Gość: Joanna IP: *.fbx.proxad.net 18.07.05, 20:24 W jaki sposob przygotowac zoladki drobiowe ? Czy trzeba najpierw je gotowac, a pozniej podsmazyc np. na masle ? Czy mozna je zamrozic ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
em_es Re: Zoladki drobiowe 18.07.05, 20:48 zamrozić można, czemu nie, zarówno surowe jak i potrawy z ich użyciem ja robię czasem potrawkę z żołądków - gotuję do miękkości w osolonej wodzie, studzę, kroję w plasterki, na patelni podduszam siekaną cebulę i czosnek, wrzucam żołądki i duszę razem, doprawiam na ostro plus oregano, zabielam lekko śmietaną druga lubiana przeze mnie postać żołądków to zupa a la flaczki - też gotuję do miękkości w osolonej wodzie, osobno gotuję wywar mięsno-warzywny, przecedzam go, wrzucam pokrojone w cienkie plasterki żołądki i marchewkę, gotuję aż marchew miękka, doprawiam na ostro plus koniecznie majeranek, można zrobić zimną zasmażkę, czyli w kubeczku utrzeć dokładnie miękkie masło z mąką (1:1), wlać do tego gorącego rosołu, dokładnie pomieszać i do gara ja jeszcze lubię dodać do tych "flaczków" trochę zielonego groszku, ale nie z puszki tylko świeżego albo mrożonego - wrzucam chwilkę po marchwi bo trochę krócej się gotuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: Zoladki drobiowe - długie gotowanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:22 żołądki aby były smaczne muszą się minimum półtorej godz. gotować :) ja ostatnio też robię z nich flaczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: Zoladki drobiowe - długie gotowanie... cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:23 flaczki z ziemniakami oczywiscie :) dorzucam pokrojone na kostecę ziemniaki na max 30min przed końcem gotowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zoladki drobiowe - długie gotowanie... IP: 83.238.47.* 18.07.05, 21:44 chyba,ze masz szybkowar....wtedy krócej Odpowiedz Link Zgłoś