Forum Turystyka Europa Bułgaria
ZMIEŃ
      menu

menu

(5 wyników)
    • Za namową wielu osób wzięliśmy opcję bez wyżywienia...:-) Poratujcie kto może i potrafi niech dorzuca nazwy posiłków/dań/produktów po Bułgarsku z objaśnieniem koniecznie...Chętnie każdy też poczyta o specyficznych tam wyrobach i pamiątkach-nie wiem jakich ale pewnie też mają jakąś nazwę...Zachęcam! Dzięki
    • Prosze o informację gdzie najlepiej stołowac sie w Sozopolu (będę w Garden Beach) oraz co warte jest zwiedzenia?
    • jezyk(4)

Witam. Ja wybieram sie we wrzesniu do Bulgarii. Mam pytanie odnosnie komunikowania sie: Czy mozna sie tam dogadac po angielsku?? Czy np menu jest po angielsku lub nazwy artykulow, ktore bede chcail kupic? CZy wszystko jest po "ichniemu" czyli bulgarska cyrlica?? Wiem ze stronki z komunikacja lub kwaterami sa po bulgarsku. Jak jest z pociagami lub autobusami?? Chce sie zatrzymac w Burgas i chcialbym pojechac do Varny oraz Sofii pozwiedzac. Z gory dziekuje serdecznie za odpowiedzi i wszelkie in...
    • czy ktoś z Państwa mógłby podpowiedzieć czy wyjazd do tego miasta i hotelu jest dobrym pomysłem. Wybieram się z żoną oraz 5 latkiem. A może warto pomyśleć o innym miejscu aby wspólnke miło spędzić czas. I jeszcze jedno: czy dobrą opcją jest all inclusive? Przeczytałam wiele opinii i nadal nie wiem czy lepiej korzystać z hotelowego menu czy tamtejszych knajpek? Z góry dziękuję za czszere podpowiedzi.
    • Witam czy ktoś może był w hotelu Amfibia w Słoneczym Brzegu? Wybieramy się tam w połowie czerwca z dwuletnim dzieckiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się