czas

(1048 wyników)
  • czy macie swoje sposoby na zabicie zlych mysli? o tym, że sie nie uda, że nie ma sensu, że wszystko do d... Ja mam takie wahania nastrojów w czasie oczekiwania na testowanie, że się boje, że to po prostu pms i zły nastrój przed miesiaczką. I znowu się nakręcam. Oczywiscie trzeba się oszczędzać, wiec żadne eskapady szalone nie wchodza w rachubę, nie wiem jak sobie poradzic z takimi myslami. Mam jeszcze 4 dni do testowania, raz jestem pełna nadziei, za chwilę jestem zdruzgotana... Co zrobić żeb...
  • witam wszystkie obeznane w temacie. Na przełomie grudnia i stycznia zaczynam przygotowania do in vitro. Będę prowadzona długim protokołem. Od 1 dc przez 21 dni mam brać femoden, następnie wizyta i zastrzyk (nie wiem czy dobrze zrozumiałam czy jeden czy serię), po 2 tygodniach od zastrzyku zaczyna sie stymulacja. Podczas wizyty, jak omawialiśmy z lekarzem te wszystkie etapy i procedury, zapomniałam się zapytać, jak koszty będą rozłożone w czasie. Dostałam już receptę na femoden. Mam przyjś...
  • Witam !! Prawie dwa lata staramy się z mężem o dziecko mam 27 lat. Początkowo nie miałam pojęcia, że starania o dziecko mogą tak długo trwać teraz już obawiam się czy w ogóle kiedykolwiek będziemy się cieszyć własnym potomstwem. Czuję taki smutek, rozczarowanie, że nie możemy tak jak nasi znajomi po dwóch, trzech miesiącach starania zobaczyć dwóch kresek na teście ciążowym. Wydaliśmy już sporo pieniędzy na badania u różnych lekarzy – monitoring owulacji , badania hormonalne, hsg, wrog...
  • Jakby na to nie patrzec to czas pedzi galopem i juz lipiec nam sie zaczal. Ja w zwiazku z moja slaba odpowiedzia na stymulacje rozpoczeta w czerwcu wciaz jestem na chormonach czekam na urosniecie komorek i ich pobranie. Jesli wszystko pojdzie dobrze to wyglada na to, ze to bedzie lipcowe IVF. Jest tu jeszcze ktos podchodzacy do IVF w lipcu? :)
  • 40 lat na karku 4 insyminacje 6transwerow 10kg do przodu stan psychiczny 0 sam na sam z nieplodnoscia ,do okola rodzace sie dzieci w pracy male dzieci (ostatnio doszly blizniaki)brak mi sil do walki.za dwa dni wynik pozytywny lub negatywny po ostatnim transwerze.jesli tym razem sie nie uda to nie wiem czy starczy mi sil na kolejny cykl tych wszystkich zastrzykow i hyperstymulacjii.strach bol i depresja wydzeraja ze mnie zycie.lekarz ktory powtarza ze trzeba byc dobrej nadzieji ze zarodki sa p...
  • Staramy się z M. o dzidziusia już od lipca 2007 r. Ja mam zdiagnozowane lekkie PCOs- jajniki drożne, hormony w normie, bakterii brak. Wyniki mężą również OK. Za mną 4 nieudane cykle stymulowane clo. W grudniu kiedy poszłam do nowego lekarza, ten od razu zaproponował nam IUI. Stwierdziliśmy jednak z mężem że jeszcze poczekamy,że damy sobie jeszcze 3/4 m-ce i dopiero wtedy zdecydujemy się na inseminację. Ale dziś gdy zrobiłam test i zobaczyłam I kreskę to moja rozpacz sięgnęła zenitu.I ...
  • Witam.Od kilku lat(6-7)mam krwawienia w czasie owulacji,czasem mniejsze czasem większe.Lekarze do których do tej pory chodziłam powtarzają,że to normalne w co wogóle nie chce mi się wierzyć.Staramy się z męzem o dziecko,ale nic nie wychodzi.Lekarze problem bezpłodności zaczynaja od tabletek antykoncepcyjnych co mnie bardzo denerwuje.Dwa razy to brałam i wiecej nie zamierzam.A gdzie badania?Jeśli ktoraś z Was miała takie krwawienia w czasie owulacji i udało jej sie to rozwiązać,p...
  • biore antyybiotyk dopochwowo, powiedzcie mi po jakim czasie od zakonczenia jego przyk\jmowania moge zrobic ponowny posiew??Kurcze, nie wiem czy sie wyrobie zeby w nastepnym cyklu zrobic HSG:((
  • witam wszystkie dziewczyny. Jestem już po monitoringu(powtarzany 3mc).cykle 28dni.pęcherzyki 20-22mm.jajniki pracują na zmianę.wszystko świetnie,a efektu brak.wiec mój lekarz stwierdził że pora na laparoskopie.teraz ustalić termin i jazda.tylko mam takie małe obawy jak to będzie po? u nie których dziewczyn zanika okres,i inne dziwne rzeczy.najbardziej motywujące jest to ze jest szansa ze faktycznie operacja da skutek pozytywny i już nie długo zostanę mama.A JAK TO BYŁO U WAS?pytam dziewczyn ...
