27.06.09, 11:15
czy ktoś się orientuje po co jest wysypany żwirek przy siatce za śmietnikiem?
Gdzieś słyszałam, że to dla piesków?
Dajcie znać jak wiecie.
Obserwuj wątek
    • jaskowa1 Re: żwirek 28.06.09, 11:31
      to miejsce na grill
      • zzz131 Re: żwirek 28.06.09, 13:54
        super....
        nie ma to jak grilować tuż obok śmietnika...
        już mi ślinka cieknie...
        :)
        • jaskowa1 Re: żwirek 28.06.09, 14:26
          a gdzie Twoim zdaniem byłoby dobrze?
          • jaskowa1 Re: żwirek 28.06.09, 14:33
            tak pytam bo osobiście nie widzę innego miejsca niż to pod siatką ?
            a żwirek to raczej dla kotów ;) a nie piesków wystarczy, że te drugie rąbią
            gdzie chcą ( a raczej gdzie im właściciel pozwoli ;)
            • zzz131 Re: żwirek 28.06.09, 14:49
              wiem, że teraz moje narzekanie nic nie zmieni, ale...
              bardzo się zdziwiłam, że to na grila.
              Miejsce pod siatką, do tej pory nie zagospodarowane jest drogą przeciwpożarową
              do lasu, wiem to od Pana Wiśniewskiego. Miała być altanka. Powiązałam te
              informacje i trochę mi to nie pasuje. Altanka na drodze przeciwpożarowej nie
              stanie. Najfajniej byłoby grilować koło altanki. A gril koło śmietnika w lato,
              to niezbyt przyjemne.
              Miejsce na grila - jak najdalej od śmietnika. Gdyby było kilka metrów dalej w
              stronę lasu, już chyba by było lepiej, chociaż rozumiem że za blisko lasu nie
              może być. Na początku myślałam, że takie fajne miejsce z altanką i grilem byłoby
              po lewej stronie od wyjścia z budynku, trochę oddalone od placu zabaw, może
              zacienione kilkoma nowymi krzaczkami... niby na widoku, ale można stworzyć miłą
              atmosferę.
              teraz to trochę na to pewnie za późno...
              • jaskowa1 Re: żwirek 28.06.09, 15:16
                Ja obawiam się, że to i tak nie zda egzaminu zaraz zaczną się protesty, że
                śmierdzi grilem, że dym leci w okna itp itd. Obawiam się, że na tak małym
                terenie nie mia dobrego miejsca na grill....
                • zzz131 Re: żwirek 28.06.09, 15:41
                  tego niestety nigdy się nie uniknie...
                  co do wiatrów, to z tego co się orientuję, to w Polsce przeważają wiatry
                  zachodnie, więc tak jak jest teraz jest najgorzej, bo cały dym będzie szedł na
                  placyk. W okna to raczej nigdy by nie wiało, bo las osłania troszkę jakby miało
                  wiać od południa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka