Dodaj do ulubionych

Zoladki drobiowe

IP: *.fbx.proxad.net 18.07.05, 20:24
W jaki sposob przygotowac zoladki drobiowe ?
Czy trzeba najpierw je gotowac, a pozniej podsmazyc np. na masle ?
Czy mozna je zamrozic ?

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • em_es Re: Zoladki drobiowe 18.07.05, 20:48
      zamrozić można, czemu nie, zarówno surowe jak i potrawy z ich użyciem
      ja robię czasem potrawkę z żołądków - gotuję do miękkości w osolonej wodzie,
      studzę, kroję w plasterki, na patelni podduszam siekaną cebulę i czosnek,
      wrzucam żołądki i duszę razem, doprawiam na ostro plus oregano, zabielam lekko
      śmietaną
      druga lubiana przeze mnie postać żołądków to zupa a la flaczki - też gotuję do
      miękkości w osolonej wodzie, osobno gotuję wywar mięsno-warzywny, przecedzam go,
      wrzucam pokrojone w cienkie plasterki żołądki i marchewkę, gotuję aż marchew
      miękka, doprawiam na ostro plus koniecznie majeranek, można zrobić zimną
      zasmażkę, czyli w kubeczku utrzeć dokładnie miękkie masło z mąką (1:1), wlać do
      tego gorącego rosołu, dokładnie pomieszać i do gara
      ja jeszcze lubię dodać do tych "flaczków" trochę zielonego groszku, ale nie z
      puszki tylko świeżego albo mrożonego - wrzucam chwilkę po marchwi bo trochę
      krócej się gotuje
      • Gość: myszz Re: Zoladki drobiowe - długie gotowanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:22
        żołądki aby były smaczne muszą się minimum półtorej godz. gotować :)

ja ostatnio też robię z nich flaczki:)
        • Gość: myszz Re: Zoladki drobiowe - długie gotowanie... cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:23
          flaczki z ziemniakami oczywiscie :) dorzucam pokrojone na kostecę ziemniaki na
          max 30min przed końcem gotowania
        • Gość: ja Re: Zoladki drobiowe - długie gotowanie... IP: 83.238.47.* 18.07.05, 21:44
          chyba,ze masz szybkowar....wtedy krócej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka