Dodaj do ulubionych

debet w koncie

14.11.12, 09:56
Witam,
MOże ponowię jakiś temat ale...
Sprawa wygląda następująco.Był ROR, powstał debet, rozwiązanie umowy prowadzenia rachunku, ale nie przypominam sobie abym otrzymał jakieś pismo o uruchomieniu BTE. Ostatni kontakt z bankiem miał miejsce w 11.2002 w postaci pisma komorniczego do ówczesnego mojego miejsca pracy o zajęcie wynagrodzenia w kwocie 1000 zł. NIezwłocznie udałem sie do owego banku i uregulowałem tę płatność. Od tamtej pory nie było żadnego kontaktu ze strony banku ze mną.
Czy pozostała część zadłużenia uległa już przedawnieniu??
Obserwuj wątek
    • frediiii Re: debet w koncie 15.11.12, 08:16
      na 99% tak, chyba że bank minimum co 3 lata wznawiał działania egzekucyjne, nie dyskutować z FW, poczekać a nakaz zapłaty, podnieść zarzut przedawnienia, tym miłym akcentem zakończyć współpracę.
      • qroberto Re: debet w koncie 15.11.12, 15:45
        Z tego co wiem to na adres widniejący w umowie o prowadzenie rachunku jako ostatnim kontaktem ze mną ze strony banku był ten nakaz zapłaty 1000 zł.
        W późniejszym terminie miałem pod górę z innym bankiem, który tak łatwo nie odpuścił i musiałem iść na ugodę(spłacone) ale ze strony tamtego nada!!!!!!
        Wielkie dzięki za odp. i pozdrawiam wszystkich nieszczęśników z błędami młodości w kartotece finansowej :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka