-
Wiem, ze do Siwat jeszcze masa czasu, ale udalo w koncu sie namowic moich rodzicow na przyjazd tutaj na Swieta i przede mna bedzie wyzwanie przygotowania Wigilii. Czy korzystacie z gotowych dan, cateringu? Co same gotujecie? Czy zamawiacie produkty do gotowania wczesniej w polskich sklepach (sledzie, karp). Robicie 12 potraw :)?
-
Szukam inspiracji.....co roku mamy szablonowy zestaw typu ryba po
grecku, salatka, pierogi ,bigos, barszcz...ale teraz mowie DOSC!!!
Pierwszym znakiem protestu byl indor miast karpia,,,a co! Mysle o
czyms jeszcze z dodatkiem lososia wedzonego...)
A co tam u Was bedzie Drogie Panie?
(bez obaw- nie wprosze sie jako zblakany wedrowiec na wigilie :-)
-
Jak zorganiozwac jedzenie po chrzcinach? Impreza na jakies 11 (plus dzieci) osob w restauracji. Zastanawiam sie czy dla wszystkich zamowic to samo? Czy kazdemu dac mozliwosc wyboru,a potem poprostu zaplacic rachunek? A moze zamowic dwie wersje (np. mieso i rybe) i oferowac wybor? Tylko wtedy ile czego zamowic/zaklepac wczesniej? Kurcze-zupelnie nie wiem jak to zorganizowac... Macie jakies pomysly?
-
napiszcie mamy prosze co wasze dzieci jedza w zlobku. jak dzis bylam
dowiedziec sie o zlobek dla Corci, to mi koparka troche opadla. nie
chce, zeby dostawala niektore rzeczy. jak to ominac? czy beda panie
pamietac, zeby nie dawac mojej corce pewnych rzeczy?
-
Moja trzyletnia córka od września idzie do playschool. Jest możliwość, żeby za drobną opłatą dziecko zostawało na lunch. Nie wiem czy z tego skorzystać, gdyż nie mam pojęcia co dają w przedszkolu do jedzenia takim maluchom. Może któraś z bardziej doświadczonych mam napisze mi co jadają dzieci w przedszkolu, boję się, żeby to nie była jakaś pizza, hamburgery itd.