berghoff 11.06.05, 14:54 Witam Czy chcąc kabaczka upiec razem z kurczakiem powinnam go posolić aby wyszła gorycz? Ile powinien się piec, włożyć razem z mięskiem czy też dołożyć pod koniec pieczenia? Proszę o podpowiedzi Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka Re: kabaczek 11.06.05, 14:57 ??? kabaczek, i to zapewne młody, gorzki nie jest, to nie bakłażan:) Odpowiedz Link Zgłoś
berghoff Re: kabaczek 11.06.05, 14:59 Więc kiedy go dodać? To moja pierwsza wariacja kuchenna z tym warzywem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: kabaczek 11.06.05, 15:03 cukinie i kabaczki dość szybko się pieką czy gotują, w im drobniejszą kostkę/ krążki pokroisz, tym szybciej zmięknie - a poza tym w jakiej to temperaturze? tak na 180', to - bo ja wiem - z 15-20 min? zależy jak grube kawałki, wrzuć pod koniec i sie czujnie przyglądaj:) aha, ale tego kurczaka nie robisz przypadkiem w pomidorach? cukinia z uporem nie chce mięknąć w towarzystwie pomidora i trzeba poddusić wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
berghoff Re: kabaczek 11.06.05, 15:07 Mąż jadł u znajomych udka kurczaka pieczone z kabaczkiem w sosie śmietanowym, stąd moje pytania i całe zamieszanie. Dzięki za podpowiedzi :-) Kurczak zaszykowany, kabaczek leży na stole, więc wypada wziąć się za przyrządzanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: kabaczek 11.06.05, 15:30 kabaczek: www.kannet.ne.jp/ringotei/DS-yasai-zukini-7-141.jpg bakłażan: www.tastefulgarden.com/images/eggplant.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatoja Re: kabaczek IP: *.dami.pl / *.dami.pl 11.06.05, 20:49 pod pierwszym linkiem jest cukinia, a nie kabaczek. Pozdrawiam. A jaki jest ten przepis na udka z kabaczkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: kabaczek 12.06.05, 00:53 Nigdzie nie widzę. A może najzwyczajnej zrobić udka, zrobić kabaczek i połączyć? N.p. ten tutaj praepis na ryż z kabaczkiem - do udek?... pychotka.pl/pychotka/index.php? option=com_content&task=view&id=1064&Itemid=48 Odpowiedz Link Zgłoś