czas

(38 wyników)
  • Witam!!! Od maja - ze względu na karmienie piersia biorę azallię (wcześniej cerazette). Wiem, że skuteczność tych tabletek uzależniona jest od regularnego przyjmowania...Z tego co wyczytałam na róznych forach to dopuszczalne opóźnienie to 1 max 2 h... Tabletke biore o 18...czy powinnam przestawic sie teraz na 17 zeby zachowac skuteczność czy ta godz. nie ma zanaczenia??Poki co biore o 18... Pytanie to kieruję dlatego, że mam troche obawy co do skuteczności tych tab. rozmawiałam...
  • moze to glupie pytanie:) ale pytam skoro do tej pory bralam tabletke o 19 tzn. ze od dzis mam brac o 20? tzn. ze co 24h? uwzglednic zmiane czasu czy nie?
  • jak sie zaczyna zazywac z pierwszym dniem okresu to po jakim czasie tabletki zaczynaja dzialac?
  • po jakim czasie zaczynaja dzialac tabletki diane? czy po tygodniu zazywania moge juz wspolzyc? w ulotce jest napisane ze dzialaja natychmiast ale to chyba niemozliwe ze po 1 pigulce...
  • no właśnie. drogie panie, zwracam się z pytaniem czy to możliwe? biorąc pod uwage że biore tabletki antykoncepcyjne HARMONET. owszem przez ostatnie dni w pracy miałam potężnego stresiora-zwłaszcza 2 ostatnie. czy to oznacza ciąże czy może jednak ten stres tak potężnie wpłynął, tabletki biorę jakieś 6 miesięcy. będę wdzięczna za udzielenie odpowiedzi. p.s. z nerwów walnęłam ten sam wątek na forum kobieta-przepraszam za zamieszanie jakby co
  • ...i doradźcie jakie są teraz "fajne" dopochwowe środki plemnikobójcze, które mogę stosować razem z prezerwatywą. "Fajne" czyli najmniej wyciekające, szybko rozpuszczające się itp. Karmię piersią i nie chcę Cerazette ani Azalii (nie podobają mi się badania kliniczne, nie jestem pewna o nieszkodliwości progestagenów które w małych ilościach, ale jednak - przenikają do mleka). Zastrzyk odpada z tych samych powodów poza tym nie chcę kilku m-cy skutków ubocznych. Wkladki nie m...
  • W ulotce jak byk stoi, że "preparat cilest działa antykoncepcyjnie począwszy od pierwszego dnia przyjmowania i w okresie 7 dni nieprzyjmowania tabletek". Jakie macie w tym względzie doświadczenia? "Ufacie" tabletkom mimo, że przez te 7 dni ich nie przyjmujecie? Macie poczucie tego "bezpieczeństwa"? Zabezpieczacie się dodatkowo?
  • teraz po zakonczeniu drugiego opakowania dostalam.. i tu wlasnie jest problem. to nie jest krwawienie.. tylko jakies rdzawo brazowe cos. czy to normalne bo jeszcze nigdy tak nie mialam. zdenerwowalam sie troche.. kiedys takie plamienia mialam w trakcie owulacji i okazalo sie, ze przyczyna byl torbiel. niedawno mialam badania i wszystko jest tam ok ale troche sie martwie. czy ktos z Was mial taki objaw po tym jak nie robil tej 7 dniowej przerwy? powinnam isc do lekarza, czy to nic nie na...
  • Dziewczyny! od 8 miesiecy biore jasminelle, w tym czasie nie mialam zadnych "niespodzianek" zwiazanych z antykoncepcja (miesiaczki reguralne, brak plamien). wczoraj bralam ostatnia tabletke z opakowania i o dziwo-wczoraj pojawil mi sie okres!normalnie musialam odczekac 2-3dni. co to moze oznaczac? przeciez okres podczas brania tabletek to krwawienie z odstawienia... czy to oznacza, ze tabletki nie dzialalaly? czy moglo tak byc, ze organizm zareagowal na to, ze rownoczesnie bior...
  • Czy ktos tak juz mial? W ulotce pisze że mogą wystąpic plamienia. A co jak przez cały czas brania tabletek tj 21 dni cały czas krwawnie? Pomóżcie czy to normalne?
  • dziewczyny, kwestia natury technicznej, chce odstawic tabsy(z różnych powodów, poczekam do końca opakowania, ale mam pytanie:czy dzialanie antykoncepcyjne tabl. utzryma sie przez te "normalne"7 dni przerwy, czy lepiej sie wtedy zabezpieczac dodatkowo, np. prezerwatywa, czy moze w ogóle lepiej już w czasie calego ostatniego tygodnia brania tebl. wspomagać antykoncepcję np. prezerwatywą? troche zakrecone, ale chce mieć pewność, ze właściwie postepuje, i nie bede dostawala potem schi...
