IP: *.Kuso.osi.pl 24.09.05, 11:46
Macie jakieś propozycje odnośnie chili w słoikach? może jakieś sosy? albo
marynowane w całości?
Obserwuj wątek
    • kuszaa2 Re: chili 24.09.05, 12:47
      Od kilku lat marynuje w calosci albo przekrojone na pol (z pestkami
      oczywiscie), do tego dodaje: pokrojona marchewke i cebule, czosnek w kawalkach,
      kawalki suszonej sliwki, czasem ziarnko kardamonu.
      Zalewa? Podobna jak do zwyklej papryki, czyli: 10 szkl. wody, 1/2 szkl. octu,
      1/2 szkl. oleju, 1 i 1/2 szkl. cukru, dwie czubate lyzki soli, ziele
      angielskie, liscie laurowe, ja jeszcze dodaje pare szczypt ziol prowansalskich
      lub bulgarskiej czubricy. Taka zalewe zagotowac i wrzucic do niej papryczki. Po
      ponownym zagotowaniu - gotowe. Mozna ladowac w sloiki z dodatkami (swietnie
      przechodza taka "delikatna" ostroscia), zalac zalewa i zawekowac. Wychodzi
      pycha i szybko znika... :)
      • cechatehace Re: chili 24.09.05, 18:05
        Oooo czyli marynata normalna, to spróbuję dziękuję :), a jakieś sosy może ktoś zna?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka