gosiabie 02.09.04, 18:34 Może mi ktoś powiedzieć? ;-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: Psorinum, od czego konkretnie? 02.09.04, 22:01 Ojjj, tak to się raczej nie da forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=13627941&v=2&s=0 i przeczytaj linki w linku:) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
gosiabie Re: Psorinum, od czego konkretnie? 02.09.04, 22:28 Nie rozumiem, nawet w przybliżeniu nie można określić dla kogo, na jakie schorzenia? Poleciła mi to znajoma pani aptekarka, tu tez wyczytałam, ze polecacie Państwo ten środek wraz z candida albicans 15 . Chciałabym wiedzieć czy działa, by w przyszłości zamiast kolejnej antybiotykoterapii sięgnąć po homeopatię. Ostatnio mam nawroty grzybicy po roku. Citrosept zażywany przez 2,3 miesiace po skończonym leczniu globulkami i orungalem jakoś mi zdecydowanie pomaga. To i tak dla mnie sukces. Właśnie niedługo mija rok, wolę więc być przygotowana. Tym bardziej ,że niedawno dostałam miesiąćzki i jakies takie swędzenie mnie zaniepokoiło. Stąd moje wcześniejsze pytania do Was. Nie mogłam za bardzo opisac objawów, bo zaczęłam krwawić i nic nie zauważyłam. Tylko swędzenie i taki ogólny jakis dyskomfort. Po prostu jakoś inaczej . Może to moje przeczulenie, może tylko miesiączka, ale bardzo prosze o udzielenie kilku wskazówek. W tych watkach nie znalazłam odpowiedzi na pytanie przeze mnie postawione ;-((( Jeszcze jedno, czy candida albicans i psorinum zażyte nawet jeśli nie było grzybicy nie wywoła żadnych skutków ubocznych ,nie zaszkodzi? Mam wrażenie , ze cos się jednak "przypałętuje" do mnie ,ale jak mówiłam pewna nie jestem. Odpowiedz Link
beba2 Re: Psorinum, od czego konkretnie? 02.09.04, 23:33 Psorinum to bioterapeutyk przygotowany z lizatu płynów pęcherzykow świerzba ( pieknie i zachęcająco brzmi, no nie? ) Nie jestem w stanie odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Musiałabym napisać ze 4 strony A4. Lek ten ma bardzo szeroki zakres działania, tak jak większość w homeopatii. Na tak postawione pytania nie odpowiadamy, bo forum nie jest książką opisującą działanie wszystkich leków. Jesli ktoś jest zainteresowany : " na co jest ten lek?" to musi niestety zaopatrzyć się w fachową literaturę ( a może i stety). Nie będzie skutków ubocznych ( bez względu na to, czy to, co u Ciebie się działo, było grzybicą czy nie). leki te nie są zalecane tylko na konkretnie nazwane schorzenie, ale raczej dobiera się je do objawów jakie wystepują. Ja też mam pytanko. Czy te leki były zalecone dla Ciebie, na podstawie opisanych objawów??? Czy po prostu zażyłaś to, co poleciłam komus innemu ? Odpowiedz Link
gosiabie Re: Psorinum, od czego konkretnie? 03.09.04, 00:41 Nie, jeszcze nic nie zażyłam. Kiedyś, koło roku temu pani w aptece mi wspomniała o czymś takim żebym spróbowała. Wtedy jakoś nie wierzyłam w tego typu środki. Teraz po przeczytaniu wątków o tym przypomniałam sobie tą nazwę. Stąd moje pytania. Chcę zamówic te środki w aptece. Mimo, że cały dzień było ok, teraz znów mnie troszkę swędzi... Dodatkowo chcę kupić thymuline, bo tamten rok bardzo dużo chorowałam razem z męzem na gardełko. Odpowiedz Link