28.04.14, 10:43
i Zocha u mnie chyba już teraz. zimno, leje wieje a na 10 maja zapowiadają 20 stopni. a u Was ?
Obserwuj wątek
    • moonshana Re: Ogrodnicy 28.04.14, 12:13
      ciepło. słońca niet, ale jest naprawdę ciepło ( i mokro). południowe mazowieckie.
      • se_nka0 Re: Ogrodnicy 28.04.14, 12:43
        Sucho ( jak na razie), ciepło +19. Zapowiadają wieczorne burze. Ponoć maj ma się zacząć chłodniejszą temperaturą.
        • szadoka Re: Ogrodnicy 30.04.14, 18:51
          na Mazowszu zapowiadaja przymrozek za kilka dni :(
          • edziakrys Re: Ogrodnicy 02.05.14, 19:58
            U nas dziś na bank Zocha! Przeprosiłam zimowe kurtki dla dzieci, bo cały dzień w okolicach 5-6 stopni i kleszczy :( Do tego bez grama słońca...
            Jutro ma być nieco lepiej. Oby.
            • leloop Re: Ogrodnicy 02.05.14, 21:08
              u nas dzisiaj nie padało ale wczoraj listopad :/ podobno od jutra ma być lepiej.
              • se_nka0 Re: Ogrodnicy 03.05.14, 09:05
                Zimno. Na razie bez deszczu. Ogrzewanie w domu wyłączone, na dworze ziąb. Ogrodnicy jak nic.
                • dorkasz1 Re: Ogrodnicy 03.05.14, 13:45
                  Ciemno, zimno, mokro, ponuro, w nocy ma być przymrozek. Muszę swoje 600 pomidorów przykryć i dmuchawę na noc wstawić do szklarni.
                  • leloop Re: Ogrodnicy 03.05.14, 19:40
                    ja pergole Dorkasz, 600 ???
                    jak patrze na moje sto coś tam to mi nogi miękną :}
                    • edziakrys Re: Ogrodnicy 03.05.14, 21:13
                      U nas dziś nieco lepiej, bo słonecznie, ale bez kurtek się nie dało. Byle bez przymrozku...
                      • asta6265 Re: Ogrodnicy 04.05.14, 16:33
                        Zocha do mnie wczoraj w nocy zawitała - 6 rano -2, dziś ma być podobnie, a tak korciło mnie wczoraj sadzić rozsadę - dziś bym ryczała.
                        • lellapolella Re: Ogrodnicy 05.05.14, 08:53
                          Najgorsze, że jak się patrzy na długoterminową, to końca nie widać- jak żyć, panie premierze, jak żyć?! Wszystko już wyskakuje z doniczek:/
    • d.wludyka Re: Ogrodnicy 05.05.14, 22:54
      Wyjechałam na długi weekend w trochę cieplejszy rejon Europy i smaruję właśnie przypalone nogi, ale przed wyjazdem nasadziłam sporo kwiatów jednorocznych i warzyw, proszę mnie więc nie straszyć, we Wrocławiu na pewno ciepło i słonecznie, moim roślinkom na pewno nic się nie stało.
      • edziakrys Re: Ogrodnicy 05.05.14, 23:17
        Moje oxalisy powyżej Wrocka przymarzły, a i paulownia dostała po łbie. Coś z darowanych bylinek też dostało strzała, dzięka Bogu dalie nie ucierpiały.
        Tyle że jak patrzę właśnie na termomeżer to mam lęki co jutro zastanę...
        • dorkasz1 Re: Ogrodnicy 06.05.14, 16:50
          Ło matko! A moje dalie w garażu! Zgniły? Zapomniałam o nic naśmierć!
          • leloop Re: Ogrodnicy 06.05.14, 17:35
            Zgniły?
            moje wysuszyły się w dużej części :}
            wsadziłam, pożyjemy ...
            • dorkasz1 Re: Ogrodnicy 06.05.14, 20:20
              Boję się zaglądać. Jutro je wywalę na trawnik i będę w nich grzebać. A może od razu na taczkę i pooglądam je w kompostowniku, będę miała bliżej :(
              • lellapolella Re: Ogrodnicy 06.05.14, 20:53
                spoko, Dorkasz, nie jesteś sama:) Moje też w piwnicy, nie wyjęte, nie oglądane od lutego:) Jest zimno, po diabła mam się denerwować co z tym robić? Miejsca też nie mam. Ociepli się, wyjmę i podejmę męską decyzję:))
                • d.wludyka Re: Ogrodnicy 06.05.14, 21:10
                  Dalie też mi kiepsko w tym roku przezimowały, ale miałam takie ładne kany, też posadziłam je w ogrodzie przed wyjazdem.
                  Na szczęście jutro wracam, a ja zawsze przywożę ciepło z wyjazdów.
                  • dorkasz1 Re: Ogrodnicy 06.05.14, 22:16
                    O kurczę Lella, pocieszyłaś mnie... ja w ogóle jakaś zapóźniona w tym roku jestem. Ostatnio, patrząc na niektóre nie przycięte róże, ustaliłam sama ze sobą, że w tym roku robię eksperyment i niektórych nie tnę. Mieczyki dostanięte w prezencie też jeszcze leżą. Może jutro je powtykam. Jak nie będzie lało, bo ponoć ma zacząć.
                    • nieskorzanka Re: Ogrodnicy 06.05.14, 22:34
                      U mnie wykiełkowały niewykopane jesienią mieczyki....... :)
                      • dorkasz1 Re: Ogrodnicy 07.05.14, 15:31
                        Leje. Tylko dynie zdążyłam posadzić. Alem zapóźniona...
                        • se_nka0 Re: Ogrodnicy 07.05.14, 16:53
                          O, przypomniałaś mi o mieczykach - wiedziałam, ze coś jeszcze miałam wsadzić. Jutro hurtowe wsadzanie wszystkiego, co jeszcze nie wsadzone i niech się dzieje.
                          Ciepło jest, podlać ma - niech sobie radzi.

O kannach się przyznam jak ruszą w innym wypadku ani ani ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka