Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      menu

menu

(17 wyników)
    • czy ktos z takiego korzystal? Jak to wyglada? Moglybyscie podac przyklady? Jakie rezultaty w odchudzaniu po takim odzywianiu?
    • Dziewczyny szukam pomysłów na jakieś fajne dania na świąteczne dni. Co wy szykujecie? Chodzi mi o dania rybne, jakieś mięsa, sałatki i ciasta. Na pewno zrobię bigos i upiekę sernik. Co roku robię śledzia pod pierzynką i już się trochę znudził. z góry dzięki
    • Piszę o poradę jak w temacie. Poratujcie pomysłem, bo wszystko wskazuje na to, że będę główną kucharką na komunii córki. Potrzebuję coś łatwego, niewymagającego stania godzinami przy kuchni a efektownego, żeby grymaśnik zjadł. Trochę czasu zostało a ja "genialna" kucharka muszę potrenować a pomysłu brak. A zupa to na 100% rosół (komunistka uwielbia :))
    • mam problem z moim prawie czterolatkiem od urodzenia mial skazę białkową i uczulenie, okres, kiedy dzieci próbuje nowego jedzenia, on przezył na Nutramigenie Teraz skaza mu przeszła, ale Olo nie chce nic jeść Je/ pije: mleko, serki homo, monte, płatki, chceb/pieczywo ( ale nie słodkie bułki), ryż, makaron, ziemniaki, placki ziemniaczane, frytki, marchewke, kalafior, brokuły, fasolke szparagową, pierogi z mięsem, rosół zje, keczup ostatnio, pije wode lub kompoty ( soków nie ruszy) Jak widac n...
    • Jeśli miałyście już komunię swojego dziecka, to podpowiedzcie, co podałyście do jedzenia, na słodko też. U mnie komunia za 3 tygodnie i rozmyślam, co podać, to nie muszą być jakieś wymyślne dania, ale schabowy to chyba na taką okazję to nie wypada, w końcu to wielka uroczystość. A może wypada, byleby oprawa była elegancka, fajne serwetki, kwiaty? Jak urządziłyście tę uroczystość? 15 maja zadebiutuję. Przeżywam to bardzo mocno
    • odnosnie watku nt wydawania kasy na jedzenie..tak mnie naszło Kto potrafi wymyslec NAJTAŃSZY zestaw na 1 dzień? Jedno kryterium oprocz tego,że ma być tanio-to ma byc "w miare" zdrowo,więc odpada np polecane na pewnym forum spaghetti z ketchupem :)
    • Impreza w domu, każdy coś przygotowuje. W pierwszej chwili zaoferowałam się, że zrobię strogonoffa (strogonowa ?) ale mąż jęczy, że nie lubi :( Może podrzucicie jakiś fajny przepis na ciepłe danie ... P.S. Flaki już zaklepane ;)
    • co podać na obiad, coś fajnego i smacznego a zarazem niezbyt wymyślnego. Towarzystwo mieszane jeśli chodzi o wiek. Robie przyjęcie pod gołym niebem, mam swoją kucharkę tylko muszę wymyślić co podać i jakoś brak mi pomysłów. Może macie jakąś sprawdzoną potrawę, która nadawałaby się na uroczysty obiadek
    • macie jakiś pomysł? co zrobić dzieciom do jedzenia? jakoś pomysłu nie mam, pomożecie? impreza jakieś 3 godzinki
    • Witajcie, w przyszłym roku czeka mnie Komunia syna i w związku z tym zaczęłam rozglądać się za jakimś miejscem, gdzie mogłabym ją zorganizować. Niestety w mieszkanku jest zbyt mało miejsca. Zwyczajnie nie zmieści się tyle gości. Są to najbliższe osoby. I tu wielkie zaskoczenie, bo po pierwsze większość lokali zarezerwowana na rok wcześniej, a po drugie tam gdzie udało mi się dokonać wstępnej rezerwacji to powaliła mnie cena, która oscyluje w granicach 125 - 140 zł. Menu jest narzucon...
    • Zaprosilam rodzinke na sniadanie swiateczne. Czy mozecie mi podrzucic przepisy na jakies smaczne jedzonko, ewentualnie link, jezeli temat sie juz pojawil, choc moja wyszukiwarka milczy :)?
    • dziewczyny, prosze o porade. Robię komunię w lokalu. W związku z tym że lokal sieciowy jest, nie mogę zamówić przystawek typu wedlina na pólmisku i chleb, itp. Zamawiam obiad dwudaniowy, rosół i drugie. Do tego bułeczki i sałatka grecka, po obiedzie. Napoje zimne, kawa. Póżniej deser w pucharkach torty komunijne 2 rodzaje, szampan. Czy nie jest to za skromnie? w lokalu będziemy ok 12. Ile godzin powinno się siedzieć? czy coś do tego zamówić? Obiad jest bardzo obfity, bo kaz...
    • www.bonprix.pl/katalog.php?st=&idprod=15910&menu_lewe=2&page=3&proc=0&idkat=6&idrodz=11&ileprod=129&licz= 29 jeszcze to(zwróćcie uwagę na opis) www.bonprix.pl/katalog.php?st=&licz=24&proc=0&idkat=6&idrodz=10&st=&menu_lewe=4&ileprod=97 I to: www.bonprix.pl/katalog.php?st=&idprod=15922&menu_lewe=3&page=&proc=&idkat=6&idrodz=27&ileprod=8&licz=3
    • kochane mamy, 27 grudnie czyli dzień po Świętach, a w zasadzie 1 godzinke po....mój kochany Kubik skończy roczek. 25 grudnia będzie chrzest, a 24 Wigilia, nie wiem jak to połączyć ile prezentów kupić i w ogóle mam mętlik w głowie. Chrzestni są przyjezdni, czy zrobic w związku z tym urodziny 2 dni wcześniej, czy zrobic tak jak wypadają..po świętach??? Jakie menu wybrać, tradycyjne świąteczne, a jeśli nie świąteczne to jakie na roczek? Jejku naprawdę mam mętlik w głowie i jestem zła...
    • Sprawdza się? Dobre jedzonko? Zbilansowana dieta? Drogie?
    • Kochane Mamy! Mój Najcudowniejszy facet na świecie kończy DZISIAJ 1 rok! Chciałabym mu przygotować jakąś super niespodziankę. A w Sobotę wielkie Urodziny z wszystkimi dziadkami. Czy macie jakieś fajne pomysły na zabawy, menu, itp? Jak Wy świętowałyście 1 roczek Waszych pociech? Proszę, podpowiedzcie coś.
    • jak w tytule w tym pasku z adresami mam wiele różnych stron jak się tego pozbyć? z góry dzięki wielkie za podpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się