andrzej585858
25.09.12, 12:04
GW powoli stacza się do poziomu najgorszych bulwarówek. Z jednej strony oburzenie z powodu księżych kolan, tropienie podtekstów erotycznych tam gdzie ich nie ma, wychwytywanie wszelkich oznak skandali obyczajowych w Kościele. I to pochylanie się z troską nad stanem Kościoła - to wszystko oczywiście w ramach obrony godności człowieka, wszelkiego rodzaju mniejszości. Hasła szczytne - tylko że jakos bardzo jednostronne.
Z drugiej bowiem strony - bagatelizowanie zachowania i wypowiedzi chociazby Nergala i Dody, krucjata w obronie uczestniczek haniebnego wystepu w cerkwi, a teraz nastepne kuriozum.
wyborcza.pl/1,75968,12546127,Zakonnice_i_Orleta__Gdzie_tu_obraza__Gdzie_perwersja_.html
Nic przecież się nie stało. Cóz tak niestosownego jest w fotografiach które mają jedznoznacznie erotyczny podtekst zrobionych na cmentarzu? Po co tak gwałtowna reakcja polskiego konsula? Przeciez to tylko dzieło artystyczne? a cmentarz i godnośc pochowanych tam osób oraz godność rodzin?
Perwersja to gołe kolano księdza - tutaj trzeba grzmieć.
Nawet nie chce się tego komentować, więc pozwolę sobie na przytoczenie dwóch komentarzy jakie znalazły się pod powyższym tekstem:
"errata_net2
Jakże daleko niektórym do poziomu cywilizowanego człowieka, jeśli nie potrafią zrozumieć, co mieści się w granicach przyzwoitości, a co nie, co znaczy "dobry smak", a co wykracza poza to pojęcie, czym jest skandal, a co jeszcze można przyjąć jako "artystyczną swobodę wyrazu".
"trajkotek
wczoraj
Panie autorze, wyobraź Pan sobie (nie przekracza to chyba możliwości pańskiego umysłu), że taka sama sesja zdjęciowa odbywa się na cmentarzu żydowskim np. w Warszawie, pośród macew chasyd w czarnych bokserkach łasi się do ponętnych, lekko roznegliżowanych córek Abrahama ... co byś Pan wtedy napisał?
ps. użyłem tego nikczemnego obrazu, bo jedynie on może otworzyć oczy niektórym zwolennikom wolności w sztuce na to, co się stało."
Myślę że powyższe komentarze mówią wszystko. Podobnie jak autora drugiego wpisu tez jestem bardzo ciekawy co by pan redaktor napisał na temat podobnej sesji własnie na cmentarzu zydowskim? Wtedy pewnie byłby to akt antysemityzmu? I nastepny argument do ataku na katolików którzy tolerują a właściwie to akceptuja antysemityzm?
Tylko dlaczego piewcy tolerancji i obroncy wolności nie dostrzegają antykatolicyzmy?