menu

(12 wyniki)
  • Dopiero rozpoczynam swoją przygodę w świecie HTML i mam dość podstawowy problem: OPIS: Stworzyłem fajne menu strony WWW i chciałbym, aby nie ładowało się każdorazowo po zmianie podstron. Umiem to zrobić przy pomocy ramek, ale technologia ta nie spełnia moich oczekiwań (trudności z pozycjonowaniem, brak możliwości linkowania podstron itd). PYTANIE: Jak najlepiej wykonać (mile widziany przykład) stronę WWW, która tylko raz ładuje menu wykonane: a) w technologii Flash b) w kodzie H...
  • Witam. Zaczęłam uczyć się tworzenia stron www. niestety moja korepetytorka musiała wyjechać a ja mam jeszcze sporo do nauki. Jestem z Warszawy mój tel. to 609 05 77 78. Może jakaś studentka podejmie się nauki niedrogo ;) Na razie stanęłam na tym, że mam w poziomym menu listę rozwijaną. Jak wrzuciłam ją do internetu to mi się nie rozwija. co robić bo nie mam pojęcia. pozdrawiam M
  • Witam, tworzę "ręcznie" stronę www za pomocą html i css. Mam stronę głównę i kilka podstron do niej. Od siebie różnią się tylko treścią. Takie same są: nagłówek, po lewej strona z odsyłaczami, stopka, u góry strona z odsyłaczami. I właśnie o te odsyłacze mam pytanie: do tej pory jeśli zmieniam coś w menu muszę wejść na każdą podstronę i tam ją zmienić. czy jest możliwość, abym miał jakiś plik zewnętrzny, który zawierałby wspólne elementy (tak jak przy zewnętrznym arkuszu stylów ...
  • www.jakubcegielski.com wiem jak zronic galerie ale jak dodac to menu -- ???
  • Witam wszystkich! Proszę o ocenę i tzw. konstruktywną krytykę dla strony www.ashka.eu Z gory dziekuję za wszelkie wskazówki i pozdrawiam
  • Ostatnio bawię się pewnym layoutem na divach. Prosty i minimalityczny. Do góry logo po lewej stronie menu po prawej teskt na dole stopka ----------- | Logo | ----------- |M| T | |E| E | |N| K | |U| S | | | T | ----------- |Stopka | ----------- I teraz mam problem, chcę aby menu miało np. zielone tło i zajmowało 100% bez względu na czy tekst zajmuje 50% ekaranu czy więcej. Teoretycznie wszystko powinno być dobrze je...
  • nawigacja, grafika - jak oceniacie? Czy łatwo się po niej poruszać, menu jest czytelne - liczę na konstruktywną krytykę:) Dzięki
  • Witam, Co sądzicie o tej stronie www.vscustomdesign.eu Takie pierwsze wrażenia. Dzięki
  • ramki(7)

jak zrobić ramki w tablece tzn. <div align="center" > <table> <table border = '1' > <tr> <td HEIGHT=1000 WIDTH=700> </td> </table> </div> </tr> to jest kod tabelki a gdzie i jak wstawić ramkę tzn.: <frameset cols="25%,75%"> <frame src="menu.html" name="lewa"> <frame src="prawa_1.html" name="prawa"> </frameset>
  • Ocencie mi stronę www.tactics-center.ovh.org
  • www.wnk.boo.pl/legutko/index.php?mod=index tutaj jest adres strony i chcialbym zebyscie mi mogli powiedziec pare rzeczy... Pytania mam dwa. Calosc ujeta jest<jak popatrzycie do zrodla w znaczniku all ktoremu nadana jest teraz height: 800px; natomiasta jesli wlasciwosc te wykasuje to calosc tego co miesci sie w tym znaczniku traci takie wlasciwoscii #all jak np background-color: #ffffff; Moze jasniej: Jesli #all nie jest odpowiednio rozciagniete na wysokosc to wyglada to tak jakby ...
  • Swoje strony tworze w wersji html 4.0 Translitional. Mam z nimi problem na operze ponieważ ona według mnie uznaje wersjie html 4.0 i te transitional są żle wyświetlane. Poniżej podaje styl odnośników jaki działa na IE a na operze żle. Napiszcie co trzeba zminienić aby to wyglądało tak samo w obu przeglądarkach. Po najechaniu ma się zmienić tło. <style type="text/css> A { background-image: url(menu.gif); height: 50px; width: 180px; font: bold 11pt Verdana text-decoration: none...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się