gotowanie

(171 wyników)
  • Powiedzcie mi jak gotujecie warzywa czy inne rzeczy w parowarze to jak jest z ich soleniem. Nie lubię jałowych rzeczy, więc troszkę soli zawsze sypię do wody, a jak to jest w przypadku parowaru kiedy się soli i jak. Nie mam jeszcze kupionego ale chcę wiedzieć co i jak żebym nie wywaliła kasy w błoto i potem będzie stał. Mięso też mnie interesuje czy wrzucacie przyprawione.
  • Kiedyś gotowanie było dla mnie przyjemnością a teraz jest smutnym obowiązkiem. Dlaczego człowiek musi tak często jeść???? NOrmalnie pół dnia spędzam w kuchni na gotowaniu i karmieniu dzieci (to drugie trwa zdecydowanie za długo). CHoć zupki gotuje zawsze na dwa dni a i obiady czesto planuje na dwa dni to i tak za dużo czasu mi to zajmuje. Życie byłoby prostsze gdybysmy zjadali np. raz dziennie:) Ale przecież z drugiej strony to jedzenie jest przyjemnością! Chyba jesienna depresj...
  • Na wywarze warzywnym czy mięsnym? Jeśli mięsnym to jakich mięs używacie?
  • ktos kiedys pisał ,ze jakies takie pulpeciki mielone. poprosze o przepis wiecznie wyrzucam miesko z zupy , bo nie ma kto jadac.Blanka troche ja w ramach odchudzania a mąz nie lubi. jak mozna je z recyklingowac? :D
  • Dziewczyny nie znoszę , nie cierpię gotować, dzis zrobiłam dwa dania; zupa buraczkowa + schab duszony na miodzie z cebulką i czosnkiem i zapiekane ziemniaki i jestem padnięta choc wiem, ze to co zrobiłam nie jest jakims kulinarnym mistrzostwem swiata ! pIECZENIE tez mnie przerasta, to wyrabianie ciasta, martwienie sie czy wyrosnie,,, i dodam tutaj ,ze nie jestem jakąś ciamajda kuchenną, jak chce to super wszystko ugotuje ale jak dluzej o tym mysle , to stwierdzam ,ze tak mi szkoda czasu...
  • bo ja wlasnie taki dostalam, ze stali nierdzewnej. no i mam problem, bo dolna czesc- czyli sam garnek nie jest idealnie dopasowany do gornej, a przy gotowaniu para ulatnia sie bokiem wlasnie w tym nieszczelnym miejscu. myslalam, ze zakupiony garnek byl jakis "powypadkowy", wiec poprosilam darczynce o wymiane :) no i niestety ten, na ktory wymieniono jest podobny, tez para bokiem ucieka. u Was tez tak jest, czy trafilam na taka feralna firme i lepiej calkiem garnek zwrocic?
  • Czy wszystkie jedzą to co rodzice? Wszystkie przyprawy, zioła, kostki, z puszki, nie z puszki? U nas tak jest. No dobra, coli i kawy jej nie daję;))
  • Muszę w końcu zacząć sama gotować. Jesteśmy ponad 4 lata po ślubie i do tej pory obiady gotuje teściowa,niestety gotuje ona za słono i za tłusto, do tego często znajduję włosa w jedzeniu, co mnie doprowadza do szewskiej pasji i kłócę się przez to z mężem. Czasem coś sama zrobię ale przeważnie na kolację, chciałabym w końcu nauczyć się gotować zupy i pic mięso. Możecie polecić jakies przepisy...
  • Gotujecie mieso w tej samej wodzie co wrzucacie warzywa czy osobno nadal???
  • dla siebie... W paru wątkach się pojawiło, że niektore dziewczyny dają dzieciom już takie same obiady jak sobie. Tzn. jakie? Czy dajecie maluchom np. schabowego? Bigos? No może z tym bigosem trochę pojechałam, ale ciekawi mnie jak to wygląda:) Nie jestem mamą, która nie daje spróbowac dziecku czegoś z własnego talerza, ale nie mam pojęcia co gotujecie na obiad. Mała jak je coś z nami to zwykle zupę, ziemniaki, jakąś marchewkę z groszkiem, kluski, gotowane mięso. Ale czy dajec...
  • Przeczytała inny wątek i stąd moje pytanie. Ja gotuję warzywa osobno i mięso osobno, a potem wszystko łączę. Nie na papkę, raczej na małe kawałki ale wywaru mięsnego Młodej nie daję. Nasłuchałam się gdzieś, że to za dużo cholesterolu i tłuszczu. A w sumie jak sobie przypominam, to Jaś w jej wieku już jadł nasze normalne zupy. Hmmm, nie przesadzam przypadkiem... ?? :)
  • w sensie na kaszki itp? czy dajecie taką zwykła z czajnika np elektrycznego przegotowaną?
  • bo nie wiem, dania z rybą zazwyczaj kupowałam w słoiku a jesli bede chciala zrobic samodzielny posiłek to ile taki filet ryby gotuje sie na parze? dla mnie to taka ryba ciągle wygląda jak surowa ;)))
  • Na początku podawałam tylko gotowe zupki, teraz gotuję ale od czasu do czasu daję też kupne. Zauważyłam że po zupkach własnej roboty mała ma zaparcia, których nigdy wcześniej nie miała (je bardzo chętnie), podaję jej wtedy jabłko i zazwyczaj skutkuje; natomiast po zupkach kupnych nie miała tego problemu. Cieszę się że od początku stosowałam gotowe zupki a dopiero teraz gotuję, bo zawsze bałam się że czegoś może być w mojej zupce za mało bądz za dużo-i faktycznie gotuję na oko (mięso staram s...
  • znalzałam dziś taką informację. Pamiętam, że były o to pytania. Uwaga ! W 6 miesiącu życia pamiętaj o gotowaniu mięsa osobno, nie w zupie. Rosoły mają bowiem silne działanie uczulające. Od 7 miesiąca życia mięso możesz gotować razem z warzywami. wiadomość ze strony: www.twojadieta.pl/dz.php
  • Obieracie przed gotowaniem czy nie,bo jak sie go przeciez obierze to nic w nim nie zostanie a w 888 przepisach jest danie gdzie obiera sie wszystko razem z burakiem i gotuje,a wy jak robicie??
  • matko o co chodzi, mały buraczek, w łupince, gotuje się 5 godzin i nadal twardy, jak to możliwe?
  • Ostatnio wyczytałam, że powinno się gotować bobasom warzywa na parze. Ja robię to normalnie, w nieosolonej oczywiście wodzie. A Wy?
  • chyba nie co??
  • Ja nie gotuję, po pierwsze nie lubię a po drugie średnio mi to wychodzi...Jak pracowałam to żywiłam się na mieście, a teraz odkryłam fajne miejsce gdzie serwują tanie i pyszne obiadki domowe bliziutko mojego domu-tam zazwyczaj kupuję. Mój mąż nie oczekuje ode mnie na szczęście abym to ja gotowała, uff, a jak jest u Was?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się