Forum Ukryte emagiel
ZMIEŃ
      babcia

babcia

(84 wyniki)
    • najchętniej trzymałaby moje dziecko w piecu bo babci ciągle zimno. W domu mam upał (środkowe mieszkanie, okna zachodnie) więc pozakręcane grzejniki i pouchylane/porozszczelniane okna. Dzieciak w bodziaku z krótkim rękawem i lekkich rajtkach, wracam do domu a tu skarpetki na nóżkach i mokre stopy.. Bo miała zimne, a karku nie chciało się pomacać że dzieciakowi gorąco.. Przy tych mega mrozach ubieram i tak za ciepło bo body, rajtki, polarowy pajac, skarpety, szalik, czapa, skafander i śpiwór od...
    • Spotkalam dzisiaj babcie niosacej wnusi plecaczek. raczej plecak bo był sporych rozmiarów. I tak mnie to zastanowiło, bo wnusia była o głowe ode mnie nizsza, ale z 10 kg grubsza- czy wnusia by sobie sama nie dala rady? I wybaczcie, nie przekonuje mnie argument, ze plecaki dzieciaczkow wazą po 10 kg. Babcia to była naprawde starsza pani, a nie 60 letnia emerytka pełna wigoru, a dziewczynka pomimo młodego wieku, nie wygladała na taką, która z plecakiem nie da rady. Tak wiem, czepiam sie, ...
    • deser.pl/deser/1,111858,9217571,Zostala_babcia_majac_23_lata.html A co ona ma powiedziec?? Swoja drogą- makabra. Nigdy nie zrozumiem tych obyczajów cyganskich...
    • moja jeszcze żyje (mama mamy). Mam z nią kontakt taki średni - kiedyś lepiej się dogadywałyśmy, teraz też nie jest źle, ale zrobiła się z wiekiem bardzo uparta i przekorna. Ciężko ją do czegokolwiek przekonać. Niemniej kocham ją bardzo. Moja babcia, która już nie żyje (zmarła 5 lat temu) wywarła bardzo duży, pozytywny wpływ na moje zycie. Bardzo dużo przeszła w zyciu. Podobno charakteriologicznie jestem do niej podobna;)
    • Wszystkiego Najlepszego :) [img]https://www.botanica.szczecin.pl/images/bukiet_250_300_zl.jpg[/img]
    • Moja wlasnie umarla dzis rano. Bardzo ja kochalam, byla kochana i taka dobra. Meczyla sie tyle lat. I tak na sile sobie przypominam: ze kiedy sie rodzimy, wzyscy sie ciesza, a my placzemy. A kiedy umieramy...wszyscy placza, wiec my pewnie sie cieszymy.... A kiedy bylam dzieckiem byla dla mnie najbardziej dobra osoba, jaka w zyciu spotkalam. Robila wszystko, co robily kiedys babcie. Swetry i czapki, i szale na drutach. Pyszne zarelko: sniadanka ze swiezych buleczek i pomidorka z krzaczka, i ...
    • Określenie to stosuję w stosunku do pań zdeczko już schodzonych, których nieodłącznym elementem jest wózeczek zakupowy (taka torba na kółkach przeważnie w cudną kratę). Wyścigowe babcie zawsze mają problem z poruszaniem się (opcja noga za nogą, częste przystanki i pot perlący się na czole)cud się jednak dzieje gdy zza zakrętu wyłania się autobus... w babcie jakby piorun strzelił i zapindalają z tobołkiem aż się kurzy i wszystko byłoby fajnie gdyby ten pindolony wózeczek nie obijał innych ludz...
    • Tesciowa ostatnio czasem zajmuje sie mlodym, jak idę do szkoly a maz w pracy. Problem w tym, ze zawsze kiedy go tam zostawiam on strasznie placze, krzyczy maaamaa a mnie sie serce kraja:( Jak tylko uslyszy ze idziemy do babci, cala droge pochlipuje, widac ze bardzo nie chce tam isc. Ostatnio zaczal histeryzowac jak spotkalismy ją na spacerze i przestal dopiero kiedy znikmela z widoku. Kuzwa no, uraz jakis ma do tej babci czy co? Serce mi sie kraja jak to widze:(
    • macie ???? bo mi już brakuje .... Wiadomo młody zrobi laurki, może coś w przedszkolu ale coś jeszcze by się przydało a ja nie wiem cooooo , kalendarze ze zdjęciami były ( a mi się zdjęć wybierać teraz nie chce to inna sprawa więc odpada), kwiatki były doniczkowe dla babci , w zeszłym roku laurka + dobra kawa . A w tym nie wiem .......jak to będzie u Was?
    • dzi bylam na placu zabaw dla dzieci z małym (rok i 2 mies) , plac zabaw w centrum handolwym . dzidkowie mieli go odebrac stamtad ale przyjechali wczesniej -babcia weszła na ten plac i mówi mi ze mały ma zimne nózki na to ja ze niem . Zabawa trwa dalej ta po chwili ale słuchaj on ma sine nózki z zimna. No myslałam ze jebne, ja do niej ze jestem matka i wiem kiedy ma zimne nogi a kiedy nie i to ja go wychowuje. Ja w letniej sukience ona tez mały w bodziaku-i skarpetach. Nie wiem ...
    • Jako, ze sama nie mam dziadkow juz od dawna, zapomnialam o tym swiecie zupelnie, wiec wszystkim zapominalskim przypominam... Mnie wlasnie przypomniala tesciowa, bo chcialaby, zebym wnukow jej dzisiaj przywiozla z tej wlasnie okazji. Teraz musze po jakiegos kwiatka pojechac, bo na laurke juz za pozno (maly w przedszkolu). Przy okazji zalicze jutrzejszy dzien Dziadka.
    • zamiast oddawać się lekturze ksiażki lub czynić sie na bóstwo w domowym spa/na co nigdy nie mam czasu/---ja co? kurde wyszorowałam toalety, umywalki, prysznic, ogarnęlam szybko chałupę z zabawek, rozłożyłam pranie. Głupia ze mnie istota, to mógł byc czas tylko dla mnie....
    • A dokladniej to pozyczone od babci :) Tyle, ze babcia nie chce ich spowrotem :D Pozyczylam na wielkanoc, bo nie mialam nic co nie byloby adidasem, a w adidasach troche chyba nie wypada na swiateczne sniadanie isc:P I mam teraz takie buty, nie wiem czy w ogole wyjscie w nich na ulice nie bedzie kicha masakryczna. Ocencie swoim wprawnym wzrokiem :P fotoforum.gazeta.pl/3,0,1852459.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1852460.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1852461.html
    • dylemat mam straszny i nie ogrania tematu. podjecie decyzji całkowicie mnie przytłacza. po rozstaniu ze sławnym na forum byłym wyladowałam tymczasowo z dzieckiem u teściów a potem u matki. i tak siedze u niej juz od listopada. dziecko mi sie z babcią zżyło, zaopiekowane jest, ciocia mieszka w tym samym podwórzu, wujek w tym samym pokoju, czasem wpadnie dziadek czy sasiadka, tylko kontakty z innemi dzieciorami brak. nie wiem czy na tym etapie (16 mies) jest on juz tak koniecznie potrzeb...
    • Na wstępie napiszę że Babcia(moja teściowa)bardzo dobrze zajmuje się wnuczką(moją córką),córka nie skarży się na Babcię...ogolnie jest ok. Z tym,że za każdym razem jak córka wraca od Babci jest w innym ubraniu niż ja ją wypuściłam.Nie zawsze są to ubrania odpowiadające moim gustom(córki gustom tez nie-wiem z autopsji,jednak Babcia jakas taką siłę perswazji ma ze moja corka przychodzi uradowana). Bardzo często są to ubrania brzydkie moim zdaniem i aż mi wstyd że moje dziecko wraca w "czymś t...
    • Co sadzicie o takiej sytuacji?Dla mnie po pierwsze nieco szokujace-35letnia babcia i dziwne.Matka tej dziweczyny miala 16 lat,jak ja urodzila...
    • Odkąd zmarła moja babcia, boję się w nocy spać. Boję się, że do mnie przyjdzie :> W dniu pogrzebu mojej babci, zmarła babcia mojego męża. Wczoraj był pogrzeb. I na stypie szwagier opowiadał jak to tej nocy (poprzedniej) przyszła do niego babcia w nocy. Pogłaskała po głowie. Tak się obudził. Był przerażony. Potem jeszcze mu się przyśniła. Tak wczoraj o tym wszyscy rozmawiali. Że duch może się jeszcze błąkać po ziemi. Dla mnie to z deczka śmieszne, nie wierzę w to, a jednak czuję się dziwn...
    • jest problem, bo najprawdopodobniej jutro zwioza do domu babcie moja ktora jest juz niestety od 1,5 tyg leżąca, niekontakotwna, wiec wszytskoe przy niej trzeba zrobic, zaczynaja sie robic odlezyny-mamy juz materac, w szpitalu pokazali nam (mi i mamie) jak oklepywac, obmywac powstawajace odlezyny, ale na tym sie skonczyło, i moje pyt jest takie :czy "przysługuje" sie nam pielegniarka środowiskowa??? przynajmniej na poczatek az sie niewprawimy:(:( moze ktoras z was sie orientuje, jutro i tak po...
    • nawet nie wiem jak zaczac,zła to mało powiedziane ze jestem, JESTEM WKURWIONA!!!!! otoz z 2 tyg temu kupiłam młodemu gąbke do mycia ciała "kubuś puchatek" (jedna z ulubionych bajek),ucieszył sie jak głupi, nawet sam zaczyna sie myc, przy kazdym sprzataniu łazienki gąbke odkładałam w bezpieczne miejsce co by sie nie zetkneła z jakimis srodkami czyszczącymi, a dzis moja onteligentna jak miewa o sobie mama wymyła tą otóż gąbką wanne i to nie sama wodą a harpikiem (środe żrący wręcz) myślał...
    • streetgallery.pl/sgallery/public/img/products/picture_4080.jpg bo mężol mnie ochrzanił, że chce sobie 'babciowe' buty kupić:/ w ogóle ma alergię na takie koturny:|

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się