Kiedyś, na początku działalności tego forum, założyłam
Przewodnik po forum. Chciałam w nim na bieżąco umieszczać najważniejsze informacje. Pamiętałam wtedy jeszcze perspektywę nowego użytkownika: forum jest mało czytelne dla osoby nowej, poszukującej informacji. Ważne informacje są zakopane pośród tych mniej ważnych.
Z braku czasu nie uaktualniam Przewodnika. Stąd pomysł na ten wątek, który będzie zbierał najważniejsze wątki, posty, linki do artykułów. Czasami zdarza się np., że ktoś w bardzo szeroki sposób odpowie na jakieś pytanie, zupełnie gdzieś w środku wątku. Sam wątek może nie być bardzo "informacyjny", ale post już tak, dlatego warto go tutaj zapisać w postaci linku.
Mam nadzieję, że pomysł się sprawdzi, jego zaletą jest to, że każdy może pomóc uporządkować wiedzę forumową

Myślę, że szczególnie nowe osoby mogłyby wraz z przeglądaniem forum umieszczać tutaj najważniejsze wg nich informacje.
Żeby nie było bałaganu kilka zasad tego wątku:
1. Każdy link powinien być opisany komentarzem, przynajmniej jednozdaniowym.
2. Każdy post powinien mieć odpowiedni tytuł, nawiązujący do treści linka.
3. Umieszczamy przede wszystkim linki, które pomogą rozeznać się w "wiedzy forumowej".
4. Nie jest to wątek dyskusyjny, wszelkie sugestie i opinie na jego temat proszę kierować
tutaj.