Forum Nauka i edukacja English only
ZMIEŃ
      literatura

literatura

(12 wyniki)
    • Witam, proszę o wskazanie ciekawych książek z literatury angielskiej, które możnaby dostać w Polsce :) byłam dziś w empiku i wybór IMHO słabiutki.... kilkadziesiąt pozycji, z czego dominował Harry Potter i Forsyth... :/ mnie chodziłoby o literaturę niebanalną, może być coś klasycznego, może jakieś opowiadania, współczesne lub starsze... pomóżcie :) z góry dziękuję :) pozdrawiam Iwona
    • Musze napisac esej o literaturze. Pomozcie mi napisac... Nie intersuje mnie literatura, poprostu nie mam czasu... Oto tematy I have two topics, but I have to choose one. 1. Rise and fall of the Empire. Address the following questions: - try to define Nehru's and Achebe's telationship with the Englishness upon reading the excerpts. Give the examples from the texts (15/20 lines) - do you see any other form(s) of "empire" in our world today? Be explicit (10 lines) 2. Taking ex...
    • szukalam w wyszukiwarce i niestety nie znalazlam odpowiedzi.Chodzi mi o biblioteke, gdzie bede mogla wypozyczac ksiazki do domu (nie studiuje anglistyki ).Moze ktos sie orientuje? Pozdrawiam!
    • czy ktos moze posiada w sojej biblioteczce nastepujące ksiązki lub wie gdzie to moge znaleźć( może byc w oryginale lub po polsku): Stephen Crane "Szkarłatne Godło Odwagi"( "Red Badge of Courage") Tennessee Williams " Tramwaj Zwany Pożądaniem"( "A Streetcar Named Desire") "Kotka na Gorącym Blaszanym Dachu"( Cat on the Hot Tin Roof") Arthur Miller " Czarownica z Salem"(" The Crucible") oraz "Śmierć Komiwojażera"( The Death of a Salesman")
    • w oryginale? w ksiegarniach jest klasyka, BJ, horrory a ja chcialabym politic-fiction, cos obyczajowego, cos ciekawego byle nie horrory i siostry Bronte jakis adres w Kraku? albo w sieci(polskie firmy)?
    • Czesc!Potrzebuje jakichkolwiek informacji na temat Ellen Glasgow- amerykanskiej pisarki.Pisze na jej temat prace licencjacka i potrzebuje jeszcze wiecej materialow.Bede wdzieczna za najmniejsza informacje.Moga rowniez byc jakies strony internetowe.Moze ktos ma wstep na strone www.Questia.com.To jest platna strona a znajduje sie tam mnostwo informacji, ale niestety troche droga.Z gory DZIEKUJE!!Mozna sie rowniez kontaktowac ze mna przez e-mail'a: Kkasia1@vp.pl
    • Jak w temacie - z prosba o wskazanie miejsc, gdzie mozna TANIO! zakupic ksiazki (chodzi np o powiesci, nie podreczniki)w jez. angielskim. Moze jakis kiermasz, wyprzedaz... ? Z gory dzieki za wskazowki :)
    • co mozna napisac na ten temat. Czy dopbrym pomyslem jest napisac jako WILLIAM BRADFORD do swojej rodziny w Anglii. Zapewne bardziej ten list ma opisywac historyczna perspektywe, niz duperele zwiazane z odczuciami psychicznynymi. Co sadzicie, macie jakis pomysl?? Oto temat: A/ 1621: You are in the Plymouth colony since one year now, and you write to your family in England. Describe and criticize the practical, intellectual, and spiritual atmosphere in the colony. A critique has al...
    • gdzie można zdobyć uprawnienia tłumacza tekstów technicznych z angielskiego na polski ?
    • Czy ktoś tam AKTUALNIE bywa? Jak wygląda to teraz, jeśli chodzi o -podręczniki -literaturę -filmy?
    • drodzy anglisci, czy na 1 roku studiow anglistycznych ktore za tydzien zaczne (hi) bedzie potrzebny internet mi? moj nauczyciel angielskiego twierdzi ze bez netu nie przezyje.. wiec brac tego kompa czy nie? czy zaczekac moge? bo mama glowe mi suszy czy niezbedny :( eh
    • Wysłaąlm podanie do collegu o kurs. Dostalam list,ze czeka mnie assessment in literacy,numeracy i written exercise. Domyslam sie,ze numeracy to podstawa znajomość matematyki i liczenia/Niestety mam problem z rozwiklaniem z jakiego zakresu,,literacy,, będą mnie sprawdzac.Kompletnie nie mam pojecia na czym się skupić co sobie przypomnieć itp. Ktoś robil cos takiego? jakie pytania padały mniejwięcej, moze ktos zna fajne linki gdzie mozna pocwiczyc?dzieki z góry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się