nika_6 04.08.08, 20:30 czy dziecko moze miec adhd jesli badanie eeg glowy nie wykazalo takich zmian...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysionki Re: pomozcie 06.08.08, 02:30 nika_6 napisała: > czy dziecko moze miec adhd jesli badanie eeg glowy nie wykazalo takich zmian... > ? Napisz coś więcej o swoim dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: pomozcie IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.08.08, 20:35 to badanie nie ma nic wspólnego z wykrywaniem ADHD. Jednymi z objawów to: dziecko nie chce się przytulać, nie lubi, nie zajmuje się jedną rzeczą dłużej niż 5 min. Pamiętaj, że jak dziecko jest żywe i trudne to nie oznacza, że ma odrazu ADHD. O tym teraz głośno, ale to może być zwykła nadpobudliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 Re: pomozcie 07.08.08, 21:25 upraszczasz , a upraszczajac latwo wprowadzic kogos w blad. Odpowiedz Link Zgłoś
nika_6 Re: pomozcie 10.08.08, 17:09 moj synek ma 2,5 roku zrobilam eeg glowy i lekarka wypisala mi zeby je robic pod katem tego ze dziecko ma adhd. kacper ladnie sie bawi potrafi na dluzej zajac sie zabawka o ile go zaciekawi...uwielbia sie tulac i calowac i wogole jest bardzo takie przytulny :) jednak mam z nim problem taki ze jest bardzo agresywny i zywy jak sie rozkeci trudno go wyciszyc na sekunde chodzi do zlobka tam tez pokazuje swoja agresje wobec dzieci pan ma napady ze rzuca rzeczami...a ostanio zauwazylam ze jak cos nie robie po jego mysli bierze i w moje ramie wali glowa...nie wiem jak mam postepowac z nim bylismy u pani psychiatry psycholog ale nikt nie potrafi dac mi skutecznej diagnozy...ciezko mi z nim pracowac bo nie wiem jak probowalam z nim wprowadzic metode holdingu ze wzgledu na stan zdrowia u nas odpada...i tak nie wiem co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: pomozcie 16.08.08, 11:16 Kiedy sie zaczyna rozkrecac wtedy przerwij zabawe, przytul go,mmozesz go lekko przytrzymac az sie uspokoi. Kiedy to robisz zanika euforia i wraca milosc. Kiedy zaczyna walic glowa w ramie wtedy pojawia sie zlosc i dlatego taka jest jego reakcja. Dostarczaj Mu jak najwiecej milosci, nie musi to byc metoda holdingu, przytulaj go czesto, mow ze go kochasz. Unikaj slowa nie wolno, jak robi cos zle, lepiej przytulic. Kiedy jest juz dobrze, kiedy czujesz ze jest w nim milosc wtedy tlumacz co zrobil zle. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś