fesia Re: Wybory 2007..... 12.10.07, 13:08 Sorrry bardzo ( enter) Wybory tuż, tuz , a Wy nic nie piszecie na kogo głosujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Wybory 2007..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 13:12 Oczywiście, że na Berezowskiego. Tylko on nadaje się na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
faar Re: Wybory 2007..... 14.10.07, 14:25 > Wybory tuż, tuz , a Wy nic nie piszecie na kogo głosujemy? Myślę, że Platforma - z wielu względów: 1. Ciekawe pomysły na gospodarkę - liberalne, uproszczenie procedur, zmniejszenie podatku dochodowego, zlikwidowanie wielu ulg, z których i tak mogli korzystać przede wszystkim bogaci. Jak będę miał 15% podatek dochodowy to nie będę musiał kombinować w co inwestować, aby ten podatek zmniejszyć tylko będę kupował co mi jest potrzebne. 2. Poglądy na życie. Patrzenie w przyszłość a nie w przeszłość. Dobrzy specjaliści od ekonomii (nie zapominajmy, że Gilowska jest byłym POwcem), co może skutkować lepszym wykorzystaniem funduszy strukturalnych Unii jeśli PO zostanie liderem i utworzy własny rząd. Proszę zauważyć, że w chwili obecnej fundusze są źle wykorzystywane, lub w najlepszym wypadku: słabo, a jednak ta dodatkowa dawka Euro w finansowym krwioobiegu polskiej gospodarki daje realne korzyści. 3. PO nawet jako opozycja - jest dobra. Wydaje mi się, że chociażby z tego względu należy na PO głosować. Osobiście uważam bowiem, że PO przegra te wybory a PIS ponownie je wygra. PIS byłby zły, gdyby miał wolną rękę. Nie ma wolnej ręki - ma silną opozycję i wiele głupich pomysłów ubija mu właśnie PO. Są też minusy PO: wewnętrzne spory, odsunięcie się Rokity od PO (szkoda), brak jakiegoś dobrego następcy Tuska (Donald mnie wkurza jako człowiek), spory w śląskich strukturach: Moszyński poza PO, Frankiewicz nie dostał się na listy do parlamentu, Więckowska też i startuje z PSL. Z wymienionych przykładów tylko sprawa Więckowskiej jest dla mnie bardzo negatywna: to bardzo dobry poseł i szkoda, że musiała startować z PSL. Frankiewicz jest dobrym samorządowcem - na jakiego czorta chciał się dostać do Sejmu? Sądzę, że byłby fatalnym posłem, więc Tomczykiewiczowi powinien być wdzięczny, a nie boczyć się na niego. Moszyński wszedł w konflikt z władzami partii - mógł się spodziewać, że go wywalą. Partia to wspólnota a nie zbitka frakcji. Nie chciał działać w zgodzie z zaleceniami partii - ma efekty. Nie mnie oceniać, jakie było tło tego sporu. Z tego co wiem, to sprawa jest wielowątkowa, przy czym odwołanie zastępcy Moszyńskiego na co ten nie chciał się zgodzić to tylko była kropla, która przelała szalę goryczy władz PO. Czas pokaże kto miał rację - Moszyński czy Tomczykiewicz. Bardzo podobał mi się komentarz Gałażewskiego do całej sytuacji. Podkreślił, że nie ma zamiaru roztrząsać sedna problemu, ale wypowiedział przy tym kilka wyważonych i mądrych słów odnośnie całej sytuacji. Wyraził przy tym krytykę władz partii w kontekście działań przeciwko uzyskaniu wysokiego wyniku wyborczego (usunięcie ZF i Więckowskiej z list). Wszystko jednak co powiedział i czego nie powiedział, a dał do zrozumienia mnie osobiście utwierdziło w przekonaniu, że głosuję na PO i dodatkowo wiem już na kogo :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
uruk-hai Frekwencja 21.10.07, 21:56 Wie ktoś już jaka była frekwencja w Gliwicach? Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Frekwencja 21.10.07, 22:52 uruk-hai napisał: > Wie ktoś już jaka była frekwencja w Gliwicach? chyba spora, u nas przewaga PO nad Pi- 13% :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jop Re: Frekwencja IP: *.zabrze.net.pl 21.10.07, 23:16 > Wie ktoś już jaka była frekwencja w Gliwicach? wybory2007.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/F2/29.htm Jop -- www.folie-ochronne.pl Odpowiedz Link Zgłoś
uruk-hai Re: Frekwencja 22.10.07, 01:06 trudno tam było wejść, serwer mieli przeciążony - dlatego pytałem .... Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: o co chodzi? 12.10.07, 13:18 żebym Was nie musiała kasować , to od razu proszę pisać tutaj forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=823 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: o co chodzi? 12.10.07, 14:56 to forum Katowic, na gliwickim nie można pisać ????? Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: o co chodzi? 12.10.07, 18:47 stasiek17 napisał: > to forum Katowic, na gliwickim nie można pisać ????? nie tylko Katowic....tam piszemy o wyborach , to nie mój wymysł :) Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: o co chodzi? 12.10.07, 22:46 myha1 napisała: > nie tylko Katowic....tam piszemy o wyborach , to nie mój wymysł :) I cale szczescie, ze nie Twoj, nie zostawilbym bowiem na nim suchej nitki:) Przenosic watki dotyczace wyborow, dodam szczegolnie tych wyborow na jakies umarle forum ozywiane i sycone postami z innych forow slaskich jest nieporozumieniem, jest po prostu pomyslem glupim. Watki dotyczace wyborow powstale w Gliwicach powinny pozostac na forum miejskim Gliwice. PS; To tak w przerwie miedzy wyjazdami:) Mam za soba podroz z Wenezuli przez Kolumbie, Ekwador, Peru, Boliwie, Chile do koncowej Argentyny. Wkrotce druga czesc podrozy. Zaglosujcie przyzwoicie:) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: o co chodzi? 12.10.07, 23:21 somepoint210 napisał: > myha1 napisała: > > > nie tylko Katowic....tam piszemy o wyborach , to nie mój wymysł :) > > I cale szczescie, ze nie Twoj, nie zostawilbym bowiem na nim suchej > nitki:) Przenosic watki dotyczace wyborow, dodam szczegolnie tych > wyborow na jakies umarle forum ozywiane i sycone postami z innych > forow slaskich jest nieporozumieniem, jest po prostu pomyslem > glupim. Watki dotyczace wyborow powstale w Gliwicach powinny > pozostac na forum miejskim Gliwice. > > PS; To tak w przerwie miedzy wyjazdami:) Mam za soba podroz z > Wenezuli przez Kolumbie, Ekwador, Peru, Boliwie, Chile do koncowej > Argentyny. Wkrotce druga czesc podrozy. > Zaglosujcie przyzwoicie:) > Pozdr. :) no tak...i teraz to Ty jesteś ten dobry ;) Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: o co chodzi? 13.10.07, 00:29 Cholera, jak dlugo mam sie wcielac w te role?:) Pamietasz "Wilcze doly", albo jeszcze lepiej "Czarne chmury", Edmunda Fettinga w roli margrabiego Karola von Ansbach? Od dzis jestes namiestniczka Ericka von Hollstein, Stasiek bedzie opatem:) Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: o co chodzi? 12.10.07, 23:34 somepoint210 napisał: > PS; To tak w przerwie miedzy wyjazdami:) Mam za soba podroz z > Wenezuli przez Kolumbie, Ekwador, Peru, Boliwie, Chile do koncowej > Argentyny. Wkrotce druga czesc podrozy. > Zaglosujcie przyzwoicie:) > Pozdr. :) Szukałeś nowych dostawców ? Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: o co chodzi? 13.10.07, 00:18 :)) Szukalem miejsca dla wyslannika GW w Berlinie, moze w Buenos, albo innym La Paz wreszcie zamieszczal bedzie korespondencje z miejsca zsylki, a nie jak teraz 9 na 10 tekstow o tym, co dzieje sie w Polsce z Kaczynskimi i "Agnes Trawny soap opera" z polskich sadow:))) Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: o co chodzi? 13.10.07, 00:31 Polonia południowo - amerykańska ma problemy z oficjalnymi przedstawicielami naszej RP i wysłannikami gazet ;) forum.ojczyzna.pl/read.php?f=3&i=13005&t=13005&v=f Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: o co chodzi? 13.10.07, 00:57 Troche to stare:) Szkolenia korespondenci maja chyba zbyt jednostronne, to jest tak jak z komentarzem znalezionym jakis czas temu na forum "Kraj". Jezeli w sondazu poparcie dla PiS-u spadnie o 3 punkty bazowe, powiedzmy z 28 na 25, nazajutrz kazda normalna gazeta bez zbytniej ekscytacji odnotuje ten zwykly fakt, natomiast GW wielka czerwona czcionka wywali tytul; "Az 75% Polakow sprzeciwia sie PiSowi":) Nie wspominam tutaj o histerycznych "czerwono-paskowych" reakcjach w wydaniu netowym. GW przeksztalcila sie w "Bild", troche to smutne zwazywszy, ze w mokotowskim mieszkaniu do niedawna jak relikwie trzymalem pierwsze wydania tej niegdys porzadnej gazety. Wszyscy sie jednak starzejemy, Michnik tez:) Odpowiedz Link Zgłoś
kl-2 Re: o co chodzi? 13.10.07, 22:31 somepoint210 napisał: > GW przeksztalcila sie w "Bild", troche to smutne zwazywszy, ze w > mokotowskim mieszkaniu do niedawna jak relikwie trzymalem pierwsze > wydania tej niegdys porzadnej gazety. Wszyscy sie jednak > starzejemy, Michnik tez:) To samo mnie boli. Jak sobie przypomnę, jak kolportowaliśmy pierwsze numery GW w Gliwicach, Boże, to było wtedy coś. Żal patrzeć co się porobiło z tą gazetą i z Michnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: o co chodzi? 15.10.07, 19:46 Też lubię zaglądać na forum "Kraj", kiedyś znalazłem tam fajną dykteryjkę o Michniku. Przechowuję ją w ulubionych, bo bardzo mi się podoba :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=39694867&a=39715354 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur debata Tusk Kaczyński K.O. IP: *.gwardii.osi.pl 12.10.07, 21:04 Fajna ta debata, Jarosław padł na deski :) Nokaut wykonany przez Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: debata Tusk Kaczyński K.O. 12.10.07, 21:28 Gość portalu: wilczur napisał(a): > Fajna ta debata, Jarosław padł na deski :) Nokaut wykonany przez Tuska. > za dużo populizmu z obu stron , no i publiczność...ehh ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: debata Tusk Kaczyński K.O. IP: *.gwardii.osi.pl 12.10.07, 21:34 na tym to miało polegać. Publiczność przy Kwaśniewskim mnie denerwowała ale w PO Ci ludzie tacy są czyli niegrzeczni i tak się zachowywali, jak dla mnie plus. Publika Kaczyńskiego mogła tak samo się zachowywać ale jednak presja Premiera zrobiła swoje i siedzieli jak mysz pod miotłą. Oglądam teraz wybory Więckowskiej i Świetlickiego i bardzo mnie dziwi różnica w odbiorze obecnego Prezydenta przez Pana Świetlickiego i Chłopka :) Myślę że każdy powinien tego posłuchać bo to trafne moim zdaniem słowa. Polecam część 2 debaty II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scout debata Tusk Kaczyński - krotkie podsumowanie IP: *.bmj.net.pl 14.10.07, 12:31 No coz, ciesze sie, ze widziala to cala Polska - chamscy kibole Tuska contra stonowane, na poziomie reakcje strony Kaczynskiego, wbrew temu co poniektore media usiluja wtluc opinii publicznej od 2 lat. Nota bene, nasuwa sie pytanie, jakiego rodzaju to czlowiek i (potencjalny) przywodca, ktoremu jest potrzebne tak wulgarne i nachalne podgrzewanie nastroju i podbijanie ego. Podziwiam Kaczynskiego, ze zachowal spokoj w tych, narzuconych przez Tuska, warunkach typu Jerry Springer Show, choc wybilo go to napewno z rytmu u nie pozwolilo zaprezentowac sie tak dobrze, jak przy okazji debaty z Kwasniewskim. Podsumowujac ta debate - zgadzam sie z opinia, ze po niej Tuskowi nalezy sie zloty medal za wrazenie "artystyczne", a Kaczynskiemu ... ponowne premierostwo :)). Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Sondaż: Gliwice 15.10.07, 16:01 www.gazetawyborcza.pl/1,85656,4578160.html ciekawe czy LiD zdobędzie ten jeden mandat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: moje pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 16:29 Dlaczego kandydat PO Swietkicki jest na liscie PIS? Dlaczego temat ten jest nie po mysli moderatorki? Dlaczego w Gliwicach nie ma ani jednego plakatu prof. Religi ktory otwiera liste PIS w Gliwicach? Dlaczego wszyscy radni Pisowscy w Gliwicach zdradzili wyborcow i popieraja niemalze jednoglosnie wszystkie pomysly Frankiewicza godzace w interesy mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
m.n.z.f.b.z.w.p Re: moje pytania 15.10.07, 17:11 > Dlaczego w Gliwicach nie ma ani jednego plakatu prof. Religi ktory > otwiera liste PIS w Gliwicach? Jeden jest... dupny, jak stodoła. Na rogu Zwycięstwa i Boh. Getta Warszawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: moje pytania 15.10.07, 17:18 I tak jest postęp w gazecie w stosunku do poprzednich wyborów. Już nie piszą, że w Gliwicach wygra PO, ale że "może" wygrać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: co jest ? 16.10.07, 00:05 :) chciał robić u nas drugą Irlandię, a nie wiedział jakie tam podatki i że wyższe niż u nas Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: co jest ? 16.10.07, 00:15 stasiek17 napisał: > :) > > chciał robić u nas drugą Irlandię, a nie wiedział jakie tam podatki i że wyższe > niż u nas :)) mógł mnie spytać, bym mu powiedziała ....oj nie zabłysnął :) Odpowiedz Link Zgłoś
faar Re: co jest ? 17.10.07, 00:22 myha1 napisała: > mógł mnie spytać, bym mu powiedziała ....oj nie zabłysnął :) Dał ciała równo :) ale nie taka PO straszna jak ją malują. Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Jeszcze ze 2 aresztowania i jak PO nie padnie to będzie najsilniejszą partią ;-) w/g takiego rozumienia. Ja oddam głos na Gałażewskiego - mądry człek, mimo iż z troszkę poszarpanej wewnętrznie Platformy. Raczej mi się do wyborów to nie zmieni. A jakie Ty masz preferencje ? Możesz zdradzić? Drugi mod to chyba PISowiec jak sądzę, a Ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: co jest ? 17.10.07, 09:20 faar napisał: > A jakie Ty masz preferencje ? Możesz zdradzić? Drugi mod to chyba PISowiec jak > sądzę, a Ty ? skoro nie wywnioskowałeś , to znaczy że dobrze je skrywam na forum :) > Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: co jest ? 17.10.07, 09:30 :) faarowi chodzi o to, że nie opowiedziałaś się wyraźnie za PO, a wg takich jak faar - "kto nie jest z nami, ten jest przeciwko nam". Wynieśli to z poprzedniego systemu - nie pamiętasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: co jest ? 17.10.07, 09:37 stasiek17 napisal > Wynieśli to z poprzedniego systemu - nie pamiętasz ? ;)) pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: co jest ? IP: *.gwardii.osi.pl 17.10.07, 21:14 żebym Was nie musiała kasować , to od razu proszę pisać tutaj forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=823 Odpowiedz Link Zgłoś
faar co do słynnych podatków w Irlandii 17.10.07, 00:27 praca.wp.pl/kat,40714,title,Irlandzkie-podatki-bez-tajemnic,wid,8092489,wiadomosc.html?ticaid=14a70 Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Polacy wracajcie 17.10.07, 09:44 Polacy wracajcie z Irlandii i Anglii !!! Tusk zaopiekuje się waszymi oszczędnościami (PO) prostu je sprywatyzuje .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibc Re: Polacy wracajcie IP: *.adsl.alicedsl.de 17.10.07, 11:20 Fesiu myslisz, ze ten chytroTusek, z (P)ozornie (O)dbezpieczonej) od postkomuny wizji, bylby wstanie tych mlodych przekonac do powrotu? Fesiu odwiedz, ktorys z krajow tej starej EU, to sobie sama odpowiesz. Donek nie mylic z "Bolkiem", swoim brakiem pojecia o gospodarce i emigracji spowodowal, ze nawet emeryci z stad z grubymi portfelami zaczynaja sie wachac, czy taki powrot bylby madry. Odpowiedz Link Zgłoś
fesia Re: Polacy wracajcie 17.10.07, 12:40 Gość portalu: kibc napisał(a): > Fesiu myslisz, ze ten chytroTusek, z (P)ozornie (O)dbezpieczonej) > od postkomuny > wizji, bylby wstanie tych mlodych przekonac do powrotu? ;) nie wiem, mogę im tylko POdpowiedzieć na czym polega PO-wska metoda "prywatyzacji" .... by żyło sie lepiej - wszystkim z PO ;) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Polacy wracajcie 17.10.07, 18:44 przecież Ci ludzie wcale nie wyjechali z pobudek politycznych....skorzystali z okazji jak otwarto granice UE, wcześniej też wyjeżdżali , tylko w większości pracowali na czarno . Ech politycy, jesteście zarozumialcami :( Nie ufam Wam , niestety nie zasłużyliście na to ! Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Wybory 2007..... (agitka) 17.10.07, 21:59 gdy głowa pusta głosuj na Tuska. chcesz w kraju obory wybierz Kaczory. c.d.n. Odpowiedz Link Zgłoś