menu

(12 wyniki)
  • Myślami jestem już przy komunii i cały czas myślę co tu podać ,jak wiadomo fundusze nie są nieograniczone więc rzućcie jakimiś super sprawdzonymi przepisami
  • Dziewczyny liczę na Was!!! Proszę o pomysły na smaczną i w miarę łatwą w przygotowaniu imprezkę dla 10-15 osób. Mam niewiele czasu na przygotowania, ale myślałam chociaż o jednym daniu na gorąco, reszta może w formie stołu szwedzkiego. Z góry dziekuję za smaczne i sprawdzone przepisy. Pozdrawiam!!!
  • W tym roku my robimy Wielkanoc, zaprosilismy przyjaciół , macie moze jakies adresy/linki do propozycji dań na Wielkanoc? najlepiej aby przepisy byly ze zdjeciami, szukam pełnego jadlospisu na Wielkanoc! Pomozecie?
  • kurcze..konczy nam sie czas samego mleka, staralam sie jak najdluzej karmic mlekiem cycusiowym.ale mija nam zaraz 5 miesiac i widze ze Mala juz dluzej nie da rady. za chwile wracam do pracy zupelnie nie wiem jakie mleko.. nie jadlam nabialu przez 5 mies- mloda uczulona. Nan ha? jakos pierwsza mysl to NAN co potem zupke ? co na noc? kleik kaszke ?? pomozcie jakims sprawdzonym schematem dnia
  • wiem, że dużo czasu, ale ja z tych planujących hen do przodu na wigilię mam stały sprawdzony zestaw dań za to obiady w pierwszy i drugi dzień świąt doprowadzają mnie do rozpaczy;) rzućcie jakimś pomysłem na dość elegancki ale niezbyt pracochłonny obiad
  • Po pierwsze e-millie robię Twoją zupę pomidorową, sałatkę z cykorii i marchewkę. Już wypróbowane. Bardzo mi odpowiada, wielkie dzięki! Do tego jeszcze zupę dyniową (w sobotę będę testować twój przepis beetaa, dzięki). Indyk z migdałami, schab ze śliwkami i pierś kurczęcą w płatkach kukurydzianych - to z mięsek. Mama zrobi mi czerwoną gotowaną kapustę z ananasem. Zrobię też pewnie "czarny las" Chrzest będzie 15.XI, a ja wciąż jeszcze poszukuję deseru i olśniewających przystawek jednokęs...
  • bo nie mam weny zupelnie a zjadlabym sobie cos dobrego
  • Pomagam zorganizować ogniskowe urodziny, dokładniej to... organizacja całego jedzenia jest moim obowiązkiem. Impreza dla ok 15 dorosłych (tylko) osób, na Jurze, bez wody i innych luksusów. Będą oczywiście kiełbaski, myślałam o sałatce austriackiej (z ziemniaków i kiszonych ogórków), pomidorach i ogórkach pokrojonych, śledzikach jakichś może... (no wiecie... bo lubią pływać), co jeszcze... jaką sałatkę jeszcze mogłabym zrobić? Pomożecie?
  • Kochane dziewczyny wrzućcie swoje dania jakie miałyście na imprezie urodzinowej organizowanej w plenerze, bo brak mi pomysłów, zwłaszcza, że mam na głowie remont kuchni, dopiero co wyszłam z Szymem ze szpitala( nawet nie miałam czasu wam opisać, jak nagle wylądowaliśmy tam z zapaleniem płuc) i po prostu nie wiem w co ręce włożyć. napiszcie co się najlepiej sprawdziło do jedzonka, bo my w sobotę będziemy świętować. Zaznaczam, że głównie będą dorośli. Będę Wam niezmiernie wdzięczna.
  • W sobotę urodzinowa mini-imprezka dla rodziny. Upały więc chcę podać tylko lekką sałatkę z kurczakiem, rukolą, arbuzem, parmezanem - hmm, no właśnie tak kombinuję, wymyślam na sucho przepis. Pomóżcie, co by tam pasowało, czy te składniki będą się komponować (arbuz?), jaki by do tego dressing dać? W menu znajdą się jeszcze: tort (zamawiany) lody z owocami i bakaliami ananas z miętowym cukrem cantuccini - włoskie kruche ciasteczka z migdałami, niezbyt słodkie. domowa lemoniada woda z ...
  • Ja to u Was wygląda? U nas tak: Rano nic nie je dopiero przed drzemką około 9 cyc. Po drzemce (40 min) deserek jeden słoiczek czasem troche cyca popije. Idziemy na spacer, spi wracamy i robimy obiadek czyli zupka (około 100 ml czyli nie cały słoiczek) w miseczce robie dwie łyżeczki kaszki z glutenem z wrzatkiem rozrabiam żeby nie było grudek i do tego obiadek. Po około godzinie cyc i spac. Później już tylko cyc i soczek około 17. Przed snem cyc, w nocy się raczej nie budzi tylko nad r...
  • Pisałam że biorę się za siebie ale jakąś taką deprechę podłapałam, że musiałam zająć się głową a nie d...ą :-) Ale teraz słońce mnie zmobilizowało. Nie chcę Dukanów, Montignaców bo nie będzie mi się chciało gotować dla siebie, ale nie chcę i głodówek. Chciałabym po prostu zmienić nawyki jedzeniowe. Teraz jem - za dużo wieczorem, za mącznie i za tłusto (za chipsy dam się pokroić) Muszę zacząć jesc inaczej bo wszelkie diety z natury rzeczy są okresowe, a jak po nich wrócę do chipsów..... Dopie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się