Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      czas

czas

(305 wyników)
    • Ze nie przyjdzie tym razem? Ze może tak nic nie rozboli, a migreny przejdą na zawsze? Jakoś nie mogę się tego uczucie pozbyć - jak tylko jest lepiej, to mi takie myśli przychodzą do głowy. No i jak się tu ich pozbyć? ;) Właśnie okres się zbliża i sezon migrenowy do polowy cyklu. Ufff. Boje się.
    • zabałaganiłam ostro, tzn nie wziełam trtptanu (zomig rozp) na poczatku ataku, tylko jakies 12 godzin od rozpoczecia po 2 godz powtorka- także nie pomogl ratuje sie trzecia dawka solpadeine migraine, bo nie wiem, ile mozna wziąć zomigow w czasie 1 ataku (w ulotce nie ma nic na ten temat) zazwyczaj atak hormonalny trwał ok 3 dni, teraz zaczyna mi sie chyba juz czwarta doba i nie wiem, co robic:( nigdy, przenigdy nie bede juz zwlekac z tryptanami po to je mam w koncu pozdrawiam
    • Wczoraj wieczorem rozbolała mnie głowa, typowy początek migreny. Miałam już zażyć tabletkę ale pomyślałam: dam jej chwilę czasu. Położyłam się spać. Budzę się o trzeciej w nocy a głowa nie boli. Ależ to było miłe. Żeby tak częściej. Pozdrawiam.
    • Kochane migrenowiczki i migrenowicze!!! Mam pytanko.Obecnie jestem w 5 miesiącu ciąży i mam okropne bóle migrenowe!! prawie codziennie:-( ),a wczesniej miałam raz w tygodniu góra dwa! pomału mnie to wykańcza!!! chciałabym sie dowiedziec czy znacie jakies bezpieczne srodki ktore mozna stosowac w czasie ciazy??? i czy Mariomigran można stosować w czasie ciązy???? ps. pozdrowienia dla wszystkich migrenowiczow!!!! Życze duzo zdrowka, bo to jest najwazniejsze!!!! Ania
    • czy czasem nie macie juz dość...tak po ludzku, walczymy z chorobą, o któej wiemy coraz więcej, ale wciąż mało, aby odkryc przyczynę. Często mam juz serdecznie dość! A oto fragment z książki Klausa Strackharn'a "*migrena po powrocie z pracy * migrena podczas miesiączki * migrena wywołana stresem * migrena po zjedzeniu czekolady * migrena poranna * migrena wieczorna * migena po zjedzeniu sera żółtego * migrena po wypiciu alkoholu * migrena po zjedzeniu orzechów * migrena weeken...
    • Witam serdecznie, juz od przeszlo 7 lat cierpie na migrene. Ale teraz kiedy z mezem postanowilismy miec dzicko znowu sie przebadalam u roznych specjalistow. Okulista, laryngolog, neurolog, dermatolog (tak ten tez, gdyz wtedy gdy pojawily mi sie na twarzy czerowne suche plamy wtedy tez zaczela mnie bolec glowa). No i znowu wynik jak kilka tal temu-migrena... Glowa boli mnie mniej wiecej co 7 dni, nieraz potrafi czesciej. Kiedys baralam specjalne leki na migrene, ale gdy ich nie mial...
    • Kochani blagam o pomoc.od podstawowki mam bole glowy.bylam diagnozowana na wszelkie sposoby.leczylam sie tez na borelioze.mialam 3 rezonanse w tym ostatni w2010 roku.wychodza niespecyficzne ogniska rozproszone q obu polkulach mozgu..bol gloqy mam prawie codziennie.bydzi mnie rano.pulsujacy.czasami rozlewa suw na cala glowe.boje sie ze to jakis guz mozgu.bylam niedawno u neurologa przez ok.6 miesiecy bralam topamax.strasznie sie martwie.
    • Myślicie o tym czasami? wybaczcie obcesowe pytanie jeśli już było - też wybaczcie, olejcie, ale błagam, nie krzyczcie.... jestem załamana boli boli boli codziennie, co godzinę, coraz gorzej boli nic nie czuję tylko ból gdyby nie dzieci..... nie wiem,czy jeszcze bym żyła?
    • ...(9)

Zaczyna mi się kręcić w głowie. Znowu zaczyna boleć... Jak Wasze główki dzisiaj? Pozdrawiam meg22
    • ...(7)

Cały czas strasznie boli... Miałam nadzieję, że dzisaj się skończy ale już wiem, że nie ma szans. . Koszmarnie mi niedobrze, wymiotuję... Mam wrażenie, że zaraz zemdleję. Dawno nie było tak źle... Mam nadzieję, że u Was lepiej. Pozdrawiam meg22
    • Spokój, relaks, odpoczynek, według wszystkich prawideł to ma zapobiegac BG Jest wiele sposobów.... Teraz słucham sobie "the best smooth jazz...ever" (polecam) obok leży mój ukochany golden retriever - Goldie (na cześc Goldie Hawn nazwana), piję sobie earl grey, nikogo nie ma w domu, jest cicho, tylko stukanie klawiatury. I mam wszystko gdzieś...niech no mi ktoś zadzwoni do drzwi.... to nie otworzę;-))) W końcu mam kilka dni urlopu, a co!!! Pozdrawiam rozleniwiona mcbeal ...
    • Witajcie, zanim założyłam nowy wątek przejrzałam poprzednie i nie znalazłam miejsca, gdzie mogłabym napisać... Na migrenę cierpię stosunkowo niedługo, niecały rok, po pierwszej wizycie u neurologa wyszłam z receptą na Cine i Ultracod. W przeciągu miesiaca miałam 5 x migreny i za każdym razem udało się je (po krótszym, lub dłuższym czasie) pononać Ultracodem. Dwa dni temu miałam kolejną wizytę i lekarz przepisał mi Amitryptylinum. Kazał brać przez 30 dni, przyjść po tym czasie na wizytę i...
    • Też nowy lek. Przepraszam, że w nowym wątku, ale może łatwiej będzie znaleźć. Skład ten sam, co efferalgan z kodeiną: paracetamol 500mg, kodeina 30mg. Na receptę, opakowania po 10 i 30 tabletek. No własnie - w formie tabletek. To ważne, bo mnie sie przydają, kiedy nie mam jak rozpuścić efferalganu, a potrzebuję, to łykam. Należy pamiętać, że wciąż efferalgan jest lepszy np. na żołądek, bo łagodniejszy przez swą formę, no i szybciej działa, ale forma tabletki do połknięcia niejednokrotnie wyg...
    • Nasz świat jest pełen stresu, korków na ulicach, goniących terminów i dzikiego pędu. Trudno się dziwić, że czasami musimy sięgnąć po tabletkę na ból głowy. Kiedy naprawdę potrzebna jest nam ulga, można zażyć 2 tabletki paracetamolu (po około 500 miligramów każda) albo ibuprofenu (po 200 miligramów). Dobrze działa także aspiryna, ale nie wolno jej podawać dzieciom ani osobom uczulonym na kwas salicylowy. Warto pamiętać, że środki przeciwbólowe to tylko doraźne rozwiązanie. Można zrobić dużo wi...
    • Mam pytanie od 20lat choruje na migrenę czasem przy miesiączce a czasem nie ale martwi mnie jedna rzecz która miała miejsce dzisiaj,dosyć że mam aurę nieraz zaburzenia mowy a dziś jeszcze to drętwienie lewej strony,mam się martwić czy przy migrenie to tez normalne.
    • Witam Was, kilka razy w miesiącu miewam bóle głowy,najczęsciej na czubku głowy- mam wrażenie że bolą mnie włosy i skora,przy dotyku ból jest taki jakbym na samym czubku miała wielkiego siniaka,do tego na czubku głowy między prawą a lewą stroną-tak na środku-wyczuwam tzw wąwoz,rozstęp - na głowie nie na skorze i on także jest obolały. przy tych bolach jestem ospała albo znerwicowana. czasem ale rzadko mam kilka błyskow przed oczami i to tyle. Poradźcie coś
    • Witam, poradźcie, kilka lat temu miałam nagłe ataki migreny z okropną aurą, wymiotami i bólem przez trzy dni raz na miesiąc a od czerwca coś dziwnego się ze mną dzieje. Jak było przed deszczem dostawałam aury albo dwóch albo trzech i wymioty i tragiczne zawroty głowy ale takie że musiałam leżeć i tak przez kilka dni. Neurolog dał mi lek Orifil Long który biorę codziennie od lipca i było wszystko prawie w porządku (za wyjątkiem oczu które jakoś mi szfankują) ale dziś przed burzą znowu mn...
    • witam,zajrzalam na ten forum z nadzieja ze znajde jakies wskazowki jak radzic sobie z ta okropna przypadloscia.jakies dwa lata temu mialam straszne migreny,wyladawalam u neurologa,najpierw przepisal mi jakis lek dorazny ktory mi nie pomagal(nie pamietam nazwy),pozniej przepisal mi divascan.jednak caly czas jak mialam ataki bralam ketanol,w zaleznosci od sily tego ataku ketanol m ipomagal lub nie.nie mniej jednak po divascanie bole ustaly i tak do chwili obecnej,gdyz znowu sie zaczelo.od jaki...
    • Dziewczyny czy zdarza się Wam aura migrenowa w postaci takiego sekundowego przelatującego w polu widzenia punkcika świetnego? Ja mam klasyczną aurę migocący mroczek w postaci muru ktory migocze i zasłania pole widzenia oraz aurę siatkówkową w postaci krotko trwajacej plamy w jednym oku natomiast od dluższego czasu przelatuja mi takie pojedyncze mroczki (z oczami u okulisty wszystko ok)czasem dwa razy w tygodniu czasem 2 razy na dzien To trwa chwile więc nawe nie jestem w stanie ...
    • Napiszcie jak u was przebiega migrena. U mnie to jest tak ze aura bol glowy potem przehodzi ten bol na pol godziny znowu aura bol. Glowa boli mnie z przerwami . Czy to migrena???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się