  • Oboje mamy 31 lat, od roku staramy się naturalnie. Ja: od roku leczę niedoczynność tarczycy, niedawno tsh podskoczyło i za tydzień mam wizytę u endo (pewnie dostanę większą dawkę euthyrox, obecnie N75), 4 lata temu miałam laparotomię i wycięcie dwóch mięśniaków (w tym kolosa 13x7x5 i 1,5x1x0,5 cm), podobno na usg gin. nie widać nawet blizny na macicy. Przed operacją 7 lat na logest a wcześniej od 16 roku jakieś leki na podregulowanie cykli. Mąż: posiew i wg dwóch ginów OK. Po roku ...
  • Czy myślicie,że miesiące letnie to dobry czas na wszystkie te rzeczy związane z in vitro? Ja chciałabym jak najszybciej zacząć, ale wydaj mi się ,że to chyba niezbyt odpowiednia pora i może lepiej poczekać do września. Nie wyobrażam sobie poprostu tej całej stymulacji w upały. Pozatym trudno o zwolnienie w pracy bo okres urlopowy. Do tego w lecie mam silną alergię i muszę brać różne leki z tym związane. A co Wy o tym sądzicie?
  • w tym roku skoncze 37 lat. czuje ze jestem juz za stara na kolejne starania :( maz sie wkurza takim gadaniem i moim mysleniem ale ja jakos wewnetrznie czuje ze chyba powinnam spasowac. zwlaszcza, ze nie moge robic inseminacji co miesiac, :( jej, jakie to smutne :(
  • dziewczyny, skąd Wy bierzecie tyle siły? ja coraz bardziej pogrążam się w smutku, dopadają mnie stany depresyjne... brakuje mi tej nadziei, którą miałam na początku leczenia, brakuje mi wiary w spełnienie... jestem teraz w stanie zawieszenia - przyjmuję difereline co 28 dni w zastrzyku, za mną już laparo, przyjmowanie danazolu na zaleczenie endometriozy, trzy zastrzyki difereline - przede mną jeszcze dwa zastrzyki, czyli do maja mam z głowy... brakuje mi już sił
  • Witam.Po jakim czasie po nieudanym transferze można podejść do podania zamrożonych zarodków?Czy podchodzi się wtedy do stymulacji? Bierze jakieś leki?Jakie oplaty sie ponosi? Dziękuję
  • witam wszystkich/kie - jestem tu pierwszy raz, ale mam nadzieję, ze nie ostatni i że pomożecie mi trochę od 8 miesięcy staram sie zajść w ciążę..lekarka stwierdziła po 2 miesiącach mierzenia temperatury, ze mam bezowulacyjne cykle.. nie miałam zadnych badan; od 5 miesięcy biorę przez 6 pierwszych dni cyklu CLOSTILBEGYT, potem przez kolejne 5 dni OVESTIN dopochwowo, a potem LUTEINĘ gdy 2 lutego dostałam okres i poszłam po nową porcję leków dostałam skierowanie na badanie hormonów.....
  • Witam, zdecydowała się tutaj napisać, bo nie wiedziałam na jakim forum mogę uzyskać poradę. Nie mam czasu, żeby dokładnie samemu poczytać a do lekarza idę w przyszłym tygodniu (na razie z mężem jeździmy do specjalistów). Zacznę od początku, oboje jestesmy po 30stce, o dziecko sie nie staralismy, ale też nie stosowalismy antykoncepcji (raczej unikalismy dni płodnych), bo starania o dziecko chcielismy zacząć na wiosnę (niedawno wzięliśmy ślub, więc nawet gdyby była wpadka, to nic by się nie st...
  • To był męczący rok,rok starań i nerwów,kolejne testy i nic.Leki jakie brałam,kto by to spamiętał,aż po dziesiątym może jedenastym cyklu lekaz powiedział,że czas zrobić przerwę od leków przez jeden cykl.O.K.Nawet się ucieszyłam,trochę odpocznę ,bo ile można:) i nagle cud!!Bez stresowo podeszliśmy do naszego współżycia i jest już 15 tydzień ciąży,chociaż lekaż powiedział że z tych pęcheżyków raczej nic nie wyniknie-chyba słabo się znał!!!Więc głowa do góry i naprawdę czasem trzeba...
  • no i czasami mnie dorywa dół kompletny. skupic się nie mogę... spać też nie... wczoraj o mały włos rozwaliłabym samochód... pocieszcie mnie troszkę...
  • Tak sie własnie dzis zastanawiałam czy czasami Wam tez sie zdarza stracic cykl przez np. tzw. "ciche dni" lub jakis inny banał? Czy w takiej sytuacji mimo wszystko niezaleznie od tego kto był winny staracie sie załagodzic sytuacje aby nie starcic szansy czy jednak nie A moze Wasi mezowie łagodza sytuacje? Mnie sie taka własnie sytuacja ostation przytrafiła- ale ja sobie mysle ze w takiech sprawach jak dzidzia ot nie ma nic na siłe jakie sa Wasze doswiadczenia w takich sprawach - ...
  • Podobno trzeba próbować 1-2lata żeby się przekonać że nie tak łatwo będzie o dzidziusia. Ja się staram dopiero 3miesiąc a już wydaje mi się że to wieki. Mam 28,5lat i nie chciałabym zaczynać ewentualnego leczenia po 30tce. Po jakim czasie WY poszłyście do lekarza???????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się