  • ???(9)

Dziewczyny, wlasnie na forum zdrowie kobiety przeczytalam jedna wypowiedz, ze mozna zajsc w ciaze, nawet jak nie doszlo do wytrysku. Kurcze, niby dorosla kobita ze mnie, a szczerze mowiac sie zdziwilam. Nigdy nie bralam pod uwage takiej mozliwosci. Niby jak mozna zajsc w ciaze???? Prosze napiszcie mi cos wiecej na ten temat. Czasami z mezem jaka jedyna metode stosujemy stosunek przerywany. Wiem, ze niby jest malo skuteczny, ale my go laczymy z kalendarzykiem( ktory tez ponoc malo ...
  • po prawie rocznym braniu taletek odstawilam je na zawsze mam nadzieje teraz zamierzam obserwowac siebie i zobaczyc jak moj organizm zareaguje na brak tabletek jakie sa wasze spostrzezenia po odstawieniu tabletek?
  • Myślę, że nikt nie wie lepiej niż tutejsze forumowiczki, jak tabletki wpływają na sylwetkę. Chodzi mi tu o te" kobiece kształty" - pełniejsze piersi, smuklejsza talia?? Na pewno macie jakieś spostrzeżenia.Jeżeli każda z Was wypowie się choć w jednym zdaniu, powstanie dość przejrzysty obraz tego na co może liczyć i czego i się spodziewać każda niedoświadczona, a planująca taką formę antykoncepcji dziewczyna. Z góry dziękuję.
  • bralam evre 2 lata, w pazdzierniku zmienilam ja na Yasminelle. POniewaz przebywam teraz za granica( na stypendium), niepsecjalnie potrzebuje teraz pigulek i wracam dopiero w czerwcu, chcialam sie zapytac czy: - 4-5 miesiecy przerwy to wystarczajacy okres czasu - czy rozsadnie jest odstawiac tabletki ktore praktycznie dopiero sie zaczelo brac - cz jesli po tej wewntualnej przerwie , gdy znow zaczne brac pigulki nie wystapia jakies skutki uboczne?
  • Witam. Brałam cilest 2 lata nigdy nie było problemów .. zrobiłam miesieczną przerwe (choc uwazam teraz to za błąd ..nie potrzebnie zamieszanie w organizmie zrobilam) znowu zaczelam brac i gdy dostałam krwawienia nie mialam przy sobie tabletek ani recepty wiec na drugi dzien rano polecialam do lekarza i mialam recepte i wzielam wtedy tabetke... z pierwszą tabletką zmieściłam sie w 24 godzinach krwawienia czyli to tak jakby pierwszy dzien prawda?? no i wieczorem wzielam drugą... pozniej juz l...
  • cciałabym zakończyć przyjmowanie tabletek anty. biorę od 1,5 roku Novynette. Czy muszę czekać sdo zakonczenia opakowania - wzięłam dopiero 10 tabletek z opakowania, czy mogę przstać je brać już teraz?? Czekam na odpowiedź DZIĘKUJĘ Z GÓRY
  • witam, mam byc moze dziwne pytanie,ale tabletki biore od dwoch miesiecy i nie wiem do konca jak to jest...a wiec: po cyklu 21 tabletek mamy 7 dni przerwy, czy miesiaczka powinna wystapic odrazu pierwszego dnia od ostatniej tabletki?
  • Witam Panie:) od pół roku biore diane i zauwazyłam pewne niekorzystne zmiany. Mianowicie zaczęły pojawiać mi się pryszcze, co wcześniej nie miało miejsca i w dodatku często boli mnie brzuch (ból taki jak przed okresem)Martwi mnie to przyznam gdyż jestem podatna na tzw. schizy ciążowe i od razu przychodzą mi do głowy mysli, że skoro tabletki zmieniają nieco swoje działanie to...co o tym myślicie?czas na zmianę tabletek mimo że nie stosuję ich aż tak bardzo długo? pomóżcie :)
  • Witam. W trakcie 7-dniowej przerwy dopadła mnie choroba i zażycie antybiotyku stało się koniecznością. I tu mam pytanko. Antybiotyk skończą brać dokładnie na 3 tabletce z nowego blistra, czy mam więc zgodnie z ulotką minuletu uznać, że zabezpieczam się tylko przy równoczesnym braniu tych dwóch specyfików, czy według Was stosować dodatkowe zabezpieczenie podczas całego cyklu? Pozdrawiam i liczę na pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się