grzecznie po co biorą od nas nie małe pieniądze z pensji na fundusz zdrowia jak na wszystko czekamy albo kupujemy za własne pieniądze .Dlaczego nie wprowadzą badań przed zabiegiem czy operacja na HCV ??? Lepiej niech pacjenci czekają w kolejce i wydawać około 74 000 zł na jednego jak badanie podstawowe na HCV podstawowe kosztuje 35 zł prywatnie .Czy nie lepiej wprowadzić takie badanie i wówczas wiadomo że z takim pacjentem trzeba uważać i dokładnie wszystko sterylizować ,a nie kładą na stół nie wiedzą kogo i zarażają następnego . Może warto zacząć walczyć o wprowadzenie tych badań .Jesteś dziś wyleczony , ale możesz mieć operacje i znowu może to tobie zdarzyć się.
      • Gość: Ela Re: Harvoni - generyk z Egiptu IP: *.dyn.cable.fcom.ch 27.02.17, 17:41
        Dokladnie ,niech zaczna od szkolenia lekarzy i pielegniarek i algorytmu posteoowania przed zabiegami jesli 80%pacjentow nie wie o swojej chorobie to wciaz zarazaja.....
        • malgorzata2408 Re: Harvoni - generyk z Egiptu 28.02.17, 16:47
          Tak masz racje .Dlatego trzeba temat zarażenia HCV nagłaśniać .Sama reklama w telewizji z której wynika że trzeba uważać i jak dochodzi do zakażenia to nic. Trzeba dążyć do wprowadzenia przed zabiegami i operacjami badań na obecność HCV .Również powinni przeprowadzać pół roku po,kiedy wirus się wykluje .
          • synio123 Re: Harvoni - generyk z Egiptu 28.02.17, 17:27
            Temat HCV jest coraz częściej nagłaśniany w mediach, sam widziałem kilka blogów odnośnie badań na hcv, jak wprowadzono skuteczne leczenie to teraz coraz częściej słychać o wirusie a to w TV, a to w radiu. Jeśli chodzi o pacjentów to szpital nie może rozróżniać zakażonych od nie zakażonych, każdy pacjent musi być traktowany, tak jak by mógł czymś zarazić, a sprzęt trzeba sterylizować jednakowo po każdym. To nie pacjenci zarażają, tylko szpitale niedbale sterylizują sprzęt.
            • Gość: Ela Re: Harvoni - generyk z Egiptu IP: *.dyn.cable.fcom.ch 28.02.17, 18:21
              Tak to dokladnie mialam na mysli,o zgrozo personel tychze szpitali stygmatyzuje czasami zakazonych pacjentow......o ironio:(
              • malgorzata2408 Re: Harvoni - generyk z Egiptu 01.03.17, 08:58
                Ok ,ale jakby wiedzieli kogo maja na stole to może by to ich obudziło .I wtedy by sterylizacja była dokładniejsza. Nie chodzi mi o inne traktowanie pacjenta .Maja być tak samo ratowani.Tylko będąc nieświadomi zarażają innych . Dlatego niech wprowadza badanie na obecność wirusa przed zabiegiem . I dlaczego nie kontrolują po ???? Sześć lat chodziłam nieświadoma ,że mam to g... w organiźmie i swoich bliskich narażałam .Na szczęście rodzina nie jest nosicielem wirusa HCV.Nie dosyć że przychodnie i szpital maja czas w stosunku do pacjenta .To jeszcze nic nie robią z bliskimi .Każą zarejestrować się i czekać na wizytę . Sanepid potrzebuje pacjetow tylko do statystyki i to szybko wzywają .Czy tak powinno być ?? A to co emitują w telewizji czy w radiu (co prawda nie słyszałam w radiu) to nic w porównaniu z wielkością problemu . Musimy bardziej pisać,mówić i "pukać "w tym temacie bo tak to będzie nas więcej zarażonych .Nie chciała bym żeby moje młode dziecko było zarażone .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka