Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      menu

menu

(5 wyników)
    • Proszę o pomoc - Jak po włosku w menu w restauracji opisany jest filet z kurczaka lub ryby w panierce? Lub jak opisać to kelnerowi? Nasz dzieciak uwielbia wszystko co jest w panierce a w ten weekend będziemy w Rzymie a wiem, że kelner będzie udawać, że nie zna angielskiego...
    • Zwyczajowo Włosi doliczają w restauracji do rachunku "coperto". Mam pytanie do znawców prawa włoskiego: czy bez wyraźnego zaznaczenia w menu o doliczeniu tej opłaty i jej wysokości, taki wymuszony napiwek jest legalny?
    • Witam wszystkich. Mam pytanko do tych, którzy byli - jakie knajpy polecacie w Lido di Jesolo? Bede tam pare dni z narzeczonym i chcielibysmy sprobowac dobrej wloskiej kuchni, a nie odgrzewanej pizzy z mrozonki. Mozecie polecic jakies konkretne? Prosze o nazwy. pozdrawiam Ewus
    • czy w rzymie można spotkać tak popularne w innych krajach "menu dnia" i jak się kształtują jego ceny. będę również wdzieczna za wszelkie sugestie odnośnie miejsc gdzie warto zjeść:)
    • Szukam fajnych niekoniecznie niedrogich knajp, pizzerii itp. w Rzymie jadę w listopadzie . Serdeczne dzięki za pomoc!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się