Dodaj do ulubionych

Kobiety w czasie wojny

18.02.05, 10:30
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,2553779.html
Kolejna przemilczana sprawa. Kolejne wydarzenia fałszowane, no bo wojakom się
należało, a jakże! Kolejne krzywdy, na temat których nikt nie specjalnie chce
zabierać głos.
Obserwuj wątek
    • meg_s Re: Kobiety w czasie wojny 18.02.05, 11:22
      taki świat urządził ten nieudany prototyp gatunku ludzkiego

a w powyższym temacie kobiety były ofiarami podwójnie - ewidentnie skrzywdzone,
      jeszcze musiały tę krzywdę ukrywać nawet przed najbliższymi - czemu? bo ego
      macho by ucierpiało
      • olab1 Re: Kobiety w czasie wojny 18.02.05, 12:06
        I właśnie to ukrywanie nawet przed najbliższymi było straszne. Niemożność
        zrzucenia tego ciężaru, zwykłego kobiecego wygadania się. Dlaczego tak ten
        świat jest urządzony? Przecież tych macho ktoś urodził. Kto? Facet? Gdyby nie
        te kobiety nie byłoby tych facecików. każdy z nich miał matkę, która go nosiła,
        w bólach urodziła, a potem go wychowała. Już ze względu na to powinni mieć
        szacunek dla napotkanych ofiar. A oni co? Upodlali jeszcze bardziej...
        • meg_s Re: Kobiety w czasie wojny 18.02.05, 12:38
          niestety - we wszystkich wojnach od zarania dziejów tak było

po prostu to jest najłatwiejsze - nie potrzeba wiele siły ani odwagi tylko
          posiadanie przyrodzenia - a można "wroga" upodlić w najgorszy sposób
          bardzo po męsku
        • Gość: ballest Re: Kobiety w czasie wojny IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 18.02.05, 13:33
          Napewno i to podle bylo, ale w domach tych pracowaly nie tylko kobiety do
          nierzadu zmuszane, ale takze prostytutki.
          Gorzej bylo na Slasku, gdzie kobiety gwalcono na oczach calej rodziny a czasami
          zaraz cala rodzine roztrzelano, zeby swiadkow nie bylo.
          Znam osobe, ktora taki gwalt przezyla bo sie jako dziecko pod lozko schowala.
          --

pyrsk
          ballest
          • meg_s Re: Kobiety w czasie wojny 18.02.05, 14:31
            a ten znowu swoje
            • Gość: Braid Re: Kobiety w czasie wojny IP: 62.206.176.* 18.02.05, 14:48
              Nie jedna mokra robota hitlerowskiego zoldaka Schikowskiego uszla mu na sucho
              • meg_s Re: Kobiety w czasie wojny 18.02.05, 14:49
                Ty też znowu swoje

faceci - tfu na psa urok
                • ballest Re: Kobiety w czasie wojny 18.02.05, 19:29
                  Meg!!! teraz ale przyznaj , ktore podlejsze bylo, bo ja odpowiedzialem na
                  pytanie !
                  • meg_s Re: Kobiety w czasie wojny 18.02.05, 19:42
                    niby na temat - ale też jak każdy chłop patrzysz tylko końca swojego....
                    • ballest Re: Kobiety w czasie wojny 18.02.05, 19:48
                      Czego, Meg napisz czego !!! ?????
                      • meg_s Re: Kobiety w czasie wojny 18.02.05, 19:56
                        nosa oczywiście - a myślałeś że czego ?

ale poważnie - bo chyba niczego nie rozumiesz
                        dlaczego nie napisałeś np o Bośniaczkach ??

myślisz że upokorzenie Ślązaczki jest większe ? - my tu mówimy o KOBIETACH - i
                        podłości męskiech zwyczajów
    • Gość: Olab Re: Kobiety w czasie wojny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:14
      Czytałam kiedys artykuł chyba w Gazecie właśnie o kobietach i okropnościach
      wojny na Bałakanach. Zwyrodnialcy związywali rodzącym kobietom nogi. JAk można
      być takim padalcem?
      • ballest Re: Kobiety w czasie wojny 18.02.05, 20:35
        Ach , Kobiety ! tylko chlopom dokopac!
        Ola , Ty chyba najgorsza pod tym wzgledem jestes!
        Napewno byly jakies pojedyncze przypadki ale w niemieckim wojsku to bylo
        karalne, jak to ktos zglosil, to przestepcow ukarano, - w CA wysmiali sie tych
        co cos takiego zglaszali.
        OLA PROSZE TROCHE WIECEJ NEUTRALNOSCI, my nie potrafimy za Twego szwiegervatra,
        ze malej Meg czekolady nie przeslal!
        • ballest Re: Kobiety w czasie wojny 18.02.05, 20:40
          male MEG! - Margotka Ciebie nie mialem na mysli!;)
          • Gość: gość Re: Kobiety w czasie wojny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 21:48
            www.m90.org/view_image.php?image_id=1919 KULTURA I ETYKIETA - zapraszam
            na pokaz
        • meg_s Re: Kobiety w czasie wojny 18.02.05, 21:46
          ballest napisała:

> Ach , Kobiety ! tylko chlopom dokopac!

i tyle właśnie zrozumiałeś z tego wątku ?

jasne - dla ciebie kobieta to podgatunek, czemu dałeś na tym forum wyraz
          niejednokrotnie swoimi dowcipasami - a jak ci argumentów brakuje to wysyłasz do
          garów
        • meg_s Re: Kobiety w czasie wojny 18.02.05, 21:48
          ballest napisała:

> OLA PROSZE TROCHE WIECEJ NEUTRALNOSCI, my nie potrafimy za Twego
          > szwiegervatra, ze malej Meg czekolady nie przeslal!

przypomnijcie mi - kto jak kataryna w kółko powtarza, że jak nie ma argumentów
          to zaczynaja się wycieczki osobiste ??
          • olab1 Szwiegiercoś tam, coś tam 19.02.05, 09:38
            Gosia napisała mu liścik jak to było jej miło że o niej zapomniał. Od razu
            zadzownił.
            Balest, mnie nigdy nie brakuje argumentów, zły świat mnie zwykle zadziwia i
            zastanawiam się wtedy, dlaczewgo tak jest - że kobiety w obliczu konfliktów
            zbrojnych zawsze są tymi przegranymi, upodlonymi. To właśnie tzw. słabej płci
            się najboleśniej obrywa, a ze względu na swoja naturę nie zawsze mają dość sił,
            aby się bronić. Nie przemawia przeze mnie tutaj jakiś feminizm, piszę co myslę.
            A skoro Ciebie to dotknęło to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że robię
            dobrze. I będę to robić, może tym samym coś drgnie w czasem ociężałych od
            różnych przyjemności męskich umysłach.
            Wam jedno w głowie, w każdej okoliczności, czego dowód dał wczoraj niejaki
            Braid. Dobrze mu Meg dosoliłaś, popieram.
            • olab1 Przepraszam Braida 19.02.05, 09:51
              Meg dosoliła nie Braidowi ale - oczywiście- Ballestowi. należało sie. Prawda.
              • ballest Ola opamietaj sie ! 19.02.05, 11:49
                za co go przepraszaszasz, za prymitywny wpis nie na temat!
                • Gość: smutna Ballest a kobiety w czasie wojny IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 19.02.05, 12:21
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=19724720&a=19780981
                  • Gość: g Traktowanie kobiet w USA IP: *.range81-154.btcentralplus.com 19.02.05, 12:45
                    Calkowita amerykanska perwercja...
                    www.m90.org/view_image.php?image_id=3090
                    • Gość: g Brutalnosc kobiet IP: *.range81-154.btcentralplus.com 19.02.05, 13:12
                      Tak Slazaczka Slazaczce by nie zrobila,abo?
                      www.m90.org/view_image.php?image_id=3090
                      • ballest Re: Brutalnosc kobiet 19.02.05, 22:58
                        Obojetnie co skreslacie, Niemcy nie gwalcili i nie zabijali kobiet po gwalceniu.
                        Zdarzaly sie wypadki gwaltu, ale te osoby byly sadzone.
                        Mozecie wszystko Niemcom zarzucac, ale nie to ze gwalcili!
                        OLA co Ty tak Niemcow nienawidzisz????
                        • meg_s Re: 20.02.05, 00:25
                          biedaczki - wszyscy się na nich uwzięli, a oni biedne misie

wszyscy wokół kłamią - tylko ballest głosi prawdy objawione
                        • meg_s Re: 20.02.05, 04:09
                          ballest napisała:
                          > OLA co Ty tak Niemcow nienawidzisz????

miałam rację - kto tu odmienia słowo "nienawiść" przez wszelkie przypadki

> Niemcy nie gwalcili i nie zabijali kobiet po gwalceniu
                          > Zdarzaly sie wypadki gwaltu, ale te osoby byly sadzone.
                          > Mozecie wszystko Niemcom zarzucac, ale nie to ze gwalcili!

robisz się tak śmieszny, że aż straszny - akurat w TYM wątku artykuł właśnie o
                          Niemcach był jedynie pretekstem do szerszego rozważania - chodziło o ten wasz
                          pieprzony męski świat - zachowania mężczyzn wszelakich nacji i to na
                          przestrzeni dziejów

a jeżeli już tak koniecznie chcesz o szlachetnych i honorowych Niemcach - to
                          polecam angielski film dokumentalny o obozie Auschwitz i opowieści więźniarek -
                          (tak się wyobraź sobie złożyło, że na kilkanaście była tylko jedna Polka)

twoje ślepe uwielbienie niemieckiego narodu poraża - zdejmij te klapki z oczu
                          póki czas
                          • olab1 Re: Daleko mi do nienawiści 20.02.05, 09:05
                            Ja tylko prawdę piszę. Nie moją własną, a przeczytaną gdzieniegdzie. Nie mogę
                            kochac kogoś, kto takie okropieństwa w czasie wojny wyczyniała, ale o tym był
                            juz osobny mój wątek. Wybacz Ballest, ale nie mogę przejść obojętnie nad tym
                            wszystkim i zapomnieć, by może ktoś poczuł się miło i sympatycznie. '
                            A moja sympatia do kokokolwiek nie ma tu akurat nic do rzeczy.
                            • Gość: ria Re: Daleko mi do nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 21:14
                              Sluchajcie, spojrzcie trzezwo bardziej na ten problem. I nie uzywajcie slowa
                              wszyscy Niemcy i wszystkie Polki pokrzywdzone, bo tak nie było. Prostytucja
                              była jest i będzie, czy wojna czy pokoj. Trzeba sobie uswiadomic , ze nie
                              wszyscy Niemcy byli oprawcami, są wsrod nich i tacy, ktorzy pomagali w wyjsciu
                              na wolnosc kobietom, a młode kobiety najczesciej wsadzane byly przez donosy
                              samych Polkow. A pretekstem byla zawiedzona milosc, zazdrosc o milosc i
                              wtenczas Polak donosil Niemcom na dziewczyne i wsadzano ja do obozu. Wiadomo
                              tez, ze Niemcy za prostytucje dobrze placili, niejedna kobieta dzieki temu
                              dobrze zyla w czasch wojny, a co robili partyzanci ? Łapali te kobiety i golili
                              im glowy, i tam byla pozniej jej poniewierana.
                              I mam na koniec prośbę - popytajcie sie waszych jeszcze zyjacych babć - kogo
                              sie bardziej bały Niemcow czy Ruskow ? Bo całą wine widzicie tylko w Niemcach,
                              a już przesadą jest obarczać nią ballesta :)
                              Nie bronie Niemcow, tylko nie zapominajcie tez o zolmierzach radzieckich. Kazdy
                              kij ma dwa konce.
                              To samo dzieje się dziś w Iraku, bo wojna wyzwala demony.
                              Proponuję zasiąśc jeszcze do wspólnego stołu rodzinnego i porozmawiać z tymi co
                              jeszcze żyją, to jest prawdziwe żródło prawdy i przezyć wojennych. A to co
                              usłyszycie nalezy przekazać pokoleniom, a nie opierać się tylko o artykuły
                              gazetowe, ktore najczęściej podrzegają do nienawiści.
                              Może ktoś zamieści wspomnienia swojej babci po takiej rozmowie ?
                              pozdrawiam
                              Prosze o wyrozumiałość
                              • ballest Re: Daleko mi do nienawiści 20.02.05, 21:32
                                Och Ria , dziekuje, mysle, ze nasze dwie " wiarogodne" zapytaja babcie!
                                Ola, zapytaj babcie, kto gwalcil w Twej miejscowosci kobiety, choc to POLSKA
                                BYLA, zapytaj prosze !
                                OLA i odpowiedz na moje pytanie PROSZE!
                                MEG, sie nie pytam nacjonalizm robi slepym !
                                • meg_s Re: Daleko mi do nienawiści 22.02.05, 11:27
                                  ballest napisała:

> MEG, sie nie pytam nacjonalizm robi slepym !

nie wykręcaj kota ogonem męski szowinisto
                              • Gość: tfu Re: Daleko mi do nienawiści IP: *.net.gov.bc.ca 20.02.05, 21:45
                                Gość portalu: ria napisał(a):

> Wiadomo tez, ze Niemcy za prostytucje dobrze placili, niejedna kobieta dzieki temu
                                > dobrze zyla w czasch wojny, a co robili partyzanci ? Łapali te kobiety i >golili im glowy,

Tobie ria tez by ogolili i ty wiedzialabys za co
                                • Gość: ria Re: Daleko mi do nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 21:56

> Wiadomo tez, ze Niemcy za prostytucje dobrze placili, niejedna kobieta dzieki
                                  temu
                                  > dobrze zyla w czasch wojny, a co robili partyzanci ? Łapali te kobiety i
                                  >golili im glowy,

Tobie ria tez by ogolili i ty wiedzialabys za co

Zgubić się, a nawet dopuścić do zupełnej swej zagłady, jest rzeczą moralniejszą
                                  niżli zbytnio troszczyć sie o siebie.
                              • meg_s Re: Daleko mi do nienawiści 22.02.05, 11:26

