Gość: wujek IP: *.coi.waw.pl 05.06.03, 18:55 z czasem w samochodzie zaczynają skrzypieć plastikowe elementy wyposarzenia jak można sobie z tym poradzic? czy są jakieś patenty na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andy Re: skrzypiące plastiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.03, 14:46 Do wyciszenia plastików można spróbować zastosować specjalną piankę. Na stonie www.k2.com.pl znajdziesz odpowiedni specyfik. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes Re: skrzypiące plastiki IP: *.studiokwadrat.com.pl 16.06.03, 12:13 Gość portalu: wujek napisał(a): > z czasem w samochodzie zaczynają skrzypieć plastikowe elementy wyposarzenia > jak można sobie z tym poradzic? czy są jakieś patenty na to? Czasem wystarczy solidnie dokrecic skrzypiace elementy. Tylko konia z rzedem temu, kto takie elementy wyszuka :-))) Taki swierszczyk czasem tak sie schowa, ze w ogole nie wiadomo gdzie go szukac - mi kiedys strasznie pipiskiwala tablica rozdzielcza (tak mi sie wydawalo bo dzwiek stamtad dolatywal). Po pol roku (!) znalazlem - oslona przeciwsloneczna ocierala sie o podsufitke :-))) Wystarczylo trysniecie plynem do konserwacji i nablyszczania tapicerki (takie swinstwo z silikonem). Co jakis czas musze zabieg powtarzac, ale teraz to juz jestem madry :-), a co sie nawkurzalem... W miejsca, do ktorych nie dotykasz mozna nakitowac troche smaru silikonowego (uwaga - obrzydliwie sie lepi). Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś