gotowanie

(51 wyników)
  • mam pytanie corcia skonczyla rok zawsze gotowalam jej wode mineralna, teraz lekarz powiedzial ze nie trzeba, mala zaczela miec biegunke ze sluzem, placze mi jakby ja bolal brzuch,i zdarza sie jej zwymiotowac, kiedys tak miala ale jak miala nie stwierdzona alergie, teraz je bebilon, pojechalam dzis na pogotowie i nas nie przyjeli..
  • Witam Wszystkich Od jakiegoś czasu mój synek (2 lata i 4 miesiące) ma zaparcia,starałam się zmienić mu dietę (więcej owoców,warzyw,pełnoziarniste pieczywo,więcej napojów i tp.) ale z tego wszystkiego udało mi się wprowadzić tylko pieczywo pełnoziarniste. Najchętniej mały jadłby tylko mleko,które traktuje jako posiłek nie picie. Zjada jeszcze kanapki z wędliną,ale nie zawsze,lubi jogurty (zaczęłam mu nawet podawać jogury aktivia i aktimel do picia) ale nic nie pomagają na zaparcia, a o zmia...
  • witam...synek od 4 dni ma biegunke bez innych dolegliwosci...sama biegunka. co moge mu podawac do jedzenia bo nic prawie nie je...podawalam do picia napar z jagod suszonych i marchewke gotowana i po tym przeszlo kupka byla juz normalna ale jak podalam np zupke itp to problem na nowo.
  • Słuchajcie co można podać 1,5 rocznemu Maluchowi na biegunkę, co On zje!!!! choć troszkę i nie będzie odwracał głowy.
  • Kochane pomóżcie mi, poniewaz ostatnio mój mały miał biegunkę/wymioty/goraczkę- ogólnie stwierdzono infekcje wirusową. I tutaj dostałam sprzeczne informacje od lekarzy- rodzinnego. homeopaty i lek. pediatry (prywatna wizyta): 1. Goraczka- jedni radzą zbijać ibumem, czopkami, inni znowu nie, pozwolić, by organizm walczył.... co zrobić, gdy goraczka trwa całą noc? dziecko nie może spać? podac leki? 2. jedzenie podczas biegunki- jakbłko? surowe nietarte tak, w innej postaci nie?, można ...
  • pomocy(4)

drogie mamy pomozcie mi moja corka julka ktora skonczyla roczek przeszla wlasnie chorobe grypy zoladkowej wymioty i biegunka i nie chce nic jesc bo mysli ze wszystko wymiotuje tak jak przy chorobie doradzcie cos czym ja przekonac ze to jest dobre i co podawac takiemu dziecku z gory dziekuje
  • Moja coreczke dopadl wczoraj wirus zolodka-wymiotowala caly dzien,dzisiaj jest juz lepiej. Co moge podac jej do jedzenia? Pediatra powiedzila gotowana marchewke,gotowanego ziemniaka, ryz ale z czym ten ryz samego nie chce jesc! Prosze doradzcie. Pozdrawiam.
  • napiszcie mi proszę czy można(dziecko 2,5roku)podać - kompot z jabłek, kompot z gruszek - pierś gotowaną z kurczaka - ziemniaki 3 dzień jelitówki, biegunka
  • Moje maluchy od czwartku były w szpitalu ze wzgledu na wymioty i biegunke, były odwodnione. Teraz jestesmy na przepustce i jeździmy tylko na kroplówki. Dzieci sa bardzo slabe i jedza tylko chrupki i sucha bułke. Nie bardzo wiem co moge im dawac, zeby wszystko nie powróciło. Czy chleb tylko z masłem, czy moze byc z serem albo wedliną? Kiedy moge wrócic do mleka? A banany, mają wiele witamin, ale czy można? Pytałam w szpitalu o diete ale co lekarza to inne zalecenia, wiec troche zgłupiała...
  • no własnie tak jak w tytule od kiedy mozna podac dziecku syrop domowej roboty z cebuli na kaszel? będe wdzieczna za odpowiedż:-) pozdrawiam!
  • moj 4letni KUba mial biegunke przez dwa dni, pije duzo, podawalam mu smecte. Teraz juz od ponad dnia nie ma biegunki ale jedyne co przyjmuje z jedzenia to bulka i chlebek. Wczoraj probowalam mu podac marchewke gotowana z ryzem i niestety zwymiotowal. Macie jakies pomysly na sprawdzone "dania" po takiej biegunce.Dzis zjadl ze 3 lyzki kaszki manny na wodzie, pozniej chce sprobowac ryz z jabkiem gotowanym. po zninieciu biegunki podaje sie jeszcze smecte?bo i tego juz syn nie chce p...
  • Tyle co jesienią z niej wyszliśmy. Chłopaki (bracia męża), gdzieś ja załapali i przynieśli do domu. Do wczoraj u nas wszyscy zdrowie. W nocy maly 39,10, kaszel i oslabienie. Dzisiaj wymioty i rozwolnienie buuuuuuuuuuuuuuuuu No i od nowa nifuroksazyd, orsalit, lacidofil, smecta, gastrolit Do tego ryz gotowany, kurczak gotowany, zupa jarzynowa Acha no i jagody suszone (kompocik) oraz cola odgazowana. Jakie jeszcze patenty/leki macie wy? Moze cos innego lepiej pomaga ? Pytam sie ...
  • Synek 19 mies. dostaje Klacid, podaję oczywiście osłonowe leki. Niewiele co je, bardzo dużo pije i ma rzadkie kupki. Kiedy biegunka to już biegunka? Czy możliwe że to po antybiotyku? Jakie są objawy odwodnienia? Co dawać do jedzenia żeby była poprawa?
  • Hej.Moja siostra dziś była u pediatry ze swoją miesięczną córeczką.Mała ma silne koloki.pediatra zalecił dodawanie do mleka marchwianki.co to jest? Jak sie to robi? Czy ktoś wie o czymś takim?
  • Help mam problem moja mała córcia ma zaparcia (ma 15 m-cy)Monika
  • Witam Jakiej wody używacie do robienia mleka w proszku? Bo mi po gotowaniu pitnej, robi się osad. Proszę o pomoc
  • Hej!. Mój synek tydzień temy miał wycinany wyrostek. Po operacji nie wpróżniał się (siku robił normalnie). W szpitalu lekarze kazali podawać czopki glicerynowe. Dopiero po 4 czopku (jednego dnia) zrobił kupkę, później za dwa dni kolejną. Jesteśmy w domu od piątku i zrobił tylko raz w sobotę. I dalej nie chce. Siada na ubikcję siedzi tak z pół godz. i nic. Nie chce mu się. dzisiaj idziemy na ściągnięcie szwów. Ale martwię się. Pozatym jest na diecie lekkostrawnej, poradźcie co poda...
  • Drogie mamy napiszcie proszę jaką dietę stosujecie u dzieci przy grypie żołądkowej, kiedy są obfite wymioty. Co lekkostrawnego dawać maluchowi do jedzenia?
  • Mój synek miał 3 dni biegunke z goraczka. Pierwszego dnia 4 razy, drugiego 2, trzeciego 1, wczoraj zrobił jedna ale juz nie rzadka. Stosowałam prez 4 dni diete bez mleczna i tylko kleik ryżowy na wodzie z jablkeim lub marchewka. Wczoraj na obiad podałam rosołek z kurczakiem i ryżem. Na noc dałam mleko z kleikiem ryżowym i dzis rano o godz 8. Na spacerku dałam mu troszenke bułki grahamki. Po spacerku koło godz 14, 2 razy pod rząd zrobił dużą rzadką kupke. Czy to od mleka(podajemny ...
  • Moaj 2 letnia córeczka od jakiegoś czasu ma bardzo silne zaparcia. Załatwia się co 6-10 dni. Siedzenie na nocniku to płacz, krzyki z bólu. Jest całą spocona i przerażona. Czasem w nocniku są ślady krwi - nic dziwnego przy tak twardych i zapieczonych kupkach. Wiem, że przez kilka dni wstrzymuje, bo boi się tego bólu. Stosowaliśmy laktulozę, czopki, czasem lewatywę. Efekty marne. Pomóżcie. Jakieśrodki jeszcze stosować, jak przełamać tą psychiczną blokadę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się