Forum eDziecko Porozmawiajmy Zakupy
ZMIEŃ
      gotowanie

gotowanie

(75 wyników)
    • Macie? Polecacie? Przyznam, ze mam dość, kiedy za każdym razem przy gotowaniu jajek co najmniej jedno pęka i wypływa... Nie lubię zbytnio kuchennych gadzetow, ale gdyby takie ustrojstwo nie bylo duze i zbyt drogie, nie wymagalo specjalnego traktowania (zeby nie bylo klopotliwe w myciu), to moze bym się skusiła. Kolezanka polecala takie z lidla, ale chyba trzeba by czekac, az sie tam pojawi. Wiec moze jakies inne? Widzialam tez w rossmannie za 39 zl, ale nie wiem, czy to nie tandeta...
    • mam dylemat, przymierzam się do kupna garnka do gotowania na parze, na co mam zwrócić uwagę? Myślałam o garnku berghoffa, ae ten potrójny kosztuje około 300zł na allegro, czy warto tyle wydać czy może jest coś równie dobrego w niższej cenie, chociaż jeśli jest wart tej ceny to kupię,chciałabym też zeby garnek miał grube dno bo cienkie lubi się wyginać dodam że gotuję na płycie ceramicznej, i w przyszłości chcę wymienić ją na płytę indukcyjną
    • Gdzie kupie online produkty spożywcze do zabawy "na rzepy" Coś w tym style: www.pikinini.pl/dziecko_gotuje/urodzinowy_tort_na_rzepy-1 niekoniecznie drewniane i mogłoby być trochę tańsze:)
    • Dziewczyny Od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem kupienia jakiegos sprzetu do gotowania na parze. I tu pierwsze pytanie czy w ogole gotujecie jakies fajne jedzonko na parze? Czy jest smaczne czy bezplciowe? Czy kupic garnek na pare czy moze samowar (widzialam takie fajne sprzety np Tefala na allegro ale drogie kurcze - ok200-300zl) Co byscie radzily kupic? Kasia
    • widzialam to cudo u kolezanki i mam pytanie-czy to rzeczywiscie taka wspaniałośc?uzywacie tych wszystkich funkcji?czy sluzy tylko jako wyrabiarka do ciasta do pizzy za 5tys?;) do czego tak w praktyce to wykorzystujecie?wiem, ze na poczatku kazdy taki sprzet jest cudem i sie nim zachlystujemy-ale jak jest potem?;)
    • Dziewczyny, uważacie, że warto zainwestować w coś takiego? Mam możliwość kpienia za około 300zł. Ostatnio oglądałam w Pani Gażdżet i prezentowało się to fajnie. Robiła makaron z sosem, jakieś ciasto. Opinii na ceneo dużo, dobrych, ale im nie ufam - wygląda jakby producent porozdawał do testowania i wszyscy wychwalają (no, ale faktycznie takie to rewelacyjne urządzenie jest;) ) Dodam, że nie lubię i nie umiem jakoś rewelacyjnie gotować, nie mam też zbyt wiele czasu na zabawy w kuchni i zastan...
    • Witam! Gdzie można kupić garnek do gotowania na parze? Dodam, że jestem ze Śląska! Bardzo proszę o jakieś informacje!
    • Dziewczyny bardzo prosze poleccie szybkowar taki z timerem i koszykiem do gotowania na parze i czymkolwiek jeszcze na co powinnam zwrocic uwage z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam serdecznie
    • Zakupiłam na allegro czajnik Hoffner, HF 3994, taki jak na aukcji allegro.pl/czajnik-satyna-z-gwizdkiem-2-5l-indukcja-hf-3994-i2699502623.html oczywiscie nie działa, tzn woda gotuje się 15 minut. Sprzedawca twierdzi, ze może dlatego iz lekko zaokrąglone brzegi i dokładnie nie przylega do płyty. Generalnie powinien działać. Mam paragon i karton ale czy jest sens to odsyłać... Moze polecicie coś lepszego pozdr anici
    • mam pytanie czy kuchnia indukcyjna jest znacząco bardziej energooszczędna w stosunku do zwykłej kuchni elektrycznej ? Czy polecacie gotowanie na indukcji i czy możecie mi ewentualnie polecić jakąś kuchenkę albo powiedzieć na co mam zwrócić uwagę przy wyborze. Szukam oszczędności bo płacimy dość wysokie rachunki za prąd, przez pierwsze 2 miesiące od kupna domu (220m2) wyszło nam 400 zł miesięcznie, wymieniliśmy częśc żarówek na energooszczędne, plus oszczędność w korzystaniu sauny ;) i teraz...
    • Synek ma juz 11mcy i pora skonczyc ze sloikami,pora samej gotowac zupki, portfel juz ponadto chudziutki:) W zwiazku z tym potrzebny mikser, piszcie jaki najlepszy ??? Bardzo Wam dziekuje:)))
    • chodzi mi o firme bo kompletnie jestem zielona. Dotychczas używalam Maibach- mam caly zestaw jeszcze prezent slubny.Niestety mam tam typowego garnka do zupy, wiec gotowalam w takim wielkim i zupy bylo tylko polowe. Teraz mowie dosc i mam juz dosyc mycia tego wielkiego gara który ledwo mi sie miesci w zlewie. Wiem ze takie polskie żeliwno-emaliowane sa dobre, aleu mnie nie ma takiego typowego sklepu. Czy z ikei sa dobre? I jaki to ma byc garnek ile litrowy?
    • Przymierzam się do zakupu. Czy jest dużo dobrych przepisów na dania obiadowe bezmięsne. Czy po początkowej fascynacji gotujecie w tym często? My gotujemy tradycyjnie i mimo posiadania książek z przepisami jakoś nie udaje nam się gotować mniej mięsnie. Jemy mało warzyw i co gorsza takie nawyki żywieniowe przekazujemy nasze 11 latce, która zaczęła już dojrzewać i zauważyłam, że trochę za dużo przybiera ciała na tej naszej mięsno - makaronowo - kartoflanej kuchni. No więc warto z takich pobudek ...
    • poproszę o wszelkie opinie - [img]https://emoty.blox.pl/resource/kotek.gif[/img] Mateuszek 14.08.2006 r. Oleńka 13.07.2008 r. Lilianka 16.02.2011 r.
    • Czy ktoras z Was używała może dla dziecka pieluch tetrowych kolorowych, we wzorki itp.? Znalazłam pieluszki, które mi się bardzo spodobały, ale nie wiem czy po wypraniu, gotowaniu nadruki nie zejdą? [img]https://images38.fotosik.pl/620/49b4fe8f6c1f6805.jpg[/img] [img]https://global.images7.fotosik.pl/2072/09938431130adb6d.jpg[/img] Dla starszego synka miałam zwykłe białe i nie mam doświadczenia z kolorowymi. Pieluch będę używać do wycierania, odbijania, przykrywania itd. - nie jako piel...
    • opłaca się kupić? Co on w sobie takiego ma,że akurat to jest garnek do mleka? Wygląda na normalny. Może mleko się nie przypala. A są jeszcze jakieś inne jego zalety? Teraz będzie niedrogi w Biedronce i zastanawiam się czy kupic. :)
    • Macie, używacie? Pytam, jadłam kiedyś u mojej teściowej przepyszne, mięciutkie mięso zrobione właśnie w szybkowarze. Teściowa mówiła, że dała tylko trochę wody i soli - i do szybkowara. Ja nie lubię stać nad kuchnią i smażyć czy dusić, a pieczone mięso, np. szynka czy schab wychodzi mi suche. Więc zastanawiam się, czy zainwestować w coś takiego. Bardzo bym chciała mieć coś, co będzie gotować za mnie, tym bardziej, że kończą mi się pomysły na obiady, a moje dzieci jedzą dużo, coraz wi...
    • Zostałam zachęcona na forum rówieśniczym, ale tu ruch większy, więc Was zapytam. Używacie, chwalicie sobie? Jakie są zalety (wiem, szybciej zdrowiej) naprawdę tak jest? Doradźcie, nie mam kasy na wyrzucenie w błoto, więc muszę to dobrze przemyśleć. I najważniejsze, czy kiepski kucharz sobie poradzi? Bo ja bardzo lewa jestem. Czy w tym się jakoś inaczej gotuje z punktu widzenia techniki czy tylko szybciej? Bardzo będę wdzięczna za opinie i nie przenoszenie na Zakupy (przynajmniej nie od...
    • Ja dziś z nietypowym problemem Nieopatrznie przyklękając w toalecie w restauracji, żeby rozebrać młodego zniszczyłam sobie moje ukochane spodnie ciążowe na kolanach - podłoga była chyba chlapnięta domestosem i niestety zostały plamy ;(. Póki co do głowy przychodzi mi tylko to, żeby je ufarbować. Najpierw chcę spróbować na samych kolanach, a jak będzie ślad, to całe galoty ufarbować (są koloru czarnego). Zostały mi jeszcze 2 miechy i nie bardzo uśmiecha mi się kupować nowe gacie, ale ja...
    • Czy warto kupić szybkowar a jeżeli tak to jakiej firmy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się