czas

(100 wyników)
  • czy istnieje takowa? Czy na podstawie wielkości wiremii mozna wnioskowac kiedy nastapilo zakazenie? Pytam bo uswiadomilam sobie kolejne zdarzenie, ktore moglo stanowic zrodlo zakazenia. Moj pobyt w szpitalu pond 2 lata temu i codzienny pomiar cukru (mialam spore niedobory), codziennie mierzono mi poziom cukru glukometrem szpitalnym. Nikt przy mnie nie zmienial w nim przed pomiarem igiel, ani po moim pomiarze - moge wnioskowac wiec ze ta sama igla wedrowala po wszystkich pacjentach :((. I ...
  • Mam pewien problem, bo kompletnie nie potrafię się skupić w pracy.towarzyszy mi rozkojarzenie i niemiły wyraz twarzy z powodu kiepskiego samopoczucia.Często mam doła albo szybko wpadam w złość.Coś doradzicie?
  • jak w temacie....chciałam zapytać po jakim czasie od ewentualnego zarażenia zrobić badania?, po jakim czasie wirus będzie wykrywalny we krwi? Jakis tydzień temu użyłam nożyczek osoby zarazonej HCV, dodam,ze nie mialam żadnych podrażnien, dodam,ze nożyczki też wydawały się byc czyste....ja jednak teraz mam małą paranoję:/....Jak pojde zrobic badanie np. jutro to już wyjdzie mi,ze jestem zarazona lub nie, po upływie tego tygodnia???? Mam jeszcze jedno pytanie: Czy jesli osoba zarazona...
  • Witam, Oddam osobie leczącej się prywatnie Copegus [b]400mg[/b] 56 tabletek za darmo. Pudełko nie jest jeszcze otwarte(zabezpieczone membraną),ważne do końca stycznia, więc proszę o szybką odpowiedź. Zagapiłam się i zapomniałam że mam jeszcze leki( leczyłam się państwowo). Porszę o odp na maila: kura_86@tlen.pl
  • Tak sobie czytam wątek o zawrotach głowy i myslę jak to sie ma do prowadzenia samochodu. Czy są jakieś przeciwskazania ogólne, od producenta leków? Czy sami musimy ocenić, czy jesteśmy w stanie prowadzić auto... wtedy, wiadomo jest to bardzo subiektywna ocena, zwłaszcza jak trzeba dojechać do pracy, albo w ogóle się tę pracę wykonuje przy pomocy samochodu :) No i jeszcze jedno, co z antydepresantami? Otumaniają czy nie? Jakie macie doświadczenia.
  • Po jak długim czasie może zacząć działać Zeffix? Biorę już od prawie dwóch tygodni i nie widzę efektu. A sytuację mam podbramkową - wysokie transaminazy.
  • Mam pytanko jestem po 12 zastrzyku. Alat wyjściowy 46 po miesiącu terapii spadek wirusa o 2 logarytmy, zostało go 815 Teraz robili mi HCV RNA(za 2 tyg wynik) no i się zastanawiam czy spadek alat, do 20 o czymś "mówi"? Bo teoretycznie tego wirusa w 12 tyg nie powinno być. Czy ten spadek może mówic o braku wirusa, czy niekoniecznie? Jak u Was było? Pozdrawiam!
  • Zarażono mnie w 1992 roku podając immunoglobulinę po porodzie. Wykryto przeciwciała w 2002 roku, przypadkiem, kiedy oddawałam krew. Wynik potwierdzono w drugim nadaniu w innym miejscu. Czy często zdarza się taki długi okres bez objawów? Martwić się na zapas, czy nie? Czy może być tak, że sa przeciwciała, bo był kontakt z wirusem a wirusa nie ma? Czy można to jakoś zbadać? W zasadzie praktycznie nic mi nie dolega. pzdr
  • myślę - wiem, ze cała ta moja, wasza histeria, nie ma najmniejszego sensu. Boimy sie nieznanego ,przyszłosci i tylko w tym jest problem. Terapia jest do przezycia. Mówi wam to stały korespondent, który jest po terapii , z pr watrobowymi na poziomie 25-30 popijajacy Carlsberga, ale majacy na uwadze swój narzad trawienny.
  • pytanko: musze podjac decyzje, jaki osrodek w ogole wybrac do zarejestrowania sie i 'prowadzenia' okolo rok temu udalo mi sie byc po znajomosci na wizycie na koszarowej u prof. mialam sie zglosic potem z kolejnymi wynikami itp itd ale raczej mialo to byc tylko monitorowanie, bo nie zostalam nigdzie wpisana, tylko wprowadzona w temat i nakreslono mi problemy ze stwierdzeniem juz, zem mloda (stuka 36ta wiosenka), niska wiremia i proby nieznacznie podwyzszone, ze obecne leczenie moze wiecej s...
  • witam wszystkim ,ja wczoraj dowiedziałam się ,że mam Hcv Rna dodatni i mam termin biopsji na początek kwietnia .Wiem,że miałam tez wysokie żelazo ,wyczytałam ,że jak wysokie jest żelazo taka rozwinięta jest marskość lub inne choroby,chyba w wieku 29 lat u kobiety to mało prawdopodobne by tak było .Oczywiście zanim dowiedziałam się o anty hcv 2 lekarzy mnie olało stwierdzili że próby wątrobowe mam podwyższone bo pewnie źle jem ,jestem przepracowana i wyczerpana fizycznie i psychicznie ...
  • Jeżeli badanie hcv RNA potwierdziło obecnośc wirusa to czy jakimś cudem może on po jakims czasie zniknąc? Nie żebym sobie robiła nadzieję ale tak z ciekawości.:)
  • Witam wszystkich formulowiczow bardzo serdecznie. Pozwole sobie napiac kilka slow o sobie i moim wzwc - chyba tak dla wlasnego "wygadania sie". O wzwc dowiedzialem sie w styczniu. To dziadostwo siedzi we mnie juz prawie 30 lat bez zadnej swiadomosci z mojej strony. Przypadkiem (robiac badania) okazalo sie ze proby watrobowe sa na poziomie 240 jednostek. Kolejne badania, poszukiwania i wreszcie trafilem do specjalisty, badanka i info ze mam wzwc. Niski poziom plytek dyskwalifikowal mnie z...
  • Może to trochę dziwaczne, marudne no ale... Ostatnimi czasy wiekszośc "problemów" zdrowotnych wiążę z wzwc i przebyta terapią (niestety nie udaną). Tak i zwracam sie z pytankiem do Was. Od około pół roku bola mnie kolana i kostki. To taki efekt "zastania". Gdy np. leżę lub siedzę (nie ruszam nogami) to przy próbie wstania odczuwam ból kolan i kostek. Po chwili, po "rozchodzeniu" ból mija. Czy może to być jakiś skutek uboczny terapii? Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim lub ...
  • Proszę o informacje jak długo czekaliście na leczenie w Bydgoszczy? Na portalu NFZ kolejki.nfz.gov.pl/koc/kolejkiSzukaj.do? idNFZ=02 podają, że ok 2 miesiące, a jak jest rzeczywiście?
  • Mam do Was pytanie - czy ktoś w trakcie leczenia brał antybiotyk? Wiem, że jak ktoś jest chory, to omija się zastrzyki, ale nie wiem czy właśnie ze względu na antybiotyki, które się wtedy dostaje, czy po to, żeby organizm szybciej się zebrał i wyzdrowiał? Chodzi o to, że rośnie mi ósemka, okropnie boli, do dentysty idę w poniedziałek dopiero. A mam w domu dalacin i właśnie się zastanawiam, czy mogę go wziąć, czy lepiej sobie darować, iść do dentysty i zobaczyć, co on powie, a jak prz...
  • Witam mam takie pytanie w środę skończyłem ostatni zastrzyk tego Interferonu i na przykład jakbym chciał sobie wypić piwko może 2 to jak to by podziałało na mój organizm jak długo ten lek utrzymuje się w organizmie i czy pijąc te piwo nic mi nie grozi ? proszę o odpowiedz
  • Witam, w rym roku przymierzam się wreszcie do diety Sandry Cabot, diety oczyszczającej wątrobę, by później już przestawić się całkiem na naturalne jedzenie, te bez konserwantów i nieprzetwarzane. Od jakiegoś czasu znowu zaczęłam tyć a wskaźniki aspat i alat znów mi rosną, są już powyżej 150 każdy. Organizm potrzebuje zmiany, czuję to pod skórą. W ogóle ktoś w Polsce próbował tę dietę? Nigdzie nie mogę znaleźć na forum gazety a co dopiero gdzieś w necie. Bo w Anglii jest ona z powodze...
  • Czytam różne wasze wypowiedzi i tok mało w nich nadzieji !Kochani to paskudztwo można pokonac.Ja jestem tego najlepszym przykladem.Jestem po 2 terapiach i jest ok.Choruję nie wiem od kiedy,ale po raz pierwszy stwierdzono 12 lat temu.Nie powiem ,żeby terapie przebiegały bez powikłań ,ale najważniejsze to się nie poddawać! Zdaję sobie doskonale sprawę z tego, że to się może w każdej chwili wrócić,ale medycyna idzie ciągle do przodu i to co dostawalam w czasie 1 terapii diametralnie...
  • Nie bardzo wiedziałem jak zatytułować mojego posta i wyszedł jakis taki dziwoląg. Przechodze do sedna. Jestem już po 37 szprycy (jeszcze 11). Mimo faktu, że ilość wirusa od początku spadała w bardzo dużym tępie (zaczynałem od 2.800.000 - siedzi to we mnie od prawie 30 lat) to jednak zarówno po 1,3 i 6 miesiącach nie było "-". Ilość wirusa po 6 miesiącu była minimalna. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że statystycznie moje szanse na "-" bardzo spadły jednak podchodzę do tego, że ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się