> Sluchajcie, spojrzcie trzezwo bardziej na ten problem. I nie uzywajcie slowa
                                > wszyscy Niemcy i wszystkie Polki pokrzywdzone, bo tak nie było

Ria - a może byś tak uprzejmie przeczytała ZE ZROZUMIENIEM co napisałam -
                                zamiast dolewać oliwy do ognia
                          • ballest MEG ! zdejmij klapy z oczow ! 20.02.05, 21:21
                            (tak się wyobraź sobie złożyło, że na kilkanaście była tylko jedna Polka)

A ile tam mialo Polek byc ! nie wszystkie Polki zydowskiego wyznania byly.
                            MEG, pisz o wszystkim ale nie o tym o czym najmniejszego pojecia nie masz!
                            Wiesz o tym, ze ta Polka byc moze tam Kapo byla ! Wiesz o tym !???
                            MEG, czy Ty naprawde myslisz, ze Niemcy Polki zamykali za darmo !!!
                            OPAMIETAJ SIE PROSZE !
                            Niemcow zamykano za darmo w Polsce, Zydow zamykano za darmo w Niemczech ,
                            inteligencje tez probowano zniszczyc zarowno niemiecka jak i polska ale
                            normalne kobiety zostawiano w spokoju !
                            • Gość: protoplazma Re: MEG ! zdejmij klapy z oczow ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 22:54
                              ssij ballest.
                              tylko do tego sie nadajesz.
                              • ballest Re: MEG ! zdejmij klapy z oczow ! 21.02.05, 06:58
                                Porownywac Wehrmacht z Armia Czerwona nie moznanawet z dzisiejszymi Amerykanami
                                tez nie, nie bylo tego zwyrodnienia!
                                • olab1 Przyznaję 21.02.05, 08:00
                                  Moi dziadkowie, a szczególnie babcie, nie raz opowiadali o bestialstwie
                                  wyzwolicieli z czerwoną gwiazdą. Ruski gwałcili kogo udało im się złapać,
                                  ale Ballest - artykuł nie jest o Ruskach tylko o Niemcach. I właśnie o tym tu
                                  mowa.
                                  Choc raz na tym forum przyznaj rację komuś innemu.
                                  • ballest Re: Przyznaję 21.02.05, 08:07
                                    Ola, PROSZE, nie mozna kogos potepiac, za humanitarne obchodzenie sie z
                                    kobietami krajow okupowanych, obojetnie co tam wypisuja w jakis tendencyjnych
                                    artykulach !
                                    • olab1 Cholera - Ballest jest uożarty! 21.02.05, 08:20
                                      Chyba tylko to Cie tłumaczy, koleś. Wiesz co znaczy słowo "humanitarnie"? Gwałt
                                      to wg Ciebie zachowanie humanitarne???? Wiesz, tu juz przegiąłeś. Swiętego by
                                      ruszyło. Uczuciowo to Biedy jesteś Ballest, żal mi Cię, naprawdę.
                                      Bez dalszego komentarza.
                                      • ballest Ola , bo uodepnam passa ! jezes slepou? 21.02.05, 08:55
                                        Gdzie napisalem, ze "Gwalt to zachowanie humanitarne " naucz sie czytac
                                        dziouszko! a zacznij od elementarza !
                                        Wlasnie GWALT POTEPIAM!
                                        • Gość: Braid Droga Olu IP: 62.206.176.* 21.02.05, 09:05

Na dwie rzeczy nie ma lekarstwa ... na smierc i bezdenna glupote ballesta.
                                          Z tym faktem musisz sie pogodzic.
                                          Bolek sie nie pomylil co do jego intelektu nazywajac go czarna bezdenna dziura
                                          ..a jak widzisz samemu ballestowi z ta glupota jakby do twarzy.
                                          W jego chorobliwym anty Polskim zacietrzewieniu nie zauwaza biedak
                                          ze jego "Aureola" ma ksztalt zera.
                                          • ballest I znowu z filcokow sloma wylazi! 21.02.05, 09:21
                                            Naucz sie w koncu na temat pisac a nie pokazuj skad pochodzisz!
                                            Bolek mnie przeprosil tylko polprawdy piszesz !
                                            Zreszta tylko z mego powodu przeniosl sie ze Wroclawia na Katowice !

Wehrmachtu nie mozna porownac do Amerykanskich okupantow w Iraku czy armii
                                            Czerwonej taka jest prawda!
                                            • Gość: Braid zamilcz glupcze IP: 62.206.176.* 21.02.05, 09:25
                                              allbo napisz cos sensownego

Zobacz o czym jest tekst podany w pierwszym poscie Oli.
                                              a potem pisz sam na temat.

Masz poglady starego hitlerowca i bedziesz zawsze wybielal zbrodnie twojego
                                              bandyckiego ojca . Takie twoje prawo
                                              • ballest Wyrzuc sloma z filcokow 21.02.05, 09:37
                                                a potem pisz jak czlowiek, nie potrzebujesz nikomu udowadniac, ze jestes synem
                                                pani wiesi, co kozke na balkonie chodowala!

--

Ja odpowiadam na post Oli, nie musisz sie martwic, nie potrzbnuje miec tego
                                                samego zdania o Wehrmachcie co inni, wprawdzie moj ojciec w nim nie sluzyl ale
                                                wiem, ze to nie A.Czerwona.
                                                Ty poprzez tych gwalcicieli i mordercow sie tylko na slask dostales.
                                                • Gość: Braid [...] IP: 62.206.176.* 21.02.05, 09:43
                                                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                                  • ballest Sloma dalej wylazi! 21.02.05, 09:46
                                                    wyrzuc sloma z filcokow prosze i pokaz troszeczke kultury, myslalem, ze Cie ja
                                                    w Niemczech nauczyli, ale jak widze za pozno!
                                              • olab1 Vodka tańczy w główce 21.02.05, 09:38
                                                Dziś poniedziałek, 21 lutego 2005 r. Ballest - obudź się, wytrzeźwiej. I
                                                czytaj uważniej to, o czym mowa. Nie wybielaj przeszłości ihistorii, nic to nie
                                                da. Ten cytowany artykuł to prawda, prawda i tylko prawda. Tak było, cokolwiek
                                                byś o tym nie myślał. I zrozum to wreszcie, że zaprzeczanie nic tu nie da.
                                                Słyszysz "tupot mew"? Pewnie tam w Reichu macie coś na tę dolegliwość?
                                                • ballest Nie kazdy Polak jest klamca, ale Braid tak! 21.02.05, 09:55
                                                  Ola moze nie wiesz, ale wodki nie pije!

Jak Braid klamie zaraz udowodnie :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=17341797&v=2&s=0----
                                                  "• Re: Gloryfikacja nienawiści i fałszu historyczneg
                                                  bolek5 11.11.2004 16:47 + odpowiedz

Witam!

ballest napisała:

> Bolek, dziwie, sie, ze dokladnie zapamietales moje wpisy sprzed dwoch lat,
                                                  albo
                                                  >
                                                  > przekopales archiwum?

Bo mnie ubodły do żywego.

> Twoj hitler i faszyzm , ktory zreszta dzisiaj w Polsce renesansu doznaje,
                                                  mnie
                                                  >
                                                  > nie interesuje.

Muszę przyznać, że moje wypowiedzi w tym wątku są niepotrzebnie agresywne a ja
                                                  zachowałem się napastliwie. To pewnie przez tą paskudną listopadową pogodę ;o)
                                                  Przepraszam
                                                  • Gość: Braid ballest slepy starcze IP: 62.206.176.* 21.02.05, 10:06

przeprosil za to ze podniosl ton ale zdania o tobie nie zmienil.

Ty nie masz klapek na oczach ..tobie powieki zarosly.
                                                    Kazde zadanie tak na opak zrozumiesz jak ci pasuje ..
                                                    ale inni wiedza co o tobie myslec;)))

Bolek przepraszajacy :
                                                    Nie rozumiesz, Ballest. Nie chcę z Tobą dyskutować nie dlatego, że brak mi
                                                    argumentów, albo że temat jest błachy. Powód jest inny. Dyskusja z Tobą to
                                                    ciężkie, traumatyczne przeżycie, które może cieniem położyć się na życiu
                                                    prywatnym i zawodowym co wrażliwszych dyskutantów. Nigdy wcześniej nie miałem
                                                    wrażenia tak ogromnej, rozciągającej się przede mną bezdni. Jesteś bezmierną i
                                                    niezbadaną otchłanią, w której giną bez śladu i bez jakiejkolwiek widocznej
                                                    reakcji wszelkie argumenty, namowy i przekonywania. Gdyby znali Cię starożytni
                                                    Grecy, w micie o Syzyfie rozmowa z Tobą zastąpiłaby toczenie kamienia. Syzyf
                                                    byłby tą zamianą przerażony.
                                                  • ballest dalej klamiesz z esloma w filcokach! 21.02.05, 10:16
                                                    BRAID WIE CO BOLEK MYSLI !!! he,

I znowu klamiesz, ten wpis jest wczesniejszy, wtedy nawet napisal, ze nie
                                                    bedzie ze mna dyskutowal, ale znowu dyskusje zaczal i
                                                    przeprosil!

---
                                                    Jak by tylko 10 % Bolkow w Polsce mieszkalo, to by o Polsce inna opinie w
                                                    Europie mieli, ale w Polsce mieszkaja w 80% Braidy i Moregenthauys i wlasnie
                                                    oni swym prostactwem Polske tak w Europie zalatwili!

I znowu klamiesz, ten wpis jest wczesniejszy, wtedy nawet napisal, ze nie
                                                    bedzie ze mna dyskutowal, ale znowu dyskusje zaczal i
                                                    przeprosil!
                                                  • Gość: Braid ballest dzis jest pijany IP: 62.206.176.* 21.02.05, 10:21

bolek cie tak szanuje kanalio ze sobie do dzis dyskutujecie???
                                                    Olal cie baranie a ty jestes wielce z tego dumny ze nawet raz do ciebie znowu
                                                    kiedys cos napisal ..zenada !!!
                                                    Skomlicz o dyskusje z bolkiem a on cie falszysta nazwal ;))))
                                                    A ze ty odbierasz to za komplement nie dajacy ci nic do myslenia ..
                                                    to juz twoja sprawa slepy falszysto

A sam bolek napisal wyjasniajac ze
                                                  • ballest Sloma, siano, sloma, siano a moze cos na temat? 21.02.05, 10:43
                                                    tzn. lewa, prawa, lewa, prawa
                                                    Tak maszerowali Polacy w lewym bucie sloma a w prawym siano.
                                                    Dlatego po wpisach poznam skad pochodzisz!

Mozesz strcow obrazac, ale to tylko o Twej Kindersztubie swiadczy!

--

"Seks i niemiecka armia

W warszawskim hotelu Bristol w październiku 1939 roku kilkudziesięciu wysokich
                                                    rangą oficerów urządziło sobie orgię z udziałem miejscowych prostytutek, w tym
                                                    Żydówek. W Berlinie wybuchnął skandal, posypały się nagany. Po zdobyciu Francji
                                                    w 1940 roku Wehrmacht rzucił się w wir paryskich rozkoszy, a panienki spod
                                                    Moulin Rouge miały wielu nowych klientów"

No i jak mozna porownac wehrmacht do Armii Czerwonej, to tak samo jak bys
                                                    chcial wschodnia kulture Braida z kultura europejska porownac.

Przykladem jest jego powyzszy wpis !
                                                  • Gość: Braid ballest nie chlej tyle IP: 62.206.176.* 21.02.05, 11:01

to co wehrmacht wyczynial we Francji nie mozna porownywac z
                                                    bestialstwem wehrmachtu na wschodnim froncie...
                                                    Rosjanie wzieli jedynie dobry przyklad ...i niestety odwet

Sprawa jest bezdyskusyjna ..bo film o ktorym pisala Ola jest dokumentacja
                                                    niemiecka ;))) wiec mozesz sobie dobierac glupkowate cytaty jakie tylko
                                                    zechcesz. Kazdy kto ogladal ten film wie jak bylo ..
                                                    To ze ty chorobliwie bronisz ojca hitlerowca to juz wiemy.
                                                    Musial schikowski bandyta niezle nabroic skoro tak cie sumienie gryzie;)))
                                                  • ballest Przeciez wiesz co nazbroil! 21.02.05, 11:31
                                                    Dostaues ode mnie wyciag z wojska, wiec wiesz ze zniszczyl osobiscie 5 czolgow.
                                                    Na tych Frontach co on walczyl bylo bardzo humanitarnie , jedynkie jak wrzucili
                                                    do kotla Illmensee kolo Lenigradu, tam dostal szoku z jaka okrutnoscia SS i
                                                    Rosjanie ze soba walczyli.
                                                    Z dywizji rosyjskich kobiece dywizje byly najokrutniejsze.
                                                    Zielone diably nie lubialy SS !
                                                  • Gość: Braid Re: Przeciez wiesz co nazbroil! IP: 62.206.176.* 21.02.05, 11:36

wlasnie wiem ..wiec za co dostal te 4 dni aresztu?? za gwalt?
                                                    czy strzelil komus w plecy?
                                                  • ballest Dlaczego boicie sie dyskusji z Ria? 21.02.05, 11:36
                                                    Boicie sie?

"Re: Daleko mi do nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                                    Gość: ria 20.02.2005 21:14 + odpowiedz

Sluchajcie, spojrzcie trzezwo bardziej na ten problem. I nie uzywajcie slowa
                                                    wszyscy Niemcy i wszystkie Polki pokrzywdzone, bo tak nie było. Prostytucja
                                                    była jest i będzie, czy wojna czy pokoj. Trzeba sobie uswiadomic , ze nie
                                                    wszyscy Niemcy byli oprawcami, są wsrod nich i tacy, ktorzy pomagali w wyjsciu
                                                    na wolnosc kobietom, a młode kobiety najczesciej wsadzane byly przez donosy
                                                    samych Polkow. A pretekstem byla zawiedzona milosc, zazdrosc o milosc i
                                                    wtenczas Polak donosil Niemcom na dziewczyne i wsadzano ja do obozu. Wiadomo
                                                    tez, ze Niemcy za prostytucje dobrze placili, niejedna kobieta dzieki temu
                                                    dobrze zyla w czasch wojny, a co robili partyzanci ? Łapali te kobiety i golili
                                                    im glowy, i tam byla pozniej jej poniewierana.
                                                    I mam na koniec prośbę - popytajcie sie waszych jeszcze zyjacych babć - kogo
                                                    sie bardziej bały Niemcow czy Ruskow ? Bo całą wine widzicie tylko w Niemcach,
                                                    a już przesadą jest obarczać nią ballesta :)
                                                    Nie bronie Niemcow, tylko nie zapominajcie tez o zolmierzach radzieckich. Kazdy
                                                    kij ma dwa konce.
                                                    To samo dzieje się dziś w Iraku, bo wojna wyzwala demony.
                                                    Proponuję zasiąśc jeszcze do wspólnego stołu rodzinnego i porozmawiać z tymi co
                                                    jeszcze żyją, to jest prawdziwe żródło prawdy i przezyć wojennych. A to co
                                                    usłyszycie nalezy przekazać pokoleniom, a nie opierać się tylko o artykuły
                                                    gazetowe, ktore najczęściej podrzegają do nienawiści.
                                                    Może ktoś zamieści wspomnienia swojej babci po takiej rozmowie ?
                                                    pozdrawiam
                                                    Prosze o wyrozumiałość "
                                                  • Gość: Braid Nie na temat IP: 62.206.176.* 21.02.05, 11:43

poczytaj co jest tematem ktory podala Ola ..
                                                    potem pisz na temat!!
                                                    To ze ci ktos do D. bez masla wchodzi nie jest zadnym argumentem w sprawie
                                                    tego filmu o gwaltach i zbrodniach wehrmachtu..ot co.
                                                  • ballest Re: Nie na temat 21.02.05, 12:36
                                                    Pamietasz wystawe o Wehrmachcie Reemtsmy, tez musial czesc zdjec wycofac, bo
                                                    sie sfalszowane okazaly!

Tak jest dzis w Niemczech, pewne sily robia nagonke na Wehrmacht, zeby odwrocic
                                                    uwage od amerykanskich zbrodni w Iraku.
                                                    Ich kole w oczy, ze zolnierze niemieccy nie gwalcili to jest wszystko.
                                                    Wpis Ria jest wlasnie na temat!
                                                    Twoje wpisy nie byly na temat watku!
                                                  • Gość: Braid Re: Nie na temat IP: 62.206.176.* 21.02.05, 12:44
                                                    pamietam wystawe ..zdjeta 2-3 zdjecia z calej wystawy

Tak dlugo jak zyja ludzie pamietajacy zbrodnie wehrmachtu bedziesz mial ciezko
                                                    z wybielaniem zbrodni ojca.

Ria wlazi ci do d. nie po raz pierwszy i pisze nie na temat.
                                                    Zaklamany faszysto ..Wystawa Reemtsmy byla troche przed Irakiem ..nie sadzisz??
                                                    tobie sie juz myli wszysto ... byle brnac w tym zaklamaniu.

Masz poglady faszysty i bedziezs ich bronil do konca ..
                                                    denerwuje cie kazdy Niemiec ktory wraz ze swiadkami prawde opisuje .

Taki maly falszysta z ciebie

• Gość: ignor Nie na temat IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 21.02.05, 13:05
                                                    ignor
                                                  • Gość: Braid przypomne ci falszysto ballestowy IP: 62.206.176.* 21.02.05, 13:11
                                                    malym cytatem

"Nie rozumiesz, Ballest. Nie chcę z Tobą dyskutować nie dlatego, że brak mi
                                                    argumentów, albo że temat jest błachy. Powód jest inny. Dyskusja z Tobą to
                                                    ciężkie, traumatyczne przeżycie, które może cieniem położyć się na życiu
                                                    prywatnym i zawodowym co wrażliwszych dyskutantów. Nigdy wcześniej nie miałem
                                                    wrażenia tak ogromnej, rozciągającej się przede mną bezdni. Jesteś bezmierną i
                                                    niezbadaną otchłanią, w której giną bez śladu i bez jakiejkolwiek widocznej
                                                    reakcji wszelkie argumenty, namowy i przekonywania.
                                                  • Gość: ignor Sloma z filcokw wylazi IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 21.02.05, 13:36
                                                    Nie na temat!

• Gość: Braid klamstwem daleko nie zajedziesz IP: 62.206.176.* 21.02.05, 13:46
                                                    maly cytacik ;))))

" co do "fałszysty". Strzeliłem tym słowem ot tak sobie, ale nawet mi się ono
                                                    podoba. Łączy ono dwa ważne elementy. Pierwszym z nich jest fałszywy - bo
                                                    jednostronny - obraz świata i historii. Polaka postrzegającego w ten sposób
                                                    świat zewnętrzny nazwalibyśmy "zaściankowym". Niemiec tak określony pewnie by
                                                    się obruszył: "Przecież Niemcy to nie zaścianek". Ale tu nie chodzi o ocenę
                                                    tego czy innego kraju, lecz o sposób myślenia jego obywateli. Myślenie
                                                    zaściankowe to myślenie ograniczone do włąsnego podwórka, i pozostaje
                                                    zaściankowym niezależnie od pozycji danego podwórka wśród innych podwórek.
                                                    Drugi element to związek takiego sposobu myślenia z faszyzmem. Gdyby Hitler
                                                    miał do dyspozycji wyłącznie partię i policję polityczną - nie utrzymałby się u
                                                    władzy, a z całą pewnością nie mógłby działać z takim rozmachem. Polityczna
                                                    potęga Hitlera oparta była na entuzjastycznym poparciu milionów Niemców
                                                    zaściankowych w dokładnie ten sam sposób, co Ty. Przekonanych o swej
                                                    wyjątkowości niedocenianej przez świat i o wynikającym stąd prawie do
                                                    przewodzenia i wskazywania innym jak mają żyć. Tacy jak ty, fałszywie widzący
                                                    świat, byli politycznym fundamentem faszyzmu, nawet jeżeli nie byli faszystami.
                                                    Stąd "fałszysta" ;) Chętnie wierzę, że swoje poglądy zawdzięczasz swojemu Ojcu.
                                                    On poszedł na wojnę na ochotnika, czyż nie?
                                                  • ballest I znowu nie na temat, czlowieczku z przedszkoola 21.02.05, 23:25
                                                    Psujesz kazdy watek, bo zamiast tematu, to sie mnie czepiasz!
                                                    Nie wiem co Ola mysli, ale jest tak trudno na temat kobiet w czasie wojny
                                                    pisac!
                                                    Napewno przekracza to Twoje mozliwosci intelektualne
                                                  • Gość: Braid glupcze pomysl zanim cos napiszesz IP: *.net-htp.de 21.02.05, 23:32

kazdy watek wykrecisz na swoja modle starego faszysty ktory widzi tylko
                                                    cierpienie Niemcow ... inni cie nie obchodza.
                                                    To perfidne i takie typowe dla ciebie .

