olek-45 25.06.09, 22:11 Po miesiącu leczenia hemoglobina spadła do 5. Podali krew. Mówią ze pod znakiem zapytania stoi dalsze branie Rebetolu. Co robić????Mieliście aż takie złe wyniki??? Proszę o szybką odpowiedz. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olek-45 Re: po miesiącu leczenia 5 hemoglobiny.... 25.06.09, 23:23 czy ktoś z Was był leczony samym interferonem???? Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: po miesiącu leczenia 5 hemoglobiny.... 26.06.09, 18:30 Jest lek na poprawę wartości krwi. Nie jest refundowany i jest dosyć drogi. Proszę o przypomnienie nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: po miesiącu leczenia 5 hemoglobiny.... 26.06.09, 18:32 Erytropoetyna czyli w skrócie EPO? Odpowiedz Link Zgłoś
olek-45 Re: Zgadza się bt 27.06.09, 10:11 Wiem o EPO jednak w Lublinie powiedzieli ze jeszcze nie czas... Najpierw było 9 henoglobiny a po 2 tyg. 5... Może oni nie stosują tu tego... Zmniejszyli rebetol do 3 kapsulek, wczoraj po tygodniu przerwy dali tez interferon.. Ciewae co będzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Zgadza się bt 27.06.09, 10:52 Porozmawiaj o tym bezpośrednio z prof Modrzewską Twój przypadek na pewno był omawiany na codziennym spotkaniu, ale mimo wszystko,nie zaszkodzi odwiedzić ww wspomnianą. Odpowiedz Link Zgłoś
olek-45 Re: Zgadza się bt 28.06.09, 21:00 W czwartek po krwi etc było 10 henoglobiny. Od piątku znów biorę rebetol (3 sztuki) i w piątek interferon. Dziś znów zrobili badania i hemoglobina spadła do 8,5.... Co się dzieje??? Czemu tak jest??? Banana, jutro wybieram się do prof. M. Zobaczymy co wymyśla.. Odpowiedz Link Zgłoś
zakielek Re: Zgadza się bt 29.06.09, 12:51 A może dobry hematolog ??? Ja prywatnie uciekam od lekarzy z tyt. doktor i profesor przed nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
olek-45 Rośnie:) 30.06.09, 08:07 Hmmm, no więc muszę się pochwalić:) Dziś po badaniach hemoglobina 9,14:):):) Hura!!! Wygląda na to, że krew którą przyjąłem "działa" i to ostro:) A może to zasługa tego, że dodatkowo od soboty biorę BEFACT. Dodam , że to preparat zawierający witaminy B. Jest dostępny w Belgii, więc jeśli ktoś z Was ma możliwość to polecam. Pytałem lekarza, powiedzieli ze spokojnie przy moich problemach mogę brać, i oczywiście kwas foliowy:) Idę w takim razie łyknąć Rybkę:)Nawet nie wiecie jak się cieszę... Pozdrawiam wszystkich:) Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Łeeee 02.07.09, 20:41 Ja na 9 ,jechałem pełną dawką. Będziesz żył. Odpowiedz Link Zgłoś
olek-45 Re: Łeeee 13.07.09, 18:12 Niestety bananaramo Rebeolu już brać nie bedę...:( Najpierw rosło a potem na łeb na szyję znowu spadło do 7. Kazali odstawić rebetol. No i chba interfeon zmienią mi na naturalny... Czy ktoś był tym leczony z Was?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mordeczek Re: po miesiącu leczenia 5 hemoglobiny.... 13.07.09, 23:16 Ja mialem hemoglobine jak mlody bog. Pilem tez duzo sokow z warzyw, rozcieczanych pol-na-pol z woda. Nie mialem zadnych problemow z wynikami krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: po miesiącu leczenia 5 hemoglobiny.... 14.07.09, 06:13 Przepraszam, ale soczki są dobre dla osesków. Wypiłem cysternę soku z buraka, po prawie 5 zł za 250ml, a hemo nawet nie drgnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
olek-45 Re: po miesiącu leczenia 5 hemoglobiny.... 14.07.09, 08:40 Na buraki,Soki z nich, watrobke nie mogę już patrzeć...oprócz tego witamina B12,kwas foliowy,cyklonamina,wyciąg z buraka w kapsulkach a hemoglobina spada... Wczoraj 6,5... Wieczorem tel do lekarza i już dziś znów szpital.. Zobaczymy czy znów bedą przetaczac mi krew... Odpowiedz Link Zgłoś