Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      gotowanie

gotowanie

(26 wyników)
    • No właśnie, jak schudnąć prowadząc dom i gotując normalne obiady dla rodziny, samotnym to łatwo, niczego nie kupuja do jedzenia i maja pustą lodówkę, ale jak podawać obiad do stołu i ni skusić się???
    • Podnoszac watek dietowania i odchudzania sie proponuje watek poniekad kulinarny. Wpisujcie przepisy na takie dania.Cos co nie jest pracochlonne i bardzo niskokaloryczne! To pozwoli troche urozmaicic diete i ja uprzyjeminic. To zaczynam! Do przegryzania: -marchewka -platki kukurydziane -musli dania: -salatka :salata,kukurydza,pomidor,tunczyk z puszki,sol,pieprz -pomidor z mozzarella,bazylia,sol,pieprz No i niestety moje pomysly sie wyczerpaly ;-( Wpisujcie wasze propozycj...
    • No właśnie, czy to nie ma różnicy gdy piję codziennie wodę z ujęcia wodnego zamiast wody mineralnej ze sklepu?
    • Jak ją skłonić aby wyszła z kuchni i zostawiła mi gotowanie a sama poszła na aerobik lub basen? Proszę pomózcie.
    • 4 dzień bez chleba, ziemniaków, słodyczy, masła, wędlin ( z wyjątkiem gotowanego mięsa)i jeszcze wielu innych rzeczy. Własciwie przerzuciłam się na wasę, serki : Bieluch i tym podobne, sałatki kukurydziano-tuńczykowe;), kapustę kiszoną i gotowane warzywa. Ale dziś wstałam z takim ssaniem w żołądku,że...szybko wrzuciłam do wody pieć ruskich pierogów( mój przysmak) No i zjadłam i mam wyrzuty:(;(- sumienia;)!
    • Własnie , odzywianie ma duzy wpływ na urode zdrowie i samopoczucie! Dziewczyny- studentki jak wy sie odzywiacie ?? jakie potrawy polecacie kozystne dla nas, a a zrazem szybkie i niedrogie ? Co jesc, co moge sobie przyzadzic mieszkając w akademiku ??
    • Witam, W poniedzialek zaczynam ta diete, ale mam pewien problem. Chodzi tu o regularne spozywanie posilkow. Jestem studentka i nie wiem jak pogodzic diete ze studiami. Na uniwersytecie nie ma przeciez mozliwosci przyrzadzenia posilkow typu: gotowany szpinak/brokula, gotowane jajka (chociaz to akurat mozna zrobic w domu, ale co z reszta?), a lepiej z niczego nie rezygnowac, bo moze to zle wplynac na diete. Wiem, ze ostatni posilek powinno sie spozyc przed godz. 18, ale zazwycz...
    • Czy ktoś wie jak zrobić płukankę do włosów z liści pokrzywy? Chodzi mi o proporcje? Nie mogę znaleźc nigdzie w internecie.
    • Czy raczej tylko wy gotujecie, sprzątacie, zmywacie? Jak się buntować, kiedy słyszy się np. że nie musisz robić nic specjalnego, tylko coś na ząb. To znaczy co? Frytki???
    • dieta(5)

mam pytanko, moze ktos bedzie wiedzial..czy bedac przez kilka dni na glowdowce schudne? i ile? bo przeciez w pewnym momencie "proces chudniecia" moze sie zatrzymac. a moze lepszym rozwiazaniem byloby jedzenie jakiejs jednej rzeczy, np. samych truskawek, albo same pomidory (cos w tym stylu)? jak myslicie? z gory mowie ze glodowek sie nie boje i dam rade, ale moze mozna to jakos przyspieszyc? a zna ktos jakis skuteczny sposob, jak pozbyc sie 10kilo w jak najkrotszym czasie? moga byc...
    • Wiem, ze to uroda-a nie kuchnia, ale pamiętam jak kiedyś miezy innymi Agul mówiła na temat zapiekanego ryzu.. NO wiec,..gotuję..potem na talerz, przystrajam jabłkami...sypuie cynamonem..a potem -do piekarnika?.. na ile minut..jak z czym.. proszę o pomoc!! :)) bardzo proszę
    • ...kalorii mają mało,może pomogą przetrwać głód chociaz na poczatku diety
    • Woda, którą pijemy Woda, którą pijemy, zawiera w dużych ilościach nierozpuszczalne w naszym organizmie sole wapnia i żelaza. Łatwo się można o tym przekonać, gdy popatrzymy na osad w naszym czajniku, w którym gotujemy wodę. Wszystkie szkodliwe substancje, które znajdują się w wodzie, przypalone resztki pokarmowe (z mięsa, z zup, itp) dostają się razem z wodą do organizmu, co ułatwia tworzenie się w naszym organizmie szkodliwych złogów, których jest mu się niezwykle trudno pozby...
    • ktos gdzies prosil o przepis wiec podaje, w niektorych werscjach kaza jesc tylko sama zupe a w tej sa tez inne rzeczy: Dieta ktorej nie stosowalam ale podobno skuteczna: 6 duzych zielonych cebil /ze szczypiorem/ 1-2 puszki pomidorow /lub swieze/ 1 glowka kapusty 2 zielone papryki 1 paczek zielonego seler przyprawa do zup/kostka rosolowa/sol/pietruszka itp Pokroic, gotowac 10 min na duzym ogniu, potem dusic 1 dzien owoce i zupa owoce z wyjatkiem bananow melony arbuzy - ma...
    • Ja od dxzisja stosuje to: Oczyszczanie kefirem: Pierwszy dzień: wypijamy w ciągu dnia 2,5 litra kefiru, dzieląc go na 6 porcji (np. o godz. 7, 10, 13, 16, 19 i 22), przegryzając go wyłącznie sucharkami z ciemnego, gruboziarnistego pieczywa, które starannie żujemy. Poza tym nic nie jemy. Drugi dzień: wypijamy także w 6 dozach - 1,5 do 2 litrów soku ze słodkich jabłek: odwirowywanego bezpośrednio przed spożyciem. Przegryzamy sucharkami, nic nie jemy. Trzeci dzień: jest dniem stat...
    • Próbował ktoś? Podobno ma wpływać na poprawę wszystkiego, łącznie z urodą :) co wynika z wyeliminowania "nienaturalnych" dla człowieka pokarmów. Ciekawi mnie, jak taka dieta wygląda w praktyce. Jeśli ktoś stosował, to niechaj się odezwie!
    • Chodzi mi o maseczki tzw. domowej produkcji. Na przyklad z drozdży, truskawek,awokado. Co stosujecie, jak często i jaki jest efekt. A może macie jakies swoje odkrycia? Chciałam teraz bardziej zadbac o skórę, a nie lubię gotowców. Bardzo proszę o sprawdzone przepisy, na pewno przydadzą sie wielu osobom.
    • Kupiłam dzis sweter z wełny w Solarze. Jest to ponoć gotowana wełna. Teraz patrzę na metkę a tam: nie prać. Czyścić tylko chemicznie. Pytałam sprzedawczyni czy on się nie zbiegnie po praniu, powiedziała że nie, bo jest z tej gotowanej wełny własnie. Ale do głowy mi nie przyszło, że tego prać w domu nie można! Chciałam go przeprać po tych hipotetycznych stadach klientek które go przymierzały i co teraz? Poznanianki, czy znacie jakąś dobrą pralnię chemiczną na Ratajach? Może w M1?
    • Mam ochote na jakiś obiadek, ale czy jest jakiś niskokaloryczny przysmak dla "odchudzaczy"?
    • Kurka, coś mnie ostatnio mocno wysypało na buzi. Ogólnie czuje, że coś nie tak z moim organizmem. W związku z tym chciałabym go oczyścić. Jak lub czym to najlepiej i najskuteczniej zrobić? Polećcie coś dziewczyny !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się