To ty zepsules Oli watek ..zobacz jak ci z Meg odpisaly a potem sie tu slin

Bolek ma racje jestes falszysta i wielka bezdenna dziura w ktorej gina wszelkie rzeczowe argumenty..

Nie rob juz z siebie idioty ballest i tak nie wybielisz hanby z imienia tojego bandyckiego ojca

• meg_s Re: MEG ! zdejmij klapy z oczow ! 22.02.05, 11:30
                              ballest napisała:

> MEG, pisz o wszystkim ale nie o tym o czym najmniejszego pojecia nie masz!
                              > Wiesz o tym, ze ta Polka byc moze tam Kapo byla ! Wiesz o tym !???
                              > MEG, czy Ty naprawde myslisz, ze Niemcy Polki zamykali za darmo !!!
                              > OPAMIETAJ SIE PROSZE !
                              > Niemcow zamykano za darmo w Polsce, Zydow zamykano za darmo w Niemczech ,
                              > inteligencje tez probowano zniszczyc zarowno niemiecka jak i polska ale
                              > normalne kobiety zostawiano w spokoju !

to może napisz mi za co w Oświęcimiu zamknięto i zamordowano moją babcię która
                              była była spokojną, schorowaną gospodynią domową
    • laband Re: Kobiety w czasie wojny 22.02.05, 12:48
      Obserwuja tak tyn wontek i pieron mie szczylo. Fakt, kobiyt bouy zawsze tak jak
      i dzieci ofiarami szczegolnymi, ale czi juz zapominocie zdjyncia jak kobiyty z
      armii amerykanskyj torturowauy Irakijczykow?

a sam cos co moze sprowadzi wos do realiow kozdyj wojny:

www.robert-fisk.com/iraqwarvictims_mar2003.htm
      • meg_s Re: Kobiety w czasie wojny 22.02.05, 16:22
        nie - nie zapominamy - ale nie rób z wyjątku dowodu w sprawie

natomiast jeszcze raz zwracam uwagę na "uniwersalność" tematu (co pisałam
        wyraźnie) - to ballest z niego znowu robi sprawę narodową
        • laband Re: Kobiety w czasie wojny 22.02.05, 16:59
          mie sie wydowo ize to niy wyjontek, to je wiyncyj skutkym zle pojyntyj
          emancypacji, abo?
          • meg_s Re: Kobiety w czasie wojny 22.02.05, 18:24
            laband napisał:

> mie sie wydowo ize to niy wyjontek, to je wiyncyj skutkym zle pojyntyj
            > emancypacji, abo?

o tej źle pojętej emancypacji to mi "z ust wyjąłeś" :) - ale wciąż jest to
            wyjątek
            • laband Re: Kobiety w czasie wojny 22.02.05, 18:26
              Margotko, boja sie ize tych wyjontkow bydzie coroski to wiyncyj. Mo polske
              wojsko juz tysz kobiyty?
              • meg_s Re: 22.02.05, 19:51
                laband napisał:

> Margotko, boja sie ize tych wyjontkow bydzie coroski to wiyncyj.

niestety - nie da się ukryć, że świat się bardzo brutalizuje

> Mo polske wojsko juz tysz kobiyty?

a wiesz że nie wiem ? jakieś pewnie ma
        • ballest Re: Kobiety w czasie wojny 22.02.05, 17:02
          Meg, nie wiem, dlaczego Twoja babcia sie do Oswiecimia dostala, byc moze sama
          nie wiesz, moze byla w ruchu oporu, moze byla jakas laczniczke, moze ja na
          lapance bez ausweisu zlapali a moze byla profesorka, bo tych tez nazisci
          zamykali, ale normalnej kobiety nie wtracano do Oswiecimia.
          • Gość: Braid Re: Kobiety w czasie wojny IP: *.net-htp.de 22.02.05, 18:04
            ballest napisała:
            > ale normalnej kobiety nie wtracano do Oswiecimia.

Meg ... musisz sie z tym pogodzic ze babcia byla widocznie nienormalna

> a moze byla profesorka, bo tych tez nazisci zamykali,

nazisci?? Och jakis ty tajemniczy ;)))
            To jak? umowa stoi... nazisci zamykali w Oswiecimiu a w Jedwabnem
            stodole podpalili nie Polacy tylko chlopi .
            • ballest Re: Kobiety w czasie wojny 22.02.05, 18:14
              Braid, Niemcy sie do Auschwitz przyznali, Polacy sie do niczego przyznac nie
              chca, czeka nas jeszcze Monte Cassino, ta sprawke tez wyjasnimi, czeka nas
              Bromberg, to na razie jeszcze niektorzy neguja.
              Niemcy sie przyznali do Bordellow dla niemieckich zolnierzy, Amerykanie tez je
              w Vietnamie mieli, byc moze maja je takzew Iraku (w co nie wierze) wiec po co
              taki wrzask!
              Zolnierze UNO (ONZ) w Jugoslawii z nieletnimi spali w Kongo to do dzis robia, w
              Burundi i Rwadzie takze, dlaczego nie PROTESTUJECIE!
              • Gość: ria Re: Kobiety w czasie wojny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 19:31
                Meg_s, czy mogłabys napisać jak to się stało, że babcia znalazła sie w
                hitlerowskim obozie Auschwitz ?
                Gdyby co , to nie nalegam
                • meg_s Re: 22.02.05, 19:48
                  ano tak się stało że jednego czrnego sierpniowego dnia wywieziono z
                  miejscowości w której mieszkała kilkaset osób - mężczyzn, kobiety, dzieci,
                  starców - bez specjalnego klucza
                  - ale nie martw się - już ballest napewno wymyśli dla nich przewinienia
                  uzasadniające eksterminację
                  • laband Re: 22.02.05, 20:09
                    i jo miou kogos we KZ, ale wydowo mi sie ize jak te przekamazanie sie czyto
                    ktosik kto tam naprowdy bou, to sie do tyj "dyskusji" niy wuonczy

tela
                    • Gość: ria Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 20:21
                      rozumię Meg_s, po prostu nie wiesz, bo nic bez celu i powodów się nie dzieje.
                      Tam cos musialo zajść, ale Ty nie chcesz albo nie możesz sie dowiedzieć.
                      Przypuszczam, że ludzie tam mieszkający powinni znać taką historię, może sie
                      jeszcze dowiesz prawdy. Nie oczekuj ją od ballesta.
                      Pisaliśmy, że wojna wyzwala demony i to wszędzie.

• meg_s Re: 22.02.05, 20:34

> rozumię Meg_s, po prostu nie wiesz, bo nic bez celu i powodów się nie dzieje.
                        > Tam cos musialo zajść, ale Ty nie chcesz albo nie możesz sie dowiedzieć.
                        > Przypuszczam, że ludzie tam mieszkający powinni znać taką historię, może sie
                        > jeszcze dowiesz prawdy. Nie oczekuj ją od ballesta

Ria - nie kpij sobie ze mnie - ja DOKŁADNIE wiem co się tam działo

oczywiście - cel był
                        - nie wiesz jaki ?

- wybacz, bardzo Cię ceniłam, ale na tym poziomie nie chcę kontynuować tej
                        wymiany zdań, bo jeszcze chlapnę o słowo za dużo

PS - myslałam, że potrafisz zrozumieć jawną kpinę jak to o balleście

• ballest Meg przestan! boisz sie Rii prawde wyznac! 22.02.05, 20:52
                          Napewno sie pomylki zdarzaja, te widzisz tez w Iraku jak sie do dziennikarzy
                          strzela, czy morduje wiezniow!
                          Dlatego jak sie to takiemu macarstwu jak USA w takiej malutenkiej wojnie w
                          Iraku zdarza, to tez to sie Niemcom wydarzyc musi jesli z pol Swiatem walczyli.
                          Prawde wiesz a nie chcesz napisac, ja tez niby nie wiem - albo przypuszczam,
                          Twoja rodzina byla w ruchu oporu a wiec to byl odpowiednik dzisiejszych
                          terrostow w Iraku, czy Paletynie, PRAWDA!

Nie uwazam , ze to zle, ale prosze nie piszcie ze Irakijczycy to terrorysci bo
                          robia to samo co AK!

Powinnas troche Twoje nerwy pochamowac, bo ja tez przygotowuje nowe tematy,
                          chodzi o ta slynna polska Flotte co kutry z manadyrankami zatapiala a
                          twierdzila, ze to wielkie niemieckie TRANSPORTOWCE!
                          Ten temat wloze na Gdansk, tam moja ulubiona bogini nienawisci zaglada!

• meg_s Re: Meg przestan! boisz sie Rii prawde wyznac! 22.02.05, 21:21
                            ballest napisała:

Re: Meg przestan! boisz sie Rii prawde wyznac!

nie - ja się niczego nie boję, bo nie mam nic na sumieniu

> Prawde wiesz a nie chcesz napisac, ja tez niby nie wiem - albo przypuszczam,
                            > Twoja rodzina byla w ruchu oporu

mój ojciec "grzecznie" pracował w Baudienscie - uciekł do partyzantki na
                            wiadomość o w/w wywózce - więc nie myl przyczyny ze skutkiem

nie wierzę że czynisz to nieświadomie - masz bielmo na oczach i umyśle
                        • Gość: Athanazyja Zmij Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 23:09
                          Przyjkto mi Meg z powodu Twojej babci. Jak widac zbrdnie hitlerowskie mozna
                          kwestionowac i uzasadniac. Nie sadzilam, ze do tego dojdzie. Ale "propaganda
                          ballestowska" dziala na jednostki podantne.

>> rozumię Meg_s, po prostu nie wiesz, bo nic bez celu i powodów się nie dzieje.
                          Tak, oczywiscie. Propaganda hitlerowska wytworzyla ideologie, ktora otumanila
                          narod Niemiecki. Oczywiscie, mieli powod zabijania Zydów, Polaków i innych
                          nacji - Niemcy, narod panow, chce zniszczyc badz wziac jako tania sile
                          robocza "rase nizsza" , czyli miedzy innymi slowian. "Propaganda goebbelowska
                          glosila, ze napad na Polske to triumfalny marsz "nadczlowieka", ktory zamierza
                          uwaolnic planete od bezprawnie pasozytujacych "ras nizszych"".(-->E.
                          Balcerzan), a "Polski kraj powinien byc zamieniony w pustynie intelektualna".

Tak rito- Niemcy mieli powod : tania sila robocza, "podludzie", ktorych nalezy
                          zniszczyc, zbyt dobre wyksztalcenie. Ale jezeli uwazasz, ze to wystarczajacy
                          powod to... :(

Polecam ksiazke K. Moczarskiego, Rozmowy z katem - zeznanie swiadka.

Powod powiadasz, mieli powody do zabijania Polakow, Zydow?
                          POdam pare faktow z zyciorysow "ludzi winnych", jak Niemmcy sie przysluzyli
                          rozwokowu kultury polskiej:

1940- Ignacy Chrzanowski- badacz i popularyzator pismiennictwa polskiego umarl
                          w obozie w Oranienburgu pod Berlinem.

1941- Tadeusz Boy- Żeleński - krytyk, punlicysta, tlumacz, rozstrzelany we
                          Lwowie.

1941- Witold Hulewicz- wspoltworca ekspresjonizmu polskiego- rozztrzelay w
                          Palmirach pod Warszawa

1941- Mieczyslaw Braun - poeta, zmarl na tyfus w getcie warszawskim.

1942- Bruno Schulz- autor m.in. Sklepow cynamonowych- osadzony w getcie w
                          Drohobyczy , zastrzelony przez gestapowca.

1942- Janusz Korczak- pisarz, pedagog, uwieziony wraz z grupa dzieci w
                          Treblince- wybral smierc razem ze swoimi wychwankami.

1944- K. K. Baczynski -najwybitniejszy poeta pokolenia debiutujacego w latach
                          okupacji, polegl w powstaniu warszawskim

1944- T. Gajcy - poeta, dramaturg- polegl w powstaniu warszawskim

1944 - K. Irzykowski- wielki pisarz modernizmu, krytyk- umarl na wskutek ran
                          odniesionych w powstaniu warszawskim

1944- J. Kaden- Bandrowski- powiesciopisarz - umarl na wksutek ran odniesionych
                          w powstaniu warszawskim

Oczywiscie nie sa to wszyscy tworcy, ktory polegli z rak niemieckich, bo nie
                          mam az tyle czasu by wypisywac. NIe wspominalam tez o badaczach wywiezionych
                          podczas pamietnej akcji hitlerowcych w Krakowie.Anio o uwiezionych w obozach
                          tych, ktorzy je przezyli (inna sprawa, ze niektorzy poznij popelnili
                          samobojstwo jak np. T. Borowski, a niektorzy wczesniej, gdy dowiedzieli sie o
                          napasci Niemcow i Rosjan -Witkacy).

Powiedz mi rito, jaka byla ich wina?
                          Ocyzwiscie wymienienie powyzszych slawnych nazwisk nie umniejsza tragedii ludzi
                          przecietnych, takich jak ja, ty.

• meg_s Re: 22.02.05, 20:52
                      laband napisał:

> i jo miou kogos we KZ, ale wydowo mi sie ize jak te przekamazanie sie czyto
                      > ktosik kto tam naprowdy bou, to sie do tyj "dyskusji" niy wuonczy tela

masz rację - ale jak na razie nie usłyszałeś że ten "Twój ktoś" sam sobie winien
                      • laband Re: 22.02.05, 21:01
                        mysla ize niy powinni my byc aze tak dosuowni, wojna niystety mo swoje "prawa"

jo ich niy zmiynia, ani Ballest, ani Ty

przikro ale je mi sam paczec jak sie ze Ballestym wadzicie
                        • meg_s Re: 22.02.05, 21:23
                          laband napisał:

> mysla ize niy powinni my byc aze tak dosuowni, wojna niystety mo swoje "prawa"
                          > jo ich niy zmiynia, ani Ballest, ani Ty
                          > przikro ale je mi sam paczec jak sie ze Ballestym wadzicie

no widzisz jak się poświęcam, żeby nawrócić jednego faryzeusza ?

--------------------------------------------------------------------------------

Copyright © Agora SA˙•˙O nas˙•˙Reklama˙•˙Ochrona prywatności˙•˙Mapa serwisu
                          Poleć stronę znajomym | Zgłoś problem lub błąd

--------------------------------------------------------------------------------

• laband Re: 22.02.05, 21:28
                            jo zawsze godou ize kobiyty jak sie zaweznom to ani swiynto woda na nie niy
                            pomoge - z chopami je sprawa blank ajnfachowo
                        • ballest I tak sie wczesni abo pozni prouwdy dowiedzom!: 22.02.05, 21:26
                          Laband, na to niyma rady, historycy obalaja jedna prawda za druga a i Polacy
                          sie zmieniaja, przykladem jest Bolek czy teraz Ria !
                          Za pare lat jak polska buta przeszloscia bedzie wpisy Labanda, Ramona, Rii,
                          ballesta, socera, ewrtona, hanysa, marjanka czy innych juz szoku i fali
                          nienawisci nie wywolaja !
                          • laband Re: I tak sie wczesni abo pozni prouwdy dowiedzom 22.02.05, 21:29
                            zgodzomy sie w tym chyba wszyscy i Margotka tysz, abo?
                            • Gość: Athanzyja do riy i ballesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 23:11
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=20737405&a=20908911
                              • ballest Do wiecznie wczorajszych albo polska glupota! 22.02.05, 23:32
                                Athanazja! - wiem, ze Ty do tych osob nie nalezysz ktore przebaczyc potrafia !
                                Ja dalej wierze w dobroc ludzka i ze stosunek Polakow do Niemcow sie zmieni a
                                Polacy wroca do Europy, bo jak tego nie zrobia to utona w Atlantyku a
                                Amerykanie ich ratowac nie beda!

Co do tematu watku , to jeszcze raz podkreslam, ze Bordelle to nic nowego na
                                swiecie i nie wiem dlaczego Wehrmacht za to tepiony bedzie jak do dzisiaj tam
                                gdzie sie koszary znajduja tam tez bordelle sa !
                                Ola nic nie odkrylas !
                                • Gość: Athanazyja Zmij Re: Do wiecznie wczorajszych albo polska glupota! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 23:37
                                  Ja o mlocie, a wiesniak o plocie...

Tylko tak moge skomentowac gleboka odpowiedz ballesta. Sila argumentow twych
                                  mnie porazila i i juz tylko proch zbierac z ziemi...
                                  Nie mowimy o przebaczaniu, tylko o "winie" osob osadzonych w obozach badz
                                  rozstrzelannych przez towich kochanych Niemcow, o babci Meg i Ignacym
                                  Chrzanowskim.

Dla mnie to dwie rozne sprawy. Moze dla cieb8e nie. Dla mnie tak, wiec nie mow
                                  mi,jakie ppowinnam miec poglady odnoscnie przrebaczenia.

Dziekuje

Nie pozdrawiam,
                                  Zmij.
                          • Gość: Athanazyja Zmij Re: I tak sie wczesni abo pozni prouwdy dowiedzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 23:24
                            >Za pare lat jak polska buta przeszloscia bedzie wpisy Labanda, Ramona, Rii,
                            >ballesta, socera, ewrtona, hanysa, marjanka czy innych juz szoku i fali
                            >nienawisci nie wywolaja !

a, no jasne, skoro bedzie swiat jak w "Pozegnaniu jesieni" Witkacego. Ja nigdy
                            nie bylam optymista.
                            • ballest Re: I tak sie wczesni abo pozni prouwdy dowiedzom 23.02.05, 07:00
                              Nie bylas optymistka i nia nie bedziesz tak jak prawie cala Polska!
                              • Gość: Athanazyja Re: I tak sie wczesni abo pozni prouwdy dowiedzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 08:01
                                A to dziwne. Moj pesymiz wywodzi sie raczej z dziel Goldinga i Huxley'a. (I
                                innych ) Oni chyba polakami nie byli.
                                Ale kto wie, Balest wszystko wykretna logika udowodni.
                                • ballest Re: I tak sie wczesni abo pozni prouwdy dowiedzom 23.02.05, 08:13
                                  Jak sie to mowi, jeden jak widzi pol szklanki, to powie ona jest pol pelna
                                  (optymista)a pesymista powie pol pusta!
                                  Wiesz na moje spojrzenie na Swiat nie maja wplywy jakies dziela, tylko moje
                                  wlasne odczucia.
                                  Wiem, ze kazda osoaba jest inna jedna widzi czrna dziure a nic wiecej a druga
                                  osoba widzi ta diure jako tunel na ktorego koncu znowu swiatlo sloneczne
                                  zobaczyc mozna, musisz ale do tej "dziury" wejsc!
                                  • Gość: ria Re:do Atanazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:25
                                    Masz całkowita rację, nie ma już inteligencji w Polsce, to zawdzięczamy wojnie.
                                    Obszerniej bedzie w watku o przegranej wojnie.

ps, dziękuję Meg_s, ze nie napisalaś o jedno slowo za duzo.

• Gość: Athanazyja Re:do Atanazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 13:13
                                      >Masz całkowita rację, nie ma już inteligencji w Polsce, to zawdzięczamy
                                      >ojnie.

Nie o tym bym moj watek. Tylko o tzw. "winie" czy jak wy to tam nazywacie
                                      miedzy Ballestem.

A co do inteligencji w Polesce to oweszem, jest.
                                      Cokolwiek przez to slowo ruzumiesz.
                                      • ballest Rudimentarna inteligencja! 23.02.05, 13:24
                                        Tak, - powyzsza istnieje, ale ja nie widac !
                                        • gliwiczanin4 re 23.02.05, 13:29
                                          Chodzi o warstwę społeczną, grupę ludzi kierującą się określonymi zasadami i
                                          posiadającą wspólny światopogląd i system wartości.
                                        • Gość: Athanazyja Zmij Re: Rudimentarna inteligencja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 13:31
                                          Masz na mysli slowo "rudymentarna" moj wszystkowiedzacy plujku?

rudymentarny
                                          (łc. rudimentum ‘początek, pierwsza próba’):
                                          1. elementarny, pierwotny.
                                          2. zanikający, szczątkowy.
                                          Z tym drugim bym sie znaczeniem slowa "rudymentarny" bym sie z toba zgodzila.
                                          Acha, nie uzywaj za trudnych slow, bo tylko sie osmieszasz.
                                          • Gość: ballest Re: Rudimentarna inteligencja! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 23.02.05, 14:12
                                            Athanazja, to slowo tu czesciej uzywam, znam go z niemieckiego "rudimentär" a
                                            nie zagladam do slownika, ale wiem, ze byl polski odpowiednik a ze blednie
                                            napisalem to wybacz, juz raz Tobie skreslilem, ze po polsku nie potrafie i sie
                                            juz nie naucze!

--

pyrsk

ballest
                                            • Gość: ballest Re: Rudimentarna inteligencja! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 23.02.05, 14:13
                                              Aha zapomnialem, mialem "szczatkowa" na mysli !

--

pyrsk
                                              ballest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka