wsb123 01.05.09, 17:28 jak w temacie na terapi waga mi ladnie zjechala z 80 do 68 teraz jest 85 i zalamka a aktywnosci fizycznej raczej nie moge za bardzo uprawiac zarcie tez juz ograniczylem nie wiem jakies tabletki na odhudzanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
foxy90 Re: jak schudnac prz wzwc a nie moge cwiczyc fizy 01.05.09, 17:49 Jesteś już po terapii? Dlaczego nie możesz ćwiczyć fizycznie? Z tego, co wiem, to ruch nie jest zabroniony, a wręcz wskazany, oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Ale moim zdaniem spacery - jak najbardziej. A podobno to właśnie przy długich spacerach chudnie się najlepiej i najbardziej efektywnie + oczywiście ograniczenie żarełka. Odpowiedz Link Zgłoś
greenrachela Re: jak schudnac prz wzwc a nie moge cwiczyc fizy 01.05.09, 18:33 Napisz coś więcej. Jakieś inne przeciwwskazania do ćwiczeń fizycznych? Jestem niewiele po terapii i ćwiczę ( prawie ) regularnie. Jest ok. Nawet lepiej niż przed terapią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: jak schudnac prz wzwc a nie moge cwiczyc fizy 01.05.09, 20:13 Tabletki które naprawdę działają (np orlistat) są zbyt szkodliwe dal wątroby i innych narządów. Także dla portfela. Jedyna pewna i trwała metoda to dieta ŻP (Żryj Połowę) i ruch. Ćwiczenia to nie tylko siłownia. Każdy może dobrać coś dla siebie. Spacerować chyba możesz? Jeżeli musisz zapychać żołądek, jedz błonnik zamiast ciastek i popijaj wodą. Puchnie i zapełnia a jest niemal bezwartościowy odżywczo. Na dodatek bardzo zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wsb123 Re: jak schudnac prz wzwc a nie moge cwiczyc fizy 02.05.09, 08:20 no fakt nie napisalem wszytskiego przepraszam mam hemofili i artropatie stawow i nawet po wyjsciu do tesco czy innego marketu i zrobieniu zakupow czyli przejsciu sie z jedego konca marketu na drugi nie moge juz chodzic bo mnie nogi bola i robia mi sie wylewy w stawach skokowych zniszczonych przez wylewy co przy hemofilii jest norma tzn artopatia czyli zmiany zwyrodnieniowe w stawach doprowadzajace do sztwynosci stawow z czasem dlatego nie moge wiele spacerowac a z rekoma zeby dzwigac ciezary tez odpada gdyz rece mam po dwoch operacjach stawy lokciowe i mam problem zeby nosic na rekach niemowle ostatnio nosilem niemowle tak ze 4kg i znow wylew do lokcia :( dlatego szukam innych metod schudniecia gdyz waga w gore prze statyczznym trybie zycia a wyzsza waga wieksze obciazenie dla stawowo wieksza mozliwosc wylewow wieksze zmiany w stawach itd bledne kolo jednym slowem mam 178 i 85 kg a pelnia szcescia to tak jak po terapii 70kg bylo najlepsze chociaz potem ludzie sie pytaja czy jestem np po chemi albo czy z oswieciamia mnie wyrzucili i jest to deko przykre gdyz gdyz jestem chydszy bardziej widac znieksztalcone stawy :( Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: jak schudnac prz wzwc a nie moge cwiczyc fizy 02.05.09, 08:53 W tej sytuacji - zdyscyplinowana dieta mniej tucząca i błonnik. Tabletki odchudzające niszczą wątrobę i układ krwionośny. Te które są nieszkodliwe nie działają. Odpowiedz Link Zgłoś
greenrachela Re: jak schudnac prz wzwc a nie moge cwiczyc fizy 02.05.09, 09:40 Może jakieś zioła? Przy odchudzaniu w ogóle należy pić bardzo dużo płynów. Odpowiedz Link Zgłoś
foxy90 Re: jak schudnac prz wzwc a nie moge cwiczyc fizy 04.11.09, 15:05 Piszę teraz z perspektywy osoby, która się leczy i nie rozumiem zupełnie tego, że ktoś chce się odchudzać, ale ma wzw i 'nie może się ruszać'. Też się odchudzam i jestem w trakcie leczenia. Od końca maja spadło prawie 9kg, leczenie zaczęłam we wrześniu, ale nadal staram się utrzymywać dietę. Wiadomo, że mniej się ruszam, bo nie daję rady jeździć długo na rowerze itd, ale jem co najmniej 3 posiłki dziennie, staram się nie jeść wieczorem, ograniczyłam słodycze no i kiedy tylko czuję się na siłach, to idę na spacer z psem, chociażby na 20 minut, ale zawsze to coś, choć staram się dłużej chodzić. Raz w tygodniu przez 1.5h mam teraz ćwiczenia ogólnoruchowe, bo na uczelni zdecydowałam się na rehabilitację, a nie całkowite zwolnienie z WFu, które tak naprawdę mogłam dostać bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: jak schudnac prz wzwc a nie moge cwiczyc fizy 04.11.09, 15:40 I bardzo słusznie Foxy! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
foxy90 Staram się, chociaż.. 04.11.09, 16:09 ..na mnie interferon działa odwrotnie niż na większość osób. Tzn ja bym jadła, jadła i jadła :) Masakra. Mam nadzieję, że mi apetyt wróci do normy, bo nie zamierzam obrastać w tłuszczyk jak zwierzaki na zimę :D Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Staram się, chociaż.. 04.11.09, 22:17 Witaj ja jestem po 34 zastrzyku, cwicze areobik 2 razy w tygodniu ,w domu jak mam czas pilates na pilce(polecam,cwiczylam pilates na poczatku terapi,wtedy kiedy bylo ciezko i bylo zmeczenie, nie codziennie ale tak okolo 3 razy w tygodniu)Mysle ze w twoim przypadku moze byc basen ,woda odciaza stawy,rewelacja u nas na basen przychodzi grupa starszych pan ze sloniowatoscia nog i cwicza w wodzie i osoby bardzo otyle ,ktore normalnie nie moga cwiczyc bo by im stawy siadly z ciezaru,idz do dietetyka,posprawdzaj produkty ktore mozesz zamienic na dietetyczne ,BARDZO WAZNE regolarne posilki, wtedy nawet jak zjesz wiecej organizm, nie odklada bo jest pewny ze za 3 4 godziny dostarczysz nastepnej porcji pozywienia i nie musi magazynowac na gorsze czasy. No i nie jesc po godz.18,i woda pomaga w odchudzaniu nawet 2 litry dziennie .pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Staram się, chociaż.. 05.11.09, 18:42 Ja tez jadłem jak słoń , ale niestety schudłem. W trakcie terapii, przemiana materii,jest całkiem inna. Schudnąć jest łatwo, ale utrzymac wagę to sztuka. Zona-2 tygodnie - 5 kg Syn 2 tygodnie - 8 kg Zadnego obżarstwa ,4 takie same posiłki dziennie / szukaj w google / DIETA KARCZKOWA Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Staram się, chociaż.. 05.11.09, 19:42 bananarama-live napisał: > DIETA KARCZKOWA Te "karki" które czasem widuję, nie sprawiają wrażenia prawidłowo odżywionych. Strasznie toto napakowane ;-) Odpowiedz Link Zgłoś