milen-a7770 11.03.10, 11:30 Jak najlepiej i czym dostać się do Neapolu ??? Oczywiście najlepiej byłoby bez przesiadek ale to chyba mało możliwe, no i wylot najlepiej z Krakowa ??? Lata ktoś ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: greg Re: Neapol IP: *.is.net.pl 11.03.10, 14:09 najlepiej Lufthansą z Krakowa do Neapolu z przesiadką w Monachium. Bilety można dostać już za660 zł w obie strony. Sprawdź w ich wyszukiwarce połączeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Neapol IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.03.10, 09:01 jesli masz jak dojechac do Pragi, to stamtad lata Wizz i ma naprawde niskie ceny - ja lecialem w zeszle wakacje za 80 zl w jedna strone ewentualnie lecisz czymkolwiek do rzymu fiumicino i stamtad masz pociag do neapolu Odpowiedz Link Zgłoś
milen-a7770 Re: Neapol 14.03.10, 14:14 No niestety do Pragi ode mnie, a jestem z południowej Polski to też trochę daleko. Ja konkretnie potrzebuje się dostać do Agropoli tj 90 km od Neapolu. Jako że udajemy się tam do rodziny to ktoś pewnie po nas wyjedzie to chyba żaden kłopot- tak myślę. Wydaje mi się się że Lufthansa z przesiadką w Monachium byłaby najodpowiedniejsza, tylko ja to sie przesiadek trochę boję.I czy w godzinę zdążymy się odprawić w Monachium???? Jakiś rewelacyjnych cen nie ma za naszą 4- kę w tym dwoje dzieci powyżej 2 lat wychodzi 2300-2600 i nic taniej nie mogę znaleźć, do innych miast Rzym , Mediolan bez problemu a tu kicha. A ile jedzie taki pociąg z Rzymu do Neapolu i jaki to koszt ???? Ktoś wie??? Muszę jakiś lot zorganizować, jako że byłam już autokarem i samochodem i pół wakacji w podróży mi nie odpowiada to z góry odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Neapol IP: *.stansat.pl 14.03.10, 17:00 Najlepiej byłoby zrobić tak: jeżeli ta osoba ma samochód to niech wyjedzie po was do Rzymu. 320 km. Lot Ryanairem Kraków - Rzym. Myślę, że czwórka z dwoma bagażami będzie poniżej 1000 zł w tą i z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Neapol IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.03.10, 17:39 www.ferroviedellostato.it/ tu masz pociag. Niestety ceny nie sa najnizsze, ale tez nie tragiczne Znajomy Wloch z Neapolu zawsze lata z Polski do Rzymu, a z Neapolu ktos wyjezdza po niego autem ps a wlasnie, czy nie lepiej byloby wynajac samochod na lotnisku w Rzymie?(powinna byc opcja zostawienia w Neapolu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Neapol IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.03.10, 17:42 a z tym pociagiem to tez jeszcze poszukaj, bo choc tam wyswietla sie 25 Euro, to ja wiele razy slyszalem, jak moj kolega wspominal cos o 'dieci euro' za przejazd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREG Re: Neapol IP: *.is.net.pl 14.03.10, 21:44 Jeśli chodzi o przesiadkę w Monachium to godzina jest wystarczająca. Po drugie Lufthansa się martwi o połączenie nie Ty. W razie opóźnienia zapewniają miejsce w kolejnym locie. Cena jak dla dzieci rzeczywiście dość wysoka.Jakie daty konkretnie wchodzą w grę? Odpowiedz Link Zgłoś
milen-a7770 Re: Neapol 15.03.10, 07:22 No niestety wyjazd po nas do Rzymu nie wchodzi w grę, jedziemy do teściów a oni są już troszkę starsi i nie będą tyle jechać z Agropoli do Naeapolu tak, ale do Rzymu już odpada. No chyba że ten pociąg. Jestem początkująca jeśli chodzi o wyszukiwanie tanich lotów, konkretnie w grę wchodzi data wyloty około 30 czerwca -1 ewnet. 2 lipca. Powrót za około 10 -14 dni. Może ja źle szukam, a może to trzeba w jakieś kokretne dni zaglądac na strony i wtedy są promocje ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Neapol IP: *.chello.pl 15.03.10, 16:39 Lec do Rzymu.Z Termini(dworzec glowny w Rzymie) masz pociagi do Neapolu.Kazdego dnia wyjezdza ich sporo na poludnie. Szukaj w rozkladzie RE(regionalnych). Podroz trwa 2,5h,piekne widoki za oknem. Za bilet jesienia placilam 10,50euro,trzy lata temu tyle samo.Wiec nie nalezy sie spodziewac,ze drastycznie do wiosny podrozeja. Pociag byl wygodny,jak nasz intercity,wagon bezprzedzialowy. Nie warto placic za ekspresowe i inne tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
milen-a7770 Re: Neapol 16.03.10, 07:23 Może to i dobre byłoby rozwiązanie zwłaszcza że do Rzymu lotów jest mnóstwo. A czy lotnisko jest daleko oddalone od dworca i jak się tam ewentualnie dostać ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Neapol IP: *.chello.pl 16.03.10, 07:31 Zalezy ,na ktore bedziesz leciala Ciampino czy Fiumicino? Wpisz w wyszukiwarke nazwy lotnisk + dojazd,dokladnie zostalo opisane jak dotrzec. Sa tansze i drozsze opcje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Neapol IP: *.stansat.pl 16.03.10, 08:56 Masz LOT na trasie kraków-rzym za ok. 1600 zł dla was wszystkich. Nie musicie się martwić o bagaże. Są zniżki dla dzieci, ale to zależy w jakim są w wieku. Np. wylot 2.07 powrót 16.07. Odpowiedz Link Zgłoś
milen-a7770 Re: Neapol 26.04.10, 09:49 Witam ponownie. Wziełam się konkretnie za szukanie połączenia i kompletnie nic nie mogę dopasować. Kiedyś szukałam połączeń Kraków- Neapol i była opcja z przesiadaką Lufthansy dla nas 4 -ki za 2300- 2400. Teraz to samo widzę za 4000 wzywż. Znam już termin wylot miałby być 1 lub 2 lipca i powrót około 15-16 lipca. Pomóżcie bardziej doświadczeni !!!!!!!!!!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREG Re: Neapol IP: *.is.net.pl 27.04.10, 10:45 Cena z LUFTvafe dalej aktualna2464.50 zł za2 +2w obie strony. Daty 2 -16 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
milen-a7770 Re: Neapol 27.04.10, 07:15 Wyciągam wątek może ktoś jest zorientowany i pomoże :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Neapol IP: *.ups.com 27.04.10, 08:46 Jesli nadal rozwazasz przylot do Rzymu to zobacz Wizzaira, Katowice- Rzym np 02.07-16.07 za 2 strony od os 180zl. Wiem ze do Pyrzowic jezdza busy z Krakowa, wiec z dotarciem nie powinno byc problemu Odpowiedz Link Zgłoś
milen-a7770 Re: Neapol 27.04.10, 14:16 Wolałabym lot do Neapolu. Bo z tymi dojazdami za dużo kombinacji by było dla mnie. Ale jak już znalazłam na 29.06 za przyzwoitą cenę to w drodze powrotnej jest między przesiadkami przerwa nocna około 15h. No to załamka kompletna Q!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Czy ktoś ma jakiś pomysł jeszcze ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś