Dodaj do ulubionych

UWAG! Oszust na olx!

• krzysztof_olx Re: UWAG! Oszust na olx! 03.11.16, 18:20
      Podaję kolejnego oszusta z OLX do "kolekcji" (niestety) :(
      Kupiłem u niego pamięć ram (na moje szczęście niewielka kwota, ale sam fakt mnie denerwuje) :/ Twierdził, że wysłał list, ale czekałem ponad 2 tygodnie i do tej pory go nie otrzymałem. Wniosek? Nie wysłał, tylko zrobił mnie w jajo. :(
      Podaje się jako Mateusz Rothe; miejscowość: Mosina (ale jak wiecie dane mogą być zmyślone)
      Nr konta: 24 1090 1405 0000 0001 3001 6175 [WBK o./Śrem]
      Jego loginy na OLX: "Mateusz" i "mr.shadowdkj" (OLX w telefonie).
      Podał jeszcze nr tel, ale niestety zapomniałem go spisać (i tego też nie mogę przeboleć) :(

Tak więc uważajcie i nie dajcie się naciąć!
      • deutsch3 Re: UWAG! Oszust na olx! 02.01.17, 18:40
        Ja też nacięłam się na pewną pania z Golubia-Dobrzynia. Nazywa sie Sylwia Bruzdewicz. Ona z kolei rzekomo kupuje, tylko i wyłącznie za pobraniem. Jak już się Jej cos wysle to oczywiscie nie odbiera paczki i kontakt sie urywa. Jak wiadomo paczka wraca i trzeba zapłacić za wysyłke w obie strony. Aktualnie Pani wystawia produkty na olxi żeby było śmiesznie zastrzega sobie tylko odbiór osobisty. Ciekawe swoją drogą dlaczego... heh Gdyby ktoś chciał kupić telefon lub zestaw avon podaje namiary:

www.olx.pl/oferty/uzytkownik/tYMh/

i FB

www.facebook.com/Sylvia.Madziaaa?fref=ts

i oczywiście nie polecam, bo ta Pani to oszustka.

Pozdrawiam wszystkich oszukanych
      • Gość: wanda Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dynamic.mm.pl 01.03.17, 20:21
        witam mnie też pani Ociepka Barbara ul. Św Barbary 15/1 Siemianowice slaskie 41- 100 Siemianowice swysłałąm jej buty paczki oczywiście nie odbierała i nawet nie potrafiła porozmawiać już taka mądra nie była i 40 zł poszło w błoto za przesyłki nie polecam takich ludzi osoby kupujące też nie są poważne
        • Gość: oszukana Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.146.81.251.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.03.17, 09:54
          I ja dodam dwie kolejne oszustki na olx. Tu akurat była wymiana wysyłkowa. Agata Dudek ul. Żurawin 10b 62-570 Rychwał konto na olx: www.olx.pl/oferty/uzytkownik/3mXIr/ konto na fb: www.facebook.com/profile.php?id=100012311201049
          oraz Karolina Polak Stok Lacki- Folwark ul. Dębowa 25 08-110 Siedlce konto na olx: www.olx.pl/oferty/uzytkownik/13IdD/ konto na fb: www.facebook.com/karolina.polak.311?ref=br_rs
      • Gość: wanda Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dynamic.mm.pl 01.03.17, 20:31
        witam mnie też pani Ociepka Barbara ul. Św Barbary 15/1 Siemianowice slaskie 41- 100 Siemianowice swysłałąm jej buty paczki oczywiście nie odbierała i nawet nie potrafiła porozmawiać już taka mądra nie była i 40 zł poszło w błoto za przesyłki nie polecam takich ludzi osoby kupujące też nie są poważne
      • Gość: jacek438 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.play-internet.pl 14.12.17, 11:04
        UWAGA OLX konto Mariusz 1 Gdańsk - próbujesz zakupić towar natomiast jak pada hasło proszę wysłać za pobraniem ( bo jest tako opcja w opisie zamieszczonym przez sprzedawce ) to kontakt się urywa i cisza - pewnie tak samo jest jak wyślesz do Mariusz 1 Gdańsk przedpłatę na konto za towar !!!!!
        Pozdrawiam
        Jacek
      • Gość: Sanyo Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.184.93.215.ipv4.supernova.orange.pl 13.09.18, 11:37
        A ja nie polecam pana "karol" z Olx.
        Jego konto na OLX:
        www.olx.pl/oferty/uzytkownik/IHxJ/
        numer telefonu z którego korzysta +48 888 333 014 (888333014)
        Podaje się że jest z Kosewo gm.Nasielsk powiat nowodworski choć nie jest to pewne
        Dane na jakie chciał przelew:

Barbara Borowska
        26 1140 2004 0000 3402 7671 6352

Zostałem przez niego oszukany na kwotę 299pln. Towar który ogłaszał (lampa do projektora) miał być oryginalny i nowy a przysłał zamiennik i do tego uszkodzony. Nie nadawał się do założenia. Głos bardzo przyjemny i budzący zaufanie, a tu... pierwszy raz ktoś mnie oszukał na necie. Pan korzysta jeszcze z drugiego numeru telefonu, niestety nie mogę go teraz odszukać.
        • Gość: jaro0202 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.centertel.pl 14.12.18, 18:03
          Oszust z OLX Grzegorz Chojnowski Warszawa tel. 881 487 031 Konto bankowe na Anna Horosz. Wystawił po raz drugi kasety magnetofonowe nowe , a sprzedaje używany szmelc.
      • agaaa1985 Re: UWAG! Oszust na olx! 01.02.19, 13:57
        Ja odradzam panią Patrycję Ślusarczyk z Bytomia, nick na OLX patrycja.pozdor. Proponuje wymianę lakierów hybrydowych, poczym ich nie wysyła. Namawia na wysyłkę listem zwykłym, niby ma częste dyżury i woli, żeby listonosz wrzucił przesyłkę do skrzynki. Nie ma możliwości śledzenia przesyłki.
      • tanishka Re: UWAG! Oszust na olx! 05.03.19, 18:47
        Uwaga Oszus Na OLX wysyłka ubrań tylko za pobraniem wklejam jego dane które on sam podaje na OLX czyli....Mój numer konta – 79 10-50 15-59 10-00 00-92 63-36 02-17
        Cezary Grazurkiewicz
        Szczecin ul. Krakowska
        W tytule przelewu proszę wpisać same imię i nazwisko i miejscowość. Resztę za pośrednictwem olx
        Dziękuję
        Nie wplacajcie ani grosza pobiera pieniądze za firmowe ciuchy a otrzymacie z chin jakiś drobiazg za 5zl....Oczywiscie napisze że to w Chinach się pomylili i urwie się kontakt a wy stracie kilkaset złotych...Pozdrawiam Tina

• basia31 Re: UWAG! Oszust na olx! 05.04.19, 09:50
          Chciała bym ostrzec przed następną Oszustka na Olx.
          MARTA MENDLA
          UL.WIEJSKA9
          44,352 CZYZOWICE
          16116022020000000322732126
          Numer tel.518388462
          Wyslalam pieniążki na konto później miała wysłać potwierdzenie napisała że kurier do Max 2dni dostarczy przesyłkę ale po próbie telefonicznej zablokowała mój numer tel nie odpisuje z innych numerów jak dzwonię ja i maz to zaraz się rozlacza kwota nie jest bardzo duża bo to 66zl ale chodzi o to że nie jestem jedyna napewno nie może czuć się bez karna.
          Jeśli ktoś został też oszukany przez ta osobę to trzeba zgłaszać
          Kwiecień 2019
          • basia5338 Re: UWAG! Oszust na olx! 29.04.19, 22:09
            Ja też się nabrałam włączyła telefon jej ogłoszenia znikły z Olsztyna
            • basia5338 Re: UWAG! Oszust na olx! 29.04.19, 22:12
              Tak nie może być czeba to zgłosić niech tym się zajmą odpowiednie wladze6
          • zieloneoczy Re: UWAG! Oszust na olx! 02.07.19, 22:10
            Ta osoba właśnie wystawiła rzeczy na olx, chciałam coś kupić i po numerze telefonu trafiłam na post! www.olx.pl/oferty/uzytkownik/tayH0/
      • malpot Re: UWAG! Oszust na olx! 31.05.19, 09:12
        kolejny oszust Justyna Bajas nr konta 261320153742725440300000001
      • gallusik2 Re: UWAG! Oszust na olx! 02.06.19, 06:01
        Witam. Dogadałem się z gościem na olx że sprzeda mi router LTE. Stwierdził że pobrań ludzie nie odbierają. Oferuje tanią wysyłkę kurierem. Zapytałem czy może być paczkomat. Tak mi wygodniej. Podobno nie miał konta na allegro. W końcu się zdecydowałem i podał dane do konta. Wysłałem przelew. Przelew nie doszedł i bank oddał mi pieniądze (135zł). Stwierdził że nie wie o co chodzi z tym bankiem czemu nie doszedł ten przelew ale ma drugie konto i tam wpłaciłem pieniądze. To było 30 maja. Stwierdził że wyśle od razu. 31 maja w ogóle nie odpowiadał czy wysłał paczkę i nie logował się na olx. Zaniepokojony 1 czerwca wysłałem do niego 2 smsy czy wysłał już paczkę. Także bez odzewu. Ku mojemu zdziwieniu jak do niego zadzwoniłem to odebrał i powiedział że już wysłał do paczkomatu, ale że nie dostałem od nich żadnego potwierdzenia to on sprawdzi i mi da znać. Za kilka godzin wysłałem mu informację smsem i na olx żeby mi podał numer paczki. Po tym jak odczytał wiadomość na olx i nic nie odpisał wcisnąłem guzik że podejrzewam oszustwo i wysłałem wiadomość że ma mi oddać pieniądze lub wysłać pełnowartościowy przedmiot. Na to dostałem smsa o 22 że zgłosił sprawę na prokuraturę o nękanie, a paczkę pewnie zobaczę w paczkomacie we wtorek. Co myślicie? Ja uważam że oszust nie chce wysłać i iść z tym na policję czy poczekać jeszcze np do środy. Inpost zawsze wysyła sms i maila jak paczka jest nadana.
      • iwona1209 Re: UWAG! Oszust na olx! 01.10.19, 09:16
        Witam ja również trafiłam na oszustkę na olx. Nazywa się Zosia Kulczycka tak przynajmniej się przedstawiła. Podała wszystkie dane do przelewu nr konta 67 1020 3147 0000 8702 0116 6578 mieszka w Lublinie. Odbierając teraz telefonu mówi że nie ma żadnych ogłoszen na olx gdzie ma kilka ogłoszeń i wszędzie jest jej nr telefonu. Sprawa dotyczy niewielkiej kwoty ale nie znoszę oszustów i kłamców uważajcie na panią Zosię a sprawe napewno naglosnie. Jak nie zwróci pieniędzy to podam numer telefonu i adres który podała do przelewu.
      • nikaok Re: UWAG! Oszust na olx! 13.04.22, 00:36
        Ostrzegam przed oszustami z olx, którzy sprzedają materiały budowlane podając nazwę firmy na fakturze proforma HIM MATERIAŁY BUDOWLANE wystawiają ogłoszenia z różnych kont, zapewne są fałszywe. Materiały w okazyjnej cenie, po zakupie wystawiają fakturę proforma z tą nazwą firmy, ale KRADNĄ resztę danych: nip , adres firmy z Torunia Hjm sp. z o.o. Sprawa prawie od dwóch lat zgłoszona na policji , z tego co wiem poszkodowanych kilkanaście osób.
    • Gość: pamparuch91 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.11.16, 19:19
      Uwaga oszust na OLX !!!!!!!!!!! 23.11.2016
      wpłaciłem zaliczke 500zl i kontakt się urwał chciałem kupić kosiarka husqwrna lt 130 na tej aukcji ujawnił jako ,,Adam,, z kiełpina 66-425 wpłaciłem pieniądze na numer konta ;16116022020000000314532813 uwaga na tego parcha.może się ujawniać na innych aukcjach pod innym nickiem.
      • edyta.kotlicka Re: UWAG! Oszust na olx! 31.05.17, 19:05
        właśnie w ten sam sposób zostałam oszukana wczoraj 30.05.2017 tylko ze kosiarka fachman oczywiście zaliczka 500 zł na konto podawał się jako Artur Kozioł Rzewnówko 11 kontakt urwał się w momencie gdy zadzwoniliśmy że dojeżdżamy na umówione miejsce ,sprawę zgłosiliśmy na policje, jeśli jest taka możliwość proszę kontakt.
      • edyta.kotlicka Re: UWAG! Oszust na olx! 31.05.17, 20:42
        podaje adres emeil jeśli tylko można proszę o pilny kontakt ze wzglądu na prawdopodobieństwo z te sprawy mają ze sobą coś wspólnego u nas na olx też nazywał się Adam
        • edyta.kotlicka Re: UWAG! Oszust na olx! 31.05.17, 20:43
          korafi@wp.pl
    • Gość: olx oszustka Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.play-internet.pl 22.12.16, 20:24
      oszustka olsztyn Klaudia Włodarek nr konta 93102035700000210200725242 nie wysyła przedmiotu, po przelewie usuwa automatycznie konto. gdyby ktos miał jakies informacje odnosnie tej Pani prosze o kontakt kamcio2012@op.pl badz jezeli zostałes oszukany
    • maluszekgonia Re: UWAG! Oszust na olx! 23.12.16, 12:14
      Uwaga.Oszust podał fikcyjne dane. Prawdziwe to Mariusz Mikoś z Wrocław-Karłowice. Sprzedał telefon, a raczej samą obudowę za 500 zł,po czym zmienił nr.telefonu i usunął konto na olx. Ma konto na Fb. Proszę zapoznać się z jego wizerunkiem.
      • sprawiedliwa6 Re: UWAG! Oszust na olx! 29.12.16, 17:35
        maluszekgonia napisz mi meila mam sprawe
      • sprawiedliwa6 Re: UWAG! Oszust na olx! 29.12.16, 17:37
        maluszekgonia napisz meila mam sprawe
    • justyna_n_87 Re: UWAG! Oszust na olx! 09.01.17, 04:24
      Witam wszystkich, bardzo proszę o przeanalizowanie tej conajmniej dziwnej sytuacji (dla kogoś komicznej, a dla mnie strasznej) i próbę logicznego wytłumaczenia tego co się dzieje. Otóż 21.12 zamówiłam na olx u pewnej pani używane spodnie dresowe dla synka (7par) za 50zl. Wszystko ładnie, pięknie zrobiłam przelew, wysłałam potwierdzenie pdf do ów Pani, ona na drugi dzień popołudniu wysłała mi paczkę. Paczka oczywiście doszła dokładnie w dzień wigilii, byłam bardzo zadowolona, wszystko się zgadzało po czym otrzymuje informacje, ze do pani nie wpłynęły jeszcze pieniążki ode mnie, ale mam być spokojna bo może po świętach wpłyną. We wtorek otrzymałam informację że pieniędzy nie ma i mam zrobić jeszcze raz przelew, patrząc do mojej bankowości przelew jest zrealizowany, dokładnie przejrzałam wszystkie transakcje czy czasem się nie wrócił, ale nie, więc dzwonię do banku, tam również otrzymuje wiadomość że przelew wyszedł w dniu jego nadania, (czyli 21.12 a tu już mamy 26.12)obecnie co dzień pani mi wypisuje, że jestem złodziejem i oszustem, każe dzwonić do banku składać reklamacje, straszy mnie policją, ostatnio napisała mi że zadzwoniła do mojego banku i otrzymała informację, że ja 22.12 anulowalam ten przelew, ale jak? skoro ja znów mam informację że został on przekierowany 21.12 na konto sprzedajacej....(po za tym nie mam pojęcia jak anulować taki przelew, bo u mnie w aplikacji nie ma takiego czegos) I niewiem co mam myśleć, a przede wszystkim co robić. Sprzedająca jest bardzo przekonywujaca i wytrwala w swoim męczeniu mnie. Tylko czy to wychodzi na to że, ode mnie z banku pieniądze wyszły, ale do niej nie dotarły?? czy to wogole możliwe? Czy to próba wyłudzenia? Co powinnam zrobić? przecież ja chciałam tylko kupić spodnie dziecku, nigdy nikogo nie okradlam, robię zakupy w sieci od kilku lat i to nie na takie sumy, w życiu nie polakomilabym się na 50zl 😢 I wiecie co? Mogę, ale poprostu nie chciałabym robić drugiego przelewu wiedząc że zaplaciłam tyle ile powinnam. Bardzo proszę o jakąś podpowiedź 😖
      • teleranek75 Re: UWAG! Oszust na olx! 09.01.17, 12:58
        Witaj, ta kobieta chce wykorzystać Twoją naiwność, ona nie uzyska żadnych informacji w Twoim banku, przelewach, anulowaniu czy historii konta. Pożegnaj panią ozięble i powiedz, że jeżeli nie odpuści to złożysz stosowne zawiadomienie na Policji o czyn z art.190aKK
        • Gość: madzia23 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.17, 21:29
          wydaje mi się że to ta sama osoba z którą ja mam do czynienia
      • Gość: Tor Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.17, 02:33
        a daj sobie na luz i olej babe jeśli bank ci potwierdzil ,to nie zniknely w drodze po za tym ta baba nie mogla wiedziec czy anulowalas czy nie , bo nikt jej by takiej informacji nie udzielil ,zwykla oszustka i tyle w temacie
    • nikaq2 Re: UWAG! Oszust na olx! 14.01.17, 23:11
      Może ktoś spotkał się z tym Panem. Oferował telefon w atrakcyjnej cenie. Zapłaciłam przelewem i oczywiście przesyłka nie dotarła a kontakt się urwał .
      Podwal się za
      Grzegorz Nycz
      Koncertowa 7
      Lublin
      Telefon 534757011
      nrachunku: 43 1050 1214 1000 0092 1678 0545
      • Gość: Tor Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.17, 02:35
        a z kad jesteś ja jestem z lublina moge ci pomóc
      • 1lusia Re: UWAG! Oszust na olx! 23.02.17, 19:23
        kolejna oszustka lub oszust co wyłudza pieniądze na telefon a telefonu nie przysyła

Karolina Krakowska
        ul.Gorzowska 16
        66-460 Witnica
        Nr bankowy ; 15 1540 1056 2027 4711 4734 0001
        k-krakowska11@o2.pl
    • monikawalc Re: UWAG! Oszust na olx! 16.01.17, 20:19
      a ja odradzam zakupy u tej Pani
      Natalia Kowalska, Rzymowskiego 11a/8
      81-185 Gdynia
      ostatnio kupiłam od niej kozaki na olx, celowo mnie okłamała co do wymiarów buta żeby je upchnąć.
      Jak poprosiłam o zwrot pieniędzy ze zwględu na to, że mnie oszukała, to jeszcze mnie zwyzywała .
      • pegi6 Re: UWAG! Oszust na olx! 28.08.18, 21:23
        odradzam kontakt z pania Gosia radzewicz z gdańska, tel. 663-535-324. pani udaje kupującą na olx i wyłudza dane do przelewu, nr rachunku bankowego , nazwisko, itp. ja nie wiem co ona z tym zrobi, a czytajac to strach w oczach i zawal na miejscu. w kontakcie mailowym jest agresywna i nieuprzejma, zadziorna. sama sprzedaje ze 100 sztuk szmat na olx. nie polecam.
    • Gość: gosieq8000 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.tktelekom.pl 26.01.17, 08:06
      mnie oszukal Mikołaj Stolarczyk ul.Wiosenna 12, 55-011 Siechnice, sprzedaje telefony na olx
      • Gość: Piotr Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.17, 14:49
        mnie tez oszukał Mikołaj Stolarczyk chciałem kupić od niego telefon Samsung j5.zgłosiliście to na policję?
        • Gość: gosieq8000 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.tktelekom.pl 30.01.17, 18:55
          ja zgłosiłam a pan ?
    • money9222 Re: UWAG! Oszust na olx! 03.02.17, 21:26
      Witam

Masz problem w uzyskaniu pożyczki lub kredytu? Twoim problemem jest zły Bik i zła przeszłość kredytowa? Mamy na to sposób przyjdź do nas jeśli masz samochód i jesteś jego jedynym właścicielem. Możesz uzyskać kredyt do 60 % wartości samochodu. 100 % przyznawalność bez względu na bazy. Olek 668 810 547 Serdecznie zapraszamy
    • Gość: agnasza7 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.17, 08:17
      Kolejna oszustka na OLX Bożena Nowakowska Grudziądz ul.Konwaliowa 4 tel.733939288 (nick olx:szykstyl)- kupiłam od niej zestaw ubrań 50szt dla dziecka za 250zl, wcześniej otrzymałam zdjęcia wszystkich rzeczy które miałam otrzymać, rzeczy miały być nowe albo ew. w bardzo dobrym stanie. Po otrzymaniu przesyłki okazało się że ponad połowa ubrań jest zupełnie inna tzn zamiast bluzek otrzymałam porwane spodnie, zamiast spódnic krótkie spodenki itp., dodam że większość rzeczy dodatkowo było w opłakanym stanie dziurawe, z plamami. Po kontakcie z tą Panią stwierdziła że się pomyliła ale jak mi się nie podoba to mogę odesłać rzeczy a ona prześle mi pieniądze. Na szczęście nie zgodziłam się na takie rozwiązanie i zaproponowałam wysyłkę za pobraniem- na co Pani przystala. Niestety tak jak przypuszczałam oszustka paczki nie odebrała, mimo kilkukrotnego kontaktu z nią kuriera, przestawiała terminy dostawy i po 2tyg paczka wróciła do mnie, narażając mnie na dodatkowe koszty związane z wysyłką a potem powrotem paczki. Jeszcze raz ostrzegam BOŻENA NOWAKOWSKA GRUDZIĄDZ
      • Gość: Pani X Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.146.41.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.18, 13:20
        Jestem kolejną osobą, która dała się oszukać na olx, wieke razy sprzedawałam za pobraniem i było ok, dopóki nie natrafiłam na nie jaką Bożenę Nowakowską, zamówiła u mnie torebkę, sukienkę oraz dwie bluzki razem 115 zł+ koszty wysyłki pobraniowej. Tydzień temu miała odebrać paczkę, otrzymała drugie awizo z poczty i zupełnie nic, żadne słowa do niej nie trafiają, ta kobieta jest poprostu nieprzemakalna. Tylko potrafi pisać puste słowa typu: na pewno odbiorę, proszę się nie martwić i tak w kółko, nie wiem jak można być tak beszczelnym i zarazem wyrachowanym. Po co zamawiać skoro i tak nie ma się zamiaru odebrać. Nie chce mieć z tą kobietą więcej do czynienia. Szkoda nerwów i zdrowia. Ostrzegam tylko innych, żeby byli czujniejsi niż ja.
        • Gość: oszukana Re: UWAG! Oszust na olx! IP: 165.225.84.* 05.06.18, 20:30
          Szkoda , ze czytam o oszustce dopiero po fakcie :( również straciłam pieniądze , 70 pln dla p. B. Nowakowskiej za baleriny.
          Odradzam
          • Gość: oszukana Re: UWAG! Oszust na olx! IP: 165.225.84.* 08.06.18, 06:51
            Odnoście powyższego , odwołuje , pani B.N. przesłała przesyłkę ( po przejściach ale otrzymałam zakupiony towar)
      • toni-6 Re: UWAG! Oszust na olx! 29.06.18, 20:50
        Również zostałam oszukana przez tą kobietę. Zamówiłam u niej stoliczek i dwa krzeselka mamut.
        Po wpłacie Pani utrzymywała ze paczkę wysłała i ze napewno kurier nie zostawił aviso.
        Wygenerowala nawet potwierdzenie nadania ( za pośrednictwem sendit) oczywiście paczki nie wysłała .
        Stracilam 90 zl
        Na olx zmienia nicki chatakterystyczne jest to ze na jej profilu jest wiele ogłoszeń dodaje po kilka dziennie .przewaznie ubranka i zabawki dziecięce.
        Do przelewu podaje dane meza Mariusz Nowakowski -dlatego nie zorientowalam sie ze to oszustwo bo o tym Panu nigdzie nie pisze nic
        • toni-6 Re: UWAG! Oszust na olx! 09.07.18, 22:53
          Po dlugiej przeprawie i interwencji na olx oraz w firmie sendit ...
          pani wyslala przesylke.
          Trwalo to 3 tygodnie ...ale to co mnie nerwów kosztowało to moje....
        • Gość: MajaMaj Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.versanet.de 19.04.23, 15:34
          O Panu Mariusz Nowakowski znajdzie Sie na necie nie malo.... Bo to zapewne ten Sam.... Firma Verte Kuchnie. Oszust na calego. Razem z Marzena Nowakowski. T4zymajcie cie od nich z daleka.
    • Gość: Berlo123 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.146.68.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.04.17, 18:48
      Witam wszystkich dzisiaj opowiem wam jak gość wyjebał mi wała na olx na 40zł (oszust) no więc szukałem gry na konsole xbox 360 a gra to fifa 17 PL , nowa koszuje 160zł ja szukałem czegoś dużo tańszego no i znalazłem stan używany niby jak nowy facet miał na ogłoszeniu wystawioną fife za 30 zł spytałem ile z przesyłką będzie odpowiedział 40 no więc przelałem gościowi 26 marca kase a gry nie mam do dzisiaj i cisza.... przejechałem sie pierwszy raz wżyciu bo zawsze jak kupowałem było wszystko wporządku no ale teraz już wiem że zawsze będę brał za pobraniem! na szczęście to mała kwota no ale zawsze coś... Uważajcie ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Niewidzialna Ręka Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.centertel.pl 20.04.17, 10:19
        Dla ostrzeżenia innych proszę zadokumentować tzn podać wszelkie dane gościa domniemanego oszusta! Przelewał Pan na rachunek a więc proszę podać nazwisko! Mamy dojścia to zaraz serdeńko namierzymy!, a i Policji pomożemy.
        Niewidzialna Ręka

• Gość: gringo Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.lmds.dialog.net.pl 20.04.17, 13:26
          576-252-662
          Podaje jeszcze nr konta
          44249000050000400095512821
          OLAF LIPSKI UL. NOWOTARSKA 54 34-500 Zakopane
        • radix8 Re: UWAG! Oszust na olx! 28.04.17, 22:34
          A proszę bardzo może uda Wam się namierzyć gościa
          Oszust z OLX, który przysyła fałszywą stronę z aukcją na allegro
          Musze przyznać, ze przygotowane perfekcyjnie z zakończeniem z formularzem dostawy wszystko jak w oryginale!! Ja jak i...ta wpłaciłe 2250 zł

Jarek Czernysz
          ul. Kolejowa 33
          19-400 Olecko
          881227191
          czernysz2000@wp.pl
          nr konta 98 1090 2688 0000 0001 3285 8586
        • velvet2218 Re: UWAG! Oszust na olx! 17.10.17, 17:05

Pomożecie na olx 200 za torebkę i portfel dalej wystawia te same zdjęcia czuje się bezkarny/a
          Justyna Opydo
          Mlynne 360
          34-600 Limanowa
          23105014451000009104025326
          • Gość: Anna1986 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.146.227.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.02.20, 18:03
            Krzysztof Michalik Ulica Krasickiego 3/14 41-300 Dąbrowa Górnicza Numer rachunku: 76 1320 1537 4351 6313 3000 0001 - 189 zł, kasa poszła gość wyparował. Zgłosiłam do banku o wycofanie przelewu, dziś niedziela, jutro idę na policję.
      • ariante Re: UWAG! Oszust na olx! 04.08.17, 12:32
        OSZUST !!! Łukasz Kaczmarek vel Kacz, Ka Czma Rek... Oszukuje ludzi w necie już podobno ponad 10 lat. 2 razy skazany. Ujawnił się podobno w 2017r. Nikomu towaru nie wysyła. Preferuje tylko przelew na konto. Nalega na wysłanie potwierdzenia przelewu i kontakt następnie jest zerowy.
        1. Bank Millennium SA 68 1160 2202 0000 0003 2932 3795, Wiejska 19 b, 43-400 Cieszyn, telefon: 574 089 453,
        2. Bank Millennium SA 39 1160 2202 0000 0003 3034 4466, Wiejska 19 b, Wodzisław Śląski 44-300, telefon: 574 089 452,
        3. Bank Ochrony Środowiska SA 35 1540 1128 2060 5565 9650 0001,ul. Malinka 19 b, Wisła, telefon: 791632602
        ... i wiele innych danych osobowych i adresowych. Jastrzębie Zdrój, Świerklany, Żory.... Wszystko jest w necie. Profil: np. osada.pl/74217/134499
        Ma wiele obliczy Lukas, Adam, Mirek... Ten sam towar sprzedaje wielokrotnie na różnych portalach m.in.: OLX, Sprzedajemy.pl, Facebook ... .
        Poszkodowanych przez byłego "prezesa OSMT" Łukasza K. proszę o zgłaszanie jego każdego oszustwa na policję.
        Oszukał mnie na Lenovo k6 note. Kontakt centrumnova@interia.pl.

• Gość: Emilka Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.shulgin.nl.torexit.haema.co.uk 09.09.17, 18:22
      OSZUST I WYŁUDZACZ Internetowy
      niejaki Grzegorz Kozak z zawodu technik mechanik, lat 40 zamieszkały w Lublinie
      przy ul.Zygmunta Augusta 18/30, 20-283 Lublin, w bloku TBS
      Oszukał mnie i wyłudził pieniądze w kwocie 2800zł na portalu allegro i poprzez facebook
      oferując rzekomą pracę przez internet. Nakazywał aby zrobić jemu szybką wpłatę przelewem
      na jego konto bankowe posługując się fałszywymi danymi jako Adam Zalewski ze Szczecina,
      jak się okazało fałszywe. Jak już wiadomo, został namierzony przez policję za oszustwa internetowe,
      jak i za wieloletnie molestowanie swojej nieletniej córki. Przestrzegam przed tym oszustem i pedofilem.
      Posiada on już kilka wysoków skazujących na swoim koncie. Do sprawdzenia na portalu informacyjnym Sądu (GOW)
      • Gość: Tomii Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.solarme.pl 26.09.17, 21:18
        Uwaga na konto 71 2490 0005 0000 4000 8239 8323 to oszust na olx. Ogloszenie na Warszaw Północ lub Południe. Sprzedaje telefon "blackberry bez softa" . Wpłaciłem kase i kontakt się urwał. W ciągu dwóch dni wystawił ten sam telefon na czterech innych kontach. Dorwałem gościa podając się za kogoś innego i znowu ten sam scenariusz...szukał następnego naiwniaka. Myśli że każdy machnie ręką na kwotę 120 zl ale takich jak Ja może byc więcej ! Jeśli ktoś został oszukany przez tego złodzieja to proszę o znak
        • Gość: Witkor Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dynamic.mm.pl 25.11.17, 14:40
          napisz do mnie maila : wiktorkaszub@o2.pl mysle że mam pewien trop.
    • nnn159 Re: UWAG! Oszust na olx! 27.09.17, 13:18
      To też oszust nr konta 16249000050000400493888930
      Arior bank sprzedaje tel na olx nick patrycja_1996
      • doremifa4321 Re: UWAG! Oszust na olx! 01.11.17, 07:10
        Przelałam kasę oszustowi,kontakt się urwał,dane,oprócz nr konta, też pewnie zmyślone. Ktoś kradnie i rozpowszechnia zdjęcia z tego archiwalnego ogłoszenia: www.olx.pl/oferta/wozek-wielofunkcyjn y-coneco-comodo-3w1-gondola-spacerowka-nosidelko-CID88-IDo8J z8.html
        Nie dajcie się nabrac i uwazajcie!
        Nr konta podany przez oszusta: 77116022020000000335203579, Anna Barcińska.
    • Gość: Jadzia Organek Re: UWAG! Oszust na olx! IP: 89.39.107.* 04.11.17, 16:46
      Jadwiga Organek - jednym słowem MASAKRA. Kobieta ukradła mieszkanie moim znajomym i przez 20 miesięcy nie płaciła ani grosza czynszu. Miałem "przyjemność" mieszkać w mieszkaniu po niej. Strasznie parszywe babsko. Zostawiła zaszczane dwa łóżka, a w kątach wszyskich pokojów kocie g*wna. Kanapa i fotel były do wyrzucenia po niej - lepiące, śmierdzące. A pralkę zapchana jakimś syfem - nie wiem, co trzeba prać, żeby zapchać pralkę... Coś strasznego. Całe mieszkanie się lepiło - podłoga, lodówka była zarośnięta zielenią. Tylko okna myła, żeby sąsiedzi nie mieli podejrzeń, że w domu ma barłóg. Zdecydowanie odradzam - trzymajcie się z dala od Jadwigi Organek. Jeśli można w ogóle pominąć to, że narobiła właścicielce mieszkania kosztów za niezapłacony czynsz na poziomie ponad 50 tys. złotych (półtora roku nie płaciła - wyłudziła chatę!!), to jeszcze zostawiła z dwójką dzieci takie szambo, że ręce opadają. Jakby chciała i od was coś wyłudzać - tu jest jej zdjęcie. UWAGA na nią >> www.facebook.com/jadwiga.organek.37
    • Gość: Marek Cząber Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.146.165.37.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.12.17, 15:42
      kazdy wpis zostanie zlozony w dniu dzisiejszym na prokurature za pomowienia i naruszenie dobr osobustych.
      Kazdy kto dopuscil sie oczerniajacych wpisow moze spodziewac sie wezwania na prokurature
      pozdrawiam sledczy prawa i sprawiedliwosci
    • aniagusi Re: UWAG! Oszust na olx! 23.12.17, 19:29
      UWAGA!!!!! OSZUST Z OLX. OSOBA PODAJACA SIE JAKO MAJA STRZELEC UL.OSTRODZKA 13 14-100 DRWECA-SAMBOROWO NR KONTA 10114020040000360276437182. PO PRZELANIU KWOTY 700ZL NIE OTRZYMALAM TELEFONU. OSOBA USUNELA KONTO Z OLX ORAZ NR TEL POD KTORYM Z NIA ROZMAWIALAM BYL NA DRUGI DZIEN NIEAKTYWNY. ZGLOSILAM SPRAWE DO PROKURATURY I NIE ODPUSZCZE!!!!!
      • Gość: gosia Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.17, 14:03
        Witam, jestem w podobnej sytuacji. Zarezerwowaliśmy domek na sylwestra, po przelaniu zaliczki gość usunął konto z olx i przestał się odzywać. Co można zrobić w takiej sytuacji?
      • aniagusi Re: OSZUST OLX 10114020040000360276437182 02.01.18, 17:27
        aniagusi napisał(a):

> OSZUST Z OLX.10114020040000360276437182 OSOBA PODAJACA SIE JAKO MAJA STRZELEC UL.OSTRODZKA 13
        > 14-100 DRWECA-SAMBOROWO NR KONTA 10114020040000360276437182. PO PRZELANIU KWOTY
        > 700ZL NIE OTRZYMALAM TELEFONU. OSOBA USUNELA KONTO Z OLX ORAZ NR TEL POD KTORY
        > M Z NIA ROZMAWIALAM BYL NA DRUGI DZIEN NIEAKTYWNY. ZGLOSILAM SPRAWE DO PROKURAT
        > URY I NIE ODPUSZCZE!!!!!
        • aniagusi Re: OSZUST OLX 10114020040000360276437182 02.01.18, 17:38
          OSZUST OLX. 49116022020000000337005761 TEL.511922230 SPRZEDAJE TEL IPHONE POPRZEDZAJAC WPLATE NA KONTO PROSI O POTWIERDZENIE POTEM NIE ODBIERA TEL I USUWA KONTO Z OLX PO CZYM ZAKLADA NOWE. PRZEDSTAWIA SIE JAKO ASIA, MAJA, BEATA Z ROZNYMI DANYMI DO PRZELEWU, FIKCYJNYMI. SPRAWA ZGLOSZONA NA POLICJI I W PROKURATURZ. JEST WIELE OSOB POSZKODOWANYCH.
    • zka88 Re: UWAG! Oszust na olx! 09.01.18, 21:13
      Oszustka MALWINA TWARDOWSKA okolice Wroclawia .46 1140 2004 0000 3402 7634 7683. Tel. 796 277 696 . pracuje w biurowcu we Wroclawiu Plac Solidarnosci 1/3/5 . po otrzymaniu pieniedzy mowi ze wyslala paczke po czym nie odbiera tel i blokuje numer. Sprawa jest juz na policji.
    • stanley8888 Re: UWAG! Oszust na olx! 11.01.18, 23:22
      Uwaga na Piotra z Krynicy -Zdrój co innego pokazuje w sieci ,a co innego pakuje do pudełka ,sprawdzajcie towar przed uiszczeniem zapłaty bo pózniej bedziecie rozczarowani !!!
    • fuks-1234 Re: UWAG! Oszust na olx! 25.01.18, 16:44
      Uważajcie na gościa z Wejherowa ADAM DERRON
      84-200 WEJHEROWO
      SIKORSKIEGO 24 sprzedał mi piec w opisie stan niemal idealny a faktycznie katastrofa koszt naprawy przekroczył wartość zakupu
      • Gość: AdamD Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.163.232.72.ipv4.supernova.orange.pl 14.01.21, 18:00
        Osoba, która podszywała się pod moje imię i nazwisko, to mój ojciec MARIAN DERRON. Wyrafinowany oszust, który sprzedaje przedmioty różnej maści na dane obcych osób, a także SWOJEJ RODZINY. Nigdy nie podaje własnego imienia i nazwiska.
        • Gość: AdamD Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.163.232.72.ipv4.supernova.orange.pl 14.01.21, 18:16
          Mieszka pod adresem Sikorskiego 24 Wejherowo 84-200, dla zainteresowanych oszust jest pod tym telefonem: 666 610 618
    • Gość: Ewa Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.191.31.182.ipv4.supernova.orange.pl 09.11.18, 22:45
      32 1090 1740 0000 0001 3306 0655
      Podpinam się. Powyższe konto to również oszust! . Podaje sie za kobietę, wiec zapewne facet. Bank w Bielsko-Biała
      • ochaos Re: UWAG! Oszust na olx! 16.12.18, 20:27
        Następny złodziej - Iwona J.n.k - kropki uzupełnijcie sami, ochrona danych"osobowych", o ile złodziej to "osoba" - Wodzisław Śląski, numer konta 45 1050 1605 1000 0097 0666 0587, jeszcze parę dni temu na OLX jako ZAMIANA ITP, tera jako KAWKA I SŁODYCZE.
        • tanishka Re: UWAG! Oszust na olx! 05.03.19, 18:49
          Uwaga Kolejny OSZUST na OLX Podaje jego dane 79 10-50 15-59 10-00 00-92 63-36 02-17
          Cezary Grazurkiewicz
          • tanishka Re: UWAG! Oszust na olx! 09.03.19, 09:51
            Uwaga Oszust handluje niby markowymi ubraniami pisze że tylko wplata na konto po wpłacie na konto informuje że wysyłka będzie z zagranicy ale nr przesyłki nie podaje zamówiłam 2bluzy za ok 200zl a otrzymałam majtki z chin po 5tygodniach za 5zl. Na zdjęciach są screeny jego strony na OLX i nr konta który podaje do przelewu....
            • nankiewicz2019 Re: UWAG! Oszust na olx! 11.03.19, 00:29
              Mnie też oszukał ten człowiek ale ja nie dostałam nic do tego konto zablokowane
            • nankiewicz2019 Re: UWAG! Oszust na olx! 11.03.19, 00:30
              Czy zgłosiła Pani temat gdzieś ?
              • tomek3191 Re: UWAG! Oszust na olx! 11.03.19, 08:44
                Proponuje złożyć zbiorowy pozew na tego czlowieka. Mnie rowniez oszukał.
          • Gość: kk27 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.multimetro.pl 11.03.19, 11:41
            ja zamówiłam u tego pana pościel, dres i bieliznę przez 1,5 miesiąca nic dziś konto i mail zostały usunięte
            • tomek3191 Re: UWAG! Oszust na olx! 11.03.19, 15:40
              Proszę o zgłoszenie sie do mnie osób chetnych na złożenie zawiadomienia na policje w tej sprawie. Osobno napewno nic nie zdzialamy bo są to zbyt małe kwoty, ale wspólnie uzbiera się juz suma o którą można go podać do sądu.
              • Gość: kk27 Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.230.6.247.4net.gl.digi.pl 11.03.19, 17:56
                Jakie dane panu wysłać i na jakiego maila? Mnie oszukał na około 360 zł i niechce by mu się to upiekło
                • kimbo22 Re: UWAG! Oszust na olx! 11.03.19, 18:45
                  Ja też oszukany na 270
                • tomek3191 Re: UWAG! Oszust na olx! 13.03.19, 23:58
                  Tomek310191@gmail.com
                  W wolnej chwili wybiore sie na policje poradzic jak to najlepiej zrobic i dam znac jakie dane osob poszkodowanych beda potrzebne.
                  • nankiewicz2019 Re: UWAG! Oszust na olx! 14.03.19, 08:49
                    Mnie na 490zl
                  • nankiewicz2019 Re: UWAG! Oszust na olx! 14.03.19, 09:02
                    Czy ten mail jest poprawny ? Bo nie mogę do pana nic wysłać
                  • tomek3191 Re: UWAG! Oszust na olx! 01.04.19, 20:12
                    Witam, przepraszam w podanym mailu zrobiłem błąd, prawidłowy to tomek3191@gmail.com
            • kimbo22 Re: UWAG! Oszust na olx! 11.03.19, 18:48
              Półtora miesiąca to trzeba było zgłosić na olx i zablokowali by konto, wiele osób by już nie oszukal
          • wiola-pawlak Re: UWAG! Oszust na olx! 15.03.19, 10:59
            Mnie też oszukał!! Jeżeli ktoś chce coś zrobić z tą sprawą to ja jestem za. Pozew zbiorowy jak najbardziej. Poproszę kontakt do Pana tomek3191.
            • oszukana_123321 Re: UWAG! Oszust na olx! 19.03.19, 00:36
              Kolejny oszust na olx ADAM CHOJNOWSKI nr konta: 46 2360 0018 0107 0000 0010 6260 (miejscowość Ewina, radomszczański) sprzedaje oboże Foresto dla psów po 60zł plus przesyłka 10zł. ID ogłoszenia na olx: 516180023. Po przelaniu pieniędzy usuwa konto i brak z nim kontaktu. Jeżeli ktoś również został oszukany proszę o kontakt. Aneta
            • nankiewicz2019 Re: UWAG! Oszust na olx! 19.03.19, 23:47
              Czy skontaktowała się Pani z panem tomkiem? Bo ja na jego adres mail nie mogę nic wysłać :(
            • nankiewicz2019 Re: UWAG! Oszust na olx! 21.03.19, 23:04
              Ja do tego pana napisać nie mogę . A Pani juz zgłosiła gdzieś oszustwo?
              • nankiewicz2019 Re: UWAG! Oszust na olx! 21.03.19, 23:05
                Grazurkiewicz czy kogoś jeszcze oszukał?
    • bidyronkaa Re: UWAG! Oszust na olx! 27.12.18, 18:39
      Oszustka DAGMARA KLISZEWSKA Czestochowa
      Nr tel.Komórkowy 531262743
      Nr.konta17 1160 2202 0000 0002 6271 6850
      Po przelaniu pieniedzy twierdzi,ze paczke wyslala numer nadania oczywiscie zawieruszyla zas pozniej twierdzi ,ze kurier zgubil paczke!
      Sprawa zgloszona na policje!
      • Gość: Daga K Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.96.231.152.tvksmp.pl 05.01.19, 20:02
        Widzę że na innych forach pisze Pani/Pan nie prawdę. Udostępniając mój nr telefonu nie wiem skąd Pani/Pan go ma ale istnieje coś takiego jak ochrona danych tyczy się to też odnośnie nr telefonów. Więc również sprawę zgłaszam na policję przekładając to co dzieje się na forach. Kłamie Pani/Pan na każdym pisząc coś innego. Skoro już Pani ma mój nr telefonu wystarczy tylko zadzwonić :)b Pozdrawiam
    • Gość: jadziaorganek Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.ip-51-38-113.eu 01.02.19, 20:41
      Jadwiga Organek jest oszustką, która ukradła już dwa mieszkania w Warszawie od prawowitych właścicieli. Niedługo wróci do Gubina, bo w Warszawie jest spalona - stąd to ostrzeżenie.

Jest to starsza kobieta, która w Warszawie wynajęła mieszkanie i postanowiła za nie nie płacić przez dwa lata. Ciągle tam mieszka. Nie płaci czynszu, mediów, używa ich tyle, że rachunki ciągle wzrastają. Pomimo wypowiedzenia umowy, wciąż tam mieszka bo jest cyniczną osobą, złodziejem bez sumienia. Metoda na życie tej kobiety to ukraść pieniądze rodziny, wyjechać do Włoch, urodzić dzieci we włoskiej Pescarze, wrócić z nimi do Polski i mieszkać na krzywy ryj u uczciwych ludzi. Nie ma ani trochę poczucia, że coś jest nie tak i w ten sam sposób wychowuje swoje dzieci - Giulia Organek i Matteo Organek też będą złodziejami, skoro widzą, że ich nawiedzona matka, Jadwiga Organek, całe życie żyje kosztem innych. Jest nieuczciwą lokatorką - uwaga na nią, gdy bedzie chciala od was wynająć mieszkanie! Może próbować udawać, że jest ogarnięta i zameldowana w Gubinie na ul. Zwycięstwa 4/4, ale tam nikt jej dawno nie widział...

Żarty na bok. Jadwiga Organek to groźna kobieta, która wyłudza dziesiątki tysięcy złotych. Bez szans na odzyskanie. Popytajcie jej rodzinę w Gubinie i trzymajcie się od niej z daleka.

Poniżej podany telefon do Jadwigi Organek - przesyłajmy jej gorące życzenia na powrót z kryminalnego świata do ciepłego Gubina!

tel. 693 109 804

Jeśli jeszcze nie wiesz, jak ona wygląda - sprawdź tu:
      www.facebook.com/jadwiga.organek.37
      Nie dajmy się wyrachowanym oszustom - uważajmy na tę wstrętną babę!
    • elwira35 Re: UWAG! Oszust na olx! 07.03.19, 12:24
      Uwaga oszustka sprzedaje ciuchy ,zabawki ,meble W moim przypadku chciała się wymienić na zabawki dla synka za ciuchy tzw mega pakę .Ciuchów nigdy nie dostałam Póżniej wystawiała je jeszcze kilka razy .Wystawiła też zabawki ode mnie .Oszustka pochodzi z miejscowości Obra lub Wolsztyn pod nazwą Joanna.Może mieć też inne konta Jak ktoś potrzebuje to transakcje mam zapisane
    • milton99 Re: UWAG! Oszust na olx! 15.04.19, 16:26
      Oszust z Krakowa ukrywający się pod nickiem MaxChata.
      Gondola dla dziecka, umówiona cena 120zł z wysyłką. Pisze że wysłał omyłkowo za 71zł na mój koszt. Bardzo prosi żeby paczkę odebrać, a on zwróci mi 71zł na konto. Odebrałem, zapłaciłem 191zł. Nic oczywiście nie oddał, na poczekaniu wymyśla, że dziecko ma w w szpitalu, że jest w separacji itd. itd. Poniżej screen z sms'a. Wszystko bzdury bez pokrycia.
      www.fotosik.pl/zdjecie/83a40a93f7854a2a
    • lele_4 Re: UWAG! Oszust na olx! 31.05.19, 10:59
      Kolejny cwaniak do kolekcji: Ogrodzenia OLX, Środa Śląska, Łukasz. Ogrodzenie ma zrobić szybko i solidnie, tak się reklamuje. Koleś przyjeżdża, spisuje umowę i bierze zaliczkę. Potem przedłuża, wciska kity, że przyjdzie, a potem nie odbiera telefonu i nie odpisuje na smsy. Sprawa trafi do sądu, bo gość nie ma zamiaru oddać pieniędzy. Uważajcie!
      • Gość: VIPXXX Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.inter-leg.pl 15.06.20, 11:25
        Potwierdzam mnie tez probowal nabrać. Sprawa na Policji, zgloszona do US bo debil nie zaplacil podatku od zaliczki i jeszcze sprawa cywilna. Ja go dorwe prędzej czy później (bo ja takich rzeczy nie odpuszczam) jak nie przez komornika to przez kolegów ze wschodu (skoro mu się znudzilo życie z obiema ręcami)
      • Gość: VIPXXX Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.inter-leg.pl 15.06.20, 11:48
        tu jest frajerzyna:
        www.facebook.com/people/Łukasz-Dudek/100024237048548
        • Gość: Lelek Re: UWAG! Oszust na olx! IP: *.play-internet.pl 06.07.20, 14:26
          Tak, to ten. Moja sprawa w sądzie już się zakończyła, czekam na rezultaty. Lepiej, żeby już więcej się nie reklamował, bo będę przesyłać portalom, z których korzysta żeby oszukać ludzi, skan wyroku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka