Dodaj do ulubionych

czy splacac?

03.09.11, 06:49
Mam kilku komornikow.
Odzywa sie do mnie KRUK i proponuje splate dlugu(nawet dobre warunki-50zl m-c,umorzenie odsetek).Mowie im,ze ten dlug juz jest u komornika i jeszcze kilka innych.
Moje pytanie brzmi - czy moge splacac krukowi ten dlug,majac u komornika jeszcze inne wierzytelnosci?
Ja gdzies czytalam,ze nie wolno mi splacac jednego zadluzenia,jezeli mam inne zadluzenia.Wszystkie sprawy prowadzi jeden komornik.Kruk twierdzi,ze moge.
Ja jednak sie boje,ze moge zostac ukarana za splacanie jednego dlugu z pominieciem innych.
Jak to jest naprawde?
Obserwuj wątek
    • Gość: michał Re: czy splacac? IP: *.opera-mini.net 03.09.11, 07:50
      Nie absolutnie nawet po 1zł , jak chcesz spłacać to tylko wierzycielowi ale jak sprzedał dług krukowi to pewnie uznał go za nieściągalny lub przedawniony
      • filona53 Re: czy splacac? 03.09.11, 08:24
        Dzieki!!!
        Wlasnie tak myslalam.
        Zobowiazalam sie placic do 5 kazdego miesiaca,ale nie bede placic.W koncu co mi zrobia?
        A ta kobieta z KRUKA tak mnie zapewniala,ze moge placic bez konsekwencji ze strony komornika!!!
        Dobrze,ze niebardzo jej uwierzylam!!!
        • Gość: roma Re: czy splacac? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.11, 18:42
          Jasne, poczekaj az ten dlug tez trafi do komornika, chetnie wezmie sprawe, skoro egzekucja innych dlugow jest skuteczna, w koncu, przy malym nakladzie pracy, niezla prowizje dla siebie w pierwszej kolejnosci liczy.
          • filona53 Re: czy splacac? 03.09.11, 19:05
            Alez ten dlug jest u komornika!!!!!
            Kruk o tym wie!!!
            Ale stwierdzili,ze moge splacac.
            • Gość: Michał Re: czy splacac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 19:41
              To powiedz lub napisz Krukowi żeby Cie do sądu podali , ciekawe czy zdecydują się ponieść koszta
              • filona53 Re: czy splacac? 03.09.11, 19:55
                Hehehe!
                Czekam na telefon od nich w poniedzialek,bo taki mi termin wyznaczyli.
                Nie ma obawy,ze z ich strony cos mi "grozi",chociaz wiem,ze beda mnie straszyc.
                Ale powiem "podajcie mnie do komornika albo do sadu"i jeszcze powiem ze dwa slowa,ze chcieli mnie narazic na zaplacenie kary za splacanie jednego wierzyciela.
                A swoja droga,to na ugode zgodzilam sie jakies dwa tyg.temu a wczoraj dostlam list od nich,ze mam w trybie natychmiastowym zaplacic calosc! Co za burdel maja u siebie!
                • Gość: lili Re: czy splacac? IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.11, 20:13
                  Nie rozumiem, jak można dawać porady jak nie zna się szczegółów. Po 1: czy ten dług, o którym mówi Kruk to dług zaciągnięty w banku, jeśli tak to czy NA PEWNO jest on w egzekucji bo z doświadczenia wiem, że klienci często mylą kredyty, które są faktycznie w ezgekucji. Kiedy nastąpiło wypowiedzenie tego kredytu i czy komornik dzieli potrącona kwote do wszystkich zadłużeń? Bo jeśli kapitał jest spory i widmo spłaty po kolei poszczegółnych kredytów jest odległe (o ile komornik nie sciaga na raz do kilku spraw i nie dzieli kasy) to warto zacząć spłacać dobrowolnie ale do wierzyciela. Nie ma takiego prawa, które by Ci to zabraniało. Szybciej spłacisz kapitał to spłacisz ostatecznie niższe odsetki niż jak będziesz czekała pare lat...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka