babcia

(70 wyników)
  • "Ze statystyk wynika, że z roku na rok w Polsce przybywa babć poniżej... 35. roku życia. Jest już ich osiemset. Ja nie chcę być babcią! – wykrzyknęła 38-letnia Patrycja na wieść o ciąży swej 20-letniej córki Beaty. " www.styl.pl/uczucia/jak-zyc/news-mloda-babcia,nId,331127
  • Najbardziej fachowa opiekunka nigdy nie będzie lepsza od rodzonej babci. A poza tym kogo dziś stać na wynajęcie takiej pani do opieki? Posłowie mają więc pomysł, jak rozwiązać dramatyczny problem braku miejsc w przedszkolach. Chcą wypłacać państwową pensję babciom, które podejmą się w domu opieki nad wnukami. finanse.wp.pl/kat,104492,title,Babcie-dostana-pensje-od-panstwa,wid,12082792,wiadomosc.html?ticaid=19d35 W koncu wyjdzie na to,ze kazda babcia bedzie 'opiekunka' swoich wnukow...
  • Gdy idzie ulicą, dorośli pozdrawiają ją serdecznie, pytają o zdrowie. Dzieciaki przekrzykują się wesoło: – Patrz, patrz, babcia Hela! Drobna, dystyngowana starsza pani odwzajemnia się serdecznym uśmiechem. Te dowody sympatii sprawiają mi tyle radości – przyznaje łagodnym głosem Helena Makaruk, która rozsławiła podwarszawski Józefów. Po jej lody od ponad 40 lat przyjeżdżają wycieczki z okolicznych miast, a nawet całej Polski. Siedzimy w ogródku, przy cukierni U Babci Heli, ...
  • 10-letnia dziewczynka z Essex we wschodniej Anglii próbowała sprzedać na portalu aukcyjnym eBay swoją babcię, którą opisała jako osobę zrzędliwą i irytującą, ale też skorą do przytulania i lubiącą krzyżówki - podały brytyjskie media. Zoe Pemberton nie wyznaczyła ceny wywoławczej za 61-letnią Marion Goodall, która wiedziała, że jest wystawiona na sprzedaż. Wkrótce napłynęło 27 propozycji kupna pani Goodall, a niektóre przekroczyły 2 tys. funtów. Choć ogłoszenie było bardzo zabawne i ...
  • Współczesne babcie z przerażeniem obserwują, jakimi rodzicami stają się ich dzieci. Babcie z przerażeniem przyglądają się, jak ich dzieci zmieniają się w nadmiernie ambitnych i przebojowych rodziców dla swego rozpieszczonego, rozwydrzonego potomstwa – wynika z nowego raportu badającego, jak w kolejnych pokoleniach zmienia się obraz macierzyństwa. dziecko.onet.pl/8676,4,babcie_zalamane_corkami_w_rolach_matek,artykuln.html
  • Czołem:) 21 stycznia - Dzien Babci:) Wszystkim babciom, i tym salonowym, i tym niesalonowym, życzę wszystkiego dobrego, miłości dzieci, kochających wnucząt i ..... ech... a same wiecie co dla Was dobre:) Bez Was, drogie Babcie, świat byłby smutny, ba.... w ogóle by go nie było:)I nas też... Pozdro Krzysztof
  • www.se.pl/wydarzenia/kraj/sld-prochy-zmarych-w-domu_256870.html od razu mi sie wszystkie komedie przypominaja, w ktorych ktos przez pomylke potracil urne i prochy wysypaly sie na dywan.... nie przemawia do mnie ten pomysl.
  • Starsza pani, z którą będzie można porysować, pobawić się lalkami i pooglądać bajki. A kiedy będzie smutno, to przytuli. O takiej babci marzy moja czteroletnia Sandra - napisała do Metra jej mama Lidia Jurga z Poznania Kilka tygodni temu kobieta przysłała do redakcji "Metra" list. Poprosiła nas o pomoc w znalezieniu "przyszywanej" babci dla córki. - Oczywiście jeszcze fajniej byłoby, gdyby jakieś starsze małżeństwo zechciałoby mieć Sandrę za wnuczkę. Mogę obiecać, że życie takiej ba...
  • Starsza pani w fotelu z robótką w dłoniach i mnóstwem opowieści na ustach - takiej przyszywanej babci szuka przez internet pani Agata z Białegostoku Ogłoszenie ukazało się na białostockim forum internetowym: "Szukamy babci do zaadoptowania (może być starsze małżeństwo) bez rodziny, którą mogłabym się zaopiekować wraz z dwiema córkami w wieku wczesnoszkolnym (...). Chcemy taką babcię zabierać do siebie na święta, przynosić jej zakupy, pomagać. Mamy dom na wsi. Nie jestem zaintereso...
  • Pensja babci: 200 zł, 50 kg ziemniaków i bycie na każdy jej gwizdek. Anna Kalata, była minister pracy: - W Polsce jest silna tradycja 'instytucji babci', która zajmuje się wnukami. To różnica kulturowa między Polską a Unią Europejską i kolejny argument, by nie podnosić kobietom wieku emerytalnego. " - Idę do pracy i muszę zostawić synka niani. Mam mamę na emeryturze, która odmówiła mi pomocy w tym zakresie. Nie chce zająć się synkiem, bo wszystkie inne sprawy są dla niej ważni...
