menu

(6 wyników)
  • Wiem,że Hania (9m urodzeniowych 7 korygowanych) z czasem dogoni rówieśników,nasza pani doktor uważa,że Mała całkiem nieźle przybiera,ale mi się ciągle wydaje,że za mało...Dzisiaj waży 6,800, a startowała od 950g.Mogłybyście ocenić czy menu mojej małej jest dobrze zbilansowane? Więc tak: 8.00-mleczko Nutramigen 120ml czasem tylko 90ml 11.00-kaszka ryżowa na Nutramigenie na gęsto (90ml wody) 13.00-obiadek (gotowe jedzonko np.HIPP raz zupka raz danie) 16.00-gotowy deserek między ...
  • hej, poradźcie co dawałyście maluchom z takiej "normalnej" półki rocznym maluchom - chodzi mi głównie o nabiał? Co prawda Hanka ma korygowane 10 miesięcy, ale jak widzi nasze jedzenie to aż się trzęsie, wczoraj dałam jej spróbować Olkowego bakusia - parę łyżek i był wrzask, że jeszcze. Daję jej swojskie zupki z masełkiem i żółtkiem, ale ciągle pijemy Enf 2 i nie bardzo wiem, czy to już pora na eksperymenty z nabiałem. Zębów na razie 1 i pół, więc gryźć nie ma czym, grudki jako tako idą, chr...
  • Tak dla przypomnienia Aluś ma roczek. Chciałam Was spytać o przepisy na nowe zupki, jak przyrządzacie.Ja od kiedy synek je zupki, zawsze te same-mięsko, marchew, pietruszka, ziemniaczki i czasem cebula.To gotuję 1 godz. potem mielę (bo Aluś się dławi)i tak wkoło Wojtek. Czas urozmaicić dietę, bardzo proszę o jakieś przepisy. Aha dziś kupiłam Bączkowi kakao danonki jeszcze nie dałam,takie w kartoniku, czy dawałyście?Pa
  • Może napiszecie przykładowe menu swojego bobasa i jego wiek, myślę że wiele mam zastanawia się czy odpowiednie menu podaje swojemu bobasowi. Będziemy mogły tutaj porównać , może coś przenieść do siebie, możecie napisać co wasze dzieciaczki uwielbiają najbardziej, wiem po sobie że z wcześniakami różnie bywa jeżeli chodzi o jedzonko.Mam nadziej że sie przyłączycie
  • Zwracam się do was bo nasze dzieciaczki to rówieśnicy, co obecnie jje Jasiek bądź Krystian? Czy jedzą już wędlinę i drugie dania w postaci mięska i jarzynki?(oprócz zupy)i czy w takim razie ta zupa też ma być na mięsie? A skąd bierzecie biszkopt bezglutenowy bo jedyne biszkopty jkie robią dla dzieci to miśkopty Nestle ale one mają gluten.(bezprzerwy mam dylematy żywieniowe, mojemu starszemu dzecku pamiętam że dawałam już trochę z obiadu dorosłych) Całusy od Jędrusia
  • Drogie mamy wczesniaczkow a szczegolnie tych ktore ukonczyly niedawno roczek, napiszcie prosze jakie jest menu Waszych pociech? Pyta mama roczniaka- wczesniaka :) Tak z ciekawosci :) Pozdrawiam serdecznie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się