Gość: Madzik IP: 212.182.122.* 25.05.03, 16:38 Mam kilka pęczków pięknego szczypioru wraz z młodą cebulką. Co z tym zrobić, żeby się nie zmarnował? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania_76 Re: Szczypiorek! 25.05.03, 18:12 Używać do wszystkiego: do jajecznicy, do posypywania pomidorów, do twarożku z rzodkiewką, na kanapki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Szczypiorek! IP: *.tele2.pl 26.05.03, 10:06 do ziemniakow zamiast koperku! Trzymac w lodowce w woreczku skropiony woda. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Szczypiorek! 25.05.03, 18:53 do salatki dodac, np z gotowanym jajkiem albo szczypior, rzodkiewka, twarozek... no i posypywac mozna prawie kazde nieslodkie danie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Szczypiorek! IP: *.dialup.tiscali.it 26.05.03, 07:22 Umyc, posiekac i zamrozic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin Re: Szczypiorek! IP: 144.134.77.* 26.05.03, 11:57 Gość portalu: Linn napisał(a): > Umyc, posiekac i zamrozic. NIEEEE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Szczypiorek! IP: *.tele2.pl 26.05.03, 12:02 Gość portalu: Linn napisał(a): > Umyc, posiekac i zamrozic. Po co? Szypiorek jest wciaz na targu. Lepiej pokropic woda i trzy,mac w lodowce choc ja wole codziennie swiezy kupowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Szczypiorek! IP: *.dialup.tiscali.it 26.05.03, 17:12 Pewnie, ze lepiej, ale jesli ma sie kilka peczkow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alienor Re: Szczypiorek! IP: *.crowley.pl 26.05.03, 10:24 Uwielbiam szczypiorek. Najchetniej jem go tak: chleb pelnoziarnisty smaruje serkiem twarozkowym naturalnym, na to gora drobno posiekanego szczypiorku, tyle ile sie zmiesci, posolic i na to jogurt naturalny albo smietana, zalezy czy dbamy o linie. Wszystkiego duzo - i szczypioru, i jogurtu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Szczypiorek! IP: 212.244.226.* 26.05.03, 12:20 Możesz zrobić mizerię wzbogaconą o szczypiorek właśnie i rzodkiewkę + jogurt naturalny. Osobiście b. mi smakuje taka mizeria , czasem zamiast szczypiorku daję por, niekiedy też sałatę w zależności co mi wpadnie w ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
petelka Re: Szczypiorek! 26.05.03, 14:25 Jeżeli zostały Ci jeszcze ze 2 pęczki to zrób sałatkę: parę ziemniaków ugotowanych w mundurkach, obranych i pokrojonych + puszka kukurydzy + 2 pęczki pokrojonego szczypiorku (cebulki też możesz pokroić)+ majonez wymieszany pół na pół ze smietaną + sól i pieprz. Smacznego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzik Re: Szczypiorek! IP: 212.182.122.* 26.05.03, 15:51 Dzięki wszystkim, lecę po twarożek na kanapeczki i zrobię też sałatkę! Wieczorem i jutro chyba się do nikogo nie będę odzywać. Szczypiorek jest pyszny w każdej postaci ale ten oddech po nim..... Pa pa! Odpowiedz Link Zgłoś