  • Taka babcia jest niebezpiecznym narzędziem i potrafi w rodzinną sielankę wprowadzić spore zamieszanie. Kończy kadencję typowej babci, czekającej na wnuków z budyniem i sokiem malinowym. Rozpoczyna karierę babci walczącej. Takiej babci trzeba się bać, gdyż nie jest sama. Ma za sobą tysiące sobie podobnych, jednym słowem całe imperium ojca dyrektora. Podejrzliwość babci jest męcząca. Czujnym okiem bada rodzinne upodobania prasowe i załamuje ręce jeśli „Nasz Dziennik” nie z...
  • – Najbardziej niebezpieczne są babcie. Karmią maluchy kluchami, sosami, ciastami i potem mamy to, co mamy, czyli otyłych trzynastolatków z nadciśnieniem i potężny wzrost chorych na cukrzycę – ocenia prof. Barbara Zahorska-Markiewicz, szefowa Katedry Patofizjologii, ekspert w dziedzinie odchudzania i zdrowego żywienia. Rozstępy, nadmierne owłosienie, trądzik, nadciśnienie, cukrzyca, to tylko niektóre problemy wagi ciężkiej. Stolica grubasów znajduje się w Jaworznie. Przy...
  • W niedzielę i poniedziałek święto naszych babć i dziadków Jedni pomagają sadzić marchewkę na grządkach i posprzątać pokój z zabawek. Inni uczą, jak posługiwać się sztućcami. Kolejni kupują komiksy, a kieszenie mają wypchane cukierkami. Jacy by nie byli, jedno jest pewne – babcie i dziadków kochamy najbardziej na świecie.
  • To tytuł z okładki Newssweeka, mówiący o tym jak dzięki ostatnim rządom i działalności Radia z Ryjem powstała rozpadlina pomiędzy młodymi ludźmi i starszym pokoleniem ich dziadków i babć. Czyż tak nie jest, że większość starszych ludzi jest teraz zaocznie postrzegana jako mohery?
  • Bylam zbyt mala by Ich pamietac. Szkoda,ze nigdy nie zloze Im zyczen.
  • Babcia.(10)

Moja Babcia to był autorytet. Mógłbym opowiadać o niej godzinami, była jedną z najważniejszych osób w moim życiu. Fenomenalna kobieta, nie była wolna od błędów, o których nigdy nie milczała. Nieufna, z podniesioną głową szła przez życie drobnymi kroczkami panny z dobrego domu, wysoko urodzonej, która zostawiła wszystko dla miłości i kiepsko na tym wyszła. Majac 32 lata została wdową z trójką malutkich dzieci i w imię rozsądku wyszła ponownie za mąż. Rozsądek przerodził się w wielkie u...
  • Na początku czerwca wrocławski sąd zdecyduje, czy czteroletnia Marysia będzie mogła mieszkać ze swoją matką lesbijką. Na razie jest u babci, która nie chce jej oddać, bo nie toleruje tego, że jej córka mieszka z partnerką. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5227986.html
  • Rodzaje babć autobusowych: 1) Łowcy krzesel - gdy autobus sie zatrzyma i otworzy drzwi, Ty nawet nie zdazysz sobie tego uswiadomic, a ona juz siedzi. 2) Babcie-akrobatki - widzac wolne krzeslo po drugiej stronie autobusu w cudowny sposób odzyskuje mobilnosc, rzuca laske pod pache i biegnie do krzesla co sil w nogach. 3) Borostwory - ogromne babcie w futzanych plaszczach zajmujace z reguly 1,5 - 2 miejsc siedzacych. 4) Babcie-wilki - atakuja wataha, ich szczekanie rozlega ...
  • Wpadłam na to forum przypadkiem,najpierw poczytywałam sobie.Teraz odważyłam się trochę popisać.Ale co mnie najbardziej skłoniło??;-)) Otóż moja Babcia miała na imię Leokadia.To dość rzadkie imię. Miała niezwykle cenne powiedzonka,a jak sie nieco rozkręciła to opowiadała całkiem fajne anegdoty i kawały.Takie "z pieprzykiem" też. Tak mi się .....eeeech z okazji Dnia Babci.
  • Czytelnik Gazety Wyborczej chciał kupić bilet rodzinny dla 2,5-letniego syna i opiekującej się chłopcem babci W kasie usłyszał jednak, że zniżka 33-procentowa się nie należy, bo "babcia to nie rodzina". W cenniku biletów PKP można znaleźć zniżkę 33-procentową dla rodziców lub opiekunów podróżujących z jednym lub dwojgiem dzieci. Z takiej właśnie ulgi chciał skorzystać pan Jacek, gdy kupował bilety dla swojego 2,5-letniego synka i podróżującej z nim babci. Kasjerka zapytała, czy dzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się