Dodaj do ulubionych

Aerobik dla mam z dziećmi

08.02.10, 18:01
Witam,
Mam pytanie do mam z dziećmi- czy chciałybyście aby powstała grupa aerobiku
dla mam z maluszkami (niemowlętami ale też i "chodziaczkami") Ja chciałam
chodzić na zwykły aerobik z moim maleństwem, ale godzina wieczorna (po 20stej)
rozbijała mi cały plan dnia (dzidzia powinna być już wykąpana i w łóżeczku)i z
instruktorką postanowiłyśmy zapytać kogo znamy czy może warto zorganizować
takie zajęcia dla mam z dziecmi? Ja bym była zachwycona, bo ta instruktorka
zna się na swoim fachu, jest nauczycielką wfu, ma wieloletnią praktykę.
Zajęcia takie odbywałyby się w szkole nr 2na ul.Batorego, prawdopodobnie w
poniedziałki. Instruktorką jest pani Agnieszka, która prowadzi tam zajęcia we
wtroki, czwartki i piątki. Jak do tej pory są zajęcia ze step aerobiku i fat
burnrningu. Zajęcia prowadzone są naprawdę profesjonalnie.
Obserwuj wątek
    • kolina-pl Re: Aerobik dla mam z dziećmi 08.02.10, 18:29
      ja jestem chętna, ale mój dzieciaczek ma 1,5 roku
      • paasia0 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 08.02.10, 21:47
        Ja również jestem chetna.
        Mam tylko pytanie czy bez dzieci też można przyjść,bo do południa mam je z kim zostawić,gorzej właśnie wieczorem.
        A bardzo ciężko znaleźć aerobic w godzinach porannych.
        • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 09.02.10, 10:23
          Myslę, że można by przyjść także bez dzieci, ale szczerze mówiąc zajęcia
          odbywałby się raczej póżnym popołudniem/wczesnym wieczorem, raczej już po
          zajęciach szkolnych. Myślę,że koło godziny 17-18stej, ale można by pewnie
          zaproponować wcześniejszą godzinę do rozważenia.
    • kastys75 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 09.02.10, 08:56
      Świetna sprawa!!!
      Ja byłabym bardzo zainteresowana!
      Czekam na rozwój wydarzeń :o)
    • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 09.02.10, 10:27
      Super, mam nadzieję, że uzbiera się jakaś grupka, żebyśmy na wiosnę wyglądały
      przepięknie:)Może macie rózwnież koleżanki chętne na takie zajęcia, popytajcie:)
      • zzz131 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 09.02.10, 11:27
        Fajny pomysł...
        Ale nie bardzo sobie wyobrażam jak by to wyglądało.
        Z dzieckiem na aerobik?
        Mój maluch nie odstępuje mnie na krok, to jak niby ćwiczyć w takiej
        sytuacji?
        Ktoś by się nim w tym czasie zaopiekował? Jakoś sobie tego nie
        wyobrażam. Nie mam tutaj złych intencji, ale jeżeli, któraś mama już
        chodziła na taki aerobik, to niech proszę napisze jak to w praktyce
        wygląda...
        Dziękuję i pozdrawiam
        • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 09.02.10, 12:13
          Witam,
          Ja chodziłam na taki aerobik do Edukado (miejsce zabaw dla dzieci)Moje
          dzieciątko albo leżało na macie naprzeciwko mnie i obserwowało, ciesząc się za
          każdym razem jak robiłam skłon ku niemu:) dając mu na przykład buziaka (czyli
          łączenie ćwiczeń mamy z zabawą dla dziecka) Ćwicząc mięśnie ramion i klatki
          piersiowej miałam dziecko tuż pod sobą, tak że robiąc damskie pompki także
          mogłam dać jej buziaczka prosto w nosek:) Dzieci lubią obserwować ruszające się
          osoby:) A kiedy się je w tą zabawę wciągnie są bardzo zadowolone. Takie rodzaj
          zajęć z dziećmi można nawet znaleźć w internecie (teraz nie mam czasu szukać,
          ponieważ wyruszamy na ferie w mieście:)ale później wrzucę linka)

• anka83zabki Re: Aerobik dla mam z dziećmi 10.02.10, 11:32
            Witam jestem zainteresowana takim aerobikiem, mam tylko pytanie w
            jakim wieku mogą byc dzieciaczki biorące udział w zajęciach z
            mamami.Moja córcia ma dopiero 6 miesięcy więc nie wiem czy nie jesy
            jeszcze za mała?
            • mammamia1000 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 10.02.10, 22:05
              to super sprawa. ja mam córcię 1,5 roczną, która uwielbia takie zbiorowe tańce i
              ćwiczenia.
              jestem za !!!
              piszcie co na bieżąco zostało ustalone.
              W jakich godzinach ?
              No i jaki koszt ?
              • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 11.02.10, 19:02
                Skontaktuję się z panią Agnieszką, zapytam ile osób co najmniej musiałaby liczyć
                nasza grupa, abyśmy wystartowały:) Może uda mi się ustalić więcej szczegółów?
                Jakby co będę negocjować cenę. Wiem, że normalne jedne zajęcia kosztują 10zł.
                Myślę, że to zależy też od ilości uczestników. Wiem, że fajniej jak jest
                kameralnie...ale są dwie sale, jedna duża sala gimnastyczna, a druga taka
                mniejsza jak na fitness, ale na tej dużej sali też jest całkiem dobrze,
                instruktorka ma sprzęt nagłaśniający z mikrofonem włącznie.
                • mammamia1000 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 12.02.10, 09:55
                  super , czekam na info :-)
    • martutita Re: Aerobik dla mam z dziećmi 15.02.10, 16:02
      Witam,
      Ja tez jestem bardzo zainteresowana takim aerobikiem z dzieckiem. czekam na
      informację. Pozdrawiam.
    • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 18.02.10, 14:11
      Witam,
      Dostałam maila od pani Agnieszki. Kiedy uzbiera się grupa 10cio osobowa,
      będziemy mogły już ustalić dni tygodnia i godziny zajęć. Proszę o stworzenie
      listy chętnych, wpisując po kolei nasze nicki:
      1) szokama
      2)...
      • mammamia1000 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 18.02.10, 17:25
        Oj dziewczyny, mimo szczerych chęci nie dam rady .... bo tydzień temu okazało się, że jestem w drugiej ciąży :-) No i same rozumiecie.
        • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 19.02.10, 00:41
          Gratuluję:)
      • kolina-pl Re: Aerobik dla mam z dziećmi 18.02.10, 18:29
        2.kolina-pl
        3...
      • nikakrzysia Re: Aerobik dla mam z dziećmi 19.02.10, 14:42
        3. nikakrzysia
        • mammamia1000 Re: Aerobik dla mam z dziećmi - do szokama 20.02.10, 15:44
          nie dziękuję :-) ale cieszę się bardzo :-))))
          w drugiej ciąży już niestety nie da się odpocząć ...
          • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi - do szokama 20.02.10, 16:38
            To prawda, ja odpoczęłam dopiero w szpitalu podczas tych trzech dni po porodzie,
            naprawdę:) bo też mam dwójkę maluchów:)
        • martutita Re: Aerobik dla mam z dziećmi 22.02.10, 08:44
          4. martutita
          • kasiakl3 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 22.02.10, 09:14
            a ile beda kosztowac takie zajęcia? Bo moze i ja bym sie zapisała.....
            • kasiakl3 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 22.02.10, 09:19
              aha no i jeśli idzie o mnie konkretnie to do 13 bym mogła najchętniej i wtedy
              bym przychodziła z roczniakiem bo po 13 to juz i 4 latek by dołączył po
              przedszkolu (ale pewnie juz za stary by był na takie zajęcia z mamą, co?:))
    • szokama Lista 23.02.10, 08:03
      Stworzyłam taką listę:
      1.szokama
      2. kolina-pl
      3. passia0
      4.katys75
      5.anka83zabki,
      6.mammamia1000,
      7.martutia,
      8.nikakrzysia

ew.
      9.kasiakl3

Może znajdzie się jescze kilka osób chętnych? Popytajcie wsród znajomych:) Grupa
      musi liczyć conajmniej 10 osób.
      • zedytka Re: Lista 23.02.10, 09:16
        Ja też byłabym zainteresowana, ale nie ukrywam, że moja decyzja jest uzależniona
        od ceny i godzin w jakich będą zajęcia. Czy zna ktoś koszt tych spotkań?
      • nikakrzysia Re: Lista 23.02.10, 16:05
        tylko, że ja będę mogła po 17...
      • tylkocafe Re: Lista 24.02.10, 21:42
        Witam Was
        Jestem mamą 11miesięcznego chłopca.
        Chętnie się przyłączymy !
        :)
        • anka83zabki Re: Lista 25.02.10, 17:00
          ja również jestem chetna.czy jest szansa na uzyskanie jakiś
          konkretnych informacji np o cenie i terminie zajec
      • kastys75 Re: Lista 28.02.10, 18:30
        I ja dopisuję się do listy :)
    • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 26.02.10, 10:09
      Dzis bede znała więcej konkretów, ale jak narazie wiadomo, że zajęcia odbywałyby
      się 2 razy w tygodniu :) i jutro napiszę lub razem ustalimy w oparciu o
      propozycje Pani Agnieszki, w jakie dokładnie dni byśmy się mogły spotykać. Koszt
      zajęć to 10zł za jedne zajęcia:)
      • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 28.02.10, 00:53
        Nie wiem dlaczego ale jescze nie dostałam żadnych informacji. Będę pisać jak
        tylko się czegoś dowiem.
        • anka83zabki Re: Aerobik dla mam z dziećmi 02.03.10, 17:20
          czy wiadomo już coś konkretnego bo troche dlugo to wszystko
          trwa,zaczynam sie rozgladac za czym innym,prosze o info
          • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 02.03.10, 18:21
            właśnie ja sama tez czekam i czekam... widziałam się z panią Agnieszka osobiście
            w tej sprawie parę dni temu i umówiłyśmy się, ze przesle mi swój grafik, zeby
            ustalic kiedy, w jakie dni i o jakich porach by sie miay odbywac zajęcia i
            codziennie sprawdzam maila w oczekiwaniu na wiadomosc. Dzis jeszcze napisze do
            pani Agnieszki.
            • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 04.03.10, 09:19
              Chyba będziemy musiały jeszcze poczekać na info. nie mam kontaktu z pania Aga
    • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 06.03.10, 17:22
      "Jeżeli Panie są chętne na zajęcia to
      proponuję poniedziałek 17 lub 17. 30 do uzgodnienia . Zajęcia mogę
      zacząć od 8. 03 .Na razie jeden raz w tygodniu " Pasowałoby
      Paniom? :)
      • kasiakl3 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 06.03.10, 19:27
        no to mi niestety nie pasuje... Mąz ma angielski po pracy wiec ja zostaje z
        dziecmi... Przed południem to z jednym maluchem predzej bym sie wyrwała i
        pocwiczyła. No trudno, moze nastepnym razem :)
        pozdrawiam :)
        • cykorka1 do kasiakl3 07.03.10, 12:21
          witam z tego co pisałaś to masz dziecko 4 letnie ja też mam to by mogły się
          razem pobawić ja chetnie bym poszla pocwiczyc przed latem;)pozdrawiam
          • szokama Re: do kasiakl3 08.03.10, 12:51
            Ja też chyba z dwójką dzieci przyjdę:) Będzie wesoło:)
      • nikakrzysia Re: Aerobik dla mam z dziećmi 07.03.10, 16:26
        mi odpowiada, czy jutro już będą zajęcia? w szkole przy Batorego? i konkretnie
        która godzina?
        • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 08.03.10, 12:50
          "Dzien dobry . Zajęcia dla mam z dziecmi moge zacząc od 15. 03. Myslalam
          , ze uda sie od jutra ale niestety" Takią wiadomośc otrzymałam wczoraj, więc
          musimy poczekać jeszcze tydzień. Ale to chyba do wytrzymania:) Możemy przez ten
          czas się trochę porozciągać i same zrobić kilka skłonów żebyśmy nie miały
          pózniej po zajęciach zakwasów;)

• szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 08.03.10, 12:56
            Zajęcia więc odbywać się będą w Szkole Podstawowej na ul.Batorego, w
            poniedziałki o 17:30 (czy o 17stej?- jak Wam pasuje bardziej?) fajnie by było
            jak byśmy już ruszyły 15.03- zdążymy się zgrać? Jedne zajęcia to koszt 10zł.W
            razie problemów ze znalezieniem sali gimnastycznej
            pokieruje nas z pewnością pan lub pani którzy otwierają drzwi szkoły.
            Pozdrawiam
            • nikakrzysia Re: Aerobik dla mam z dziećmi 08.03.10, 16:39
              jak dla mnie 17 byłaby lepsza, ale 0,5 h później też może być:)
              • cykorka1 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 08.03.10, 18:17
                mam tylko pytanie czy dziecko 4-letnie nie bedzie za duze zeby siedzialo tam
                podczas cwiczen?
                • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 09.03.10, 10:20
                  Może mogłybyśmy spróbować? Może starsze dzieci bawiłyby się ze sobą, na matach,
                  przyniosłybyśmy im jakąś piłeczkę, kilka małych zabawek...
                  • kolina-pl Re: Aerobik dla mam z dziećmi 09.03.10, 12:23
                    ja proponuje 17.30 i przyjadę z 1,5 roczniakiem :)
                    • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 14.03.10, 14:40
                      To jak? Startujemy 22 marca o 17:30?
                      Wpisujcie się, jeśli tak:)
                      • nikakrzysia Re: Aerobik dla mam z dziećmi 14.03.10, 16:30
                        jestem na tak, razem z moim synkiem:)
                        • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 14.03.10, 23:00
                          :)
                          • nikakrzysia Re: Aerobik dla mam z dziećmi 15.03.10, 08:13
                            chyba pomyliły mi się daty.. Zaczynamy dziś (15/03/2010) czy
                            22/03/2010?
                            A i dołączy do mnie koleżanka ze swoim szkrabem:)
                            • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 15.03.10, 09:18
                              22.o3. ponieważ ja dziś pracuję do póżna a z kolei reszta koleżanek coś się nie
                              odzywa, więc pomyślałam, że lepiej i bezpieczniej będzie się umawiać na 22.03.
                              • zuzi0 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 15.03.10, 17:42
                                Witam, dołączę chętnie do was dziewczyny. mama rocznego Filipa.
                              • zuzi0 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 15.03.10, 17:57
                                Ja również dołączę, z roczniakiem
                                • martutita Re: Aerobik dla mam z dziećmi 16.03.10, 09:30
                                  SUPER! Ja bede. Do zobaczenia!
                              • tylkocafe Re: Aerobik dla mam z dziećmi 17.03.10, 08:41
                                Będę z rocznym synkiem.
                                Mam prośbę-napiszcie mi czy to daleko od stacji pkp w Ząbkach?
                                Moze któraś z mam jedzie z Wołomina?Chętnie dorzucę się do paliwa:)
                              • nikakrzysia Re: Aerobik dla mam z dziećmi 17.03.10, 13:07
                                Czy mamy ze sobą przynosic karimaty?
                                • ufotka Re: Aerobik dla mam z dziećmi 17.03.10, 13:53
                                  ja tez będę z 4 miesięczna córcią:)
                                  • szokama UWAGA ZMIANA 17.03.10, 19:49
                                    Witam,
                                    Pojawił się mały kłopot. Dziś spotkałam panią Agnieszkę i gdybym spotkała ją
                                    ciut wcześniej to wszystko by było po staremu. Ale że stara grupa będzie w
                                    poniedziałek 22.03 odrabiała zajęcia które miałby by wypaść jakoś około Świąt
                                    Wielkanocnych, to my możemy zacząc dopiero po Świętach...Jakby udało nam się
                                    wtedy zacząc od tego 9.03 to by nie było problemu,ale ta stara grupa akurat
                                    teraz musiała znaleźć jakiś termin na odrobienie zajęć. Ale myślę że to nie jest
                                    aż taka katastrofa, prawda? Damy radę jeszcze chwilę poczekać:) Ja bardzo się
                                    cieszę że w ogóle to ruszy i że w sumie był odzew natychmiastowy, a Pani
                                    Agnieszka też jest jak najbardziej za. PS. Karimat nie trzeba mieć ze sobą,
                                    wszytsko jest do naszego użytku podczas zajęć (karimaty, stepy, hantelki, gumy
                                    itp) ale może warto mieć kocyk, jakiś niewielki, bo przecież na karmiacie
                                    wszyscy się zawsze troszkę spocą;)
                                    Pozdrawiam, będę tu zaglądać prawie codziennie (jakbyście miałby jescze jakieś
                                    pytania) oraz będę w stałym kontakcie z Panią Agnieszką.
                                    P.S.II ;) Jest to tuż przy stacji kolejowej, parę kroków:)Ta sama ulica.
                                    • zuzi0 Re: UWAGA ZMIANA 17.03.10, 23:11
                                      Szkoda, że nie w przyszłym tygodniu, ale co się odwlecze... Bardzo chce mi się
                                      troszkę ruszyć, a myślę, że naszym maluchom dobrze zrobi kontakt z nowymi
                                      kolegami i koleżankami. Bardo się cieszę, że trafiłam na to forum
                                      • ufotka Re: UWAGA ZMIANA 17.03.10, 23:41
                                        Będzie któraś z was z niemowlakiem czy tylko starsze dzieci?
                                        • tylkocafe Dzięki Szokama :) 18.03.10, 13:06
                                          Będe z prawie 12miesięcznym synkiem...Pozdrawiam
                                          • zuzi0 pierwsze zajęcia 01.04.10, 11:36
                                            Dziewczyny odbyły się pierwsze zajęcia? Ja niestety do świąt jestem wyjechana,
                                            ale od szóstego planuję chodzić regularnie. Możecie potwierdzić godzinę?
                                            • szokama Re: pierwsze zajęcia 01.04.10, 23:49
                                              Cześć,
                                              Jeszcze się nie odbyły, dopiero po Świętach. Czekam od paru dni na maila z
                                              jakimiś konkretami od p.Agieszki.
                                              • ufotka Re: pierwsze zajęcia 09.04.10, 09:15
                                                Witam czy już coś wiadomo na temat zajęć ja sie już nie mogę doczekać
                                                ;) z wcześniejszych ustaleń miały chyba się odbyć 9.04 ?
    • leniec Re: Aerobik dla mam z dziećmi 30.03.10, 20:42
      Witajcie Drogie Mamy

Teraz taka możliwość- tj. gmnastyka dla Mam z dziećmi- także w Poznaniu!!!!!

Zapraszam wszystkie chętne Mamusie ze swoimi pociechami(O-3) do zgłaszania swojego zainteresowania na takie zajęcia :-) Już teraz możecie wyjść z domu i zdobić coś dla siebie, odzyskać figurę, zrelaksować się i nie martwić się co z Waszym Maluszkiem. zapraszam serdecznie
      dzwońcie:602582611
      lub piszcie: leniec@gazeta.pl

pozdrawiam

Szczęśliwa mama :-)

• szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 09.04.10, 22:26
      Drogie FitMamy:)
      Ogłaszam iż pierwsze zajęcia są zaplanowane na wtorek 14.04 na godzinę 18stą.
      Będziemy miały do wyboru poniedziałki, wtorki oraz czwartki. I chyba ze względu
      na małą powierzchnię sali będziemy podzielone na mamy niemowląt i mamy starszych
      dzieci. Ale o tym już nam powie osobiście pani Agnieszka:) Pozdrawiam i do
      zobaczonka
      • ufotka Re: Aerobik dla mam z dziećmi 10.04.10, 00:11
        Kurcze akurat mam lekarza tego dnia wiec pewnie nastepnym razem dolacze
        do mam z niemowlakami. Dajcie znać kiedy następny termin pozdrawiam i
        miłych cwiczen życzę :)
      • nikakrzysia Re: Aerobik dla mam z dziećmi 11.04.10, 14:54
        ale wtorek to jest 13 kwiecień. To zajęcia rozpoczynają się we wtorek (13/04)
        czy środę (14/04)?
        • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 11.04.10, 19:34
          We wtorek:) Sorry:) Musicie sie zmobilizować, bo w sumie pani Aga sie wahała czy
          te zajecia rzeczywiscie zorganizowac, bo miała jeszcze inną bardzo ciekawą
          propozycję prowadzenia zajęć i jakoś się udało ją przekonać, zeby to za nas sie
          wzięła:) Musimy sie teraz wszystkie pojawić:)
          • zuzi0 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 13.04.10, 15:20
            Dzisiejsze zajęcia się odbędą?
    • szokama Re: Aerobik dla mam z dziećmi 14.04.10, 21:38
      Witam:)
      Tym którym się udało przyjść bardzo dziękuję, bo były to naprawdę fajne
      zajęcia:)Uważam że pani Agnieszka wykazała się pełnym profesjonalizmem,
      ćwiczenia były bardzo dobrze dobrane (ćwiczyłyśmy na matach i z fitball) Cieszę
      się że się udało:) I zapraszamy wszystkie inne mamy:)
      Pozdrawiam
      P.S. Zajęcia już stale odbywać się będą we wtorki o godz.18stej.
      • somebodynobody Re: Aerobik dla mam z dziećmi 15.04.10, 08:58
        A czy z 3,5- latkiem można przyjść czy za duży ? :)
        • zuzi0 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 15.04.10, 21:18
          Myślę, że można im nas więcej tym weselej. Było dużo miejsca. Na pierwszych
          zajęciach dzieciaczki miały od 6 do 13 m-cy
          • zuzi0 Re: Aerobik dla mam z dziećmi 21.04.10, 21:44
            Niestety nie będę mogła chodzić na zajęcia, bo zaczęłam kurs, i zajęcia właśnie
            przypadły na wtorki:( pozdrawiam fitness - mamy
    • nikakrzysia Re: Aerobik dla mam z dziećmi 05.05.10, 10:30
      i nie ma aerobiku dla mam z dziećmi. Niestety frekwencja praktycznie
      zerowa i dla Pani prowadzącej zwyczjnie nieopłacalna. A szkoda,
      mogło być tak fajnie....tym bardziej, że w Ząbkach jest tak dużo
      dzieci, sądziłam, że będzie problem z dostaniem się na zajęcia, a
      tu.. totalna posucha...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka