Gość: kaska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 18:52 Dostalam kilka galazek swiezej bazylii,ale nie bardzo wiem do czego mozna ja dodac,jakies propozycje moze od forumowiczow dostane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Swieza bazylia 07.07.06, 19:14 Poszukaj w Galerii "pesto alla genovese". Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: do wszystkiego z pomidorami, zupy, sosy, 07.07.06, 21:08 Sałatka z pomidorów z mozzarellą lub fetą (czy innym serem - co kto lubi) i świeżą bazylią, z dodatkiem dobrej oliwy nie jest zła. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Swieza bazylia 07.07.06, 21:35 ja nieodmiennie polecam zupę bazyliową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Swieza bazylia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 23:03 A jak sie taka zupe gotuje,na bazie czego ona jest? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Swieza bazylia 07.07.06, 23:05 tu przepis forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=20354995&a=20354995 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Swieza bazylia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 23:09 Dzieki za przepis,jutro zaraz zrobie na obiad Odpowiedz Link Zgłoś
podyanty Re: Swieza bazylia 08.07.06, 09:41 Do sosu pomidorowego do spaghetti alla milanese... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Swieza bazylia 08.07.06, 09:49 Tzn. jak? Pasta alla milanese to: bulka tarta, sardele, przecier pomidorowy, oliwa extravergine. Odpowiedz Link Zgłoś
podyanty Re: Swieza bazylia 08.07.06, 09:53 Moja wersja jest z Ticino wiec byc moze rozni sie od tej kanonicznej : pomidory, oliwa, cebula, czosnek, bazylia, sol, pieprz. Odpowiedz Link Zgłoś