babcia

(35 wyników)
  • Jesli zajmuje sie małym dzieckiem swojej corki a nie posiada zadnego dochodu??Pomozcie bo mam problem w rodzinie??
  • W jakim przypadku można ściągać alimenty na dziecko od babci dziecka zamiast od ojca? Czy najpierw ojciec dziecka musi być ścigany przez komornika? Czy w przypadku, gdy ojciec dziecka nie ma stałej pracy i płaci częściową kwotę a nie taką jaka jest zasądzona, to komornik podejmuje egzekucję? Czy do zaległości zostaną naliczone jakieś odsetki? Mój ex właśnie mnie powiadomił, że od stycznia nie ma pracy i w związku z tym od kwietnia nie będzie płacił alimentów, ostatecznie za kwiecień wysłał mi...
  • Witam serdecznie, na jednym z portali kiedyś znalazłam ogłoszenie: "potrzebuje kody kreskowe SENI -pampersy dla doroslych SENI LADY -wklady anatomiczne SAN SENI -podklady SENI SOFT -podklady do lozeczek SENI CARE -kosmetyki i DR.MAX -srodki czystosci ...potrzebuje pilnie kody kreskowe z opakowan po tych produktach poniewaz zbieram punkty na cisnieniomierz dla chorej babci...prosze o pomoc dobre SERCA !!!! licze na Wasza pomoc" Akurat miałam 2 kody i jeszcze od mamy załatwiłam również j...
  • Bardzo proszę moja Babcia przedwczoraj trafiła do szpitala z prawostronnym udarem mózgu a na lewej półkuli mózgu ma krwiaka strasznie cierpi nie rozpoznaje bliskich nic nie je.Jedzenie dostaje kroplówką NIE MA Z BABCIĄ żadnego kontaktu Babcia wodzi tylko wzrokiem który jest bardzo błędny!!!BABCIA tak bardzo kochała życie!!!Prosze pomódlcie sie za NIĄ Prosze Ewa
  • Moja babcia miala przedwczoraj wieczorem wylew.Jest sparalizowana (nawet jak to pisze to placze bo mi strasznie ciezko z ta bezradnością) sparalizowana ręka i noga po prawej stronie,nie mówi, ma zanik odruchu łykania,dostaje dożylne odzywianie...nie wiemy czy cokolwiek rozumie,jest czasem przytomna ale taka nieobecna...prawie caly czas spi.Do tego jadąc do babci do szpitala zawieźć koszule nocną na przebranie,w polowie drogi dostalysmy telefon ze tata mial wypadek...komus odczepi...
  • Tak mi smutno nie dała rady przegrała z chorobą!!!co dalej ???jak dalej żyć???
  • Babcia zmarła dzisiaj w nocy... Proszę o modlitwę Osoby które chcialy pomoc proszę o nie wysyłanie pieluch dla babci i innych rzeczy. Ania
  • zakładam nowy wątek bo tam jest strasznie małowidoczny tekst kończący całą inicjatywę
  • Zakladam nowy watek, bo tamten coraz gorzej sie czyta;)-przekroczylismy 100:) link do starego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=33500276
  • Witam, mam takie pytanie bo widzę że tu jesteście bardzo obeznane w temacie. Moja uczennica (17lat, właściwie 18 w tym roku skończy więc praktycznie pełnoletnia;) urodziła 2 tygodnie temu dziecko. Dziewczyna mieszka u babci (jej ojciec nie żyje, matka jest alkoholiczką i odebrali jej 4 dzieci kilka lat temu, babcia "wzięła" 2 a 2najstarszych prowadzi już własne domy), babcia dostaje (dostawała?) na tą dziewczynę jakieś pieniądze (alimenty?-szczerze mówiąc nie wiem) z jakiegoś urzędu, a może ...
  • Mąż z powodu choroby zmienił w lutym pracę,ja szukam pracy.Nasz dochód na trzy osoby to około 1340zł.Czy przysługuje nam dodatek mieszkaniowy lub inne swiadczenia?Z dodatkiem mieszkaniowym ,jest jeszcze jeden problem,zameldowana jest u nas babcia ale z nami nie mieszka,czy jej emerytura też dolicz sie do naszego dochodu?
  • Witajcie dziewczyny Potrzebuję Waszej pomocy a konkretnie abyście doradziły mi gdzie mogę/możemy udac się o pomoc. Chodzi o moją Babcię. Ma miażdżycę i parkinsona (86 lat). W niedzielę zemdlała i zabrało ja pogotowie. Lekarze dziś stwierdzili że miała udar. Jej stan jest taki że leży, jest w pampersie, co jakiś czas łapie kontakt ze światem. Ze szpitala kazali nam ją zabrać - zrozumiałe, bo nic więcej dla niej nie mogą zrobić. Mam w związku z tym pytanie - jak możemy zorganizow...
  • napiszę w skrócie.... mojej kuzynce odebrano prawa rodzicielskie,synek 6lat jest pod opieka babci,dziecko nie ma wogóle zabawek,ksiązek,gier,comogłam dałam ,ale nie było tego dużo,bo moje dziecko jest starsze o 4lata i wczesniej pooddawałam zabawki,proszę jeśli ktoś ma ksiązki zabawki niepotrzebne itp....niech sie odezwie... tak miżal tego dzieciaczka,jest spokojny,troche wylękniony...
  • Zwracam się do Was z ogromną prośbą. Zostałam zupełnie sama i sobie nie radzę. Nie wiem czy mam szansę na uzyskanie jakiejś pomocy dlatego chciałam się Was poradzić. Co zrobić i jak pokierować tym wszystkim. Opiszę swoją sytuację. Mam 20lat. Mam 4 miesięczne dziecko - córkę. Skończyłam szkołę mam maturę nigdy nie pracowałam jeszcze nie licząc 5 miesięcznego epizodu na kasie w markecie w czasie szkoły zanim zaszłam w ciążę. Było to na umowę zlecenie. Jestem zarejestrowana w PUP Jedyne pieni...
  • Kochani, postanowilam zadzialac-obiecuje pomoc materialną ale sama nie dam rady. Chodzi o łóżko pietrowe dla wnukow Babci_Marysi. Znalazlam na allegro, ladne, z szufladami imateracami! www.allegro.pl/show_item.php?item=77062765 Wlasciciel chce za nie 200 zl. Koszt dostarczenia do Maryni to ok 60-80 zl - chyba,ze znajdzie sie jakis inny transport niz GLS. Aukcja konczy sie w niedziele ale chyba wczesniej trzeba dac znac-jesli taka bylaby wola Forumek. Zbieralysmy juz na wozki dl...
  • Zobaczcie, to wcale nie pieniądze, nie nowa kiecka sa potrzebne do szczęścia.Ale DRUGI CZŁOWIEK, świadomosc, że nie jesteśmy sami.Ja na codzien jestem pogodna, ale dzis sie rozkleiłam.Może dlatego, ze od jutra mam 36 lat, za pół roku będe magistrem, mam wokół ludzi, którzy mnie szanuja i podziwiaja ( ostatnio byłam wprost zażenowana pochwałami), a tymczasem moi teściowie potraktowali mnie jak śmiecia.Wszystko im pewnie wybacze bo taka moja natura, ale słów, że moje córki to nie dz...
  • Moja pra babcia niedawno zmarła,mieszkała z wnuczkiem przez 27 lat.Kamienica jest prywatna,ale pra babcia miała umowe podpisaną jeszcze z urzędem miasta w 1954roku i moje pytanie jest następujące:czy właścicielka kamienicy może podnieść komorne,jeśli umowa była na pra babcie,a wnuczek jest zameldowany na stałe i umowa jest na czas nieokreślony?Nie mogę nic znależć w internecie a bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi:)
  • Witam. Mam na imię Agnieszka, mam 28 lat. Wychowuje 3-letnia córeczke. Od 2 lat mieszkamy razem z moja schorowana babcia w malym miasteczku w Wielkopolsce. Utrzymujemy sie z renty babci oraz z zasilku pielegnacyjnego,( który otrzymuje z MOPS-u). Babcia ( 76 lat) jest po dwóch udarach, cierpi na nowotwór ( otwarta, jątrząca się rana na twarzy, brak części nosa). Do maja tego roku jakos (cięzko) dawałam sobie rade. Niestety 9 maja zaklad energetyczny odcial nam prad. Dostawca nie chce sie zgodz...
  • Postaram się w skrócie streścic o co chodzi. Moja najbliższa przyjaciółka, z patologicznej rodziny, mieszka z bratem cpunem, babcią 80-letnią, matką i wujem. Alkohol, policja, awantury codziennie.Babcia nie pije, ale nie robi nic by zmienic swoje życie. No i tu dochodzę do sedna. Brat kumpeli zadał się z mężatką i zrobił jej dzieciaka. całą ciąże ta menda piła, cpała i kur*** się z tym bratem, w efekcie w sobotę (6 listopada) się najebała i w niedzielę urodziła dziecko, miesiąc przed termin. ...
  • Ha...ja nosze rozmiar aż "50"... niestety pulchna ze mnie babcia.. może ma ktoś takie duże ubrania na zbyciu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się